Yüzbaşı
28 Nisan 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme
Toplam: 40 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Sayın üyeler, hp notebook bilgisayarın ana hdd kısmına ssd, dvd rom kısmına caddy ile 320gb lık hdd taktım. İlk etapta sadece ssd ile kullanıyordum ve sorun yoktu. Caddy'yi taktıkdan sonra pc yi başlattan kapat diyorum, işletim sistemi kapanıyor, ekran kararıyor ama notebbok üzerindeki power buton ışığı dahil tüm ışıklar yanık kalıyor ve caddy hdd çalışır vaziyette kalıyor. işletim sistemi win7 pro x64 lisanslı. Aygıt yöneticisinden hdd özelliklerine girip, belki onunla alakalıdır diye güç seçeneklerinden "bu aygıtı güç tasarrufu kazanmak için kapat" diyeyim dedim ama öyle bir seçenek de yok. Google üzerinden bilimum alternatif çözüm yolu denedim ama nafile. Caddy'yi çıkartıp pcyi kapatıp açtığımda hiçbir sorun yok. Ama üzerindeyken bu şekilde kapanmama sorunu yaşıyorum. Fikri ve bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler.
Arkadaşlar merhaba

Şimdi ben 40x40 küçük kapı önü led tabela yapacağım. Basit bişey olacak ve sürekli yanacak. Bu tabelaya 250 civarı led gidecek. 5mm lik kırmızı mantar led kullanacağım. 2.8-3v aralığında çalışan 20 ma lık led ler. Şimdi ben bunların tamamını seri bağlasam ve direk 220 ye taksam ne olur. dirençle trafoyla adaptörle uğraşmak istemiyorum. Zaten basit bişey olacak, bağlayayım gitsin modundayım. Şimdi voltajdan seri bağladığımda zaten kurtarıyor ama şebeke elektriği bildiğim kadarıyla 200 ma lik. Toplamda bu ledler 15w lık bir güç tüketecek. Acaba ledleri yakarmıyım diye endişe ediyorum. Bu işten gerçekten anlayanlar ve tecrübesi olanlar yanıtlarsa sevinirim.
Arkadaşlar selam

Şimdi benim günlerdir aradığım fakat bulamadığım, belki de bulup anlamadığım bir sorum var. Led den ziyade kullanılacak olan kapasitör yada direnç ile ilgili. Aşağıdaki ledde de göreceğiniz üzere en sonda üzerinde 151 yazan bir capasitör var ve benim derdim bu. Şimdi bu capasitör 150pf değerinde yani ne demek bilmiyorum, sorun da buradan çıkıyor. Tane tane yazacağım.

Resimdeki ledlerin 1 tanesinin çalışma voltajı 3v - 3.4v arası
Her bir led 60ma akım çekiyor
resimde her 3 lede 1 adet capasitör kullanılmış
her 3 led 12v ile çalışıyor
bu 3 lede 12v 500ma lik adaptör taksan da çalışıyor, 12v 2A adaptör kullansan da çalışıyor

Benim bundan anladığım şu; bu capasitör volt değerini sabit tutup, amperi mi düşürüyor. yani 12v 2A adaptör kullandığımda bunu her 3 led için 12v 60mA ya mı düşürüyor?
Bütün öğrenmek istediğim aslında bu. Yani bu 150pf nedemek? bunun hesaplaması nasıl yapılır? diyelim elimde farklı volt ve amper değerinde led ler var, ben bunlara doğru capasitorü almak için hesaplamasını nasıl yapacağım? Lütfen sadece bilenen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. Bazen iyi niyetle varsayım üzerinden yorum yapanlar oluyor ve kafam daha çok karışıyor. Bunu örnekleyerek anlatacak biri varsa çok memnun olacağım. Şimdiden teşekkürler cevap vereceklere.

Arkadaşlar çok fazla anlamamakla beraber bildiğim kadarıyla wp üzerinden site kurmaya çalışıyorum. Bugün bişey farkettim. Üye şifre değiştirme ekranında yeni şifre girme alanları küçülmüş. Yazılar uzamış. Diğer temalarda ve daha önceki farklı wp tecrübelerimde rahatlıkla düzeltiyordum fakat bunu birtürlü düzeltemedim. Alanı birtürlü bulamadım. Aşağıda ekran görüntülerinden de göreceğiniz üzere normal olası gereken alan genişliği 551.533px, ama diğer üç alanın genişliği 36.7px le düşmüş. nasıl ve nereden düzeltirim yardımcı olurmusunuz. Az kaldı kafayı yicem.

