Şimdi Ara

Akünün zayıflaması yakıt tüketimini artırır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
22.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 6 yıllık mutlu akü takılı aracımda geçenlerde beyaz lamba yandı, yani saf su ilavesi.. ben de ilave ettim ve şimdi ışık yeşile döndü tekrar ama akünün ömrü son demlerinde anladığım kadarıyla.. son zamanlarda havalar ısınmasına rağmen ve eskiye göre farklı sürmememe rağmen yakıt tüketimimde artış oldu. Bütün diğer etkenleri bir kenara bırakacak olursak zayıflayan akü yakıta ne kadar etki eder? Bu bariz bir şekilde belli olur mu?



  • Hiç sanmıyorum aküden alınan enerjiyi benzin asla veremez... Ama bilmedigimiz seyler olabilir gerçekten anlayan birilerinin olması lazım.Bende merak ettim
  • bizimde arabada mutlu akü var ve geçen sene aldık geçenlerde akü bitmiş nası oluyosa arab çalışmadı vurdurup serviise gittik 1 gün aküyü şarj ettiler tabi senin konu ile alakası yokta bende anlamadığım 1 senelik akü nası böle olur aküden kaynaklı yakıt fazlalığı olmaz kanaatindeyim
  • Ateşlemeyi buji elektrik kullanarak yapmıyor mu sonuçta? Bence mantıksız değil , olabilir ama alternatör döndükten sonra buji sanırım aküden kullanmıyor elektriği... Yani ilk çalıştırma anında buji yeterli miktarda ateşleme yapamadığı için belki yakıt tüketimi artıyor olabilir ama araba hareket ederken etkilemez diye düşünüyorum.

    Bunların hiçbirinden emin değilim ama

    Yanlış anlaşılmasın tahmin ettim sadece.. Bilen biri varsa açıklarsa güzel olur...
  • Benzin sarfiyatının azalmasını sağlayacak bir diğer etken tam şarjlı aküdür. Tam şarjlı aküler voltaj regülatörü şarj dinamosunun verdiği elektriği en aza indirerek şarj dinamosunun emdiği beygir gücünü azaltarak morun çekişini arttırır. Ayrıca tam doluyken silindirlerde tam yanmayıda sağlayan akünü bakımıda önemlidir. Akünün su seviyesini kontrol etmeniz, akü üzerinde kısa devreye sebebiyet verecek durumlardan sakınmanız, yağ yakıt gibi sıvıların aküye bulaşmamasına dikkat etmeniz, aşırı ve ani sıcaklıktan ve soğuktan akünüzü korumanız, ateşten sakınmanız akünüzün ömrünü arttıran hususlardır.

    Yukardaki yazı araconline.com'dan alıntı. Yani buna göre tam şarjlı aküde yakıt sorunu olmuyor. Peki ya düşük şarjdaki bir aküde durum ne oluyor?
  • Düşük şarjdaki bir akü,otomobilin elektrik ihtiyacını giderebilmek için(farlar,radyo-teyp vb.),kendi gücü yetersiz olduğu için,ekstra gücü yakıttan alıyor




    mu acaba??Valla bende bilmiyorum..
  • Motor çalışana kadar aküye ihtiyaç duyar. Çalıştıktan sonra ise akünün hiç bir fonksiyonu yoktur. Sadece dolana kadar şarj olur. Aracın tüm ihtiyacını alternatör karşılar. Akün bi şekilde bozulmuş ve şarj olurken çok çok yüksek akım çekiyor olabilir. Buda altörnatöre, dolayısıyla motora ekstra yük bindirir. % 20 - 25 e kadar bir yakıt artışı gerçekleşebilir. Bi süre arabayı çalışırıp akü kablolarına bak çok ısınmış mı. Isınmamışsa başka sorun var demektir zaten. doğru servise para bayılmaya
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hiç zannetmıyorum öle aku boşsa oradan alsın doluysa almasın.direk dinamo işte hareketı alıyor aku boş olsun dolu olsun her zaman dinamo çalışır hem akuyu besler hemde o anda elektrık ıhtıyacını karşılar.aku boşsa nasıl aılcak motordan beygırı.zaten standart o sureklı çekiyor motordan güç.devreye girme girmeme durumu olurdu o zaman aku sevıyesıne göre.yok bence öle bırsey.sürekli dinamo motordan hareket alır standart döner urettıgı elektırıgı sıstem kulanır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aristo48

    Düşük şarjdaki bir akü,otomobilin elektrik ihtiyacını giderebilmek için(farlar,radyo-teyp vb.),kendi gücü yetersiz olduğu için,ekstra gücü yakıttan alıyor




    mu acaba??Valla bende bilmiyorum..


