Şimdi Ara

Akvaryum kurmada yardım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
47.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Onları yıka zaten. Kumları bir temiz leğene al. Kaya tuzu dök üstüne. Sonra da kaynar su dök. Bir gece beklet. Sonra ertesi gün iyice durula. Hiç bir kalıntı atık falan kalmamış olsun. Diğer süsleri de iyice yıka tabii.

Önce akvaryuma hepsini koy sonra suyu doldur. Kumları akvaryumun arka tarafına doğru yükselecek şekilde, önde ince tabaka arka tarafı yüksek yaparsan daha iyi olur. Sonra suyun bekleme süresi var. (Yani iki gün öylece boş bir şekilde dinlendir suyu ve sonraki iki gün ısıtıcı ve filtreyi de devreye sok.) Hatta bakteri aşımaka için bir şey satılır akvaryumcularda. Ondan da alabilirsin ve ısıtıcıyı açtıktan sonra çok az atabilirsin suya. Bu şekilde suyun kimyası da dengelenmiş olur. Çünkü suyun doğal ortama yakın şekilde dengelenmiş olması gerekir.

Son olarak da. Balıkları alıp da artık iyice yaşanır hale gelmiş akvaryuma atmadan önce, naylon torbalarıyla birlikte, akvaryumun üzerine koy ve suların sıcaklığı aynı olacak kadar bir süre orda beklet. Böylece balıklar bir anda şok geçirmezler. Ve ani ısı farkından dolayı hastalanmazlar.

• Yukarı.
  • Tetra aqua safe start aldım.Ama kaya tuzu almadım.O yüzden yarın gidip alacağım.Ondan sonra yıkayacağım kumunu felan:)
  • Yukarı.
  • Öncelikle Hayırlı olsun, akvaryum boşken bi fotosunu çek bakalım nasıl bi akvaryum aldın

Kum yıkama işlemini bir kaç mesaj yukarda ben anlattım, arkadaşda anlatmış zaten, o şekilde yaparsan bir sorun olmaz. Süs fazla almasaydın çünkü çok boğarsın akvaryumu ve doğallıktan çıkar. O yüzden doğadan suda salınım yapmayan taş topla ki doğal bir görünüm olsun.

Beyaz Prensesin yanına Sarı prenses al..

Ayrıca balıkları tek bir yerden alma şöyle bir dolaş akvaryumcuları sağlıklı görünen aktif balıklardan seç..
  • 1 tane gemicik aldım süs olarak.bir de 2 uzun 2 kısa yapay bitki:DDaha folyolarını bile açmadım yarın hepsini açacam çekecem:D
  • quote:

Orjinalden alıntı: mrcn[KAL]

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Bir sorayım ama ben 113 kiloyum onun üstüne çıkıp perde asıyorum:dTabii ki perde asacakken camın kenarına çekiyorum mobilyayı.Akvaryumu direk ışık alan bir yere koymayacağım.

yaklaşık 950ml su 1 kg ağırlığa sahiptir.
  • Akvaryum zevkli ve nisbeten uygun bütceli bir hobby'e benziyor ben zor olanı sectim RC-helikopter ama ileride düşünebilirim(;

Bu arada bastırın kendinize bi alt başlık actırın hobby bölümünde latin dansları bile var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ten_don -- 19 Mayıs 2008; 6:07:16 >
  • Arkadaşla RC arabalara az bakmadık.Benzinli olanlara böyle modifiye edebileceğimiz felan.Ama sağlam bir araba bile 400 YTL civarı onu modifiye etsek ayrı dert etmesek ayrı dert:)Bende buna başladım umarım başarılı olurum.
  • @TrDr_22

O oyuncaklardan ben arabaları seviyorum ama tabi bütçe önemli...

Bu hobi forumlarına Akvaryum bölümüde açılsın evet bak iyi dedin, bunun için bastıralım..
  • Kaya tuzunu da almış bulunuyorum.Yarın yıkayacağım hepsini.
  • Yukarı.
  • Yukaır.
  • Şu an kumumu yıkamış bulunuyorum.Önce kumu serdim bir leğenin içine.Üstüne su döktüm kum seviyesini 3 parmak geçene kadar.Ondan sonra kaya tuzunu döktüm karıştırdım çözündü.Gözüme az gözüktüğü için koyduğumun biraz fazlasını daha koydum.Karıştırdım.Tamamen çözündü.Şimdi bir tane süs gemim var 4 tane de yapay bitki onları da yıkamam gerekir mi?
  • tabiki yıka iyice hatta fırcala

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teorikbilgikurar -- 20 Mayıs 2008; 9:03:31 >
  • Peki onları suya koymadan akvaryumda su bekleteyim mi bir kaç gün yoksa suyla birlikte koyayım mı hepsini?
  • o süsleri de kumu yıkadığın gibi yıka. Ama tuz atma, çok tuz da zararlı olur. Mümkünse sıcak suyla yıka iyice.

Akvaryuma kumu yaydıktan sonra suyu doldur, süsleri su doluyken boşken istediğin zaman yerleştir, bir sıkıntı olmaz.

Biyolojik dengeyi sağlamak için eğer aldıysan yem at biraz.
  • Bu En pahalı akvaryum balığı benim favorim Blue Zaire Frontosa. Fiyatı 100 liradan başlıyor boyutuna göre değişiyor. Max boy 40 cm.

Akvaryum kurmada yardım
  • Tetra Aqua Safe Start aldım ilaç olarak.
  • Yukarı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.