Şimdi Ara

Aldığım aracın km si düşürülmüş çıktı (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
367
Cevap
13
Favori
54.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
235 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • batuhanbalci kullanıcısına yanıt
    3 gündür takip ediyorum benim de başıma geldi aracim in km düşürülmüş bur de hasar kaydı cıktı benden gizlenen ilk aracim olduğu için bilemedim ... siz daha önce paylaşmışsınız ne yapmalıyım .. galerici aracın yerine araç verelim dediler ama güvenemiyorum aradaki masraflarım ne olur ... sizin dava sureciniz ne oldu bilgilendirirseniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gulcan1588 G kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun hocam, ben Avukatım aracılığı ile noterden aracımın verdiğim para ve masraflarım da dahil edilerek 7 iş günü içerisinde geri alınmasına aksi halde suç duyurusun da bulunacağıma yönelik noterden ihtarname çektim ve satan kişi de verdiğim parayı ve yaptığım masrafları (faturalı olan masraflar) da geri vererek 7 gün içerisin de arabayı aldı gitti.
  • Benim de başına benzer bir olay geldi. Bence hiç kimseyi kınamayın herkesin başına gelebilir. Gerçekten insanin basireti baglanabiliyor.

    Eylül 2017 de 2010 fokus otomatik titanyum paketi 47500 aldım. Arac 126000 km idi. Bur yıl da 136000 km oldu. Aracı satmak için biriyle anlaştık. Km sorgusu yapınca en son kasım 2016 muayenesinde 211000 de olduğunu anladık. Yaklaşık 100.000 km düşürülmüş. Aracı aldığım kişiye ulaştım. Ben de bilmiyordum dedi. Aracı aldığı fiyata almasını önerdim oralı olmadı. Yarın sabah noterden ihtarname çekip paramın iadesini isteyeceğim. Kabul etmezse avukat aracılığıyla dahva açacağım. Inanın dolandırılmak insanı çok üzüyor. Arabayı bi uçurumdan aşağı atıp arkama bakmadan dönüp gelmek geldi içimden. Memurum o parayı ne zorlukla biriktirdim. Biz ne zaman bu kadar doğruluktan uzaklastik. Bunu yapanlar da bizim insanımız. Ben de bir öğretmenim ve bu insanlar da bizim elimizden çıkıyor. Allah korkusu,vicdan,haysiyet,onur gibi konulardan çok uzaklaşmışız. Rabbim hepimizi iyilerle karşılaştırsın. Dava sonucu ne olur bilemem ama süreçten sizleri haberdar edeceğim. Iyi insanlarla karşılaşmak dilegiyle...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faydin33 -- 6 Eylül 2018; 23:12:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • faydin33 F kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun hocam, davanızı muhakkak kazanacaksınız, satan kişi her nekadar haberim yoktu, bilmiyorum benden önceki sahibi yapmıştır falan desede kanun; aracın tüm gizli, bilinen veya bilinmeyen ayıplarından son satan kişi sorumludur diyor, o yüzden içiniz rahat olsun, muhtemelen ihtarnameyi görünce arabayı sizden geri almak için size ulaşacaktır.
  • geçmil olsun
    bu arada uyaralım googledan aratan olur belki

    linea
    34PP8369
    34 PP 8369
    km düşürülmüş araç
    dikkat
  • Bu sabah noterden ihtarname çektim. Aracı 47500 e almıştım. Ağır bakımları ve lastikleri sıfırladım. 50 bini geçti. Noterde 50 bin yazılmıştı. Ben de 50 bin talep ettim. Değer kaybını istemedim. Çünkü bir yilda sıfir araçlardan dolayı ikinci ellere en az 5 bin gelmiştir. Gerek yok. Ihtarname en geç bir hatta geçer dedi. Ben de ptt gönderi takipten takip edecem. Aracı iade almaz ise mahkeme yoluna başvuracağım. Şu Cuma günü hurmetine Rabbim hepimizi dürüst insanlarla karsilatirsin. Amin...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu yorumlari okuduktan sonra donanim haber bitmis artik dedim

    Adam para vermis almis ister linea alir ister broadvay

    Size ne?

