Şimdi Ara

AKVARYUM IŞIKSIZ OLUR MU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
6.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MERHABA arkadaşlar akvaryuma ışık takmasak olur mu odanın ışıgı yeter mi güçlü bir beyaz ampül alcagım 100 watt gibi yeter mi ? yoksa lazım mı lazımsa hiç sorun degil alırım sadece merak ettim.

BALIKLARIMI ÇOK SEVİYORUMMMMMMMMMMMMMM CANIM LEPİSTESİM VE KILIÇKUYRUGUM......

• ELİMDE ŞU LED IŞIKTAN VAR (NEON DEGİL HANİ TOFAŞ ARABALARA TAKIYOLAR MAVİ KIRMIZI ONDAN DEGİL BU KALİTELİ ) ELİMDE OLAN IŞIK NASILDIR BİLGİNİZ VARMI EGER GÜZELSE BUNA TRAFO ALACAGIM.. ADAM 10 TL DEDİ TRAFOYA.

• O ledler suya dayanmaz bozulur, 10 liraya dalgıç lambalar var onlardan al kafan rahat olsun.

urun.n11.com
    Su İçi Lamba Modelleri ve Fiyatları - n11.com
    http://urun.n11.com/su-ici-lamba/roxin-su-ici-60-cm-pembe-P75792259

link temsili bu 60 cm senin akvaryuma göre 30 cm alırsın akvaryumcudan, alırken prize tak 30-40 saniye yansın öyle al.Pembe rengini bulursan onu al çok daha güzel gözükür.

Eğer akvaryumunda bitki varsa bu lambalar olmaz. onun içinde 40 tl lazım.

AMA AKVARYUM BOYUTUNU VE KAÇ ADET BALIK BESLEDİĞİNİ YAZMAN GEREK.

•  AKVARYUM IŞIKSIZ OLUR MU?

diğer konuna baktım az önce 4-5 tane konu açmışsın zaten , akvaryumunda 1 erkek 1 dişi lepistes, 1 de plati var gibi geldi, 3 lepistes 2 kılıç yazmışsın, Neyse zaten hepsi berarber besleniyor sıkıntı yok. birde iç filtre var demişin ama resimde yok arkada hava pompası var sanırım ama akvaryumda hava taşı yok, akvaryumu yarım doldurmuşsun oda olmaz, yeşil kapağın 1 parmak altına kadar doldur. nasıl su ekleyeceğini aşşağı yazdım

o konuda da yazılmış balıklar stresli diye, çünkü suyu direk musluktan doldurmuşsun gibi geldi oda olmaz, 5 lt lik su bidonuna musluktan su koy ağzı açık 2 gün beklesin akvaryumun yanında 2-3 saat beklet sonra suyu akvaryuma aktar sonra tekrar doldur 2 gün sonra tekrar aktar .Akvaryum dolunca yada ben mesaj yazana kadar fulledi isen, en son su koyduğun tarihten bu güne, 5 balık için en az 10 gün su değişimi yapma suya parmağını dahi sokma. 10 gün sonra tekrar 5 ltlik suyu doldur 2 gün beklesin sonra akvaryumdan bir çay bardağı suyu al 5lt lik suya ekle 2 gün daha beklet sora akvaryumdan 5lt su al bidondakini akvaryuma ekle bu şekilde her pazar 5 lt su çıkar 5 lt su ekle akvaryuma. Asla musluk suyunu koyma akvaryuma suda klor olduğu için bütün bakterileri öldürür 1 lt bile koysan su düzeni bozulur 5 lt ağzı açık bir su bidonunu koyacak yer bulacaksın, yani.

birde balık yavrulamış o da balığın su değişikliğine tepkisidir,
    karnında öleceğini anlayınca doğurur dışarda ölür asla yavruları analarından ayırma zaten her ay 30 yavru yapacak 3 tanesi sağ kurtulsa bir senede 3*12=36 balık yapar bir senede, senin akvaryum 30 lt en fazla 10-12 balık besleyebilirsin yani ayda 1 tane kurtulsa yeterde artar bile. plastik bitkiyi herkes çıkarder ama sakın çıkarma yavrular onun içine saklanırlar çıkarırsan anaları babaları yer. Eğer su değişimini haftada 5 lt olarak yaparsan zaten o bitkinin suyu zehirlemesi imkağınsız kalsın öyle baktın yavrular hep ölüyor bitkiyi filtreyi koyduğun tarafın tersi tarafa camın dibine koy akıntının en az olduğu yere sorun çözülür.

