Şimdi Ara

Alanya los angelesa benziyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Alanya los angelesa benziyor mu?


(En Son Oy Tarihi: 30.12.2022)
Giriş
Mesaj
  • sizce yapı ve görünüş olarak alanya los angelesa benziyor mu?


    alanya

    Alanya los angelesa benziyor mu?


    los angeles

    Alanya los angelesa benziyor mu?



  • Evet uzaktan bakınca bir benzerlik var. Ama okyanus kıyısı olmak ile deniz kıyısı olmak aynı olmayacaktır.

  • Yok daha çok Bayburt'a benziyor.

  • birinde kıyılar betonlarla döşenmiş, diğeri ise en güzeş şehirleşme örneklerinden birisini göstermiş.


    Zamanında "bu adam Türklere hakaret ediyor" dedik Kandl D'nin spikeri Mehmet Ali Birand "Türkiye Türklere bırakılmayacak kadar güzel" dediğinde... farkına varamadığımız "Türklere" derken sanırım Türk sayılan anadolu halklarına dediği idi. çünkü cengiz han'ın tarihi ve eski Türk mitolojilerini okuyunca sanırım o Türkler ile bu Türkler ayrıca kültürel olarak da benzeşmiyor. Cennet gibi vatan ki benim atalarım yerleşmiş ilk oraya. sonra malum memlüklüler ve moğollar ile savaşınca ordusunun 4/6ünü kaybedince, sonra osmanlıya da kaybetmiş. bugün de hiç alakası olmayan tipler adana'yı zaten işgal etmişler, şimdi de antalya'yı ruslar, ukriler, araplar işgal ediyor. Yörük toprağı olan o iller şimdi rumi ve bremınlere kalmış.





  • pskillercheto kullanıcısına yanıt
    Tez zamanlarda artıklardan kurtuluruz inşallah

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Los Angeles kızları meşhurdur.

  • Ya abi birakin su isleri

    Türkiye'nin her güzelliğini topla los angelasın zekatı etmez

    LA şuanda aydinlanma cagindaki floransa gibi insanligin aydinlanma noktasi omg

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • malesef rumilerin düşmanlığı gözleri kör etmiş.



    Alanya los angelesa benziyor mu?

    ağaç ve yapı işlerinde uzmanlarmış. bunun da sebebi muhtemel Khazarlarla bir bağlantıları olması. Khazarların müslümanlaşan Türk boyları.

  • pskillercheto kullanıcısına yanıt

    ya boş beleş yazıyorsun herzaman olduğu gibi.

    ben kürt değilim ama türkiye içinde resmi rakamlara göre 20 milyon nüfusu olan bir etnik ırkı yerin dibine gömmeye çalışıyorsun.


    sen, bin yıllık birlikteliğin dibine ateş yakansın.

    sen, türk-kürt kardeşliğini istemeyip savaşı-ayrılığı körükleyensin.

    sen, bu milleti oluşturan etnik farklılıkları zenginlik olarak görmek yerine, insanları sırf etnik kökeninden dolayı ötekileştirensin.

    kanada da 500 milletten insan bir arada yaşar, biz 1000 yıllık kürt komşularla yaşayamıyoruz. neden? senin kafan yüzünden.ondan sonra teröre dünyanın parası harcanıyor ekonomi çöküyor sende bulgaristana sığınıyorsun. kafan bu işte.


    sen ötekileştirdiğin zaman da, adam seni ötekileştiriyor ve ayrılıklar başlıyor.


    neymiş kürtler oraya buraya sonradan gelmiş. ne saçmalıyorsun sen ya.

    ahameniş imparatorluğu nedir? kürt dediğin adamlar aslında iran soyundan gelir dilleri de farsçaya benzer.

    adamların anadoluda çok eski tarihi var, kapadokya tarihini sollar, antakyayı sollar.

    boş beleş yazıyorsun,sultan alparslanı 1072 yılında öldüren kürt kumandan yusuf el harezmi. ben kürt olmasam da açıyorum bakıyorum ne nedir diye.

    bizim en büyük düşmanımız kürtler değil, bizim en büyük düşmanımız 1- çin dir 2- moğoldu 3- rus oldu. kürt ise bizle yaşayan halk. şunu artık anlayın adamları dışlayıcı şeyler yapıp durmayın onlarda amerika ile bir olup bize karşı taraf oluyorlar hala anlamadınız mı. tabi beyin bedava orda boş beleş milliyetçilik kasacakya.gider slav halklarıyla yaşama hayali kurar ondan sonra binlerce yıllık kürt kardeşini yerin dibine sokar sonra da tarih biliyormuş gibi konuşur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Insanno8693 -- 29 Aralık 2022; 13:39:20 >




  • Insanno8693 I kullanıcısına yanıt

    offf örneklere bak.


