Şimdi Ara

akü ile lamba yakma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
7.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

12v kuru akü ile led laba yakmayı düşünüyorum.

mesela
    www.hepsiburada.com
    Osakalight 10W-75watt Led Ampul - Beyaz Işık Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/osakalight-10w-led-ampul-beyaz-isik-p-HRNSLED002
    bunu yakmak için nasıl bir yol izlemeliyim.

direk 12v ile çalışan ampullere güvenmiyorum bunların verdiği ışığı vermiyor, 400-450 lümen anca veriyorlar, bana en az 800-900 lümen ışık verecek lazım.

Yardımlarınızı bekiyorum

-----Ey bir aileye bile hükmedemeyen ilerici. Üç kıtaya, yedi denize hükmeden ecdadın mı gerici? Necip Fazıl Kısakürek-----

• Öncelikle 12v ile yanan bir led ampül ile başlamalısın. Akü voltaj koruma devresi ve dc-dc inverter ile parlaklığın sabit kalmasını sağlayabilirsin.

Orijinalden alıntı: goçhisar

Öncelikle 12v ile yanan bir led ampül ile başlamalısın. Akü voltaj koruma devresi ve dc-dc inverter ile parlaklığın sabit kalmasını sağlayabilirsin.

Aslında benim yapmak istediğim 220 ile çalışan ampulü akü ile çalıştırmayı diyorum ben.

örnek olarak yukarıda linkte verdiğim lambayı akü ile çalıştırmak istersem fark olur mu?

Mesela 220v 10w bir lambayı çevirici ile kullandım
    12v 10w bir lambayı doğrudan bağlayarak kullandım

Bu ikisi arasında harcama yönünden bir fark olur mu?

-----Ey bir aileye bile hükmedemeyen ilerici. Üç kıtaya, yedi denize hükmeden ecdadın mı gerici? Necip Fazıl Kısakürek-----

• 220v Led lambanın içindeki düşürücü devreyi söküp +- uçlarına direk 12V verirsin bide ledlerde ısınma olursa araya bi tane reg devresi koyarsan sıkıntı olmaz istediğin ışı alırsın tabi akünün amperi yeterli olursa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

12v lambalarda da yüksek ışık veren modeller var. 12v lambalar çok düşük ışık veriyor yorumu yanlış. Linkini verdiğin lambanın içindeki ledin normal voltajı da 3v civarında.

Çok büyük fark olur. 220 v çevirici voltajı yükseltmek için güç harcayacak. Maliyet farkları apayrı bir konu. 220v çeviriciye vereceğin para çok fazla.

12v lambalarda da yüksek ışık veren modeller var. 12v lambalar çok düşük ışık veriyor yorumu yanlış. Linkini verdiğin lambanın içindeki ledin normal voltajı da 3v civarında.

peki 12v ile çalışan 800-900lümen ışık veren lamba tavsiyen varmı?

aliexpress.com olabilir.

• 5730 smd ledlere bak, tanesi 0,03-0,04$ civarında ve tanesi 50 lümen verir. 16 adedi 800 lümen verir. 16 adedi 1,5TL gibi komik bir fiyata gelir. Şerit halinde alırsan 12v için hazır olarak dirençleri, bağlantıları eklenmiş alabilirsin. Umarım senin 12v ledler daha az parlak düşünceni silebilir.
    led ışık ve akü
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • http://s.aliexpress.com/An2uY73E Bu ürünü alın IŞIK miktarı oldukça , Fazlasıyla yeterli 12 volt girişli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hür Beyin -- 28 Temmuz 2016; 20:47:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

5730 smd ledlere bak, tanesi 0,03-0,04$ civarında ve tanesi 50 lümen verir. 16 adedi 800 lümen verir. 16 adedi 1,5TL gibi komik bir fiyata gelir. Şerit halinde alırsan 12v için hazır olarak dirençleri, bağlantıları eklenmiş alabilirsin. Umarım senin 12v ledler daha az parlak düşünceni silebilir.

ledler az ışık veriyor demiyorum, led lambalar az ışık veriyor diyorum. Yoksa benim salona 5m 3528 döşedim ki çok güzel aydınlatıyor 10m koridoru, fakat dengeli değil, ben normal lambalar gibi ortadan dengeli aydınlatma arıyorum.

Piyasada 12v ile çalışan lamba yok denecek kadar az, ve bunlarda sağlam ışık veren nadir bulunur.

Biraz aradım da şu ilanı buldum,

9w normal ama 12w lümen değeri çok iyi, bazı testlerde 0,5 amper çektiği görülüyor , ne kadar doğru bilemedim.

Siz ne dersiniz.

http://tr.aliexpress.com/item/New-Arrival-12V-Led-Bulb-Portable-Lamp-Outdoor-Camp-Tent-Night-Fishing-Hanging-Light-White-Lights/32476959120.html?ws_ab_test=searchweb201556_10,searchweb201602_2_10057_10056_10055_10037_10049_10059_10032_10058_10017_405_404_10040_10060_10061_412,searchweb201603_2&btsid=f6731456-7453-475c-91f0-e98a3835222e

9 W:
    şartname:
    renk sıcaklığı: 6000-6500 K
    parlaklık: 815LM
    ampul modeli: 18*5630
    hizmet ömrü: kadar 20000hrs
    güç: 9 W
    giriş gerilimi: DC 12 V
    renk: Beyaz
    malzeme: PP
    ürün boyutu: 7.8*11.5 cm/3.1 * 4.5in (D * H)
    kablonun uzunluğu: 120.0 cm/47.2in
    ürün ağırlığı: 64.0g/2.3 oz
    toplam boyutu: 12.5*8.0*8.0 cm/4.9*3.2 * 3.2in (L * W * H)
    toplam ağırlık: 97.0g/3.4 oz

