Şimdi Ara

Albea İçin Osram H7 PLUS Ampül Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
12.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Albea'nın farları iyi aydınlatmıyor. Bazı pahalı araçlarda (C180 gibi), araç sadece önünü değil, yanlarınıda aydınlayabiliyor. Osram H7 Night Breaker Plus gibi ampül alsam hem ileriyi hem yanları aydınlatmada etkisi olur mu?

Gittigidiyor'da H7 Plus için 70 TL diyende var, 130 TL fiyat çekende var. Aradaki fiyat farklılığını anlayamadım. 120-130 TL'ye satanlardan mı almalıyım? Bazıları taklit marka çıkabiliyormuş?

http://www.gittigidiyor.com/arama/?k=osram+h7

Ayrıca uzunlar için hepsiburadadan mı almam gerekiyor?

sram H7 Night Breaker %90 Fazla + %10 Daha Beyaz + 35m Uzun Performans Ampul Seti
    http://www.hepsiburada.com/liste/osram-h7-night-breaker-90-fazla-10-daha-beyaz-35m-uzun-performans-ampul-seti/productDetails.aspx?productId=otev4008321227201&categoryId=20024645

• Night breaker'ın eskisini değilde yeni PLUS olanını alın.
    Ömrü daha uzun. Fiyatının da 60-70 lira olması gerek.

Uzunları değiştirmeyin ilk planda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilverBlue

Night breaker'ın eskisini değilde yeni PLUS olanını alın.
    Ömrü daha uzun. Fiyatının da 60-70 lira olması gerek.

Uzunları değiştirmeyin ilk planda.

Hepsiburada'da satılan eski olan mıdır? Kısa ve uzunlar için toplamda 4 tane PLUS mı sipariş etmem gerekiyor?

Elektrik tesisatına zarar verir mi? Kabloların erimesine sebep olur mu (55 watt)? Albea'nın orjinal ampülü kaç watt bilginiz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 6 Mayıs 2014; 22:36:23 >
  • Yanları aydınlatma farınızın reflektör yapısı ile alakalı diye biliyorum alacağınız ampulün buna pek etki edeceğini sanmıyorum
  • bendede albea var.far ayarının doğru olduğuna eminmisiniz ? birde lambanın camı zamanla soluyor buda aydınlatmayı etkiliyor :)
  • Albea 2012 model, sıfır almıştık. Daha araba 11.000 km'de, temiz durumda ama farları çok yetersiz. Mercedes C180 gibi arabalarda sadece ileriyi değil, yanlarıda aydınlatabildiğini fark ettim. Bende Albea'ya çok fazla masraf yapmadan, aydınlatma konusunda ucuz bir çözüm bulmak istiyorum.

Osram H7 Plus hakkında üç sorum var.
    1-) Elektrik tesisatına zarar verir mi? Ekstra yük biner mi ve kabloları eritir mi?
    2-) Albea'nın orjinal farları uzun ve kısa olarak kaç watt'lık? (Osram 55 watt)
    3-) Kısa ve Uzunlar için toplam 4 tane mi far almam gerekiyor?
  • zarar vermez tesisata - normal ampuller kadar elektrik tüketiyor.
    Albea'nın veya diğer bütün halojen ampüllü arabaların hepsinin standart 55 watt'tır
    Kısa ve uzunlar bağımsız ampulse, uzunlara da takabilirsiniz.
    Bazı arabalarda hem kısa hem de uzun tek ampulde olabiliyor.

Uzunlara takmanıza gerek yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    H7 ampul tavsiyesi
    4 yıl önce açıldı
    Kaliteli H4 Ampül Arıyorum
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

zarar vermez tesisata - normal ampuller kadar elektrik tüketiyor.
    Albea'nın veya diğer bütün halojen ampüllü arabaların hepsinin standart 55 watt'tır

2 tane alıp, önce kısalarla değiştireyim. Böylelikle uzun ve kısa ayrı ayrı ampül var mı öğrenmişte olurum. Ampülleri değiştirmek zor mudur?
  • benim avensis aracıma aldım h7 ampul teki yanımştı ikisini birden kendim değiştim değişimi kolay basit birşey olmadı aracın kitapçığında yazar. yanan ampule baktım standart osram dı yeni aldığım Philips X-treme Vision H7 standart h7 amplue göre çok daha iyi geldi Night breaker plus u bilmiyorum ama önceki aydınlatmaya göre çok daha belirgin oldu. phlips'i tavsiye ederim

Albea İçin Osram H7 PLUS Ampül Tavsiyesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaL_foX -- 22 Mayıs 2014; 13:13:00 >

• Osram H7 Tip Ampül Seti NIGHT BRAKER ampüller Xenon içinmiş, önce bu ampülleri taktırdım, sağ far sola göre çok aydınlatıyordu (önümdeki arabaların sürücülerinin görünü alıyormudur bilemiyorum). Pek memnun kalmadım.