Arkadaşlar çok saçma ve canımı çok sıkın bir sorunla karşı karşıyayım. Win7 yüklü makineye taktığım hdd ve usb belleklerde sorun çıkıyor. Şöyleki; 1 tb 3,5" hdd içindekileri görüyorum, içine dosya attığım zaman önce kopyalamaya başlıyor ve daha sonra kopyalama duruyor, bir süre sonra da yanıt vermiyor. Sorunun hdd de olduğunu düşünerek diğer iki notbook umda denedim fakat ne içine dosya atmakta nede içinden dosya almakta hiçbir sıkıntı yaşamadım. defalarca test ettim hemde 3-5 gb lık dosyalarda, hiçbir sorun çıkmadı. daha sonra 1 tane 8 gb kingston taktım görmedi. 1 tae 8 gb lık sandisk taktım gördü fakat ışıkları sürekli yanıp söndü. format atmaya kalktım atmadı. daha sonra usb leri diğer iki notebook da denedim sorunsuz çalıştı. sonra 16 gb lık içinde 8gb veri olan kingston taktım bu sorunlu pc ye. bilgisayarımı açtığımda 8 gb dolu olarak gösteriyor fakat içine girince boş gözüküyor. pc deki eset i kapattım denedim olmadı. virüs taraması yaptım hem bellekleri hem pc yi yine olmadı. pc ye format attım, win7 nin kendi buldup yüklediği driverlar ile hiçbir antivirüs ve başka bir program yüklemeden denedim yine aynı sorun. anakart asus p5kpl model. sitesinden son driverları indirdim kurdum yine aynı. bios ayarlarını default ayarına getirdim yine düzelmedi. bios un zaten son versiyonu yüklü olduğundan müdahale etmedim. bu koduğumun bilgisayarının usb ler ile ilgili bi sorunumu var sizce? sorun anakarttamıdır? 5-6 ay öncesine kadar böyle bir sorunum yoktu. fikri bilgisi olan yardımcı olsun gözünü seveyim. bu arada alakası varmıdır bilmiyorum ama c2d 4500 işlemci ile 2gb ram var makinada. win7 pro yüklü. unutmadan söyliyim, pc nin içindeki hdd yi çıkartıp başka bir hdd taktım ve linux yükledim sırf test etmek için. linux da usb leri görüyor fakat inanılmaz yavaş hızda veri aktarıyor.
Arkadaşlar basit fakat kafamı karıştıran bir durum var. Aşağıda anlattıklarıma bakarak soruma cevap verirseniz çok sevinirim.

78x19 mm ebatlarında bir solar panel var.
güç değerleri aşağıdaki gibi:

AveragePower (Watts): 0.25 Wp
AverageCurrent (Amps): 0.5 Imax
AverageVoltage (Volts): 0.5 Vmax

bunlardan 24 tanesini seri olarak bağlarsak 6w 12 volt 12 amper güç elde ediyoruz (yanlışım varsa düzeltin)

bu şekilde 24 tanesi seri olarak bağlanmış 20 tane panel hazırlarsak ve bu 20 taneyi birbirine paralel bağlarsak nekadar güç elde ederiz.

A)- 120w 12v 240 amp
B)- 120w 12v 12 amp
C)- 6w 12v 240 amp
D)- Yukarıdakilerin hiçbiri

Basit bir konu fakat bilmeyince zor oluyor. Bilmek istediğim bu sorunun cevabı ve paralel bağlantı hesabının nasıl olduğu.

Şimdiden teşekkürler.
Arkadaşlar merhaba,

TEC1-12706 peltier ile küçük bir soğutucu yapacağım dükkan için. Fakat sormak istediğim bir kaç soru var. Yanlız rica ediyorum lütfen elektrik elektronik bilgisi gerçekten olan ve yardımcı olacak arkadaşlar yazarsa sevinirim. Aksi durumda kafalar gereksiz karışıyor ve gereksiz bilgi çöplüğüne dönüyor.

Peltierin ısınan ve soğutan tarafı için fanlarım ve malzemelerim hazır. Öncelikle peltierin özelliklerini aşağıya yazıyorum;

Model: TEC1-12706
Size: Approx. 40mm x 40mm x 3.8mm
Voltage: 12V
Umax (V): 15V
Cooling power: Qcmax 58-65W
Imax (A): 5.8A
△Tmax(Qc=0): up to 65°C
Operates Temperature: -30°C to 83°C
Max power consumption: 70 Watts

şimdi elimdeki power ın özellikleri ise şöyle;

13.8 V
10 A
150 W

Fakat; power ı multimetre ile ölçtüğümde 20.19 v gösteriyor. Elimdeki fanlar 12 voltluk işlemci fanı. fanları takıp çalıştırdıktan sonra ölçüm yaptığımda 19 volta iniyor. Şimdi bu peltierin yukarıdaki özelliklerine bakarsak maksimum 15v ve 5.8a de çalışıyor ve 70w çekiyor.

