Şimdi Ara

Akvaryum aldım ancak birkaç sorum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
13.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yeni akvaryum aldım 40 litrelik yanlız benim Aklıma takılan birkaç sorum var öncelikle akvaryum motor aldım böyle dışarı doğru bir hortumu var hortumu kapağını açınca motor sürekli çalışıyor içeriye hava ufluyor sanırsam ve ses çıkartıyor. Akvaryum odamda olduğu içinde ses yapıyor kapatmak gerekiyor. Bu motorun 7/24 açık mi olmadı gerekiyor? Birde sonuçta bu Hortumlar dışarıdan hava çekiyor ortamı havasız bırakmaz mi? Gece açık bırakmak sağlıklı olmaz ozaman?
    Ben akvaryuma ısıtıcı ve motor aldım başka birşeyalmam gerekiyor mu ?
    Isıtıcı kaç derecede çalışmalı?
    Birde akvaryum hakkında birkaç öneri verirseniz iyi olur.
    Akvaryumun resmi:
    http://c1302.hizliresim.com/16/n/k9jgc.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xemree -- 20 Şubat 2013; 11:34:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Motor suyun içinde kalıyor birde.

• Yardım edebilecek?

• kardeşim hayırlı uğurlu olsun sorularına elimden geldigi kadar cevap vermeye çalışacam
    motoru suyun içine soktun kablo kısmına kadar deme ? dısarda kalan hortumun agzını kıs biraz onun kafasında bi plastik olması lazım ses birazda olsa kesilir tüm gün çalıştır geceleri rahatsız ederse kapatabilirsin odada ki havayı almaz kesinlikle haftada bir çıkar temizle içinde ki süngeri sıcaklık konusuda balığa göre degişir ama kış aylarında 25 26 ciklet balıkları için iyidir bi tanede derece al 2,50 tl dir ben dün aldım tak içine kontrol et birde su hafif sararır zamanla bir kaç maşrafa su al ama sakın çok su alma ölür balıkların denge bozulur biraz al aynı ısıda ekle buna dikkat et ama çok soguk ya da çok fazla yeni su koyarsan hastalık olur ve ölürler burdan yardımcı olurum ben her soruna bildigim kadarıyla

• motor içeriden hava çekiyor havasız kalırmıyım kısmında koptum
    o motor bir iç filtre onu yarım saatlik bir kapatmada dahi içinin süngerini suda güzelce yıkayıp temizleyip takmak gerekir bu yüzden o motor sürekli çalışmak zorunda temizlik dışında.
    ses olayına gelince hangi balığı besliyorsun veya besleyeceksin bu duruma göre değişir. misal ben ne lepisteste nede ciklet beslerken o hortumu takıp hava kullanmadım hatta ayrı bir hava motorum olmasına ragmen onuda kullanmadım . iç filtrenin su fışkırtan yerini biraz suyun yüzeyine yakın tuttum suyun yüzüeyinde biraz dalgalanma oluştu bu sayede hava ihtiyacını giderdim . ama bu herkeste işe yarayacaktır diye bir durum yok balığına veya akvaryumun boyutuna ve suyun yüzeyindeki dalgaya göre değişir.
    ısı dereceside yine balığına göre değişir. o yüzden ne besleyecegini bilelim ki ona göre yorum yapalaım . görüntü olarak gayet sade ve güzel duruyor .

• pencereler ve kapilari kapali bi ortamda 120 gün ic filtre calisirsa havasiz kalirsin haklisin bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arthemis12 -- 22 Şubat 2013; 18:03:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arthemis12

pencereler ve kapilari kapali bi ortamda 120 saat ic filtre calisirsa havasiz kalirsin haklin bence

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kardesım hayırlı olsun bahsettıgın ıc fılıtre besledıgın balık adetıne ve tankına gore sen ayarlayacaksın balıgın azsa yatarken kapatabılırsın sıksık temızlemen lazım unutma benım 2 tavsıyem olacak 1 dıs fılıtre alman 2 ıc fılıtre (yanı senın bahsettıgın) hotrumun ucunda kucuk bı kapak vardır onun ıcıne bır parca pamuk koy ve kapagı kapat cogu hobıcı arkadasım bılmez havadakı partıkullerı suya karıstırmayacaktır 1 ay sonra kapagı actıgında pamuk kapkara olacaktır.sımdıden kolay gelsın bu arada suyun sıcaklıgı 27-28 derece olacak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.