12 w:
    şartname:
    renk sıcaklığı: 6000-6500 K
    parlaklık: 1310LM
    ampul modeli: 24*5630
    hizmet ömrü: kadar 20000hrs
    güç: 12 W
    giriş gerilimi: DC 12 V
    renk: Beyaz
    malzeme: PP
    ürün boyutu: 16*9 cm/6.3 * 3.5in (D * H)
    kablonun uzunluğu: 120.0 cm/47.2in
    ürün ağırlığı: 82.0g/2.9 oz
    toplam boyutu: 16.5*9.7*9.5 cm/6.5*3.8 * 3.7in (L * W * H)
    toplam ağırlık: 128.0g/4.5 oz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -OFLU- -- 28 Temmuz 2016; 21:18:31 >

• quote:

5730 smd ledlere bak, tanesi 0,03-0,04$ civarında ve tanesi 50 lümen verir. 16 adedi 800 lümen verir. 16 adedi 1,5TL gibi komik bir fiyata gelir. Şerit halinde alırsan 12v için hazır olarak dirençleri, bağlantıları eklenmiş alabilirsin. Umarım senin 12v ledler daha az parlak düşünceni silebilir.

Kuru akümü yoksa sulu akü mü

• Akü tipi yada pil tipi çok fark etmez. Aküden yada pilden çekilen akım karşılayabileceğinin üzerinde olursa kısa sürede ölür. Belirlenen en düşük voltaj değerinin altına inersen kısa sürede bozulur. Bunun için pil koruma devresi kullanmanızı tavsiye ettim. Voltajı takip edip belli bir seviyenin altına inince akımı keserek voltajın aşırı düşmesini engeller. DC-DC voltaj dönüştürücüsü de pil voltajı ne olursa olsun çıkışın 12v olmasını sağlar. Yani ledlerin parlaklığı pilinin voltajı düştükçe değişmez.

http://tr.aliexpress.com/item/DC-DC-Adjustable-Step-Up-and-step-down-Power-Supply-Module-boost-and-buck-voltage-converter/32363517731.html

http://tr.aliexpress.com/item/38V-6A-DC-DC-Digital-Boost-Buck-Step-up-Step-down-Module-LED-Driver-Solar-Charging/32655033285.html

http://tr.aliexpress.com/item/STN-LCD-Adjustable-Power-Step-down-Module-DC-DC-Stepdown-Charge-DIY-Kit-LED-Driver-for/32616378884.html

Benim kullandığım modüller bunlar mesela. Stabil çalışıyorlar.

Ayrıca şu konudaki devreye bakınız: https://forum.donanimhaber.com/m_84709835/tm.htm

• Şu güzel.

http://tr.aliexpress.com/item/STN-LCD-Adjustable-Power-Step-down-Module-DC-DC-Stepdown-Charge-DIY-Kit-LED-Driver-for/32616378884.html

Ama buna ihtiyaç varmı ki? sonuçta 3-4 tane lamba yakacağım en fazla. lambalarda led bildiğin gibi, arada bir cıhaz yok. voltaj azalsa az yanar en fazla- ki kuru akü alırsam 20A+20A şeklinde alacağım, sulu alırsam 60A almayı düşünüyorum.

Bu durumda bu devreleri almalımıyım. vede hangi akü daha uygun olur.

• Dediğim gibi bu devreler parlaklığı sabit tutar. DC-DC konvertör illa almana gerek yok. Ama akü voltaj korumasını mutlaka koy. Akü pahalı, aküyü sürekli değiştirmek iyi değil. Şarj devresi de mutlaka olmalı. Aşırı şarjda aküyü öldürür.

Dediğim gibi bu devreler parlaklığı sabit tutar. DC-DC konvertör illa almana gerek yok. Ama akü voltaj korumasını mutlaka koy. Akü pahalı, aküyü sürekli değiştirmek iyi değil. Şarj devresi de mutlaka olmalı. Aşırı şarjda aküyü öldürür.

şunu alacağım
    urun.n11.com
    Akü Şarj Cihazı (Redresör) 12 Volt 10 Amper Fiyatları ve Özellikleri
    http://urun.n11.com/yedek-aku-ve-sarj-cihazlari/aku-sarj-cihazi-redresor-12-volt-10-amper-P71590663

Dolunca şarjı kesiyor zaten. Sürekli şarjda bırakmayacağım zaten. dolunca çıkaracağım.

• Bu ürünün iç yapısını bilmiyorum. herhangi bir yorum yapamam. Dolunca fişten çekmek mantıklı bir yaklaşım değil.

Her türlü pil düzeneğinin bekletme voltajı vardır. Kullanılmadan durduğunda ölmesini engelleyen denge halidir.

Ben her türlü pilimi şarj için şunu kullanıyorum:

akü ile lamba yakma

tabi senin sisteminde sürekli fişte kalacak şekilde bir devre gerekiyor. Dolu halinin voltajını belirleyebileceğin bir dolum devresi daha sağlıklı olur. Normal ve sürekli halde kullanımda 1 yıl gidecek aküyü 3 sene rahat rahat kullanmanı, ölene kadar da 5 yıl ömüre sahip olmasını sağlamak daha mantıklı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.