Şimdi Ara

Akp ve görmediği Y kuşağı gerçeği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
3.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
47 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Akp günümüzde yaşanan olayları 2013'e benzeterek, o yıllardaki gibi her zaman elinin altında sağlam bir destekçi kitlesi olduğunu yanılgısını yaşıyor. Ancak gözden kaçırdıkları nokta Y kuşağı. O dönemin 30 yaş kitlesi olan X kuşağı ile bugünün 30 yaş kitlesini oluşturan Y kuşağı bir değil.

Günümüz Y kuşağının özellikleri:

-En az yarısı evlenememiş

-ev araba alamamış hatta ev araba alma hayali bile kalmamış

-hayatını kuramamış

-Asgari ücretle özel sektörde mühendislik, mimarlık, öğretmenlik yapmaları veya üniversite diplomasıyla a101, migros, çağrı merkezi vb yerlerde çalışmaları

-hayatta hiç umudu kalmamış ve hayattan bezmiş olmaları.

Velhassıl kelam sosyolojiyi yanlış okuyorlar. Bu yanlış okuma yapan kitle de gruplara ayrılıyor. Birinci grubumuz "emir gelsin taksimi ezelim" kafasında olan geneli internet trolü olan insanlar. Y kuşağının umrunda değilsin. Z kuşağı sana zaten düşman. Üstelik üniversite öğrencisi sayısının 3'e katlanması senin aleyhine gelişti. Üniversiteye giden çocuklar ailesinin dayattığı kalıplara sadık kalmazlar. Üstelik teknolojik gelişmeler ve kitlesel iletişimin küreselleşmesi sebebiyle eskisi gibi her şeyi ahaberden duyduğu giibi sanan kitleler yok. Y ve Z kuşağı seninle değil. Sen emir gelsin taksimi ezelim dediğinde 50 yaş üstü kitlelerle başbaşa kalırsın.

Bir diğer iktidar kitlesi ise "yine seçimde ezeriz" yanılgısı yaşayanlar. Ezemezsin, ezemiyorsun. En kalabalık seçmen kitlesi olan Y kuşağı ağlayarak çocuğuna harçlık verirken, 30 bin kazanıp 20 bin kiraya verirken hayal kurma. Üstelik ideolojiye göre oy vermek eskidendi. Seçmen geçişgenliği belki batı demokrasileri kadar olmasa da eski seçimlerin kat ve kat üstüne çıktı. Seçimleri "pegaga oy verdi de gazandın ekrem" kafasıyla okuyanlar aslında kendi mahallesinden yaşadığı kayıplara göremediler. Bu yanlış okumalar iktidarın başını yiyecek.

Akp ve görmediği Y kuşağı gerçeği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasyonel teletabi -- 21 Mart 2025; 20:42:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Adam haklı. Y kuşağı akplilerin torpillileri yüzünden okusada istedikleri işlere giremedi. Bunlar sandıklarından daha çok insanın canını yaktılar. Kendi adamlarını kolladılar ama hakkı yenen ses çıkarmayan bir sürü insan var. Y kuşağına üniversiteler açtılar herkes okudu ama iş yok. Bende Y kuşağıyım illa düzgün iş için birilerinin yalakası olmak gerekiyordu.

• Dün Y kuşağı bir polisle konuştum. Normalde pek konuşmazdı ama imamı görünce konuştu. Ben öğretmenim dedi 2013'te hakkım yendi hiçbir yerde öğretmen olamadım isteyerek yapmıyorum bu mesleği dedi.

Adam haklı. Y kuşağı akplilerin torpillileri yüzünden okusada istedikleri işlere giremedi. Bunlar sandıklarından daha çok insanın canını yaktılar. Kendi adamlarını kolladılar ama hakkı yenen ses çıkarmayan bir sürü insan var. Y kuşağına üniversiteler açtılar herkes okudu ama iş yok. Bende Y kuşağıyım illa düzgün iş için birilerinin yalakası olmak gerekiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasyonel teletabi -- 22 Mart 2025; 17:0:5 >

kardesim polisler bu halktan degil mi? senden cok herseyin farkindalar. intizam isleri bu mesleklerde cok ciddi oldugundan bazi seyleri yapmak zorunda kaliyorlar.

