Şimdi Ara

ALCATEL OT-995 ROOT, ROM, TWEAK (ANA KONU - RESİMLİ) (85. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.487
Cevap
21
Favori
136.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: newbie1

@Aliaytaçbey video çekiminde flash açma opsiyonu gelmiş, farkettiniz mi bilmiyorum. Ayrıca mobil ağda şebekeyi sadece gsm seçerek ciddi pil tasarrufu yapabilirsiniz.

@blindness pimp my rom'u denediniz mi bizim telefonda çalışıyor mu?

Çoğu kişide reset sorunu var bende daha hiç olmadı. Gb varken de reset sorunum yoktu. Sanıyorum sonradan yüklenen bazı uygulamalar sorun yapıyor. Ama net bir sebep bulunmuş değil.

Batarya kullanımı açısından bende bariz bir fark yok, aynı diyebilirim. Dün sabah şarj etmiştim şuan %45'lerde geceye kadar yeter.
    Yalnız ben telefonu fazla kurcalayan, 3g kullanan birisi değilim. gps, 3g, oyunlar çok hızlı şarj bitiren uygulamalar.

Reset haricinde cihazın komple kapanması gibi bir durumda var :) Dün akşam sıfırdan gb ve üzerine ics kurdum. Sonra saolsun google amca benim bir önceki yedeği atmış. dikkat etmedim ayarlara kurulum sırasında kendi kendine senkronize etti alet :) bütün programlar yine geldi :) sabah kalktığımda yine kapanmıştı alet şu saate kadar dahada kapanmadı.

Sizde de arama yapmak istediğinizde rehberden kişinin üzerine tıkladığınızda arama ekranına geçmesi bir kaç sn. alıyormu?

Ne olursa olsun İCS cihaza farklı bir hava ve heyecan kattı. İyki daha fazla para vermemişim diyorum kendi kendime.

• Newbie ve aliaytac
    İcsli backup bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hatasız fransız romunu yüklemenin bir çaresi yok mu. yüklüyorum bir sürü hata veriyor kullanma imkanı yok. yardım lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: narec

Newbie ve aliaytac
    İcsli backup bekliyorum

Benden bekleme ben bilmiyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: AliAytaçBey

quote:

Newbie ve aliaytac
    İcsli backup bekliyorum

Hocam gecici cwm ile backup al sonra hafiza kartinda olusan backup dosyasini zipleyip upload et. Pc imkanim olsa ben yapardim bendeki ics tamamen resetsiz ve sorunsuz.

• Reset ve kapanma sorunu olmayan biri lutfen backup upload etsin. 2gundur ics gb cmw manyagi oldu telefon

• Cihaza ICS yi ilk yüklediğimden bugüne kadar biraz kurcalama fırsatım oldu. Fakat tekrar GB offical yazılıma geri dönmeye karar verdim.
    ICS görünüş olarak ve bazı yeni eklentilerle hoş bir yazılım olmuş, ancak yine de bazı eksiklikler ve tutarsızlıklar göze çarpmakta, özellikle kendi kendine reset atma ( gerçi benim cihazda yaşamadım ama birkaç arkaşımın telefonu günde 1-2 defa reset attı). senkronizasyonda bazen takılma ve cevap vermeme durumları, Şimdiye kadar GB versiyonunda yaşamadığım şebeke yok uyarısı (2-3 defa oldu) ve en önemlisi bariz şekilde batarya tüketimi ( battery wipe yapıp pili kalibre etmeme rağmen). Bu problemlerde zanndersem bizim ülkemize göre düzenlenmemiş olan bir firmware kullanmamızdan kaynaklanıyor.( eğer build prop dosyasını incelerseniz şebeke ayar ve frekanslarının çok farklı olduğunu görebilirsiniz). Bir de söylemek istediğim şu ; tam anlamıyla temiz bir ICS değil , dosyayı yükleyen ius kardeş yazılımın içindeki bazı prog ve uygulamaları biraz kurcalamış, kalıntıları yazılımın içinde duruyor çünkü. Netice itibariyle nasıl olsa er veya geç bizim bölgemize ait yazılım serverlere düşecek, o zaman yüklemeyi tercih ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hookman -- 16 Ekim 2012; 13:54:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BaDRuLe

quote:

quote:

Newbie ve aliaytac
    İcsli backup bekliyorum

Hocam gecici cwm ile backup al sonra hafiza kartinda olusan backup dosyasini zipleyip upload et. Pc imkanim olsa ben yapardim bendeki ics tamamen resetsiz ve sorunsuz.

