Şimdi Ara

su fokurdama sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
19.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • efsane kasa ile 1 saat yolculuk sonunda arabayı stop ettikten sonra tam arabadan inecekken motor tarafından fokurtu sesi geldi kaputu actım ve su dolum yerinden ve petek tarafından su fokurduyordu dısarıya su cıkmıyordu bir gün önce yag eklemiştişm ondanmı yaptı

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araçlarda Su Fokurdama Sesi: Nedenleri ve Çözümleri

Araç kullanırken, motoru durdurduktan sonra veya sürüş sırasında fokurdama sesi duymanız mümkündür. Bu ses, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve göz ardı edilmemelidir.

Arabayı Stop Ettikten Sonra Gelen Su Sesi

• Sesi motordan geliyorsa, genellikle soğutma sıvısının soğuması ve genleşmesinden kaynaklanır. Bu durum, özellikle sıcak havalarda normaldir.

Arabanın Stop Edilmesinden Sonra Gelen Su Sesi

• Eğer ses egzozdan geliyorsa, egzozda su birikmesi olabilir. Bu durum, kısa mesafelerde sıklıkla araç kullanıldığında oluşabilir ve genellikle endişe verici değildir.

Arabadan Su Kaynama Sesi

• Fokurdama sesi motorun üzerinden geliyorsa, motorun aşırı ısındığı anlamına gelebilir. Bu durum, soğutma sıvısı seviyelerinin düşük olması, radyatörün tıkanması veya su pompasının arızalı olması gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.

Arabada Su Fokurdama Sesi

• Fokurdama sesi, araç hareket halindeyken radyatörden geliyorsa, radyatörün tıkalı olabileceğine veya soğutma sıvısı sızıntısı olduğuna işaret edebilir.

Motordan Fokurdama Sesi

• Bu ses, motor soğukken veya yüksek devirlerde sürüş yaparken meydana gelebilir. Genellikle yağ seviyelerinin düşük olması veya yağ pompasında arıza olduğunun göstergesidir.

Fokurdama Sesine Eşlik Eden Diğer Belirtiler

Fokurdama sesine aşağıdaki belirtiler eşlik ediyorsa, daha ciddi bir sorun olabilir:

• Beyaz veya gri duman
    • Motorun aşırı ısınması
    • Soğutma sıvısı veya yağ sızıntısı

Fokurdama sesini duyduğunuzda aşağıdaki adımları uygulamalısınız:

• Aracı güvenli bir şekilde durdurun.
    • Motoru kapatın ve soğumasını bekleyin.
    • Soğutma sıvısı seviyelerini kontrol edin ve gerekirse doldurun.
    • Radyatörü tıkanıklık açısından inceleyin ve gerekirse temizleyin.
    • Yağ seviyelerini kontrol edin ve gerekirse doldurun.

Fokurdama sesi devam ediyorsa veya yukarıdaki çözümler işe yaramıyorsa, aracınızı en kısa sürede bir tamirciye göstermeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orjinalden alıntı: mavim12

efsane kasa ile 1 saat yolculuk sonunda arabayı stop ettikten sonra tam arabadan inecekken motor tarafından fokurtu sesi geldi kaputu actım ve su dolum yerinden ve petek tarafından su fokurduyordu dısarıya su cıkmıyordu bir gün önce yag eklemiştişm ondanmı yaptı

arkadaşım büyük bir ihtimaL araç hava yapmıştır yani su ondan doLayı fokurtu yapıyordur....

ama tabiki araca hararet yaptırıpta contayı yakmadıysa ama contayı yaktıysan kapak söküLmesi Lazım ...

ama iLk oLarak havasını aL....
  • havası nasıl alınacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: mavim12

havası nasıl alınacak

araca efsana kasa yazmışsın ama ben anLayamadım efsane kasa ne oLuyor....???

markası ne ??? aracın ?? ona göre sana yazayım ??
  • Toyota Corolla diyor galiba arkadaş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Energetic

Toyota Corolla diyor galiba arkadaş.

hmmm tmm oLdu aciLen çıkmam Lazım akşama yazarım..!!!

hatırLadım kadarıyLa hava aLma oLayı yok onLarda..!
  • eet..! arkadaşım...

şimdi eve geLdim senin arabLarda hava aLma oLayı diye bişey yokkk.....yani senin su fokurdatma oLayı conta yanık gaLba ama oLayı bida tazeLeyip iyi bir şekiLde anLatırsan iyi oLacak çünkü senin oLay hava işi değil bide aracın da LPG var mı :???
  • ffd 24,

hem herkezi genel bilgilendirme hem de aynı marka araçları olan arkadaşların akıllarında tutmaları için hangi model araçlarda hava alınması gerekir bir özetlersen faydalı olacağı kanaatindeyim.
  • lpg var petek tarafından ve su deposundan fokurtu sesi geliyor dısarıya su sızmıyor uzun yolculuktan sonra oldu
  • quote:

Orjinalden alıntı: vezir

ffd 24,

hem herkezi genel bilgilendirme hem de aynı marka araçları olan arkadaşların akıllarında tutmaları için hangi model araçlarda hava alınması gerekir bir özetlersen faydalı olacağı kanaatindeyim.

Vezir ben sana senin bana söLedikLerinden anLadımı söLeyeyim yanLış anLadım yeri düzeLtirsen sevinirim....

Ben şimdi hangi arabaLarda hava aLınıyor hangi arabLarda aLınmıyor yazayım ve bir konu başLığı aLtında yazayım yoLLayayım..!!!
    ( ben bunu anLadım ))

bide benim ismim ffd 24 değiL Fdd24....[/b]
  • yolda zor bir bayır vardı normalde vitesi 3 düsüyordum dedim şu bayırı rahat geceyim hızımı yükselttm ve 5 vitestte 120 ile cıktım ondan olabilirmi bu fokurdama
  • geliştte bu olay tekrarlanmaması için hararet yapmaması için yaz gününde kaloriferi sıcaga aldım faydası oldumu bilmem ama yarı yolunu böyle gecirerek 1 saatı tamamladım ve kabutu actım fokurdama yoktu acaba tekrar olurmu yolda kalabilirmiyim
  • Ya sıcağa falan alma kaloriferi..Pişersin yahu..

Hararet göstergesinde olsun gözün..Baktın çok yükselmiş o zaman aç kaloriferi ve eğer sıkışık bir trafikteysen kurtul ve aracı 5. viteste 90 a sabitle bak nasıl düşüyor..

Bir de burda çözüm aramak yerine gidip bi Bosh serviste baktırsan iyi olur..Nesi var tesbit edilir hava varsa ve alınabiliyorsa alınır..

Masraflı olur ilerde eğer gerçekten böyle bi sıkıntısı varsa aracının..

Kazasız, belasız..
  • evet fdd24,

Bilgilendirme amaçlı bizim de link verebileceğimiz bir database olmuş olur diye düşünmüştüm.

quote:

Orjinalden alıntı: Fdd24

quote:

Orjinalden alıntı: vezir

ffd 24,

Vezir ben sana senin bana söLedikLerinden anLadımı söLeyeyim yanLış anLadım yeri düzeLtirsen sevinirim....

Ben şimdi hangi arabaLarda hava aLınıyor hangi arabLarda aLınmıyor yazayım ve bir konu başLığı aLtında yazayım yoLLayayım..!!!
    ( ben bunu anLadım ))

bide benim ismim ffd 24 değiL Fdd24....[/b]

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.