Şimdi Ara

akvaryum kumu hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
15.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • üstadlar akvaryumu kurdum ancak daha içi için eksik malzemeler var. birincisi kum. burda bir akvaryumcu var bir paket kum aldım (söz en iyisiydi 2 lira verdim ufacık şeye) bol suda yıkadım.sonra mikrop varsa diye fırında 200 derecenin üstünde pişirdim . sonra akvaryuma koydum çok az bişey olmasına ragmen akvaryumun suyunu resmen bulandırdı. iyiki balıkları almamışım dedim. akvaryumcuya tekrar gittim anlattım durumu olamaz falan filan bir sürü laf söylüyor . gıcık oldum bu hayvanlar üstünden katme kat para kazanan insanlara. sırf bu yüzden almayacagım bunlardan bişey. şimdi internette araştırdım birisi normal inşaat kumunu yıkayıp fırında pişirince hiç bir sorun kalmıyor dedi. sizce normal inşaat kumu konulabilir mi akvaryum tabanına.
    bide bu bitkiler nasıl yetişir yarım parmak boyundaki tek kök bitkilere 3 lira istiyorlar mübarek meyve olarak altın veriyor da bu kadar pahalı anlamış değilim. bu bitkiler nasıl yetişiyor tohumu ,soganı felan yok mu ?? teşekkürler

• Hagen siyah kum tavsiye ederim. Kumda bol miktarda kalsiyum bulunmakta. Bitkilere çok yararlı.

İnşaat kumuda kullanılabilir. Fakat, yazdıklarınıza göre bol bitkili bir akvaryum kurmak istiyorsunuz. Bu yüzden hagen siyah kum daha sağlıklı olur.

Fiyatı biraz tuzludur.

Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Helghast

Hagen siyah kum tavsiye ederim. Kumda bol miktarda kalsiyum bulunmakta. Bitkilere çok yararlı.

İnşaat kumuda kullanılabilir. Fakat, yazdıklarınıza göre bol bitkili bir akvaryum kurmak istiyorsunuz. Bu yüzden hagen siyah kum daha sağlıklı olur.

Fiyatı biraz tuzludur.

Saygılar.

peki bu bitkileri nasıl uygun fiyata bulabilirim. tohum veya soğan tarzı bişeyler varmı. teşekkürler
  • Musa akvaryumun internet sitesine girin oradan bakın fiyatlarına ayrıca akvaryum forumlarından birisine bakıp bitki akavryumları hakkında bilgi alın derim detaylı bilgi vermek isterim ama yazıyı yazıp hemen çıkmam gerekiyor beklerseniz özelden mesaj atın cevaplarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yıldırım_beyazıt

quote:

Orijinalden alıntı: Helghast

Hagen siyah kum tavsiye ederim. Kumda bol miktarda kalsiyum bulunmakta. Bitkilere çok yararlı.

Fiyatı biraz tuzludur.

Saygılar.

peki bu bitkileri nasıl uygun fiyata bulabilirim. tohum veya soğan tarzı bişeyler varmı. teşekkürler

İnternet üzerinden bitki satan bir çok site bulunmakta. Onları araştırabilirsiniz...

1-www.bitkikolik.com
    2-www.canlibitki.com
    3-www.canlipetshop.com
    4-www.canpet.net bunlardan bir kaçı.

Saygılar.

• kumları nasıl dezenfekte edebiliriz acaba ????
  • kumu almadan once ne tur balik besleyecegini soylersen daha iyi yardimci olabilirim cunku ph i dusuk suda yasayan balik alacaksan mesela midye kirigi almak kotudur. veya sert su baligi ve bitkisi alacaksan salinim yapan ph i yukselten midye kirigi gibi kum alman gerekir. ayrica bitki turleride onemlidir. 3-5 dal basit bitkilerden ekeceksen cok fazla teferruata luzum yok ama atiyorum amazon biotopu yapacaksan gubrelemeden, co2 sistemine kadar bir suru teferruat isin icine girer. bitkiler malesef pahali...

amazon biotopu demisken sana idolumude gostereyim, ilham alirsin

akvaryum kumu hakkında

calismanin ismi "last dat at the amazon" sahibi kisi oliver knott.