Guzel kardesim. Ne kararda guzel anlatmissin. Keske bende bilsem o dediklerini yapmayi. Bunlarin hiçbirini bilmediğimi söylüyorum yeteneğimde yok.

• Aslında ilk sayfada var anlatımı, gayette basit. Bi paylaşım olur elbet

• İyi günler arkadaşlar. Bayadır takip ediyorum konuyu. Aktif kullanıcı olamadığım için kusura bakmayın. Kardeşime almıştım bu telefonu ve arada sırada güncelleme var mı diye bakıyordum telefondan. Bugün şans eseri güncelleme buldu ve telefonu güncelledim. Sanırım arkadaşların bahsettiği bilgisayardan yapılması gereken güncellemeyi fotaya eklemişler bilmiyorum belki ben yanılıyorumdur. İyi bilen arkadaşlar kontrol ettiğinde ne olduğu ortaya çıkacaktır. Galiba ICS ye çok yakınız
  • Belirtmeyi unutmuşum. Şuanda güncellenmiş halde güncelleme denetle butonunun altında 2.3.6-010 01 yazıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xcomf1

Belirtmeyi unutmuşum. Şuanda güncellenmiş halde güncelleme denetle butonunun altında 2.3.6-010 01 yazıyor.

benimkinde 2.3.6 yazıyor anlamadım ne demek istediğinizi
  • Sadece ne yazdığını belirtmek için yazdım. Denediniz mi peki fota sizde update buluyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xcomf1 -- 16 Ekim 2012; 15:55:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: +18

Tek mesajda özet anlatıyorum;

-Simdi öncelikle buradan cwm'yi indirin:http://www.mediafire.com/?46hfihf1g7luc16
    adb diye bir dosya inecek bunu zipten çıkartıp c sürücüsüne atın.
    -Daha sonra buradaki dosyayı indirinhttp://dump.pargon.nl/alcatel/cwm-recovery/recovery_machfix-2012.06.09.img
    az önce indirdiğimiz c sürücüsündeki adb klasörünün içinde "recovery" diye bir dosya var bu dosyanın adını değistirip baska bisey koyun ve simdi indirdigimiz dosyanın adını "recovery" yapıp c deki adb'nin içine atın. Eğer bunu yapmazsanız mac adresiniz silinecektir.
    -Simdi fransız ics romunu indiriyoruz. İndirdiğimiz dosyayı klasöre çıkarınca içinde "alcatel_ics_fr" diye bir klasör var, bu klasörü telefonun hafıza kartının içine clockworkmod diye bir dosya açıyoruz, onun da içine backup diye bir dosya açıyoruz ve backup'ında içine yapıstırıyoruz, yani clockworkmod/backup/alcatel_ics_fr/ seklinde olacak. fransız ics:http://d-h.st/48T
    -Artık klalsör isleriyle isimiz bitti. Baslat'a giriyoruz arama kısmına "cmd" yazıp komut penceresini açıyoruz.
    -Komut satırına "cd c:\" yazarak c dizinine geliyoruz. Daha sonra "cd adb" yazarak adb dizinine giriyoruz.
    -Simdi arama satırına "adb devices" yazıp enterlıyoruz 1234567890ABCDEF devices yazıyorsa cihazın bağlantısı tamamdır.
    -"adb reboot-bootloader" yazıyoruz.
    Bu islemden bir kac saniye sonra cihaz yeniden baslayack ve alcatel yazısı gelecek. Bu noktadan sonra bilgisayardan usb sesini dinleyin. Önce usb çıkma sesi gelecek, daha sonra usb takma sesi gelince ve asagıda aygıt kullanıma hazır deyince artık komut satırına "fastboot boot recovery.img" yazıyoruz ve telefonumuz birkaç saniye içinde cwm menusune girecek.
    -Artık bu noktadan sonra ses açma ve kapama tuslarıyla menude gezebilir, güç tusuyla seçim yapabilrsiniz.
    -İlkin backup and restoreden backup diyip su anki romu yedek alın ne olur ne olmaz. Bu islem 5-7 dk sürecek.
    -Tamamlanıca yine backup and restore'dan restore diyoruz ve alcatel_ics_fr yi seçiyoruz. 5dk sürecek sürmeyecek bitecek.
    -Yine menuden factory reset diyoruz.
    -Son olarak reboot now deyin.
    Ve tamamdır hayırlı olsun.

Merhaba kardeş çncelikle güzel anlatımın için teşekkür ewdiyorum.Hiç anlamama rağmen ics 4.0 yuklemeyi başardım.Allah razı olsun kolay gelsin...

