Şimdi Ara

Akvaryum kurmada yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
47.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Sonunda balık beslemeye karar verdim.Ama ne akvaryumum var ne de daha önce yapmışlığım.Şimdi orta boy bir akvaryum alarak ileride 1 akvaryum masrafı çıkarmak istemiyorum.Bakımı kolay olan balıklar almak istiyorum ilk başta olayı kavramak için.Birde akvaryum için neler gereklidir anlatırsanız detaylı olarak ya da bir site linki verirseniz çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrcn[KAL] -- 18 Mayıs 2008; 20:15:27 >

• Kardeş genelde akvaryum kurmak isteyenlerin bakabilecekleri en kolay balık cinsi lepistes ve japon balıklarıdır. Akvaryum içine ısıtıcı ve iç hava filitresi almanız yeterlidir. Size maksimum 50 ytl ye mal olur orta bir akvaryum. Balıkların su sıcaklıkları 26 derecede sabitlediğiniz, günde 2 defa yada azar azar sıksık yemleme yaparsanız ve haftada 1 defa akvaryumunuzun suyunun %30 kadar değişimini yaptığınız taktirde sorunsuz yaşatabilirsiniz. Sormak istediğin ile ilgili herşeyi bana sorabilirsin kardeş.
  • Bende birşey sorcam.Bende baya büyük bir akvaryum var.Lepistes ve japon balığı haricinde ne yetiştirebilirim?
  • Japon balığından farklı bir şey yetiştirmek istiyorum açıkcası.İnternette bir site buldum bir çok yeni başlayan balığı yazmışlar şimdi oraya da soracağım zaten bu hafta sonu değil diğer haftasonuya kadar vaktim var.
  • ciklet kesinlikle
  • Ama ne kadar büyüklükte bir akvaryum almalıyım.Mesela şimdiden 200-250 alayım bir tane daha alma masrafım olmasın büyükte hem rahat rahat gelişirler.İşte hava,ışıklandırma,süs felan ne önerirsiniz.
  • 2 - 2.5 mt boyundamı demek istedin?
    çok büyük bir boyut düşündün, tam olarak farkında değilsin,
    bir hesap yapacak olursan yüzlerce litre su yapar, belkide 1 ton olur,
    bunu hesaplamak için en boyu ve yüksekliği birbiri ile çarp,
    büyük akvaryum suyun değerlerini stabil tutmak için uygudur fakat kullanacağın masraflar yüksek olur,
    en önemlisi akvaryumun tasarımını besleyeceğin balığa göre karar vermelisin,
    cichlid türleri için büyük düşünebilirsin ama ben sana başlangıç için canlı doğuranlardan lepistes tavsiye ederim,
    önce bir akvaryumun ne olduğunu öğren ve bu balıklara sağlık bakacak duruma gel sonra kendine istediğin türde bir akvaryum yaparsın,
    60-70 cm boyunda birşey tavsiye ederim,

akvaryumu basit bir konu diye küçümseme, gerçekte uzamanlık isteyen bir konudur, sen orada biyolojik bir döngü sağlıyorsun ve bu hiç kolay değil,
    detaylarını yaşadıkça öğrenirsin,
    başarlılar,
    quote:

Orjinalden alıntı: mrcn[KAL]

Ama ne kadar büyüklükte bir akvaryum almalıyım.Mesela şimdiden 200-250 alayım bir tane daha alma masrafım olmasın büyükte hem rahat rahat gelişirler.İşte hava,ışıklandırma,süs felan ne önerirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ##evde çekirge var acil yardım##
    16 yıl önce açıldı
    SİTE KURMAK İSTİYORUM YARDIM
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Genişliği 40-50 cm arası,yüksekliği 50-60,uzunluğu da 80 cm olan birşey yeterli olacaktır sanırım.Hepsini çarptığımızda 240000 cm küp gibi bir değere geliyorlar.Dm küp yapmak için 1000'e bölüyor ve 240 dm küp yani 240 litrelik bir akvaryuma sahip olmuş oluyoruz.Yanılıyor muyum?Bu yeterlidir değil mi?Şimdilik bitki düşünmüyorum içine ama sonradan ekleyeceğim.Bu yüzden şimdiden böyle bir akvaryum alayım istiyorum ileride bir akvaryum masrafı daha çıkmaması için.
  • 1 veya 1.5 metrelik akvaryum işini görür bununla birlikte 5 veya 10 kilo sana kalmış kum kalman lazım bu kumun rengini siyah yaparsan akvaryumun rengini biraz karanlık gösterebilir fakat balıkların renklerini okadar şık gösterirki anlatamam onun için siyah kum tavsiyemdir daha sonra alman gereken termostatlı ısıtıcı mutlaka termostatlı ısıtıcı almalısınki suyun derecesi hep sabit kalsın bu hemseni hemde balıkları mutlu eder sonrada alman gereken bi filtre iç veya dış alabilirsin ama iç filtre senin işini görür

