Şimdi Ara

Akvaryumla ilgilenenler ve ciklet balıklarından anlıyanlar...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    1-2 saat önce yeni bir akvaryum aldım.100-45-40cm boylarında.180 litre su alıyor.Bilenlere bir iki sorum olacak.
    1)Öncelikle dış filtre kesinlikle almalı mıyım?
    2)Şu anda eski akvaryumdan kalma iç filtre var ama suyu iyi temizlemiyor gibi.Sizce yeterli olur mu?
    3)Yine eski akvaryumdan kalma ısıtıcı var.Eski akvaryumum 45-50 litre idi.Yeni ısıtı almam gerek mi?
    4)Ciklet balığı almayı düşünüyorum.Ama bu balıkları doğurtmak gerekiyormuş duyduğuma göre.Yani kendileri doğurduklarında kesin olarak yiyorlar mı?Sarı prenses beyaz prenses ve ahli almayı düşünüyorum.
    5)Cikletlere özel çöpçü balığı ve vatos mu var?Çünkü akvaryumcu vatos cikletlerle yaşayamaz.Cikletler onu didikler diyor.Sizce nedir bunun astarı?
    Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phantaso! -- 29 Eylül 2011; 0:58:10 >

• _____________________________
  • Yok mu koskoca forumda...
    Eski isiticini kullanabilirsin 25 derece ideal
    Doğurdukları zaman dogumhane almalısın yoksa yavru elde edemezsin
    Vatoz kullanabilirsin ama soyle Yavru alacaksan büyüsünler sonra cikletlerden biraz büyük vatoz alırsın hiç bir sorun olmaz ben kullanıyordum.
    Tavsiyem akvaryumda zebra ve yunus üzerinde yoğunlaşman büyüyünce cok guzel paralara gidiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

http://forum.donanimhaber.com/forumid_543/tt.htm

Orijinalden alıntı: Canhatti

Mobildeyim aklmda kalanları yazıyorum.
    Dış filtreye ihtiyac var su bir türlü temizlenmedi bende 100lt 20 tane ciklet vardı
    Vatoz kullanabilirsin ama soyle Yavru alacaksan büyüsünler sonra cikletlerden biraz büyük vatoz alırsın hiç bir sorun olmaz ben kullanıyordum.
    Tavsiyem akvaryumda zebra ve yunus üzerinde yoğunlaşman büyüyünce cok guzel paralara gidiyor

Teşekkürler hocam.
    Ciklet balıklarını illa eldemi doğurtmak lazım?Yani şu ağzını açarak filan?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phantaso!

quote:

Orijinalden alıntı: Canhatti

Mobildeyim aklmda kalanları yazıyorum.
    Dış filtreye ihtiyac var su bir türlü temizlenmedi bende 100lt 20 tane ciklet vardı

Teşekkürler hocam.
    Ciklet balıklarını illa eldemi doğurtmak lazım?Yani şu ağzını açarak filan?

Dogum konusunda soyle bir bilgim var. Arkadaşımın akvaryumu 300 lt olduğu için balıklar daha çabuk büyümüştü. Ona dogumhane almıştık ve birsuru yavrusu olmuştu. Ben taşındığım için tam hamile kaldıklarında akvaryumu bozdum bu yuzden net bilgm yok açıkcası.

• kardeş 5 yıl kadar sarı prenses baktım sana tavsiyem kesinlikle balıkları kusturma balıgın hamile olduguna kanaat getirdikten sonra balıgı ayrı bir yavruluga koy bak akvaryum demiyorum yavruluga koy sonra bekle 30 35 gün yavruları kendisi salacaktır ama yavruları saldıktan sonra al balıgı tekrar akvaryuma sal saldıktan 1 2 gün sponra asla yavrularını yemezxler kim yer diiyorsa bu balıgı adam gibi bakmamıştır illaki biyerde hata yapıyorsur ben ortalama her ay hamile kalan balıgımdan 40 50 ye yakın yavru alıyordum genelde 1 2 tane zahiyat haricinde hepsini yaşatıyordum artık balıktan geçilmiyordu akvaryum ve dagıtıyordum millete dedişgim gibi asla balıgı kusturma korkar hayvan ve o an bile yumurtaları yutma ihtimali var bırak anneligini yaşasın

SAMSUNG GALAXY S III

Super AMOLED 720p HD Gorilla Glass 2 Ekran | Exynos 4412 Quad Chipset | Quad-core 1.4 GHz Cortex-A9 İşlemci | Mali-400MP GPU | 16/32/64 GB Depolama | 64 GB kadar MicroSD ile Arttırılabilir Hafıza | 1 GB RAM | Bluetooth v4.0 A2DP, EDR | 8 MP 3264x2448 pixels, Autofocus, LED Flash Kamera | 1080p HD Video Kayıt | TV - Out MHL | Android OS, v4.0.4 (Ice Cream Sandwich) İşletim Sistemi
  • yorumları okumadan yazdım dogum hane diyorlar hiç gerek yok git akvaryumcudan en büyügünden bitane yavrulkuk al 5 tl civarı sonra balıgın agzının şiş oldugunu ve sürekli hareket ettirdigini görürsen biraz dikkatlice bak agzına beyazlıkları göreceksin ozaman süzgeçle balıgı yakala daha önceden akvaryuma koydugun yavrulugun içine koy yavrulugu akvaryumda köşe biyere koyki hareket etmesin sonra onun etrafını a4 kagıtlarla kapat dışarıyı gormesin hayvan yani insanları sonra bekle 30 gün sonra al bebişleri kendisi bırakıyor yavrularını hemde hepsini merak etme bu arada arkadaş zebradan çok para kazanırsın demiş bi dogurmaya 250 300 e yakın doguruyor en degersiz balık :) sarı prenses ve yunus al sana tavsiyem kusturma konusunu asla deneme balık elinde kalır