    200-350lerde almanya polonya hepsi HUN toprağı idi. bugün Türk toprağı sayılıyor mu? nein. olmayan toprakta Türklerin gözü var mı? nein ...


    Araplar Mersine kadar ilerlediler zamanında. hatta Mekkeli Hüseyin, ingiltere'den isyan karşılığınad mersine kadar olan bir bölge istedi. adamların bak kaç yüz sonra dahi gözü varımış... bizden önce de yunan yaşamış. yunan mı toprak verek? bu neyin kafası bremın?


    o zaman sen bu tarih bilginle buralara fazla mısın? nein... muhtemelen yok..


    adananın hürriyet mahallesinde yaşar mısın? HAYIR!


    mesela bursa'nın emek köy semtinde yaşar mısın? HAYIR!


    istanbul'da gazide yaşar mısın? hayır dır muhakkak.


    3 hayırlı uğurlanıyorsun artık neredeysen...




    taş yerinde ağırdır. gidipte sivaslının şehrinde izmir kültürünü yaşatamazsın. sosyal yapı olarak uymaz. çünkü o bölgede halklar yüzyıllardır o şekilde yaşamış.


    he antalya iç anadolu farklı.


    ama dediğim gibi 3 hayırla uğurlandın...





  • Insanno8693 I kullanıcısına yanıt

    bremın, senin ayarlar yanmaya başladı galiba.


    3000 yıldır nasıl antalya'da yaşamışlar? benim atalarım orayı feth ettiğinde oralarda rumiler vardı. tarih bilgin yok, cehalet pınarında yüzüyorsun... bari sus, saçmalama.



    Alanya los angelesa benziyor mu?


    bak bakalım, anadoluda kim varmış? Iconyum aslında kürdi/arabi/farsçasından geliyor olmalı senin iddana göre. yetmedi, istersen ismet paşanın iskan araştırmasını bir oku, birşeyler öğrenmiş olursun da ortamlarda laf edebilirsin belki birkaç kelam da olsa.


    Hayır, farsın özü afgan tajiki arkadaş 2 ay kadar önce bir kürd ağırlamıştı. Adama özellikle sordum "farsça mı anlaşıyorsunu" demiştim de gülmüştü. düşün tajik bile kürd ile farsça anlaşamıyor, Türkçe konuşuyorlar. daha önce yazmıştım bu afgan çocuk 2005 06 dönemlerinde Türkiye'ye gelmiş, ışıklarda askeri lisede nato izni ile eğitim almış birisi. Türkçesi çok güzel. çocuk kendisi dedi, Türkçe domino gibi kuralları var insan bir defa anlayınca konuşuyor. Almanca bokum gibi bir şey anlamıyorsun abi. bu da bir hayat tecrübesi olsun sana, bremın.



    hadi abicim, boşa oyalama beni, bremın kardeş. ben kürd vatandaşların mezapotamya olan tarihine bir laf ettiğim yok. adamları oradan mı kovalım demişim veya yaşamasınlar vs? kendince uyduruyor duruyorsun Alanya los angelesa benziyor mu? 



    ekleme:


    Pasaport için ingilize sen dilenmedin mi? Ben ise sadece kağıt yatırıp alabilecekken almadım. zoruna mı gidiyor? merak etme. lazım olursa, bu eğitimim ile rus vatandaşlığıda alabilirim herhalde... çünkü kimse ev mev tınlamaz. adamın ülkesine ne katacağına bakar. sende işte buralarda "100.000 eurodan az paraya alamanya da para demeyıh" "engelterhede ev alacağudum emma vedandaşlıh vermirler lo" vs yazar durursun :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 29 Aralık 2022; 14:13:6 >




  • pskillercheto kullanıcısına yanıt

    al izle ganga.biraz bilgi edinirsin. doğru rumiler vardı ama büyük iskenderden önce rumilerden önce kim varmış acaba oralarda.kim cehalet ırmağında yüzüyor bi bak bakalım. dahası büyük iskender hindistana kadar gitmiş olabilir ama heryerdeki halkı asimile edemedi.


    ben ingiltereye zamanında kendim gitmedim çünkü önceliğim paraydı. çoğu yerden teklif geldi reddettim. şimdi para işini halledip goygoya bağladım.gitsem de olur gitmesem de olur, ingiltere zaten aşırı yağmurlu bakarsın dümeni isviçreye dönderirim yada başka biryere. hiçbiryere döndermesem bile ben dünyalığımı yapmış adamım. tuzu serdim kuruttum. sen ise para yüzünden daldan dala savrulup işin sonunda bulgaristana tutunmayı büyük hayal olarak benimsedin. çünkü 500bin pound çıkarmaya gücün yetmedi. halini küçümsemiyorum kimseyi küçümsemem ama bulgarı çok översen "ya ne diyon sen" derler adama. kimse saftirik değil herkes neyin ne olduğunu çok iyi biliyor. sen 500bin pound çıkarabilsen sende bende biliyoruz ki ingilterede hayatın çok daha iyi olurdu çoluğuna çocuğuna daha iyi gelecek sunardın. bulgarda kaçmıyo istediğin zaman giderdin çok meraklısıysan.



