Şimdi Ara

Albea motor arızası !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
7.219
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar forumu 7-8 aydir takip ediyodum ancak yeni kayıt oldum.
    Benim aracimla ilgili bi sorunum var ve çözemedim. Sanayiye gitmeden önce sizlerle fikir alışverişinde bulunmak istedim.

2010 model albea benzin&lpgli aracım var. 2 gün önce 70 -80 km civarı bir hızla seyrederken araba birden teklemeye başladi ve motor arıza lambası yandı. Hemen kenara çekip kontağı kapattım. Tekrar actim ışık sönmedi ve arabayı tekrar çalıştırdım. Gaza köklesem bile devir saati maximum 1500 devire kadar yükselebildi. Tekrar stop ettim tekrar calistirdim bu sefer lamba yanik oldugu halde yoluma devam edebildim. İlk kırmızı ışıkta yine teklemeye başladı ve yine devir saati 1500 üzerine çıkmadı. Yeniden stop edip çalıştırdım. Yine lamba yanık şekilde eve kadar hep aynı işlemleri uygulayarak geldim. Sizce sorun ne olabilir.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fiat Albea Motor Arıza Lambası: Nedenleri ve Çözümleri

Fiat Albea araçlarında bulunan motor arıza lambası; aracın motorunda veya emisyon kontrol sisteminde bir sorun olduğunu gösteren bir uyarı sinyalidir. Bu lamba yandığında, aracın çalışma performansını etkileyebilecek altta yatan bir sorunu belirtir.

Albea Motor Arıza Lambasının Yanma Nedenleri

Albea'larda motor arıza lambası çeşitli nedenlerle yanabilir. En yaygın nedenler şunlardır:

• Geç Ateşleme: Yanlış ayarlanmış ateşleme zamanlaması, motorun düzgün çalışmamasına neden olarak arıza lambasının yanmasına yol açabilir.
    • Yakıt Sorunları: Kirli veya arızalı bir yakıt enjektörü veya yakıt pompası, aracın doğru şekilde çalışmasını engelleyerek arıza lambasının yanmasına neden olabilir.
    • Hava Akış Sensörü Arızası: Hava akış sensörü, motorun hava akışını ölçmekten sorumludur. Arızalı bir sensör, yanlış hava-yakıt karışımına neden olarak arıza lambasının yanmasına neden olabilir.
    • Oksijen Sensörü Arızası: Oksijen sensörü, egzoz gazındaki oksijen seviyesini ölçer. Arızalı bir sensör, yanlış yakıt-hava karışımına neden olarak arıza lambasının yanmasına neden olabilir.
    • Katalitik Konvertör Arızası: Katalitik konvertör, egzoz gazlarındaki zararlı emisyonları azaltmaktan sorumludur. Arızalı bir katalitik konvertör, motor performansını etkileyerek arıza lambasının yanmasına neden olabilir.

Albea Motor Arıza Lambasını Söndürme

Motor arıza lambası yandığında, aracın bir tamirci tarafından kontrol edilmesi önemlidir. Tamirci, arıza kodlarını okuyarak sorunun kaynağını teşhis edebilir. Sorun giderildikten sonra, tamirci arıza lambasını sıfırlayacaktır.

Arıza lambasını kendi başınıza sıfırlamaya çalışmak tehlikeli olabilir, çünkü altta yatan sorunu maskeleyebilir. Sorunun düzgün bir şekilde teşhis edilip onarılması için her zaman profesyonel bir tamirciye başvurmalısınız.

Önemli Hatırlatma

Motor arıza lambası yanıyorsa, aracınızı kullanmaya devam etmekten kaçınmalısınız. Aracın kullanılmaya devam edilmesi, daha ciddi hasarlara yol açabilir. Arıza lambası yandığında, aracınızı en kısa sürede bir tamirciye götürün.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • lpg de fakir veya zengin karışım olduğu zaman arıza ışığı yakması söz konusu olabilir bu iyi bir ustaya lpg ayarı yaptırılarak çözülecek bir sorundur ancak aynı arza ışığı başka sorunun olabileceği ihtimalinide akla getiriyor
  • cihanabana kullanıcısına yanıt
    Cevabın için teşekkür ederim. Ancak Aracımın şuan üzerinde bulunan lpg sistemi Lovato OBDII adında bir sistem. Bu sistemin özelliği ise lpg ayarını kendi kendine yapması. Sistem arabaya takılalı 13000 km oldu sadece 1000 kmde bakıma götürdüm. Acaba baska bir sorunu olabilirmi ?
  • yunus_emreorunc Y kullanıcısına yanıt
    4gün önce kışlık lastikleri taktırırken motor yağı, antifriz, ön balatalar, hava filtresi değişti. Bujileri değiştirmeyeli 23000 km oldu sorun bundan da kaynaklanıyo olabilirmi ?
  • ne yazıkki yaşı ve tecrübem o kadar çok olmadığı için daha fazla yorum yapamıycam benim arabamdada lavato easy fast 2 var kafasına göre arıza ıığı yakıyo ustalar alışmalısın diye başından savıyor
  • bujilerden olabilir,bobin arızası olabilir.lpg ile ilgili olduğunu sanmam.benzinde kullanınca da devam ediyor mu sorun acaba.
  • lpg yi kapatıp denediniz mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane 2 motor rektefiye
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu lpg milletin başına dert yahu!
  • sorun bu mudur bilmem de hocam ben de aracı çalıştırırken bu tip bir sorunla karşılaşıyordum. aracı çalıştırırken bir garip çalışıyor, devir düşünce stop edecek gibi oluyordu. kırmızıda durunca bazen devir sayacı iyice azalıyor, titreme yapıyordu. bir süre de sürekli tekleme vs oluyordu. eskiden çevreyoluna çıktığımda çok rahat 140-150'yi görebiliyorken ne kadar uğraşsam da 120'yi geçmiyordu araç. araştırdım lpg'nin kurum yapma ihtimali olduğunu öğrendim, 100 km kadar benzinde kullandım eskisinden de iyi oldu gibi şimdi.
  • Arkadaslar cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Dün Ankara Şaşmaz sanayiye gittim. Damla otogaza götürdüm. lpg orada takılmıştı. Kaputu kaldırıp inceledirler tıs diye sanki bi yerden hava kaçırıyomus gibi sesler geldi. Bilgisayara bagladılar. Arızanın emme manifoldundan olduğu ortaya çıktı. Şaşmazda bulunan Fiat servisi Emci otoya gönderdiler. Mehmet usta hava filtresini kaldırıp plastik manifoldu gösterdi. Manifoldun üzerindeki bir vida düşmüş ordan hava kaçırıyomuş. Tapa yaptık oraya baska bir vida İLE. Böylece sorun halloldu. hepinize tesekkür ederim.
  • aynı model albea da benzer bir arızayı crankshaft position sensor vermişti. arızayı sildikten sonra normal çalışmaya devam etmişti. 6 aydır bir sorun çıkarmadı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.