http://www.blueaquarium.org/2010/11/last-day-at-the-amazon-by-oliver-knott/

tuzlu suyla iyice yikarsin kumu, bisey olmaz korkmana gerek yok. ne kadar yikarsan yika ilk koydugunda illaki bulanik olur su. onun icin once kumu sonra suyu koyman lazim . suyu koyarkende ters cevirilmis tas gibi birseyin ustune dokersen bulaniklasmayi onlersin. kolay gelsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    40 litre akvaryum balık önerisi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: iliqueur

kumu almadan once ne tur balik besleyecegini soylersen daha iyi yardimci olabilirim cunku ph i dusuk suda yasayan balik alacaksan mesela midye kirigi almak kotudur. veya sert su baligi ve bitkisi alacaksan salinim yapan ph i yukselten midye kirigi gibi kum alman gerekir. ayrica bitki turleride onemlidir. 3-5 dal basit bitkilerden ekeceksen cok fazla teferruata luzum yok ama atiyorum amazon biotopu yapacaksan gubrelemeden, co2 sistemine kadar bir suru teferruat isin icine girer. bitkiler malesef pahali...

amazon biotopu demisken sana idolumude gostereyim, ilham alirsin

akvaryum kumu hakkında

calismanin ismi "last dat at the amazon" sahibi kisi oliver knott.

http://www.blueaquarium.org/2010/11/last-day-at-the-amazon-by-oliver-knott/

tuzlu suyla iyice yikarsin kumu, bisey olmaz korkmana gerek yok. ne kadar yikarsan yika ilk koydugunda illaki bulanik olur su. onun icin once kumu sonra suyu koyman lazim . suyu koyarkende ters cevirilmis tas gibi birseyin ustune dokersen bulaniklasmayi onlersin. kolay gelsin

vallaha çok güzel olmuş
    ama bu kadar büyük bişey düşünemem

akvaryum kumu hakkında

akvaryum kumu hakkında

akvaryum kumu hakkında

bunlar kadar olsa yeter

beslemek istediğim balık türü çok ama birbiriyle uyumlu olması zor herhalde. en uygun lepistes,plati,molly olacak. bunları besleyecegim belki uyumlu olursa valifera ve balta balıgıda ekleyebilirim ilerde

akvaryum boyutlarımda 80*40*38(h). kum olarak bir çok kişi inşaat kumununda olabilecegini söyledi . sizce nasıl olur ?

• insaat kumunu cok pis olmayan yerden almaniz lazim. ayrica kumun uzerine bir miktar camasir suyu dokun, eger kopururse kullanmayin cunku salinim yapiyor demektir ve suyu sertlestirir. lepistes asidik yani ph i dusuk suyu sever. o yuzden salinim yapmayan, notr kum secmeniz gerekir. ayrica dere kumuda gayet iyidir. Helghast'in soyledigi hagen kumda olur. hangi sehirdesiniz ? yakindaysak bende cok tatli bir kum var hediye edebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iliqueur -- 23 Haziran 2011; 1:45:19 >
  • quote:

insaat kumunu cok pis olmayan yerden almaniz lazim. ayrica kumun uzerine bir miktar camasir suyu dokun, eger kopururse kullanmayin cunku salinim yapiyor demektir ve suyu sertlestirir. lepistes asidik yani ph i dusuk suyu sever. o yuzden salinim yapmayan, notr kum secmeniz gerekir. ayrica dere kumuda gayet iyidir. Helghast'in soyledigi hagen kumda olur. hangi sehirdesiniz ? yakindaysak bende cok tatli bir kum var hediye edebilirim.

konyadayım. nedense burada akvaryum ve malzemeleri son derece pahalı (bence) 4 cm boyundaki (cinsini bilmiyorum) bir bitkiyi (tek kök 2 yaprak) 3 liraya satan akvaryumcular var 10 cm boyundaki olanlarıda 25 ile 50 lira arası satıyorlar.
    inşaat kumu sitenin arkasında duruyordu bir kova aldım bolca suda yıkadım ç.sulu suda da yıkadım sonra 3 defa duruladım . şimdi de suya koydum içine de kaya tuzu attım . yarında 3-4 defa daha durulayacagım sonra akvaryumun dibine serecegim. ama şimdi bile hala suyu bulandırıyor nasıl gidecek bu bulanıklıgı . inanın balıga verecek param kalmadı ve daha dış filitre yapacagım offf hobi sahibi olmakta çok para istiyor

• Kurulacak bitkili akvaryum ne sınırda olacak yani az bitkili mi yoksa çok bitkili mi? Kumu ve bitkiyiwww.musaakvaryum.com adresinden makul fiyata alabilirsiniz kargoyla gönderiyorlar, önemli olan bitkileri yaşatmak ve örneklerdeki görüntüyü oluşturmak, ekeriz büyür derseniz; olmaz büyümezler bazı bitkiler çok yoğun ışık gücü ister litre başına 1 watt aydınlatma gerekebilir, dere kumu da kullanabilirsiniz yakınlarda göl varsa oradan da alabilirsiniz ancak temizliği çok iyi yapmalasınız çamaşır suyundan ziyade permasol de kullanabilirsiniz tabii çok iyi yıkama yapma zorunluluğunu da unutmamak gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lostsoul22