1.) Akvaryum
    2.) Kum (suda salınım yapmayan akvaryum kumu)
    3.) Termostatlı ıstıcı
    4.) iç filtre

1. işlem: şimdi sana kurulumunu anlatıyom aldıgın akvaryumu dezenfektan etmek istiyosan içine 1 litrelik ozon suyu döküp azına kadar su doldurarak 1 saat boyunca beklet hatta işe yaramaz bi filtre ile içinde su sirkülasyonu yaparsan bu daha verimli olur içindeki tüm bakteri mikroplar ölür sonra güzelce suyunu dök bi güzel bulaşık deterjanı birde süngerle akvaryumu parlat arkasından bol isu le durula durulamayı çok güzel bi şekilde yap arkasından bez ile kurula sonrada balkona felan koyki iyice havalansın 1-2 gün havalandıktan sonra akvaryumu yerine yerleştirebilirsin ama illa bu işlemleri yapmam dersen yıkayıpta akvaryumu yerini koyabilirsin

2. işlem: akvarumu yerine yerleştirdikten sonra aldıgım kumları güzelce bi yıka hatta imkanın varsa tuzlu suylada yıkabilirsin tabi iyotlu tuz degil bakkalarda satılan kaya tuzlarıyla bi paket aldınmı 1-2 milyonluk işini görür iyice yıkayıp su doldurdugunda suda salınım yapmıycak hale gelene kadar yıka hatta aldıgın kumu kaynatabilirsinde mikropları ölür güzelce temizce yıkadıktan sonra akvaryumun tabanına yerleştir elinle düzgün bi şekilde ayarlayabilirsin

3. işlem: şimdi sıra suyunu doldurmakta çeşmeye bagladıgın hortumum bi ucunu akvaryumun yanına bagla özellikle akvaryum için plastik vakum tutacakları var onlar işini görür akvaryumun bi ucundan tutturdugun hortumun suyunu çok az bi şekilde aç kısık bi şekilde akvaryumu doldursun kumları birbirine katmadan akvaryumda sirkülasyonu saglamadan çok kısık bi şekilde dolmaya bırak dolduktan sonra çeşmeden akan su kireçlidir klorludur o suyun en az akvaryumun azı açık bi şekilde havalandırarak yani azını kapatmadan 2 hafta boyunca dinlenmeye bırakmalısın o su dinlenirken bu iki hafta içerisinde 1 hafta dinlektikten sonra 2. haftaya başlarken akvaryuma termostatlı ısıtıcıyı tak dereceyide 26 ya ayarla suyun sıcaklıgı 26 ya geldiginde suyun içine atılan ilaç var kesinlikle hiç bir ilacı önermem ne ilaç nede tuz ama suyun klor giderici ilacı vardır onun yerine gidip suyun içine atılan canlı bakteriler var suyun sıcaklıgı 20 derecenin altına düşmedigi taktirde bu yararlı bakteriler yaşıyabiliyo sanırım ismi aqua safeftmiydi öyle bişeydi kullanıyosan sadece o ilaçtan kullanabilirsin termostatlı ısıtıcı sayesinde o bakteriler 1 hafta boyunca suyun biyolojik dengelenmesini saglayacaktır

