Bildirim
AKVARYUM NASIL[SS'Lİ]
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Güzel ancak zemini kumla beslesen ve biraz da bakımı kolay canlı bitki takviye etsen tadından yenmez. -
quote:
Orijinalden alıntı: Stenia
Güzel ancak zemini kumla beslesen ve biraz da bakımı kolay canlı bitki takviye etsen tadından yenmez.
aynen kum almayı düşünüyorum.bitki için kolay bi seçim yapıcam sence hangi balık türünü alıyım -
Akvaryum kaç litre? Canlı doğuran türlerine bir bak istersen. Canlı doğuranlarla birlikte cüce vatoz da besleyebilirsin. Moli, lepistes, plati, valifera olabilir.
Ayrıca ısıtıcıyı suya gömmeni öneririm. -
1. akvaryum neden yarım dolu
2. bitkili yapacaksan canlı doğuranları öneririm çok eğlenceli olabiliyor -
herkes 1-2 diye sıralamaış ama hep eksik kalmış
1- akvaryum kaç litre
2- o arka fon hiç yakışmamış sade bir arka fon çok daha güzel olur
3- o su o şekilde yarım olursa ve ısıtıcı çalışırsa , ısıtıcı patlar
4- o taşlar hiç güzel olmamış biraz kum ve üstüne büyük kayalar koyabilirsin
5-o akvaryum olsa olsa en fazla 100 litre gibi geldi bana (ısıtıcının boyundan o şekilde düşünüyorum) o hacimdeki akvaryumda değil 2 orta oy 1 tane bile köpek balıgı beslenmez. köpek balıkları için azamı 500-600 litrelik akvaryum gerekir .
6- eger dediğim gibi 100 ve altında bir hacime sahipse ancak canlıdoğuran veya japon türleri olur -
quote:
Orijinalden alıntı: Black Raven
1- akvaryum kaç litre
5-o akvaryum olsa olsa en fazla 100 litre gibi geldi bana (ısıtıcının boyundan o şekilde düşünüyorum) o hacimdeki akvaryumda değil 2 orta oy 1 tane bile köpek balıgı beslenmez. köpek balıkları için azamı 500-600 litrelik akvaryum gerekir .
6- eger dediğim gibi 100 ve altında bir hacime sahipse ancak canlıdoğuran veya japon türleri olur
güzel özetlemişsin. arka fon ve kumsuz sırf abartılı taşlar görüntü açısından hiç hoş olmamış. aynı zamanda en fazla 70-80 litredir bu akvaryum. köpek balığı olmaz bu akvaryumda. o hayvanlar enlemesine yüzer, dolayısı ile alan dar onlar için. en iyi sen kuvarz kum at bunun dibine, içindeki taşlarında 4/3 ünü çıkart. doğal kaya koy bir iki parça ve bitkilendir. ozaman canlı doğuran tropik balık besleyebilirsin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: neofobic
quote:
1- akvaryum kaç litre
6- eger dediğim gibi 100 ve altında bir hacime sahipse ancak canlıdoğuran veya japon türleri olur
güzel özetlemişsin. arka fon ve kumsuz sırf abartılı taşlar görüntü açısından hiç hoş olmamış. aynı zamanda en fazla 70-80 litredir bu akvaryum. köpek balığı olmaz bu akvaryumda. o hayvanlar enlemesine yüzer, dolayısı ile alan dar onlar için. en iyi sen kuvarz kum at bunun dibine, içindeki taşlarında 4/3 ünü çıkart. doğal kaya koy bir iki parça ve bitkilendir. ozaman canlı doğuran tropik balık besleyebilirsin.
kuvarz kumla da ne bitki ne de canlı doğuran olmuyor suyu sertleştiriyor balıkları stese sokuyor bitkilerede yeterli vitanimi minarali vermiyor (saz tilki kuyrugu eledoa gibi basit bitkiler haricinde )
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: neofobic
quote:
1- akvaryum kaç litre
kuvarz kumla da ne bitki ne de canlı doğuran olmuyor suyu sertleştiriyor balıkları stese sokuyor bitkilerede yeterli vitanimi minarali vermiyor (saz tilki kuyrugu eledoa gibi basit bitkiler haricinde )
lepistes moli velifera tarzı balıklarda çokta sorun çıkartacağını sanmıyorum. yıllardır bu tarz balıklarda kullanıyorum. ne doğurganlıkta nede gelişimde hiç sıkıntı yaşamadım. ama bitki açısından nasıl etki yapar bilemiyorum. onunda senin dediğin gibi bitkiden bitkiye farklılık göstereceğini düşünüyorum
-
zeminin taş olması suyun dengesini de değitirir. ayrıca bu şekilde akvaryumun havasını da bozuyor bence seyrederken sıkar insanı bence...
zemini kum yapmanda fayda var daha güzel görünür.. beyaz kuvars kus uygundur derim... -
bu benim fikrim sen ne dusunursun bilemem ama bence önce jbl misket gübre al bir kutu kırarak zemine ser üzerine bir torba siyah hagen kum ekle sonra bitkileri gücün yettigince al bir ay içinde zaten olusum baslar ve ne fona ne de kayaya hiç gerek duymazsın sonra tercihine göre tetra neon derim ben geç karşısına bitkiler arasında gezinmelerini izle -
Köpek Balığı deilde Pirana al Daha Güzel Acık Konusayım Köpek Balığı Hamsiyi Andırıyor Bi Keyfi Yok Pirana İse BAslı Basına Ayrı Bi Balık
PİRANA BİR BALIKTAN DAHA FAZLASINI SUNACAKTIR SANA EMİN OLABİLİRSİN. -
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X