Şimdi Ara

Aldığı Puanlarla Ortalamaları Alt Üst Eden Bağımsız Oyun: Undertale (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: d3vstator

Şimdi herkes bu yorumu eleştirmiş ama yorumun sahibi olan kişi grafikten veya başka şeylerden dolayı eleştirmemiş oyunu, bugüne kadar yapılan bunca şaheser oyun varken bu oyunun aldığı puanı sorgulamış. Aslında bir anlamda doğru da yaklaşmış olaya. Undertale iyi oyundur, kötü oyundur bilemiyorum, muhakkak kalite bir yapımdır ama oyunların değerlendirmesini yapan internet sitelerindeki editörler de maalesef işin cılkını çıkartmış durumda. Hangi oyuna, neye dayanarak puanlar veriyorlar anlamak mümkün değil. İncelemelerde aynı oyuna 95 veren de var, 40 veren de, nedir yani bunun ölçüsü? Açıkçası verilen puanlara fazla aldanmamak gerekiyor...

Birincisi incelemelere güvenmeyeceksin, benim şuanda tek güvendiğim nokta var o da gamespot. Bu adamlarda yan çizmeye başladı ya hadi hayırlısı. Gerçi ben artık istediğim oyunu steam'den incelemelere bile bakmadan alıyorum 2 saat sonrasında beğenmezsem geri iade ediyorum, sizde yapabiliyorsanız öyle yapın.

< Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >

• weNM W kullanıcısına yanıt
    Ben yillardir incelemelere bakmam hocam, kullanici goruslerine daha fazla deger veriyorum. Ozellikle son 2-3 yildir gerek youtube, gerekse yerli, yabanci forumlar bu konuda cok iyi fikir veren kullanici gorusleri ile dolu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @d3vstator

evet demek istediğimi yakalayan tek sen olmuşun. oyunun grafik tarzı pixelart ya da sesleri chip-tune diye değil eleştirim. saydığım oyunları nereye koyacaksın o zaman bu oyun 95 alırken. bak oyun hala kötüdür demiyorum. iyi oyundur. ama mesela oyun metin olarak içeriği ne kadar dolu? 95 aldığına göre planescape torment'a yakın metin içeriyor olmalı? yoksa sadece popüler kültür göndermelerinden mi ibaret? gameplay'imi ağır basıyor tamam olabilir. yani bir oyun salt eğlence olabilir. ama gta gibi her metnin incelikle yazıldığı iğnelemelerin olduğu ve bu metinleri okurken de eğlendiğimiz üstüne gameplay'i daha karmaşık olan bir yapım varken ben gta'a ne puan verecem tamam bu oyun 95 alsın sorun yok. ama gta kaç alacak o zaman arkadaş. birinin yapay zekasında 1 kişi çalışırken diğerinde 20 kişilik bir grup görev alıyor karma karışık, mindfuck yapacak problemleri vs. çözmek zorunda kalıyorlar. çok kalabalık bir ekip binlerce saatini veriyor. parasal olarak kıyaslamıyorum adil olmaz. neyse hak ettiğini ona zaman verecek demekten başka bir çözüm yok. şimdilik parayı toplarlar ama 10 yıl sonra bu oyunun adı hala akıllara gelirse gerçekten o puanı hak etmiş olacak.

harcanan emek miktarı, barındırdığı fikirler ve mesajlar, hikaye, sunum, anlatım, lore, evren, karakterler, atmosfer...

• Steam'in "20 TL altı" bölümünde görüyordum oyunu ama pek dikkatimi çekmemişti. Teşekkürler, kesinlikle deneyeceğim.

• quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri

@d3vstator

evet demek istediğimi yakalayan tek sen olmuşun. oyunun grafik tarzı pixelart ya da sesleri chip-tune diye değil eleştirim. saydığım oyunları nereye koyacaksın o zaman bu oyun 95 alırken. bak oyun hala kötüdür demiyorum. iyi oyundur. ama mesela oyun metin olarak içeriği ne kadar dolu? 95 aldığına göre planescape torment'a yakın metin içeriyor olmalı? yoksa sadece popüler kültür göndermelerinden mi ibaret? gameplay'imi ağır basıyor tamam olabilir. yani bir oyun salt eğlence olabilir. ama gta gibi her metnin incelikle yazıldığı iğnelemelerin olduğu ve bu metinleri okurken de eğlendiğimiz üstüne gameplay'i daha karmaşık olan bir yapım varken ben gta'a ne puan verecem tamam bu oyun 95 alsın sorun yok. ama gta kaç alacak o zaman arkadaş. birinin yapay zekasında 1 kişi çalışırken diğerinde 20 kişilik bir grup görev alıyor karma karışık, mindfuck yapacak problemleri vs. çözmek zorunda kalıyorlar. çok kalabalık bir ekip binlerce saatini veriyor. parasal olarak kıyaslamıyorum adil olmaz. neyse hak ettiğini ona zaman verecek demekten başka bir çözüm yok. şimdilik parayı toplarlar ama 10 yıl sonra bu oyunun adı hala akıllara gelirse gerçekten o puanı hak etmiş olacak.

harcanan emek miktarı, barındırdığı fikirler ve mesajlar, hikaye, sunum, anlatım, lore, evren, karakterler, atmosfer...

