Hani şu akülü arabalar var ya; kızım için onlara benzer bir araba yapmak istiyorum. Ancak yeterli bilgi sahibi değilim. Arabanın özellikleri ise kısaca şöyle olacak:
1- RC oyuncak araba alıp, alıcı devresini sökeceğim. 2- Sökülen alıcı devreyi arabaya monte edip, motorları süreceğim. 3- Kontrol tamamen bana ait olacak.
Şimdi;
1- Akülü arabalarda ne tür DC motorlar kullanılıyor? Benim araştırdığım kadarıyla 6V ya da 12V motorlar kullanılıyor? Ancak bu motorlar redüktörlü mü değil mi bilmiyorum. 2- Arabanın aküsü kaç V, kaç A olmalı. En uygunu hangisi olabilir? 3- Motorların çekişinin kuvvetli olması için, aracın hafif ama sağlam malzemelerden yapılması gerekiyor. Bu ne tür bir malzeme olabilir?
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Benim ekleyemediklerimi sizler de ekleyebilirsiniz. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Saygılarımla...
Türkiye'de uygun DC motor bulmak zor. Bulunsa da pahalı. Benim tahminim uygun redüktörle 100-200 W arası 12-24 V bir DC motor işinizi görecektir. Araba cam sileceği motorları fiyat olarak uygun ama güçleri max. 50 W civarında. Şu adresleri bir inceleyin :
İlginiz için teşekkür ederim. Verdiğiniz linkleri inceledim. Ancak bu tür DC motorların fiyatları el yakan cinsten. Bu sebeplerden dolayı bu projeye bir süreliğine ara vereceğim.