Kurulacak bitkili akvaryum ne sınırda olacak yani az bitkili mi yoksa çok bitkili mi? Kumu ve bitkiyiwww.musaakvaryum.com adresinden makul fiyata alabilirsiniz kargoyla gönderiyorlar, önemli olan bitkileri yaşatmak ve örneklerdeki görüntüyü oluşturmak, ekeriz büyür derseniz; olmaz büyümezler bazı bitkiler çok yoğun ışık gücü ister litre başına 1 watt aydınlatma gerekebilir, dere kumu da kullanabilirsiniz yakınlarda göl varsa oradan da alabilirsiniz ancak temizliği çok iyi yapmalasınız çamaşır suyundan ziyade permasol de kullanabilirsiniz tabii çok iyi yıkama yapma zorunluluğunu da unutmamak gerekir.

bitki örnegini önceki mesajımda verdim hocam onun gibi olsun yeter. ayrıca ışık problemi olmaz diye düşünüyorum çünkü camla kaplı balkonum var hemen cam kenarına koydum zaten akvaryumu sabah güneşin doğmasıyla akvaryum tam olarak güneş alıyor saat 12,30'a kadar da sürekli güneş görebilecek bir yerde . yani günde 7 saat direk güneş görecek herhalde yeterli olur. yakınımda ne dere nede göl var yani inşaat kumu yada akvaryum kumu koyacagım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yıldırım_beyazıt -- 23 Haziran 2011; 9:30:49 >

• akvaryum gunes almayan yerde durmalidir dostum, yoksa camda alg (yosun) olusur, basedemezsin cok zordur.

akvaryum kumu hakkında
  • quote:

akvaryum gunes almayan yerde durmalidir dostum, yoksa camda alg (yosun) olusur, basedemezsin cok zordur.

akvaryum kumu hakkında

hocam neden ışıkta olmuyorda güneşte oluyor veya çok fazla güneşmi görmemesi gerekiyor . bu ayırımı anlayamadım

• bnde bi bitki yetiştiremedim yaa amazon bitkisi ne ıık var ne co2
  • kumu neredeyse 15 defa yıkadım hala berraklaşmadı ne yapcam yav
  • direk gunes isigi gormemesi gerekir. hem direk gunese maruz kalirsa hemde akvaryumdaki su degerleri iyi degilse (fazla nitrat gibi) alg olusumu ile basa cikmaniz cok zor.

fazla nitrati onlemek icinde belli siklikla dip cekimi ile bir miktar su degisimi yapmaniz lazim ve ayrica balik yogunlugunu iyi ayarlamaniz lazim. cok fazla balik cok fazla diski demek oldugundan daha fazla sorun demektir.

ayni durum cok fazla isiklandirma ilede olusabilir.
  • Suyun ph'nı düşürmek için mangrow kökü kullanabilirsiniz.
  • quote:

hocam neden ışıkta olmuyorda güneşte oluyor veya çok fazla güneşmi görmemesi gerekiyor . bu ayırımı anlayamadım

Alg denilen şey yoğun ışıkta daha çok meydana gelir. Özellikle direk güneş ışığı gören akvaryumlarda yosun sorunu daha çok olur. Fakat direk güneş ışığı görmeyen akvaryumlarda da yosun oluşabilir.
    Bu daha çok su değerleri ile ilgilidir.
    Yosunun önüne geçmek için elma salyangozu öneririm.
  • Suyun içinde asıkada kalan algler için ne yapılacak?? akvaryum güneş ışığını doğrudan almamalıdır bu akvaryumun sıcaklık değerinin sizin kontrolünüz dışına çıkmasını sağlar, akvaryumda hastalıkların ortaya çıkmasının temel sebebi stabil olmayan sıcaklık değeridir ayrıca gereğinden fazla ışıklandırma yapılırsa da aynı durum ortaya çıkar yani ne fazlası ne azı kararında ışık gerekir dolayısıyla siz akvaryumda kullanacağınız ışık fazla olursa aynı sonucu alırsınız. Elinizdeki amazon bitkisi kalender bitkidir dikmesiniz bile bir şekilde yaşar arkadaşın örnek verdiği akvaryum hightech olarak tanımlanan tanklardan yoksa 3 kök bitki için söylediğim şartlar tabi ki gereksizdir düzgün aydınlatmayla birlikte sorun yaşamadan büyürler ama verilen örnekteki bitki yoğunluğunda akvaryuma CO2 takviyesi,gübre ve ph takibi kaçınılmazdır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.