SAMSUNG GALAXY S III

Super AMOLED 720p HD Gorilla Glass 2 Ekran | Exynos 4412 Quad Chipset | Quad-core 1.4 GHz Cortex-A9 İşlemci | Mali-400MP GPU | 16/32/64 GB Depolama | 64 GB kadar MicroSD ile Arttırılabilir Hafıza | 1 GB RAM | Bluetooth v4.0 A2DP, EDR | 8 MP 3264x2448 pixels, Autofocus, LED Flash Kamera | 1080p HD Video Kayıt | TV - Out MHL | Android OS, v4.0.4 (Ice Cream Sandwich) İşletim Sistemi
  • Ne doğurması yumurta dökerler,100lt de 1 çift ancak yaşar.Fazla balık koyarsan hem yumurtlamaz hemde büyüyemezler.Kaliteli yem önemli.Tetratec dış filtreden şaşma.Sıcaklık ayarı chicled balıklarında önemli 24'c ,27'C den sonra kur yapma işleri hızlanır 30'c son ,zebra beslersen çok dayanıklı ve ucuzdurlar hemde çok bebesi olur.Albino zebra büyüt.

Orijinalden alıntı: Phantaso!

Arkadaşlar öncelikle merhaba;
    1-2 saat önce yeni bir akvaryum aldım.100-45-40cm boylarında.180 litre su alıyor.Bilenlere bir iki sorum olacak.
    1)Öncelikle dış filtre kesinlikle almalı mıyım?
    2)Şu anda eski akvaryumdan kalma iç filtre var ama suyu iyi temizlemiyor gibi.Sizce yeterli olur mu?
    3)Yine eski akvaryumdan kalma ısıtıcı var.Eski akvaryumum 45-50 litre idi.Yeni ısıtı almam gerek mi?
    4)Ciklet balığı almayı düşünüyorum.Ama bu balıkları doğurtmak gerekiyormuş duyduğuma göre.Yani kendileri doğurduklarında kesin olarak yiyorlar mı?Sarı prenses beyaz prenses ve ahli almayı düşünüyorum.
    5)Cikletlere özel çöpçü balığı ve vatos mu var?Çünkü akvaryumcu vatos cikletlerle yaşayamaz.Cikletler onu didikler diyor.Sizce nedir bunun astarı?
    Teşekkürler.

Bilinmedik yöntemlere başvurmayın yada boşyere masraf yapmayın. Bende çok uzun süre akvayum balığı besledim, çok uzun süre araştırma yaptım. Öncelikle dış filtreyi kesin almak zorunda değilsin. Benim çoğu arkadaşım 200 litre suya 250 litre suya almıyorlardı. Tabii ki çok daha iyi olur ama almak şart değil. İstersen iç filtreni temizle ve suyu temizlemesine bak iyi olursa onu kullan tabii gücü önemli düşük filtrelerden olmasın. Isıtıcında takıp denemelisin. Mesela 30 yap ayarını akvaryumun bir süre sonra sıcaklığını ölç oluyorsa sorun yok.(Balıkları 30 derecede yaşatayım deme hatırladığım kadarıyla 23-24 yeterliydi).Ciklet balığı doğurduklarını kesin olarak yemez, hatta ciklet balıkları yavrularına sadıkdırlar ve daima korurlar. Akvaryumdaki diğer balıklar yerler genelde ama tabii iyi saklanma yeri ve iyi korudukları sürece hiçbirşey olmaz, ayrıca kesin doğurtmak gerekiyor diye bir mantık yok. Sende çocuk yapmadan durabiliryorsun sonuçta :D. Çöpçü ve vatos alısran tabii ki daha iyi olur iki haftada 20 litre falan dipçekim yap. Vatos alırsan üç haftada yap yada aylık yap derim. Kolay gelsin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Arkas

Ne doğurması yumurta dökerler,100lt de 1 çift ancak yaşar.Fazla balık koyarsan hem yumurtlamaz hemde büyüyemezler.Kaliteli yem önemli.Tetratec dış filtreden şaşma.Sıcaklık ayarı chicled balıklarında önemli 24'c ,27'C den sonra kur yapma işleri hızlanır 30'c son ,zebra beslersen çok dayanıklı ve ucuzdurlar hemde çok bebesi olur.Albino zebra büyüt.

Sakın. Zebra alırsa ve iyi beslemeyi başarırsa yavrudan başını kaldıramaz. Balıklar birbirini yiyiyor bir süre sonra. Verecek yer bile bulamaz, iş açarsın başına vallahi :D Millet göle salıyordu o balıkları

• 200W ısıtıcı almalısınız.

İç filitre tek başına yetersiz gelecektir. Dış filitre almalısınız.

İç filitreyi mekanik, dış filitreyi biyolojik temizlik için kullanmalısınız...

Vatoz ile malawi cichlidleri bir arada yaşayamaz. Özellikle sarı prensesler vatozları didikler.

Orijinalden alıntı: oguzhan

200W ısıtıcı almalısınız.

İç filitre tek başına yetersiz gelecektir. Dış filitre almalısınız.

İç filitreyi mekanik, dış filitreyi biyolojik temizlik için kullanmalısınız...

Vatoz ile malawi cichlidleri bir arada yaşayamaz. Özellikle sarı prensesler vatozları didikler.

saolasın oğuzhan kardesm
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.