    mu acaba??Valla bende bilmiyorum.. --> sonradan farkettim yoksa dedim bu ne diyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esdegel06 -- 23 Mart 2007; 18:54:23 >




  • Peki arkadaşlar. Olayın aküyle alakası olmadığı konusunda söylediklerinize inanıyorum bu durumda. Sanırım fazla yakıt tüketimi konusunda diğer etmenler ön planda o zaman, yani:

    havanı soğuk olması
    gidilen mesafenin kısa olması
    sürüş şekli, spor kullanım
    şoförden kaynaklı sorunlar
    aracın bakım eksikliği
    yol ve trafik durumu, çok sıkışık trafik ve bozuk yol
    rampada araç kullanımı, rampadan kalkışın fazla olması
    yakıt kalitesi-kalitesizliği
    aracın aşırı yüklü olması.....

    ilk aklıma gelenler bunlar..
  • Çok sağlam bir hort olacak ama başlık tam da aradığım konu olduğundan yapacak başka bir şey yok. :))

    Benim emektar (94 civic) son zamanlarda yakıtı bir hayli artırdı. Sübap ve gaz ayarından sonra da bir iyileşme yok. Tek şüpheli son demlerini yaşayan akü kaldı.

    Konu hakkında bilgisi olan arkadaşları bekliyoruz.
  • Benim bildiğim bazı araçlar sürekli olarak elektriği direk aküden alıyor. Bu durumda şarj dinamosu sürekli aküyü şarj etmeye çalışıyor, ömrünü tamamlamış akü şarj dinamosunun daha fazla çalışmasına sebep olur. Bu da motora kayış ile bağlı, motora yük bindiriyor. Yakıt tüketimini artırması normal. Araçta kullanılan elektrik donanımı(farlar, multimedya ekranı, hoparlörler vs.) sayısı arttıkça yakıt tüketimi artar.



    Yeni araçların birçoğu da sanırım enerjiyi sürekli olarak aküden alıyor. Bu yüzden akünün ömrü dolunca araç sapıtmaya başlıyor, rolantide bütün aracın bütün elektriği kesilip kesilip geri geliyor. Alakasız arıza kodları çıkıyor. Mesela gövde kontrol modülü arızası gibi. Akünün elektrik dalgalanmalarını önlediği gerçeği de var. Ama konuyu net olarak bilen varsa bizi daha detaylı olarak bilgilendirsin...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aku sarj tutmadigi icin sarj dinamosu devamli calisiyordur ve tuketim artiyordur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: münzevii

    Çok sağlam bir hort olacak ama başlık tam da aradığım konu olduğundan yapacak başka bir şey yok. :))

    Benim emektar (94 civic) son zamanlarda yakıtı bir hayli artırdı. Sübap ve gaz ayarından sonra da bir iyileşme yok. Tek şüpheli son demlerini yaşayan akü kaldı.

    Konu hakkında bilgisi olan arkadaşları bekliyoruz.

    Ayıp denen bi'şey var! 10 yıllık konu horlatılır mı yaa

    Şaka bi yana, ben de motosikletimde aynı sorunu yaşıyorum. Son zamanlarda yakıt iyice arttı. Sabahları da marş zor basıyor. Hatta akü boşta iken 11 voltu gösteriyor.

    En kısa sürede aküyü değiştirip yakıt değerlerini kontrol etmek lazım.

    Aküye para vermeyelim derken boşa yakıta veriyoruz




  • Son günlerdeki konular genelde hep yakıt ile alakalı.

    Yurtdışındaki araç sahipleri acaba bu tarz konuları hiç açıyormu merak ediyorum.

    Durumumuz harbi vahim sonumuz hayrola.
  • Fiyatlar o kadar yükseldi ki artık halk olarak bizler de akü falan yakıtı etkiler mi acaba der olduk.

    Şaka bir yana, akünün yakıta etkisi olacağını hiç sanmıyorum hocam. Böyle bir bilimsel veri de yok.
  • Sarj dinamosu devamli calisiyordur,oda zaten motora yuk bindirip yakit tuketimini arttirir.Aku sarj tutmayinca bu olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aydınlatma, cam&ayna rezistansları, ses sistemleri, korna, varsa sunroof ve elektrikli koltuk mekanizmasındaki motorlar sürekli olarak doğrudan aküden beslenir. Aküdeki voltaj zayıflığı kolayca saydığım aksamların çalışma şiddetinden anlaşılabilir, elektrik ustaları ücret dahi almadan ölçerler. Zayıf bir akü sürekli olarak v kayışı vasıtasıyla alternatöre enerji sağlamak üzere motora aynı klima kompresörü gibi yük bindireceğinden yakıt tüketimini cüzi miktarlarda etkileyebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.