    Alanya los angelesa benziyor mu?Ollie Byeyoutube
    The entire history of the World from the rise of civilisation to the present day. Drex's channel: https://www.youtube.com/channel/UCS1Q3Igx4ow3RsZLzFVvbTg --------------------------------------------------- Music: 00:09 - The Whale (Life of Pi) 02:06 - Audiomachine - Blood & Stone 05:22 - Globus - Preliator 09:00 - Antti Martikainen - Barbarossa 12:11 - Peter Crowley - The Treasure Quest 14:36 - Zack Hemsey - See what I've become Outro: Kawai Kenji - Kishi Ou No Hokori
    https://www.youtube.com/watch?v=ymI5Uv5cGU4&t=191s




  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

    hamzacığım haklısın ama brezilyalı erkek bir kahinin söylediğine göre amerikada ya 2024 te ya da 2026 da iç savaş çıkıcak iç savaş çıktıktan sonrada amerika ihanete uğrayıp 2 devlet başkanı tarafından işgal edilecek işgale maruz kalıcak ve amerikanın bu işgal edilişi ikiz kulelerin yıkılmasından bile daha kötü sonuçlar doğuracak demiş.sırf bu yüzden 7 gün boyunca her gece yatmadan önce 2 rekat namaz kılıp sonra yatarkene rüyada istenilen olayı ya da geleceği görme duasını okuyacam ve allaha amerikanın akıbetini göstermesini isteyecem.eğer rüyamda amerika kıyamete kadar sürüp gidiyorsa 1 yıllık çalışma vizesiyle amerikaya göç edicem.yok eğer kahinin dediği gibi amerikanın 2024 te işgal edildiğini görürsem o zaman türkiyede kalıcam.bu konuyuda zaten o yüzden açtım.los angeles yok olursa türkiyede yaşayacağım yer bari los angelesa benziyor mu benzemiyor mu insanların fikirlerini almak için.





  • Insanno8693 I kullanıcısına yanıt

    bremın bana videoyu neden gösteriyorsun? senin izlemen gerekir. Darius'un kurduğu imparatorluğu bremın yapan sensin. bence sen izle.




    Alanya los angelesa benziyor mu?

    hatta bak yunan nerelerde imiş zamanında ...



    neyse hadi vakit yeme bremın. sizinkilerin bölgesi doğu mezapotamya idi. burada yaşadılar yıllarca. islamiyetin kabulü ile birlikte ise daha da kuzeye açıldılar. ama diyarbakır ile sınırlı kaldılar. ermenilerin gönderilmesinden soğra güneydoğuya iyice yayıldılar Türkiye Cumhuriyeti döneminde. dediğim gibi ismet paşanın yaptırdığı iskan araştırmasını okursan daha iyi anlarsın. hadi ermeni desen gene anlarım. sonuçta, timur sivas'a geldiğinde sivas kalesinden Türkten çok ermeni vardı. 5000 ermeni okçusu... ama sonuçta selçuklu orayı almış ve hak sahibi idi bremın!


    Alp Arslan kibrinin cezasını ödedi. Ama bu o bremının 7 parçaya bölünmesini engellemedi. Sonuçta Alp Arslan da güç kazanmak için tanrıcı türkleri orta asyada olanları "kafir" olarak tanımlamış ve onlara saldırmıştı. Bu Türkler arasında olan birşey. bremın olarak seni alakadar etmez. bizim konumuz, alanya, antalya, adana bölgesinin bozulan sosyo kültürel yapısı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 29 Aralık 2022; 14:49:16 >




  • Kılıç Ustası kullanıcısına yanıt
    Knk kahinlik falan bos gaybı yalnız Allah bilir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • pskillercheto kullanıcısına yanıt

    Darius I (Old Persian: 𐎭𐎠𐎼𐎹𐎺𐎢𐏁Dārayavaʰuš; Greek: ΔαρεῖοςDareios; c. 550 – 486 BCE), commonly known as Darius the Great, was a Persian ruler who served as the third King of Kings of the Achaemenid Empire, reigning from 522 BCE until his death in 486 BCE. He ruled the empire at its territorial peak, when it included much of Western Asia, parts of the Balkans (ThraceMacedonia and Paeonia) and the Caucasus, most of the Black Sea's coastal regions, Central Asia, the Indus Valley in the far east, and portions of North Africa and Northeast Africa including Egypt (Mudrâya), eastern Libya, and coastal Sudan.


