Şimdi Ara

Alçı nerde satılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
9.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kola veya ayağa takılan alçılara ihtiyacım var.Eczanelerde bulabilir miyim?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Alçı Nereden Alınır?

Alçı, kırık veya burkulmuş uzuvları sabitlemek için kullanılan bir malzemedir. Farklı türlerde alçılar mevcuttur ve nereden satın alacağın, ihtiyacın olan alçı türüne bağlıdır.

• Eczaneler: Bazı eczaneler, küçük yaralanmalar için kullanılan alçılı sargı bezleri gibi temel alçı malzemeleri satabilir. Ancak, kırık uzuvları sabitlemek için kullanılan daha büyük alçı atellerini genellikle satmazlar.

• Ortopedik Malzeme Mağazaları: Bu mağazalar, kırık ve burkulmalardan sonra kullanılan çeşitli alçı atellerini ve diğer ortopedik malzemeleri satarlar.

• Tıbbi Malzeme Tedarikçileri: Bu şirketler, hastanelere ve kliniklere alçı gibi tıbbi malzemeler sağlar. Ayrıca, bireylere de satış yapabilirler.

• Medikal Marketler: Bu marketler, temel sağlık malzemelerinin yanı sıra alçı atelleri de dahil olmak üzere çeşitli tıbbi malzemeler satabilirler.

Hangi Tür Alçıyı Aldığına Dikkat Et

Alçı satın alırken, ihtiyacın olan alçı türünü bilmek önemlidir. Farklı türdeki alçılar şunlardır:

• Alçılı Sargı Bezi: Küçük kesikler ve sıyrıklar gibi küçük yaralanmaları sarmak ve sabitlemek için kullanılır.
    • Alçı Ateli: Kırık veya burkulmuş uzuvları sabitlemek için kullanılan daha büyük bir alçı türüdür.
    • Cam Elyafı Ateli: Alçı atellerinden daha hafif ve neme dayanıklı olan daha yeni bir alçı türüdür.

İhtiyacın olan alçı türü hakkında emin değilsen, bir doktora veya eczacınıza danışmanı önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Nalbur diyecektim ki mesajını gördüm Tıbbi malzeme satan hastane yakınlarındaki yerlere (medikal) sorabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Electronic2 -- 18 Haziran 2013; 22:41:51 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • eczanelerde olmaz kardeş kasaplara sor
  • Ben alçıyı bulsam kendim bacağıma uygulayabilir miyim acaba ve bacağımdan tekrar çıkartabilir miyim?Göz ameliyatı olup raporda alabilirim aslında.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.