Sonra Philips H7 Tip Far Ampülü + % 30 85b12972 (normal tip apmül) ampüllerini sipariş ettim. Osram'ları çıkartıp, bu ampülleri taktım, böylesi daha iyi.
    http://www.hepsiburada.com/philips-h7-tip-far-ampulu-30-85b12972-p-OTM85B12972

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 13 Mart 2016; 11:58:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: coderMX

Osram H7 Tip Ampül Seti NIGHT BRAKER ampüller Xenon içinmiş, önce bu ampülleri taktırdım, sağ far sola göre çok aydınlatıyordu (önümdeki arabaların sürücülerinin görünü alıyormudur bilemiyorum). Pek memnun kalmadım.

Sonra Philips H7 Tip Far Ampülü + % 30 85b12972 (normal tip apmül) ampüllerini sipariş ettim. Osram'ları çıkartıp, bu ampülleri taktım, böylesi daha iyi.
    http://www.hepsiburada.com/philips-h7-tip-far-ampulu-30-85b12972-p-OTM85B12972

coderMX @ 15 Ekim 2015; 10:20:45

quote:

zarar vermez tesisata - normal ampuller kadar elektrik tüketiyor.

coderMX @ 15 Ekim 2015; 10:20:45

Osram H7 Tip Ampül Seti NIGHT BRAKER ampüller Xenon içinmiş, önce bu ampülleri taktırdım, sağ far sola göre çok aydınlatıyordu (önümdeki arabaların sürücülerinin görünü alıyormudur bilemiyorum). Pek memnun kalmadım.

http://www.hepsiburada....0-85b12972-p-OTM85B12972

Üstad bende far ampulu almayı düşünüyorum.
    bende 2006 model albea var
    Philips H7 Tip Far Ampülü + % 30 85b12972 almayı düşünüyorum.
    2 adet alsam hem kısa hem uzun olurmu,
    Yoksa 4 adet mi almam gerekiyor,
    1 takım uzun far, 1 takım kısa far
    cevaplarsanız memnun olurum.
    philips ampuller
    2 tane alıp, önce kısalarla değiştireyim. Böylelikle uzun ve kısa ayrı ayrı ampül var mı öğrenmişte olurum. Ampülleri değiştirmek zor mudur?

• Ben önce "Osram H7 Tip Ampül Seti NIGHT BRAKER" (20.06.2014) bir çift ampül almıştım fakat aldığım ampüller XENON farlar için olduğunu sonradan öğrendim. Çünkü dengesiz aydınlatıyordu ve eski ampüllere oranla aydınlatma şiddeti yüksekti. Bu ampülleri ustaya taktırmıştım ve aynı yerde ampülü takınca far yükseklik ayarı yaptırmıştım.

Daha sonra tekrar ampül araştırması yaptım ve "Philips H7 Tip Far Ampülü 85b12972" (20.8.2014) ampülleri aldım, fabrika çıkış ampüllere oranla biraz daha iyi aydınlattı. 2016 yılında ampüllerden biri patlayınca, yol üzerinde oto-elektrik ustalarından birine gittim, 20 TL karşılığında ampüllerden birini değiştirdim. Yeni taktırdığım ampülde kötü değil, gayet iyi.

Bu arabayı 2012 yılından itibaren kullanıyoruz. Halojen farlar için XENON ampül kesinlikle almayın derim. Ayrıca Philips yada OSRAM H7 55 watt ampüllerden her hangi birini alabilirsiniz. Standart ampüle oranla bir miktar iyileşme oluyor ama asla bir XENON far sistemi gibi güzel aydınlatmıyor. Bir arkadaşımın mercedes arabasına binince arada ki farkı anladım. Araba normal farlarda hem önünü hemde yanları çok iyi aydınlatabiliyordu. Bunun üzerine farları komple değiştirmeyi düşündüm fakat bu hem maliyetliydi, hemde muayeneden geçememe ihtimali vardı.

Sadece kısaları değiştirmeniz yeterli olur. Ampül değiştirmek zor değilmiş. Motor kaput kapağını açınca, farların bulunduğu kısımda gri renkte tel kelepçeler var, o kelepçeleri içe ve dışa doğru ittirerek plastik far kapak kısmını açmıştı usta, tam tarif edemedim, ustanın yanında dikkat etmiştim ama tekrar ampül patlasa ve benim değiştirmem gerekse biraz uğraşmam gerekecek.

Philips H7 Tip Far Ampülü 85b12972:

http://www.hepsiburada.com/philips-h7-tip-far-ampulu-85b12972-p-OTM85B12972

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Demekki uzunlar için 2 adet
    Kısalar için 2 adet ampul lazım.
    Vermiş olduğunuz cevap için teşekkür eder, iyi günler dilerim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.