Şimdi Ara

EL YAPIMI KLİMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
5.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben bu forum a yeni katıldım. ben bir klima yaptım. Klima için kullanılan malzemeler söyledikleriniz gibi : bir adet soğuk su koymak için büyük termusa benzeyen mavi bir kab. ve su devir daim pompası bıraz hortum ve araba kalorifer radyatörü ve 55 amper 12 voltluk yuksek kalite bir fan ve kaba monte edilecek bir termometre suyun sıcaklıgını kontrol etmek için.. suan sistemi yaptım ve kullanıyorum. tek dikkat edilmesi gereken noktalar suyu radyatörun ıcınde devir daim edip tekrar aktarabilicek kadar su koymak çünki nekadar cok su olursa buz okadar cabuk erir. yani olabildiğince az su kullanılması gerek ve kabın geri kalanı komple izole olmalı ve az olan suyun üzerine alabildiğince buz. ve radyatörun altına su kabı konulması lazım cünki radyatör nemi yoğunlaştırıyor yerler ıslanmasın :) bir odayı gayet iyi soğutuyor. tek yapılması gereken ara sıra dijital termometreden suyun sıcaklık durumuna bakıp eriyen su fazlalıgını alıp buz koymak. zaten siz kullandıgınız buz eriyesiye yenı bır buz hazırlar buzdolabınız no frost ise. ve odayı gayet ıyı soğutuyor tabi orjinal klimalar gibi odayı buz dolabına cevırmıyor ama nem oranını düşürüp, 30 35 derece sıcaklıktakı odayı 20 ila 25 arasına düşürüyor odam orta büyüklüktedir .sistemde bir kaç ayar yapıcam sonra fotosunu ceker koyarım. tek sıkıntımız fan sesi oda olsun artık :)
    Eğerki : su sebili alırsanız ikinci el bunun suyu soğutan bakır boruyu kabın içine koyarsak ozaman hiç buza gerek kalmayacaktır. ıkıncı el 70 tl ye bulmuştum. ha dersenızkı 84 tl senın sısteme masraf etmektense 70 tl ye ıkınci el sebıl alıp klima yaparım. boruyu kesıp araya klima radyatörü atıp boruları bakır kaynaıyla kaynatmak lazım ve tekrar gaz bastırmak lazım. ve su sebıllerının gücü cok düşüktür gaz devır daimi yetmiyecektır.
    masrafları harcanan para gözünüzü korkutmasın. a+ plus iyi bir klima 1500 tl ile 4000 tl arasında ve nekadar Aplus+ olsada elektirik faturası cok.

yapılan masraflar şöyle:

su kabini : 15 tl not : sıradan kabinler buzun cabuk erimesini sağlar sistem iyi calısmaz buz yetiştiremezsiniz. ben 2 saatte 2 bucuk saatte bır buz koyuyorum.

devir daim pompası yani akvaryum motoru: 20 tl

kaliteli hortum 1 metre :3 tl

tofaş kalorifer radyatörü sıfır : 27 tl

5 amper gücünde 12 voltluk yüksek güce sahip fan : 20 tl not : pc fanları 0.15 amperliktir 1 amper bile değil düşünün artık.

dijital termometre : 10 tl
    sıvı silikon da var 3 tl

horumları takınca sızdırma . hava alma . ve cıkma olmaması için kelepceler : 1 tl
    toplamda 84 tl masraf oldu. ben tabi su motorum daha önceden vardı termometremde.
    birde buz olayını ıstemıyorum su sebılını alayım dersenız 70 ila 100 tl arasındada onu eklemenız gerekıcek
    RESİMLERİ MUSAİT OLDUĞUMDA YÜKLİYECEĞİM. şimdiki resim alıntıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bahattin43 -- 5 Mayıs 2013; 11:49:14 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

El Yapımı Klima ile Serin Bir Yaz Geçirin

Sıcak yaz aylarında serin kalmak için pahalı klima cihazlarına başvurmak zorunda değilsiniz. Odandaki havayı soğutmak için uygulayabileceğin basit ve uygun maliyetli bir yöntem olan el yapımı klimayı deneyebilirsin.