    neymiş Persian Rulermış. şimdi sen ne attın yukardaki resimde greco kingdom. eee biliyoz greco kingdom ben ondan öncesini söylüyorum. darius 200 yıldan fazla antalyada kaldı mı ganga? Persler tüm anadoluda yunandan önce 200 yıldan uzun yıllar boyunca cirit attı mı? milattan önce 600 de kurulan medleri kürtler ataları kabul etmiyorlar mı? eeeee?? senin şimdi yukarda attığın greco kingdom haritası muhtemelen 300-400 yıl sonrası. öncesinde bremınlar cirit attı tüm anadoluda. ondan sonra senin greco lar adım attı. tabi anadolu grecolarının iran kökenlilerle karışıp asimile olduğunu tahmin de edersin.türklerin rumlarla ermenilerle ve kürtlerle asimile olup türkmenden ayrılması gibi. bak tekrarlıyorum ben kürt değilim ama sende derin bir bremın korkusu var. fazla sivriliyorsun ondan böyle oluyo. senbu işleri bırak ceddimizin kan döktüğü 15-16 yaşındaki çocuk askerlerin şehit edildiği, müslümanların asıldığı bulgara sığın.

    al sana bulgar





    Alanya los angelesa benziyor mu?




    Alanya los angelesa benziyor mu?




    Alanya los angelesa benziyor mu?

    sofyada kahve içerken hatırlarsın bu fotoları bremınnnnnnn. her önüne gelene bremın diyorsun ya bende sana diyim bremıııın





  • Insanno8693 I kullanıcısına yanıt
    Türk afgan kürt suriyeli kardeştir bizi ayıran kalleştir

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Insanno8693 I kullanıcısına yanıt

    bremın ... koyduğun wiki linkinin hiç bir yerinde bile pers'den başka birşey yokken. sen ne anlatıyorsun? median'lar da ne zamandır kürd imparatorluğu oldu Alanya los angelesa benziyor mu? pers tarihine mi çökme derdindesiniz ki medler de antalya, adana'ya erişemediler.


    bu işler harita marita ile olsaydı : En basitinden Timur... Nedense Timur'un devlet haritası sadece kafkaslara kadar. adam gelmiş osmanlı sarayına oturmuş, üstte altınorduyu feth etmiş olan geçek haritayı da koymazlar. içimizdeki senlerin iş güzarlığı herhalde.



    Alanya los angelesa benziyor mu?

    veyada moğollar. Dünya'nın 1/4 ne hakim olmalıydılar.



    Alanya los angelesa benziyor mu?




    yani bremıni, ne tarihsel, ne coğrafi ne de antropolojik olarak dediklerinin bir geçerliliği yok. zamanımı harcıyorum boş yere.



    alttaki resimler için ise; Berlin ve Edirne antlaşmalarını yapanlara söyleyebilirsin. kalkıp oranın da tarihini anlattırma. zate o bölgeyi de bremınlere bağlamaya kalkmışsın bir önceki mesajında. Ayrıca ben orada ukri ve rus dedim ama sen yine de "benim onlarla alakham yogh emma" vs yazmaya devam et. gerçeği ingilizin 10 yıl önce yazdığı tarihle değiştiremezsin. Kumarda kaybettiğin, kredisini ödeyemeyip bankaların çöktüğü eve sen "benim evim bu" diyebilir misin? NEİN bremın, nein! hak eden almış ve artık ancak uzaktan bakarsın.


    bu tarih de böyle. ama son yıllarda siyaset adı altında yapılan şarlatanlıklarla ülkelerin, sosyolojik yapıları bozuluyor. bu sadece batıda olmamakta. yani gerçeği deiştiremezsin bremın, sadece manipüle etmeye çalışırsın...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 29 Aralık 2022; 15:41:2 >




  • ama benim izmirde gittiğim bir hoca gaybı kullarda görebilir demişti.üstelik bu hoca insanlara yardım ediyordu ve hiç para almıyordu.yani sadece allah rızası için cin musallatı kısmet açma hastalık iyileştirme ve korunma gibi işlemler uyguluyordu.o hocanın dedikleri ne kadar doğru bilmiyorum.ama bence bazı insanların geleceği görebildiği apaçık ortadadır.çünkü dünyanın gelmiş geçmiş en büyük kahini nostradamus kendi ölümünü bile görmüştü.o olay ise gerçekten çok enterasandır.bir gece bir arkadaşı ona yarın benim evimde buluşalım demiş nostradamus ise yarın ben hayatta olmayacam bugün son günüm diye karşılık vermiş ve ertesi günün sabahı nostradamus yatağında ölü bulunmuş.gaybı sadece allah bilir deniliyor ama benim fikrimce bazı insanların geleceği görmeleri ve söyledikleri şeyin çıkması gerçekten insanı etkiliyor.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.