• Arkadaşlar ben ics 4.0 yükledim ve pazar gününden beri kullanıyorum.Hiç ne resetleme sıkıntısı yaşadım nede kapanma üstelik bu sabah şarjdan aldım suan%84 de şarj durumunu tam denemedim ama bu değere göre gayet iyi gidiyor.Sorun yaşayan arkadaşlara sormak istiyorum ics 4.0 yüklemeden önce gb de fabrikasyon ayarına geri döndünüzmü ? ben öle yapmıştım.sonrada ics 4.0 kurmuştum.Belki de böyle yapıldığında sorun çıkmıyordur diye düşünüyorum.
  • Beyler kalibrasyon falan tamamen hikaye. Sarj olayı basa dert olacak. 1.5 gün rahat giden bataryam yarım günde bitiyor. GB den inip ICS ye binince tam anlamıyla tüplü şahinden inip V8 cip e binmiş gibi oldum. Çok güzel göz alıcı ama çok fazla yakıyor
  • quote:

Beyler kalibrasyon falan tamamen hikaye. Sarj olayı basa dert olacak. 1.5 gün rahat giden bataryam yarım günde bitiyor. GB den inip ICS ye binince tam anlamıyla tüplü şahinden inip V8 cip e binmiş gibi oldum. Çok güzel göz alıcı ama çok fazla yakıyor

Aynı sorunu Son mesajımda belirtmiştim, çünkü paylaşılan ICS temiz ve orijinal değil, yayınlayan kişinin kendi düzenlediği ,bazı prog. dondurup bazılarını ilave ettiği bir firmware, bu nedenle GB ye döndüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hookman

quote:

Beyler kalibrasyon falan tamamen hikaye. Sarj olayı basa dert olacak. 1.5 gün rahat giden bataryam yarım günde bitiyor. GB den inip ICS ye binince tam anlamıyla tüplü şahinden inip V8 cip e binmiş gibi oldum. Çok güzel göz alıcı ama çok fazla yakıyor

Aynı sorunu Son mesajımda belirtmiştim, çünkü paylaşılan ICS temiz ve orijinal değil, yayınlayan kişinin kendi düzenlediği ,bazı prog. dondurup bazılarını ilave ettiği bir firmware, bu nedenle GB ye döndüm.

haklısındır. fakat anlamıyorum. gün içinde bakıyorum boş ram 160 mb ken nasıl böyle şarj yer çok enteresan.

• quote:

Orijinalden alıntı: hookman

Cihaza ICS yi ilk yüklediğimden bugüne kadar biraz kurcalama fırsatım oldu. Fakat tekrar GB offical yazılıma geri dönmeye karar verdim.
    ICS görünüş olarak ve bazı yeni eklentilerle hoş bir yazılım olmuş, ancak yine de bazı eksiklikler ve tutarsızlıklar göze çarpmakta, özellikle kendi kendine reset atma ( gerçi benim cihazda yaşamadım ama birkaç arkaşımın telefonu günde 1-2 defa reset attı). senkronizasyonda bazen takılma ve cevap vermeme durumları, Şimdiye kadar GB versiyonunda yaşamadığım şebeke yok uyarısı (2-3 defa oldu) ve en önemlisi bariz şekilde batarya tüketimi ( battery wipe yapıp pili kalibre etmeme rağmen). Bu problemlerde zanndersem bizim ülkemize göre düzenlenmemiş olan bir firmware kullanmamızdan kaynaklanıyor.( eğer build prop dosyasını incelerseniz şebeke ayar ve frekanslarının çok farklı olduğunu görebilirsiniz). Bir de söylemek istediğim şu ; tam anlamıyla temiz bir ICS değil , dosyayı yükleyen ius kardeş yazılımın içindeki bazı prog ve uygulamaları biraz kurcalamış, kalıntıları yazılımın içinde duruyor çünkü. Netice itibariyle nasıl olsa er veya geç bizim bölgemize ait yazılım serverlere düşecek, o zaman yüklemeyi tercih ettim.

Örnek verebilirmisin ius'un kalıntılarına?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BaDRuLe

AArkadaslar titanium backupta progtamlari dondururken oncedeb dondirilmus google play kitaplar ve filmler diye 2 program dondurulmus gordum ve cozdum bunlar nedir acep

Onları iuss dondurmus buyuk ihtimalle

Hayır. Kendinden öyle geliyor.

Google Wallet aktifleştirmediği için olduğunu düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.