El yapımı klimayı oluşturmak için ihtiyacın olan malzemeler şunlardır:

• Büyük bir kap veya kova
    • Buz
    • Tavan vantilatörü veya masaüstü vantilatörü

Talimatlar:

1. Kabı veya kovayı buzla doldur.
    2. Kabı vantilatörün önüne yerleştir.
    3. Vantilatörü aç ve serin havayı odanın içine dağıtmasına izin ver.

Buz eridikçe soğuk hava yayacaktır ve odandaki sıcaklığı azaltacaktır. Vantilatörü, soğuk havayı odanın her yerine dağıtmak için yönlendirebilirsin.

Ekstra soğutma için odana buz koyabilirsin. Buz, havayı soğutmaya yardımcı olacak ve el yapımı klimanın etkisini artıracaktır.

El yapımı klima, özellikle küçük odalar veya kısa süreli soğutma ihtiyacı için kullanışlı bir çözümdür. Uygun maliyetlidir, kurulumu kolaydır ve çevreyi korumaya yardımcı olur.

Sıcak yaz aylarında serinlemek için bu basit ve etkili yöntemi denemeyi unutma.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • tam olarak hazırlayıp resimlerle daha detaylı anlatırsanız sevinirim bend eyapmayı düşünüyorum...
  • resimli anlatımı bekliyoruz! gösterirseniz sevinirim...
  • konu gerçekten ilgi çekici. daha evvelde vardı bu tür konular. gerçekten yeri küçük olanlar içi faydasıda olabilir gibi gözüksede aslında olmuyor zira eski bir konudan aklımda kaldığınca eve dah çok nem veriyor. yani şöyle düşünün park sulamasındaki fıskiyenin yanından geçerken hafif bir serinlik duyarsınız su size toz halinde gelir hafif ıslanınca serinerl gibi olursunuz ama 5 dk sonra o serinlik size daha çok bunaltı verir çünkü ne almış oluyorsunuz. konuyu bulabilirsem işleyeceğim buraya.

hadi diyelim buna razı olduk.
    ama normal bir alan için gerçekten olmaz çekilen zahmete ve eve verdiği kalabalığa değmez. ayrıca devamlı buz yapıp ekleme felan şimdi kolay gözüksede insanı yorar..

bence en ucuz bir market malı klima alınmalıdır. hatta arçeliğin zaman zaman bu tip klima kampanyaları reklamla duyuruluyor çok ucuza bu klimalar çok daha kullanışlıdır. çünkü nemi alır ve sizi rahatlatır. bende bir kaç video ekleyeyim bu konuya katkım olsun.

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=W7P-Q8HgoZs&NR=1

link olarak verdim tüp olarak işlenmedi video.

arkadaşın yapmış olduğu çalışma buna benzer oldukça meşakkatli ve yer kaplıyor.

aşağıda bir benzeri daha var.

https://www.youtube.com/watch?v=9JfFGqt1y6U

daha ufak bir radyatör kullanılarak pratik bir hale getirilmiş. ayrı bir kap kullnılmamış

yurt dışında baya çalışmalar yapmışlar daha büyük fanlılarını tarif etmişler aşağıdaki video gibi

ben en çok şu alttaki videodaki çalışmayı beğendim:)) bakır veya radyatörle uğraşmıyorsunuz. ama sanırım gücü biraz daha düşük olur.

http://video.mynet.com/yy_yildiz/ev-yapimi-klima/940289/

bunuda bizim Türkler yapmışlar baya güzel:))

bu arada eski konuyu buldum daha çok konu vardır forumda aratırsanız sizlerde bulabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_30910012/tm.htm

• evet arkadaşlar fotoğraflarını çektim yukarıda konu açtığımda anlattığım gibi arkadaşlar resımlerde gayet net herşeyi gösteriyor. soğuk su 2 derecede petekden dolasırken terledığini gösterdim klimalar gibi yoğunlastırıyor nemi topluyor. 2 bucuk saatte bir buzu yenileyip eriyen buzu alttaki cıkıs vanasından azaltıyorum kullanımı cok basıt. arkadasımızın gösterdiği videolardaki kullanışlı değil vede o buz konulup calıstırılan makina nem oranını arttırır. benim yukledıgım fotolarda görüceksinizki havadakı nemi yoğunlaştırarak azaltıyor dıger taraftan soğuk daha kuru hava veriyor çalışırken veerdiği soğukluk 7 ila 13 derece arası oynuyor. ama gayet iyi çalışıyor.