1- Elimdeki power bu peltier ve iki adet 12 voltluk fan için fazla gelirmi?
2- Elimdeki power üzerinde yazan 13.8v ve 10 A e rağmen ölçümde 20 V yazması normalmi, yoksa değerler yanlışmı yazılmış. ( yada bu power ın voltajını 15 e en basit yoldan nasıl indiririm)
3- elimdeki power uygun değil ise kullanmam gereken power hangi özelliklerde olmalı.

yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Arkadaşlar merhaba, erkekler için en iyi ve en etkili tüy dökücü krem sizce hangisidir. Bizzat kullanan arkadaşlar varsa eğer tecrübelerini yazarlarsa sevinirim. Hani bazı ürünler var reklamlarda 3-5 kere kullanıyorsun birdaha çıkmıyor yada % bilmem kaç oranında azaltıyor diyor ama tabi inanmıyorum. Benim istediğim pürüzsüz bir şekilde tüyleri döksün ve jiletten daha uzun süre dayansın yeter. Piyasada bilindik birçok markayı kullandım, üzerinde 3 dakika ile 7 dakika arasında bekletin diyor ama hiç alakası yok. Şimdiye dek tüm tüyleri olduğu gibi döken birtaneye bile rastlamadım. tüylerin yarısından fazlası hep kalıyor ve kıllar dipten temizlenmiyor, acayip bir şekilde hepsinde de kıllar erimiş gibi oluyor. Lakin kullandığım hiçbir markada beklediğim sonuca ulaşamadım. Sizden ricam şunu kullandım, şöyle etkileri oldu şeklinde tecrübelerinizi paylaşmanız.

NOT: LÜTFEN BU İŞİ BU OLAN, SATIŞ YAPMAYA ÇALIŞACAK KİŞİLER YA YORUM YAPMASIN YADA SATIŞ YAPMAYA KALKMASIN. SON KULLANICI TECRÜBELERİNİ ÖĞRENMEK İSTİYORUM.

Şimdiden teşekkürler, saygılar
Merhaba arkadaşlar,

Akşam misafirim gelecek, fırında güveç bıldırcın yapacağım fakat daha önce bıldırcın pişirmiş arkadaşlardan bizzat öneri almak istiyorum. benim planım aşağıdaki şekilde olacak ama içerisine şunu koy yada şu şekilde pişir diyebileceğiniz fikirlerinize ihtiyacım var.

bıldırcınları önce karabiber ve rivera zeytin yağı ile döküm tavada önünü arkasını mühürliyeceğim 1 er dakika. daha sonra patates, patlıcan havuç ve biberi zeytinyağında hafif kızartıp güvece bıldırcınlar ile dizicem. zerdeçal, kişniş, karabiber tuz ve biraz biberiye ile çeşnilendiricem. içerisine arpacık soğanı, çeri domatezi ile hafif domates ve biber salçalı su koyucam. etinin dağılmasını istediğimden 100-120 derecede 3 saat kadar yavaş yavaş pişirmeyi düşünüyorum. yanına endivyen, radika, çeri domatezi, taze nane, dere otu, taze soğan dan karidesli maskolin salata yapıcam. tatlı olarakta hafif olması açısından dondurmalı meyve salatası yapıcam. hem kolay hem hafif.
evet benim planım bu şekil ama bizzat bu yemeği pişiren arkadaşlardan öneri rica ediyorum. güveç yerine farklı bir şekilde pişirmeyede açığım. ama tava önermeyin lütfen, bıldırcını tavada ziyan etmek istemiyorum açıkcası.

şimdiden teşekkürler
Merhaba arkadaşlar;

Bugüne kadar kullanmış olduğumuz diğer elektronik sigara konusu yeni mesaj kabul etmediğinden dolayı, bu konu ile ilgili bilgi paylaşımına buradan devam edebiliriz.

LÜTFEN DİKKAT!

Bu konu sadece bilgi edinme ve insanların tecrübelerini paylaşmaları için açılmıştır. Lütfen bu konuda reklam, ilan, satış veya satın alma taleplerinde bulunmayınız. Eğer satış yapmak istiyorsanız, konularınızı lütfen ikinci el satış kategorisinde açınız. Yurt içerisinde kişisel olarak e-sigara satış yapan sitelerin linklerini lütfen paylaşmayınız.

Anlayışınız için şimdiden teşekkürler, iyi forumlar
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 5 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.436
İkinci El Bölümü Mesajları: 55
Konularının görüntülenme sayısı: 20.470 (Bu ay: 210)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 66 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.