4. işlem: 2 haftanın sonunda artık akvaryuma filtremizi taktık çalıştırdık ışıklandırma yapıyosan sen bilirsin tabiki bu iki hafta sonunda artık gözle görülebilir suyun içinde yosunlar felan oluşmaya başlar bu suyun hazır oldugu dengesinin saglandıgının bi gerekçesidir bu yosunlardan kurtulmanın en güzel yolu akvaryuma vatoz almaktır akvaryumcuya gittiginde küçük yavru bi vatoz aldıgında hem şirin olur hemde tüm akvaryumu yosunların oluşmasını engeller çöpçü balıgı hiç bi işe yaramaz yiyip bırakmaktan başka ama keyfi beslemek istiyosan bişey diyemem ama dedigim gibi bi vatoz şart akvaryuma çokta ucuz bi balıktır

Tamamdır akvaryum kurma işlemi bitmiştir tüm biyolojik denge başlamış ve ilk aldıgımız vatoz balıgıyla birlikte akvaryumumuzu seyretmeye başlamışızdır 2 haftalık bi süreç sonunda sıra gelelim işin en keyifli tarafına balık almaya elbette ilk başta lepistes veya japon balıkları güzeldir ama keyfine kalmış bi olay istersen gidip malavi cihcledlerin bazı türlerini alabilirsin bunlar yavrularını agızlarında taşırlar ve kum kazarak çiftleşirler özellikle sarı prenses ahli imparator güzel balıklardır tavsiye ederim yada daha basitinden yunus veya kayalık denilen bi cichled var ondanda alabilirsin akvaryumcudan balık alırken dikkatli izle balıklar saglıklı olsun aldıgın balıgı hemen kaldırıp akvaryumun içine dökme poşetiyle birlikte suyun üzerinde beklet akvaryumun ısısına iiyice alışsın sonra içine yavaş yavaş su doldurarak akvaryumun içine bırakabilirsin hasta olmadıgı sürece gereksiz ilaç ve tuz atımlarından kaçın

benden bukadar tamamen kendi yazım bir akvarist olarak sizlerle birşeyler paylaşmak çok güzel benim 80cmlik yani 100litrelik akvaryumum var ben bitkili tank kurdum yani bitki yetiştiriyom 8-9 çeşit bitkim var suya co2 felan veriyorum ışıklandırma sistemiyle istedigim sonucu alıyorum sende bitki yetiştirmek için acele etme zamanla onada geçebilirsin ilerde zaten yavaştan yavaştan basitçe yetişen eledo sazlık gibi hızlı büyüyen az bakım isteyen bitkilerden başlıyabilirsin hadi kolay gele....

• o dedigim ilacın ismini buldum Tetra Aqua Safe Start mış bunula ilgili internette satılanları var ama akvaryumcularda ucuza bulabilirsin
  • Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Ama kumu yıkamak ne demek?Bu işe hiç bulaşmadığım için hiç bilmiyorum:)Daha açıklayıcı konuşursanız sevinirim.
  • Bu arada bitkiyle ilgili yazdıklarınıza cevap vermemişim.Bitkiyi Temmuz sonuna kadar düşünmüyorum.Çünkü internette okuduğum kadarıyla bitki sabır isteyen işmiş.Ben de Temmuz'da Amerika'ya eğitime gideceğim için aileme yük olmak istemedim.Temmuz'a kadar düşüncem de kolay balıklar beslemek ve de akvaryumculuğu öğrenmek.

Sormak istediğim bir diğer konu ise deniz kabukları.Yazın denizden çıkardığım şekil şekil deniz kabuğum var.Bunları akvaryumuma koyabilir miyim?Süs için kum dışında neler almalıyım?Maksat öğrenirken güzel de görünmesini sağlamak:D
  • Eğer Cichled akvaryumu kurarsan