• fotoğrafların devamından ... calısırken cekmiştim nemermeyi odanın neminin yoğunlaşmasını görebilirsiniz.

• arkadaşım benim koyduğum videolarda ne fark varmışta kendi çalışmanızı övmüşsünüz radyatörlü olanlar sizinkisyle bire bir aynı mantık. bakır kullanılanda aynı mantık sadece buz doldurulup yapılan derseniz ok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    El Yapımı Debriyaj Yapımı ?
    11 yıl önce açıldı
    İkinci El Klima alınır mı?
    8 yıl önce açıldı
    % 100 El Yapımı Yay (OK)
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çalışmamı övmüyorum sadece verimli oldugundan bahsettım. Bakır borulu sıstemi denedı arkadasım randıman alamadı radyatörün bize artısı ınce sık bır doku olması sayesınde hızlı bır sekılde soğuğu iletiyor. Sakın övgü olarak algılamayın. Yapmak isteyen arkadaslara yardımcı olurum sorularınıza. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bahattin43

Çalışmamı övmüyorum sadece verimli oldugundan bahsettım. Bakır borulu sıstemi denedı arkadasım randıman alamadı radyatörün bize artısı ınce sık bır doku olması sayesınde hızlı bır sekılde soğuğu iletiyor. Sakın övgü olarak algılamayın. Yapmak isteyen arkadaslara yardımcı olurum sorularınıza. :)

bahattin43 kardeşim. amacım iddia etmek değil. ben bakır borudaki mantığında aynı olduğunu belirttim. ama Radyatör konusunda 3 adet video ekledim siz oraları atlamışsınız o açıdan o cümleyi kurdum yoksa çalışmanıza saygım yok değil. tekrar yazılarımı incelerseniz gözde kaçırdığınız noktaları görürsünüz. bende böyle bir çalışma yaparsam sizden destek alırım o açıdan çalışmanız güzel

• quote:

Orijinalden alıntı: Bahattin43

evet arkadaşlar fotoğraflarını çektim yukarıda konu açtığımda anlattığım gibi arkadaşlar resımlerde gayet net herşeyi gösteriyor. soğuk su 2 derecede petekden dolasırken terledığini gösterdim klimalar gibi yoğunlastırıyor nemi topluyor. 2 bucuk saatte bir buzu yenileyip eriyen buzu alttaki cıkıs vanasından azaltıyorum kullanımı cok basıt. arkadasımızın gösterdiği videolardaki kullanışlı değil vede o buz konulup calıstırılan makina nem oranını arttırır. benim yukledıgım fotolarda görüceksinizki havadakı nemi yoğunlaştırarak azaltıyor dıger taraftan soğuk daha kuru hava veriyor çalışırken veerdiği soğukluk 7 ila 13 derece arası oynuyor. ama gayet iyi çalışıyor.

Arkadaşım yanlış anlamayın da siz şimdi neyi icat ettiniz,ne kazandınız onu anlayamadık,sizin yaptığınız fancoil cihazının hobisi.Soğutma için kullandığınız enerjiyi BUZDAN alıyorsunuz,pekiyi BUZU nereden alıyorsunuz.Kışın karlarımı saklayacaksınız.Yoksa bedava buz dağıtan mı var.

gerçek olan şudur,buz yapmak için elektrik enerjisi harcayacaksınız,sonrada o buzdan enerji alabilmek için yine bir sistem kuracaksınız,verim desiniz EER 1 bile olmaz,o kadar çok kayıp var ki. Bu iş sadece bir hobi,başka bir şey olmaz.

