Şimdi Ara

Akü bitince sarj etmek yeterli mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
2.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Hızlıca yazdığım için 70Ah yerine 70 amper yazıp geçmişim çünkü bir üstteki cümlemde zaten 70ah yazarak o 70'in ne anlama geldiğini belirtmişim. Sonuçta burada akademik bir kitap yazmıyoruz, forumda mesajlaşıyoruz ve o kadar özen gösterilmemiş olması olası.

Ben başıma geleni anlattım. Neyi yanlış yapmış olabilirim? İsterseniz çalışır durumda bir arabadan aküsü zayıflamış bir motora adam gibi 16mm veya üstü bir kabloyla takviye yapın, motor aküsü şarj olsun diye 3-5 dakika bekletin. Sonra gelip sonucu buraya yazarsınız.

Ben de başka cevap yazmayacağım, daha fazla uzatmak sonucu değiştirmeyecek. Söylediğim şudur ve arkasındayım: yüksek kapasiteli bir akü ile düşük kapasiteli bir aküye takviye yapmak risklidir. Yapılabilir ama motorun aküsünü yakma ihtimali vardır.

biraz daha artar. (Emil Michel Cioran)
    * Yearning for the past is usually just the lament of lost youth.
  • FFFaust F kullanıcısına yanıt

Hocam aracın sözlük tanımı bir işte kullanılan hertürlü şey

otomobil veya araba deseydim dediğiniz doğru olurdu  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HemşireZED -- 5 Şubat 2023; 14:32:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

13 anahtar ile sökersin sanırım.

donuslere dayanamadim.

-yazmadim git bir daha okudan, yazip gecmisime donus mukemmel.

-kablolar yanar sigortalar atar diyip, aku bozulura nasil gectik onuda anlamadim.

evet donup donup ayni seyi yazmak gerekiyor cunku israrla ayni seyi yaziyorsunuz.

EVET AKU YANAR/YANABILIR, kimse akuye birsey olmaz yap demedi zaten.

SIGORTALARA KABLOLARA TAKVIYE KAYNAKLI BIRSEY OLMAZ olur diye iddia ediyorsaniz aciklayin.

ya sen bu arkadaşa ne cevap yazıyorsun ki adam daha akünün amperi ile voltajını idrak edemiyor =))

şuraya bak yüksek amper akü ile takviye yapmak yakarmış... benim t3 minibüste elektrik namına sadece kontak ve farlar olmasına rağmen (beyin bile yok) 100 amper akü taktım ki 200 amper dahi takan var (2 tane 100 amper)

Bunlar işte forumda saçmalıyorlar sonra dalga geçiyorsun madara ediyorsun sonra seni engelliyorlar =))

Akü yanarmı yanar akü patlarmı patlar.

Evet ben şantiyede çalışırken volvo loaderin aküsüne takviye yaparlarken gerizekalı tamirci aküyü ters kutup bağlayınca koca loaderin aküsünün patladığını bizzat gördüm. Tabi o 24 volttu... Sen gidip ters bağlarsan tesisatıda yakarsın aküyüde patlatırsın ama o başka bir konu...

Son mesajınızdı, bir daha yazmayacaktınız. Bu da onun gibi bir şey. Ben de bir daha yazmak istemiyorum demiştim ama siz yine beni alıntılayınca mecbur kalıyorum yazmaya.

Akünün yanabileceği konusunda uzlaştık.

Sigortanın yanması kabloların ısınması ise başıma gelen şey. 2020 haziranında motora benzin almak için stop ettim, benzini aldıktan sonra akü su koyverdi motor çalışmadı. zaten 1-2 hafta önce de yine akü yüzünden çalışmamıştı. Evde akü şarj cihazım var, şarj ettim çalışmıştı. Yani sorun aküdeydi. Bir arkadaşımı çağırdım arabasıyla geldi, yeni nesil start-stop efb veya agm akülerden muhtemelen 60-70AH lık bir aküydü. Motorun yanında arabayı stop ettik. çok da kaliteli olmayan 10-12 mm'lik bir şarj kablosu kullandık. Önce + kutup arabanın aküsüne sonra diğer + motorun aküsüne, sonra - kutup arabanın aküsüne, sonra diğer ucu motorun - kutbuna bağladık. Motorun kontağı açtıktan sonra az bekleyip marş düğmesine basınca önce çat diye bir ses geldi, sonra aküden dumanlar yükselmeye başladı, ben hemen negatif ucu motordan söktüm ama kablonun sıcaklığından elim yandı, kablonun üzerindeki plastik neredeyse erimişti.

Mecburen benim motorcuyu çağırdım, aküyle geldi, bendeki aküyü söküp işyerine şarja götürdü, bu arada 5 amperlik sigortanın attığını gördük, 7,5 amperlik sigorta ise sağlamdı. Neyse, götürdüğü akü şarj tutmadı, akü ölmüştü. Yeni akü almak zorunda kaldım.

Şimdi siz söyleyin, ne olmuş olabilir?

Uyguladığımız prosedürde nerede hata yapmışız, tespit edip söyleyin, biz de aydınlanalım.

Not: Ben biliyorum, sonradan öğrendim. Zaten onun için arabadan motora zorunlu olmadıkça takviye yapmayın diyorum.

Mantıken sigortanın atmaması, kabloların ısınmaması gerekiyordu ama ikisi de oldu.

Ben başıma geleni yazdım. Benim başıma geliyorsa başkasının başına da gelebilir

Evet, sizden bir açıklama bekliyorum. Neden böyle bir şey olmuş olabilir?

biraz daha artar. (Emil Michel Cioran)
    * Yearning for the past is usually just the lament of lost youth.

• OzzY® O kullanıcısına yanıt

Hocam arabadan takviye yaptım çalıştı 2 gündür bi sorun yok bakalım

not : ilk marşta tık sesiyle marşı aldı çalışmadı sonra hiç tık sesi gelmeyince sigortayı yaktığımı düşündüm ama kontak aç kapa yapınca düzeldi ve çalıştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HemşireZED -- 14 Şubat 2023; 21:42:54 >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.