1-Amerika,Malawi ya da Tankanyika Cichled akvaryumu kurabilirsin, gerçek bir zevktir bu türleri beslemek.
    2-Benim favorim Tnganyika Cichled'leridir. Gösterişli ve pahalı balıklardır.
    3-Tabi akvaryumu kayalarla dekore etmelisin bu balıkların sitresini azaltacaktır.
    4-Eğer sadece deneyim istiyorsan "ölmeyen balık" olarak ün yapan Zebra cichled'i besle tek tür olarak deneyim kazanınca zor türlere geçersin, hem tavşan gibi sürekli yavruluyorlar.
    5-Neyse bu maddeler bitmez ama karar senin yinede.
  • japon balığı al. arada sırada suyun içinden cıkart 1-2 dk. elinde tut. ölmez onlar çünkü ciger solunumu yapıyorlar. oynarsında yani..
  • Bir şeyler yazarak bana bilgi veren arkadaşlara teşekkürü bir borç bilirim.Alacağım balık türü hakkında hâla aklımda karar verebilmiş değilim.Ama vatozlarla geçinebilen,bakımı kolay olan,kararında yavrulayan(yavru akvaryumu olmayacak o yüzden ne yapmam gerektiğini bilmiyorum),güzel görünen bir balık türü arıyorum.

Vatozlarla iyi geçinmesini istememin nedeni sanırım vatozlar yosunları temizliyorlarmış.Saldırgan olmayan bir vatoz türü alacağım.Fakat arkadaşın yazdığı gibi 2 hafta alışma süreci olduğu için balıklar en az 3 hafta sonra alınacak.Çünkü bu hafta sonu müsait olmadığımızdan,öbür hafta sonu Eminönü'ne hayvan pazarına gideceğim.Oradan sadece akvaryum için gereken ısıtıcı,filtre,kum,dekor vb. şeyler alacağım.Onun üstüne 2 hafta koyarsak en azından 3 hafta ediyor.O zamana kadar bir türde karar kılmış olup fiyat araştırması dahi yapabilirim diye düşünüyorum.

• Balık beslemek ciddi bir iştir. Herkesin yapabileceği bir iş değildir. Bu yüzden buna yapabileceğinizi gününüzden belli bir kısmını akvaryuma ayırmayı başarabilirseniz akvaryumcu yani akvarist olabilirsiniz.

Şimdi gel gelelim akvaryum ölçülerine. Yaşadığın şehri bilmiyorum ama önce akvaryumcuya gidip evindeki yerine göre bir akvaryum beğenmelisin. Yukarıda 200 250 lilik akvaryum yazmışsın. Eğer bu metreyse çok fazla olur ve gereksizdir. Ama litreyse idaeldir.

Balık için bence chicled (çiklet) türlerinden al. Genellikle akvaryumcularda da yaygın olanlar bunlardır. Tabi bunlar biraz hırçın hayvanlardır, ve kendi türlerine bile saldırgan olabilirler. O yüzden seçimini iyi yapman gerekmektedir.

Bu türler geniş büyük akvaryum isterler o yüzden ölçü olarak uzunluk 1 metre olan üstü altı siyah plastikle kaplı hazır akvaryumlar var onlar ideal. Bombe camlılar var onlardan alma boşu boşuna da para verme. Tabi sen çok güzel bir görünüm istiyorsan mobilyası ile beraber satılan akvaryumlar var onlardan da alabilirsin.

1 metrelik akvaryum aldın diyelim. Buna atacağın balık sayısı 10 u geçmemelidir. Çünkü ufak alcaksın balıkları onları büyüteceksin ve zamanla sığmayacaktır. O yüzden 10 tane yeter. Tabi bu 10 a ilave 1 veya 2 vatoz alabilirsin. Çöpçü alma çünkü çikletlerle yaşamaz. Çikletler saldırır.

Alacağın balıklar 5 cm lik yavru balıklar olsun. 1 erkek, 2 veya 3 dişi oalcak şekilde aileler alıp akvaryuma koyacaksın ki ileride üresinler.

Alabileceğin balıklar, Snow Prenses (Bembeyaz bir balıktır çok güzel bir balıktır, diğer bi ismi de beyaz prensestir, dikkat et solungaçları sarı olanından alma, o farklı bir tür), Sarı Prenses, Ahli, Mavi Prenses (safkanlarını bulamassın sahteleri vardır dikkat etmen lazım), Iceman ve zebra gibi türleri alabilirsin. Bu türler birbiri ile uyum içerisinde yaşayan canlılardır. Yukarıdaki bir arkadaş yunustan bahsetmiş, o balık sana ağır gelir çok güzel bir balıktır ama bakımı zordur..