Eğer filtren varsa, yukarda koyduğum dalgıç lambaların en küçüğünden akvaryumuna sığacak şekilde bulursan al akvaryumu ölç kaç cm geliyor ona göre bulursan al. Gece ışık açmana gerek yok. eğer cep telefonundan ışık açarsan balıklar yine ÖLÜR. akvaryumda en önemli şey düzendir değişiklik olmayacak, Şİmdi iki eksiğin var biri arkafon diğeri ısıtıcı arka fonu şekerli su ile yapıştırman lazım araştır onuda 2 çay kaşığı su bir çay kaşığı şeker yeter , lepistes japon arka fonsuz rahat etmez korkarlar, 3-4 tl bişey para yok dersen a4 kağıt bile yapıştırsan olur a4 kağıdı bantla arka fonu şekerli su + 4 köşeye bant şeklinde yapacaksın ,yeterki bir taraf kapalı olsun.

diğer bir ihtiyaçta ısıtıcı ve derece ısıtıcıyıda 50 watt alsan yeter (ısıtıcı kaliteli olsun yoksa 2 gün sonra bozulur), derecede al zaten 1,5 tl bişey ki ısıtıcıyı 27 derceye ayarlarsan akvaryum 27 derece olmaz dereceye(termometreye) bakarsın ona göre ayarlarsın için rahat eder eğer evde kalorifer 7/24 yanıyorsa sadece derece alsanda olur. Para yoksa sadece derece al gözle sabah akşam gece öğlen bak bir kağıda yaz örneğin bir gün boyunca su sıkcaklı en düşük 25 en yüksek 27 çıkıyorsa ısıtıcıya gerek kalmaz ama 24-28 oluyorsa alman gerek.

Bu yazdıklarım başlangıç seviyesi için eğer akvaryuma bitki koyacam dersen ne ısıtıcı ne filtr nede aydınlatma işe yarar, sadece bu balıkları öldürmeden bakabilmen için bun talimatları uygulaman lazım.

En ÖNEMLİ şey ise yem verdiğin miktardır, balığın gözüne bak bir kağıda gözünün büyüklüğü ne kadarsa o büyüklükte bir daire çiz o daireyi yemle doldur işte bir balığın bir öğünde yemesi gereken maximum yem miktarı o kadardır 5 balık için çarpı 5. günde en fazla 3 kez ver. Unutma balıklar açlıktan değil çok yemekten ölürler sen günde bir kez bir mercimek tanesi kadar versende balıkların yaşar ama yem verip izlemesi zevkli olduğundan 3 öğün balığın gözü boyutunda verebilirsin maximum.