İşte bundan bahsediyorum. Fetodan adeta bir tetikçi gibi yetişmiş polisleri artık bu dönemde yok.

14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Rasyonel teletabi R kullanıcısına yanıt

Mesleği polislik olmayıp pomemle girenler mesela öğretmen, atanması düşük bölümleri okuyanlar psikolojik olarak çökük. Aldığı eğitimle yaptığı iş alakasız olduğundan yaptığı işten rahatsız oluyor. Toplumun her kesimiyle bire bir muhattap olduklarından tüm pislikleri görüyorlar. Bayağı etkiliyor. Hiçbirinin bu toplumun düzeleceğinden beklentisi yok. Çok bozuk bir ülkeyiz.

O yüzden pavyonlarda, alkol masalarında, kumar işlerinde çok polis var. Herhalde kafa toplamak, sorunlardan kaçmak için böyle yerlere gidiyorlar. Neredeyse tanıdıklarım hep alkolik olmuş.

• Yerinden tespitler. Üzerine başka şeylerde eklenebilir. Akp ve akp nin kemik kitlesi hala kendilerinin çoğunluk olduğunu zannediyor ancak durum tam tersine çoktan döndü ve farkta açılmaya devam ediyor. Bu yapılan zulüm de bunu tetikliyor.

CINEMA : Philips bdp8000 + Yamaha rxv781 + Benq w2000
  • Bende Y kuşağı yım AKP ilk yıllarında destekliyordum bana 1990li yılların kaosundan kurtulmak gibi geliyordu, ne zaman ki evlendim çocuklar oldu anladım ki one minute kahrolsun amarika İsrail, PKK muhaliflerle birlikte aman akp gitmesin başimizdan gibi düşüncelerin yerini ekmek kaygisi çocuklarımın egitimi vs gelecek kaygısı aldı. Geçen gün apoya özgürlük guzellemesi gördüm en kral milliyetçi partiden meğer hepsi seçmeni konsolide etmek için bir oyunmuş. polis asker şehit düşünce üzülüyorum ağlıyordum ateş düştüğü yeri yakar. Polise bakıyorum 17 18 yasinda genclere tekme tokat giriyor parçasını tutup yerde sürükleyerek polis otusuna götürüyor yaa biz kimin için üzülmüşuz diye düşünüyorum o polisin başına birşey gelse o 18 yaşındaki çocuk üzülecek bizler uzulecegiz. Birbirimizden nefret etme luksumuz yok o polis kinini gitsin sınırda düşmana tecavüzcuye kullansin. Gençlerin millî bilincini ülkesine olan aidiyet hissini öldürüyor bu davranışlar. Kendi ülkende paryasın sonucta. Artık muhalefette kim varsa onu desteklicem hemde koşulsuz çünkü benim ideolojik bakışla oy verme lüksüm yok ekmek aslanın ağzında. Tuzu kuru olan melerse melesin. Şuan tem ümidim z kuşağında onlar bizim gibi düşünmüyor daha eleştirel daha mantıklı bakıyorlar bir nevi imreniyorum da yanlış zamanda doğduk diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solent -- 24 Mart 2025; 1:41:25 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Hala ümidiniz olmasına imrendim :(

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Akp'nin asıl oy aldığı taban zaten 50 yaş üstü kesim. Benim asıl merak ettiğim Y ve Z kuşağının kemiklerine kadar hissettiği yoksulluğu önceki jenerasyonlar nasıl hissetmiyor.

• UzmanAga kullanıcısına yanıt

Hepsi evini arabasını alabildi çünkü. Kiradan gelirleri var çogunun da.

1.akp giderse din elden giderciler
    2.chp gelirse ülkeyi satarcılar
    3.akp tarafından nemalanan makarnacı tipler bunlar atıyor
    Sürünen çok emekli tanıyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • y kuşağıyım , okuduğum bölüm ile çalıştığım iş arasında bir bağlantı yok, fakat çalıştığım sektör ancak bir savaş olursa yok olacak bir sektör , o yüzden illa okuduğun bölüme ait iş olacak diye bir kaide yok.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.