    Sizi ilgilendiriyorsa eger adama para verin passata binsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibi pp plaka ticari taksilerden çıkan araçlara verilen plakadır istanbulda. Sen bile bile ayağına sıkmışsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EmreGLC kullanıcısına yanıt
    ticari çıkmalarına pp plaka verildiğini sonradan öğrendim hocam bilsem alınırmı o araç :)
  • Batuhan hocam belge olarak elimde 21.09.2017 tarihli ekspertiz raporu var. Raporda km 126315. Aracın son muayene tarihi olan kasım 2016 km 211478. Ayrıca satış sözleşmesi ve ihtarname var. Bu üç belge yeterli olur mu acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • faydin33 F kullanıcısına yanıt
    Hocam o belgeler eliniz de kalsın mutlaka, siz ihtarnamenizi noterden yollayın ve 7 iş günü içerisin de talebimin yerine getirilmesi diye de belirtin ve ihtarnameyi gönderin, eğer ihtarnameye istinaden 7 iş günü içerisin de size paranızı vermezler ise, ilk önce tüketici mahkesine sonra asliye ceza mahkemesin den dava açmanız gerekiyor, tüketici mahkemesi zararınızı almanız için asliye ceza da bu olayın artık kanunen nitelikli dolandırıcılık sayıldığından karşı taraf o şekilde yargılanıp ceza alıyor, emsal kararlar da var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım hocam ilginize çok teşekkür ediyorum. Avukat tutmak çok masraflı çok para istiyorlar. kendim sizin anlattığınız yolu izlesem nasıl olur acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes km çekiyor artık.Geçen bizim çok ama çok af edersiniz saf kapıcı.Saf diyorum kapıcı olmasından değil.Adam saf cidden.Birileri aklına girmiş lan 98 europa almış gidip hemen km çektirmiş.Lan olsa ne olur olmasa ne olur europa la bu.2 yıl içerisinde çok yol yapmış olanlar geçtiriyor genelde onlarda galerici.Araç 2017 200 bin yapmış.Muayneye girmeden çekiyorlar kimsenin ruhu duymuyor .İki bakım bi familya tamam.Böyle Allah korkusu olmayan insanlar var.Artık ülkede eskiye oranla güya dahada dindar bir ülke olduk.Dolandırıcı tecavüzcüsü,gaspçı kol geziyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • faydin33 F kullanıcısına yanıt
    Hocam noterden kendiniz de ihtarname çekebilirsiniz tabi, bu konu da size destek olabilirim, ihtarname örneğim var. İhtarname ile çözemezseniz eğer dava açacağınız sıra da avukatdan destek alırsınız avukat konusun da da istanbuldaysanız yardımcı olurum size

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede 2.el araba almak biraz kerizlik olur.
  • Hocam sıfır arabaya da para mı yeter bu ülke de, arabanın parasından fazla vergi ödüyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İhtarname çektim hocam cuna günü. Bakalim uzlaşmazsa avukat ya da bireysel olrak dava açacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İhtar çektiğim şahıs cuma günü aradi. Haberim yoktu ben de mağdurum gibi bir sürü laf etti. Ben parayi iade edip araci almasi durumunda dava açmayacağımi belirttim. Çek teklif etti ileri tarihli. Kabul etmedim. Ihtarname süresi ekim 7 de bitiyor. Bu süre içinde parayı ödemezse dava açacağımı belirtince tutuştu. Ayarlamaya çalışacağım dedi. Ben aracı 22 eylül 2017 de aldım. 22 eylül 2018 de bir yıl doluyor. Zaman aşımı olmaz inşallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hocam. Tecrübelwrinize binaen bir soru sormak istiyorum. Bugün araba pazarından baktığım 2013 model astra araç 81000 de. Aracı ekspere soktum olan hataları da kabul ettim. Fakat, en son ptt sorgusu yapınca aracın 2016 ağustosta 78087 km de muayene girdiğini gördüm. 2 yıl içinde sadece 3000 km yapmış görünüyordu araç. Bu çok mantıksız geldi. Sizce satıcıya ne demeliyim? Bir saçmalık olduğu ortada değil mi? Birde eksper parası verdik. Arac son sahibi şirket adına kayıtlı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JustOffer

    Bu ülkede 2.el araba almak biraz kerizlik olur.
    İkinci el araçları alan olmasa sen sıfır alıp eskittiğin aracı kime satıp tekrar sıfır araç alacaksın? Hadi paran çok eski aracını satmadan yeni aracını aldın diyelin, eski araçlarını ne yapacaksın araç kumbarası yaptırıp orada mı biriktireceksin?
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.