• Buzu doğal olarak buz dolabından kullanıyoruz buz yapmak için rlektrik harcamıyorum zaten yıyceklerı koydugum bır buz dolabım var ve bunlar için elektrik harcıyorum. Onların yanına koyuyorum. İkinci olarakta odanın nemini gayet iyi bir şekilde düşürüyor ve diğer taraftan gayet soğuk verıyor. Ben kullanıyorum memnunum. Kışında içine cok ufak bır rezınstans yerleştrirek ısıtmak için kullana bilirsin onuda denedım sonuc harıka. Tabi gercek boyutta ki klima ve diğer ürünlerinin yerini alamaz. Ama benım odamı gayet iyi soğutuyor. Ve son olarak birşey icat etmiyorum yaptıgım birşey ve işimi görüyor. Baska arkadaslarında yapmasını tavsıye edebılırım teşekkür ederim.

• Teşekkür ederim tabiki yapmak isteyenlere tavsiyelerde bulunup yardım ederim :)

• bende bunun peltier li olanini yapmak niyetindeyim biraz daha ugras vericek ve belki bukadarda verimli olmayabilir ancak buzuydu suyuydu ugrasamam sanirim.

• yanlış anlamayın ama bunlara vakit ve nakit ayırcağınıza en dandiğinden 2.el bir klima alsanız daha iyi olmaz mı ? hem bu kadar zahmete girmezsiniz
  • Konuyu açan arkadaş kendince birşeyler yapmak istemiş, yapılan eleştirileri biraz yersiz buldum. Kendisinin klimanın çalışma prensibini, kurduğu sistemin klima gibi verimli çalışmayacağını zaten bildiğini düşünüyorum.

Ben çalışmanızı beğendim.

Saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kramerica

yanlış anlamayın ama bunlara vakit ve nakit ayırcağınıza en dandiğinden 2.el bir klima alsanız daha iyi olmaz mı ? hem bu kadar zahmete girmezsiniz

siz yanlış anlamışsınız bizim faydamız vakit yada nakit değil,bişeylerle uğraşmak başarmak çalıştığını görmek yetiyor.
  • bir şeyi yapabilmenin verdiği haz içinse diyecek bişi yok yola devam
  • benim sistemim soguk buhar makinesine buz parcaları atıp yüksek bir yere koyup altına yatmak o su damlacıkları sana geldikce öyle bir serinlik yapiyorki
  • yAPTIĞIM SİSTEM HOBİ AMACLI OLUP AMA İŞE YARAMAKTADIR. FAKAT TABİKİ ORJİNAL BİR KLİMAYLA KAFA TUTAMAM GAZLI SİSTEM COK FARKLI BIR OLAY. BENIM ODAMI BU YAPTIIM ŞEY SOĞUTUYOR VE BU HOŞUMA GIDIYOR KENDIM YAPTIM ÇÜNKİ. EN COK HOSUMA GİDENSE İŞİMİ GÖRÜYOR. TAMAM BUZ GIBI ODA OLMUYOR AMA SICAKTA OLMUYOR TERLEMIYORUM HIC. VEDE ODA NEMİNİ ALIYOR BAZEN KULLANDIĞIM BİLGİSAYARA TUTUYORUM ŞAHANE OLUYOR. PELTİERLİ SİSTEMLERİN HİÇ BİRİYLE KLİMA YAPMAK PEK MÜMKÜN DEĞİL ISINAN TARAF COK ZAHMETLİ BIR TAHLİYE İSTİYOR ONUDA DENEDIM VE SOĞUYAN TARAF FANIN RÜZGARI CARPMAYA BASLAYINCA SOĞUKLUGUNU KAYBEDIYOR HEMEN. AMA BUZ DOLABI YAPTIM ONDAN VE COK İŞE YARIYOR PELTİERLİ SİSTEM İLE BUZ DOLABI YAPILABİLİR İZOLASYONLU BENİM BU SİSTEMİ KULLANDIĞIM SU KABINA COK GÜZEL OLUYOR. TEK SORUNU BRAZ ZAMAN İSTİYOR SOĞUMAK İÇİN VE 9 DERECEYE KADAR DÜŞÜRÜYOR.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.