Şimdi Ara

Akvaryum kurmada yardım (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
92
Cevap
0
Favori
47.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: Quatronics

Bu En pahalı akvaryum balığı benim favorim Blue Zaire Frontosa. Fiyatı 100 liradan başlıyor boyutuna göre değişiyor. Max boy 40 cm.

Akvaryum kurmada yardım

ah ah bu frontos calvus ve discus en favorilerim ama bütçem maalesef el vermiyor. Ama ilerde nasipse kuracağım bu akvaryumu..
  • hala balık almadıysan kılıçkuyruk düşünmelisin.Ben uzun zaman(3 yıl) cichild besledim.Akvaryumum 50 lt olduğu için vermem gerekti.Çok büyüdüler çünkü.Şimdi kılıçkuyruk için akvaryumu hazırlıyorum.

Şimdi hem bilgi olsun diye hemde istersen düşün diye özelliklerini yazıyorum:

Öncelikle gerçekten dayanıklı bir balık,canlı doğuran olması da bir avantaj.Balığı 6-7 ay besledikten sonra ei tutanlar yavrular.Ve bu balıkların yavrularını yemesini engellemek için yavruluk gerekmez.Java moss adındaki bitkiyi alırsın(geç büyür,ama çok ucuz bir bitkidir).Balıklar bu bitkinin üzerine yavrularlar.Zaten yavrular canlı doğdoğu için bu java moss un içine saklanırlar.

Kılıçkuyruklar(Xiphophorus Helleri) lirkuyruk(Aphyosemion Australe) denilen balıkla çok iyi çift olur ve çok renkli yavrular else edebilirsin.

Kılıçkuyruk için akvaryuma kaya tuzu ilavesi yapman gerekir.Ph ı ayarlamak için 50 lt reye 1 kilo kaya tuzu atarsan işini görür.Ben aponogeton madagasgariensis,barclaya longifolia türü 2 bitki aldım.Ve zenkeri ile java moss siparişi verdim.Salı günü onları alıp haftaya kılıçkuyruk,lirkuyruk,velifera,leopar vatoz,macracantha türü balıklardan oluşan bir kombinasyon yapıcam.

macracanta da çok güzel.Ama üretmesi biraz zordur.Canlı doğuran değil ve larvaları düzdür.Bakımı zor da olsa yavruların hayatta kalması fazladır.

Kılıçkuyrukların bir diğer özelliği de baskın erekeklerinin hırçınlığıdır.bu yüzden dikkatini diğer erekekten almak için 1 erkeğe 3 dişi olarak alınması gerekir.
    Erkeklerin kuyruklarında kılış şeklinde uzantılar varken dişilerde yoktur.

Kılıçkuyruk akvaryumunun maliyetini çıkarmak gerekirse:

2.5 YTL kılıçkuyruk.6dişi 2 erkek. 20YTL
    2 YTL velifera .1erkek 2 dişi. 6 YTL
    5 YTL macracantha:1erkek 1 dişi. 10 YTL
    2 YTL çöpçü. cinsiyet farketmez. 4 YTL
    10 YTL lirkuyruk.2 dişi. 20 YTL
    -------------
    max 60 YTL.

bu fiyata ekleme çıkarma yapılabilir.

Öğrenmek istediğin başka birşey varsa sor...

•  Akvaryum kurmada yardım

Böyle bir akvaryum icin butcemi zorlayabilirim ne dersiniz balıklar haric ne kadara malolur ??
  • Akvaryumumu suyla doldurdum bugün.2 gün sonra tüm sistemim kurulu olacak.O zaman çekip resim atarım.(hafta içi balık alacağım).Kloru uçsun diye 2 gün bekleyeceğim.Hadi hayırlısı artık.
  • @TrDr_22

o balığın tanesi 50-100 YTL arası, akvaryum da en az 250 litrelik olmalı, ayrıca içine alacağın filtrelerle pahalı tutar. Bir de hiç yapmadıysan bence bu balıklarla kesinlikle başlama yazık edersin.
  • Bugün balıklarımı aldım.4 sarı prenses(1 e 3d),4 beyaz prenses (1e 3d),2 vatoz.

Hepsi küçük ama yeni doğmuş gibi değiller.Umarım fire vermem akşama resimler geliyor.
  • Resimlerini görelim bakalım, ufak canavarlar nasıllar..

Sağlıklı Balıklar
  • Balıklar öldü galiba ses yok

Bu arada HORT!
  • quote:

Orjinalden alıntı: mercuryy

japon balığı al. arada sırada suyun içinden cıkart 1-2 dk. elinde tut. ölmez onlar çünkü ciger solunumu yapıyorlar. oynarsında yani..

yuarrak.gif
  • gitti heralde balıklar
  • quote:

Orjinalden alıntı: yaman156

Kardeş genelde akvaryum kurmak isteyenlerin bakabilecekleri en kolay balık cinsi lepistes ve japon balıklarıdır. Akvaryum içine ısıtıcı ve iç hava filitresi almanız yeterlidir. Size maksimum 50 ytl ye mal olur orta bir akvaryum. Balıkların su sıcaklıkları 26 derecede sabitlediğiniz, günde 2 defa yada azar azar sıksık yemleme yaparsanız ve haftada 1 defa akvaryumunuzun suyunun %30 kadar değişimini yaptığınız taktirde sorunsuz yaşatabilirsiniz. Sormak istediğin ile ilgili herşeyi bana sorabilirsin kardeş.

Yapma allah aşkına!Lepistes bir canlı doğuran!Küçük çelimsiz ve dayanıksız...İyiki lepistesle başlamamışsın...Yoksa bütün hevesin kaçardı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: karasoyka

Akvaryum kurmada yardım

Akvaryum kurmada yardım

Akvaryum kurmada yardım

hiç bi balıgı begenmiyon bence sen discus besle nasıl olsa yeni başlamışsın akvaryum kurmaya hem bunlar yumurtlar

discus için çok tecrübe olmalıdır

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.