• YAZI İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRRRRRRR EDERİM. BİTKİYİ ÇIKARDIM RAFYA KOYDUM ŞU ANDA .YAVRU OLUNCA SAKLANSIN DİYE BİRDE SUYU TAMAMEN DOLDURDUM O ESKİ FOTOGRAF ISITICI VAR TAKMIYORUM HAVA BİRAZ DAHA SOGURSA TAKACAGIM AKVARYUMCU TAKMA DEDİ ŞİMDİ .BİRDE O KÜÇÜK YAVRU BALIGI ŞU ANDA CAM KAVANOZA KOYDUM AMA YAVRULUK BULACAGIM .SİZCE YAVRULUK ALMALIMIYIM ZATEN UCUZ YOKSA KENDİM SU BİDONUNDAN YAPSAM OLURMU BİR ZARARI OLUR MU???
    OLURSA DİREK YAVRULUK ALAYIM.
  • Zaten yavruluk = rafya , ikiside aynı , Ben yıllarca lepistes besledim yukardaki yazdıklarım falan hep internette okuyup kendi tecrübelerimle onayladıklarım ama bu yazdığım sadece kendi düşüncem, lepistesler eğer yavruları sağlıklı ise kesinlikle yemiyorlar ancak sağlıksızsa yiyorlar ben bir ara 200 den fazla ürettim sonra bitkileri çıkardım üremeye halen devam ettiler yavruları izliyodum kesinlikle yemiyorlardı ağzına alıp geri atıyorlardı. Ağzına alıp atması bazen 5 dk sürüyor siz yedi sanıyorsunuz bir bakıyosunuz çıkmış dolanıyor, bu benim tecrübem.

neyse rafya yavrulup bitki üçünü kıyaslarsak
    Rafya: kötü görüntü, yavrulara özel yem verilememesi,
    yavruluk : akvaryum alanının küçülmesi, kötü görüntü, yavrulara ayrı yetişkine ayrı yem,
    plastik bitki: Güzel görünüm, yavrulara özel yem verememek,

ben hepsini denedim ama pet şişe koyuyosun akvaryumun görüntüsü maf oluyor , yavruluk koyuyorsun akvaryumun köşesi gidiyor bu seferde diğer balıklar rahat etmiyor. ayda 10 tane balık üretsen 20 kuruşa akvaryumcuya zar zor satsan 2 lira para eder, akvaryumcu iyi biri ise 1 liraya alır oda eder 10 lira hiç üretme işine bulaşma çok pişman olursun.

Benim tavsiyem moss (yosun) al taşa sar (taşın üzerine koy misina ile üzerini sıkıca sar düğüm at akvaryuma koy) biraz büyüyünce (1 ay sürer) rafya mafya hepsini çıkar. Güzel görüntü,yavrulara özel yem verememek ancak ek olarak su kalitesini artırır su daha güzel gözükür aydınlatmana göre bir moss türü seç. google a " moss akvaryum " yaz resimlere bak.
    bu konudaki
    www.akvaryum.com
    Acemi Akvaristin Derdi - Lepistes Bakmak Zormuş ! (resimli)
    http://www.akvaryum.com/Forum/acemi_akvaristin_derdi_-_lepistes_bakmak_zormus_!_%28resimli%29_k696367.asp

Şu resme baksana böyle bir akvaryumun mu olsun istiyorsun? üstelik yorumda adam ne demiş balık sayın fazla diye 40 lt 20 balık fazla demiş . 1 lepistes 1 defada 30 yavru yapıyor senede 1 kez kurtarsan yeterde artar bile. Fotoda 6-7 lepistes var 6 tanesi daha yavru yapacak Daha doğrusu 2 sene önce yapmış. Ama balıklar mutsuz sahibi mutsuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi körüklüotobüs -- 9 Ekim 2015; 21:09:22 >

• eeşekürler yavruluk alayım fakat bitki yok ışık olarakta dediginiz alırım . o ledleri akvaryumcu verdi olmaz mı????? onu hemen takamıyorum küçük trafao alacagım veya sizin dediginiz ışıgı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut özer 34

eeşekürler yavruluk alayım fakat bitki yok ışık olarakta dediginiz alırım . o ledleri akvaryumcu verdi olmaz mı????? onu hemen takamıyorum küçük trafao alacagım veya sizin dediginiz ışıgı.

http://forum.donanimhaber.com/m_107489193/f_//tm.htm#107548677

bu konudaki mesajıma bakın resimdeki üstte duran akvaryum kapağındaki ledler zoom yapıp bakın kaç tanesi sağlam kalmış. Dalgıç olanlarda bozuluyor ama 10 liraya alıyosun ister suya sok ister kapağa montele kafan rahat oluyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.