Kardeş oyunu oynamamışsın neyini eleştiriyorsun? Metinden, hikayeden, sunumdan, lore'dan bahsediyorsun ama oyunu oynamamışsın ki. Ben şahsen GTA'dan çok daha dolu ve anlamlı ve eğlenceli buldum oyunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harikaerif -- 4 Ekim 2015; 22:24:09 >

• Oyunu çok merak ettim en yakın zamanda bsc video incelemesi bekliyorum.

• ya nolur artık sadece oyunu oynayın ve keyfine varın nedir bu kadar incelemenizi gerektiren ben tomb raider 1 de hiç bakıomuydum kaç fps veya hd mi diye puanlara ne gerek var eskiden ölemiydi giderdik cd ciye alırdık kabına bakarak içinden hıyarda çıkmazdı muhabbetler mokada sarmazdı olanı çözmeye çalışırdık ne bilim insanoğlu hiç bakmıyo neydim ne oldum diye azcık oyunların bırakında süprizi kalsın ..

• kendi türünde güzel bir oyun. ama göklere çıkarılcak kadarda bir esprisi yok.
  • Assasins creed syndicate ön siparişe açıldı:boyut:40,27gb

http://store.xbox.com/tr-TR/Xbox-One/Games/Assassins-Creed-Syndicate/56e06243-00dc-49c4-a214-20af83036f97

• bu kadar övüldüğüne göre gene güzeldir

• Gayet güzel bir oyun gibi duruyor bende mağdem fiyatıda uygun alayım dedim baktım steam a tabikide Türkçe dil seçeneği yok... Onu geçtim dil seçeneklerinde sağdece İngilizce var. Benim bildiğim ''yabancı'' dil almanca. Oyunda ne Almanca nede Türkçe dil seçeneği yok. E böyle aluncada satın almıyor oynamıyorum bunun gibi bir sürü oyunu.
  • Oyunu steamde ilk gördüğümde ekran görüntülerinden tam olarak nasıl bir şey olduğunu çıkartmamış, aman salla diye atmıştım bi kenara. Araştırma gereği bile duymamıştım. Fakat şu incelemeyi okuduktan sonra düşünmeden aldım ve bitirdim oyunu. Muhteşemdi. Oyun hakkında denilebilecek tonla şey var aslında ama muhteşemdi kelimesi benim için hepsini anlatmaya yetiyor.
    Bu oyuna bir şans vermeme neden olduğunuz için teşekkür ederim. Oynadığım en harika oyunlar listesine girmiş olan bir yapıma ilk gördüğüm anda "bu ne ya, aman salla" tepkisini vermiş olduğumu düşününce kendi kendime gülmeye başlıyorum. Delirdim mi ne...
    Neyse, Sans'la birlikte yapacak "tonla" işimiz var.
  • Piksel piksel olan o dünyayı milyonlarca pikselden oluşmuş oyunlara tercih ederim

• Oyun Türkçeye çevrilmesi çok düşük ihtimal. Adam oyun metnini yazarken İngilizceye acımamış döşemiş kelime oyunlarını. Değil Türkçeye herhangi bir dile anlam kaybı olmadan çevirebilenin elini öperim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

Oyun Türkçeye çevrilmesi çok düşük ihtimal. Adam oyun metnini yazarken İngilizceye acımamış döşemiş kelime oyunlarını. Değil Türkçeye herhangi bir dile anlam kaybı olmadan çevirebilenin elini öperim.

Bu oyunun Turkce'ye cevrilme ihtimali pek yok. Yani var ama oyundan alinan zevki %80 falan dusurur muhtemelen. Gercekten isinin ehli bir cevirmen bile Turkceye tam uyumlu cevirse orijinal halinin keyfini veremeyecegini dusunuyorum.

Bu oyun benim nazarimda GOTY'dir. Senenin basinda Life is Strange derdim ama sonu genele gore sonuk bitince ve Undertale'in hayvani derecede ayrintili bir oyun oldugunu tecrube edince (daha ogrenecek cok seyim var gibi duruyor.) LiS'i geride birakti bence.
    Tabi bu benim dusuncem, Witcher 3, Mgs gibi oyunlar da cikti ama ben boyle oyunlari daha cok seviyorum. Karakterlerle arkadas gibi hissedebiliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Oyun bence de kesinlikle Türkçe'ye çevrilmeli, dialogları anlamak çok önemli. Kalite olarakta aldığı ödüller ve aday olduğu ödüller noktasında ortada.
  • Ağladığım 2. oyun oldu kendisi. Oynamayan ölsün o derece etkiledi beni.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.