Çok renkli kum alma kesinlikle, çok iğrenç olur. Sana tavsiyem midye kırığı kumu alman. İnce tanelidir ve çok güzel gösterir hem balıkları hem akvaryumu. Ayrıca doğaldır.

Akvaryum ile beraber alacakların: Gücü yüksek olan iç filtre, hava motoru ve beğendiğin bir hava taşı, akvaryuma yetecek kadar kum, ışıklandırma için florasan ve ısıtıcı. Ayırca akvaryumun altına strafor (köpük) al, koyacağın yerde patlama riskini en aza indirir.
    Bunları al eve getirip kuruluma başlayalım. Önce akvaryumu güzel bir köşeye yerleştir. Ha unutmadan akvaryumun altındaki mobilya çok sağlam olmalı, eğer sağlam değilse yeni bir tane yaptır.

Akvaryumumuzu yerleştirdik ve yıkadığımız kumu içine koyduk ve suyunu doldurmaya başladık..
    Kum yıkama işlemi, büyük bir leğene aldığın kumları doldurup sıcak suyla leğeni doldur. İçine bakkaldan ya da marketten aldığın kaya tuzundan döküp bir gün beklet. Daha sonra içindeki suyu boşalt ve ister soğuk ister sıcak suyla birkaç defa kumları yıka ve akvaryuma dök.

Akvaryuma iç filtre ve hava motorunu yerleştir. Hava motoru akvaryuma koymayacaksın dışarda duracak. Hava taşını akvaryuma yerleştireceksin. Arada verecekleri ufak slikon hortumla bağlantıyı gerçekleştireceksin.

2 gün dinlendirilmiş suyla akvaryumu suyla doldurduktan sonra iç filtre ve hava motorunu çalıştır. Yaklaşık 2 gün durması yeterlidir. İçine koyacağın dekorları kesinlikle akvaryumcudan alma, dışardan büyük güzel delikli kayalardan topla, çok güzel ve doğal bir görünüm sağlar.

Topladığın kayaları aynı kumu yıkadığın gibi yıkayaıp dezenfekte edeceksin, hatta bir kaç günde balkonda beklet, daha sonra yine sıcak suyla iyice yıka. Ondan sonra akvaryuma koy.

akvaryumun bu şekilde yaklaşık 1 hafta bekledikten sonra yukardaki yazdığım balıklardan seçip eve getir, poşetlerinden direk çıkarma önce akvaryumun üstüne koy suların sıcaklıkları eşitlensin.

Alacağın yemleri sabah ve akşam ver, fazla verme kesinlikle. Arada iç filtreyi kapatabilirsin, hava motoru sürekli çalışacak.

Sana kendi evimdeki akvaryumun resmini koyayım.

Akvaryum kurmada yardım

• İstanbul-Kadıköy'de yaşıyorum.200-250 dediğim litre.Bende uygun oldugunu düşünüyordum.Renk kombinasyonu olarak beyaz,siyah,kırmızı balıklar almak istiyorum dediğiniz o beyaz balık türünü araştıracağım.

Bu arada çok güzel bir akvaryumunuz var.Taşları akvaryumcudan alma demişsiniz ama nereden alabileceğimi anlamadım.Yani doğadan mı toplayayım?Yoksa alabileceğim sağlam yerler var mıdır?Bir kaç ay önce bu konuya yine eğilmiştim.Annemler sen yapamazsın edemezsin demiş şevkimi kırmıştı.Ama artık bu işe tamamen hazırım.Koyacağım mobilyanın sağlamlığını nasıl kontrol edebilirim.Eski ama taş gibi bir mobilya gibi geliyor bana.Böyle kapaklı bir mobilya gibi.Olmadı içindekileri çıkartır sadece balık araç gereçlerini koyarım.

Bu arada akvaryum.com'da kurt üretimi ile ilgili konular gördüm.Kurtla beslemenin bir faydası olur mu?
  • Piranha düşünürsen her konuda yardımcı olabilirim..
  • Abi bakımı kolay diyorum sen bana piranha diyorsun.Parmağımı felan kaptırırım onlara şimdilik kalsın:)
  • Peki cam fanusta besleyebilirmiyiz bunları
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.