Şimdi Ara

AKP'li Galip Ensarioğlu: Kürtlerin yaşadığı yerin adı KÜRDİSTAN'dır... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
1.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Seçim zamanı derler , akıllı adam bu gibi insanlara prim vermez. Kurdistan diye bir coğrafi bölge olsun veya olmasın şu anda bir önemi yok. Önemli olan üniter yapının korunması, bölücü olmadıktan sonra varsınlar o bölgeye kurdistan desinler.

''Ömür dediğin üç gündür; dün geldi geçti, yarın meçhuldür. O halde ömür dediğin bir gündür; o da bugündür".
  • quote:

Orijinalden alıntı: kokov

quote:

Orijinalden alıntı: shadow006

quote:

kimse kimsenin vatanını işgal hakkına sahip değil. ben kürt değilim ama kürtleri çok iyi anlıyorum. kürtler binyıllardır o topraklarda yaşamış bi halk. ve o toprakların adı türkler anadoluya gelmeden önce de kürdistandı. bu yeni olan bir şey değil. sadece baskıcı türk zulmü nedeniyle insanlar kimliklerini benliklerini anadillerini saklamak zorunda kaldılar. ülke nüfusu 76 milyon. bunun zaten 23 milyonu kürt , 4 milyonu Çerkes, 8 milyonu laz. şimdi bakıldığı zaman neredeyse türkler azınlıkta kalıcak bu gidişle. o yüzden geç kalınmış özerklik kürtlere verilmelidir. 23 milyon nüfusun hakkıdır bu. bunu çekemeyen türkçü arkadaşlar da olacaktır ama bunun önüne kimse geçemez. artık herkes oturduğu yerden sinirlenmeye devam etsin. bunu anlayışla karşılamaktır önemli olan. bu ülkede ırkına ve dinine bakmadan herkes eşit yurttaşlar olmalıdır. herkes türk değil türkiyeli, hatta anadolulu olmalıdır. saygılar..

Bin yıllardır mı......
    Türkler Anadoluya gelmeden o Kürdistan dediğin yer Ermenilerindi eğer oraya illa birşeyİSTAN diyeceksek o olsa olsa Ermenistan olur. Kürtler bir zahmet pılını pırtısını toplayıp İrana defolsun gerçek anayurtları orası.

23 milyon Kürt mü.......
    Ali Sen bile 25 milyonluk Fenerbahse cumhuriyeti derken gülüyordu sen kalkıp 23 milyon Kürtü ciddi ciddi yazıyorsun ya artık yuh. Nasıl tatmin olmamış bir faşitliktir bu.

Demek bunu önüne kimse geçemez........
    Sen daha dur Türkler daha kartılarını masaya sürmedi AKP-BATI-VATİKAN-YAHUDİLER VE KÜRTLER istedikleri at koşturup ülkenin kanını emiyor, eninde sonunda o yüzde 50'nin kafasına dak edecek işte o zaman görücem ben Kürtleri o olağan üstü halleri mumla arayacaksınız.

Eşit yurttaş değiliz demek........
    Yönetimin en üst noktası olan Demokrasi ile yönetiliyoruz, Ekomik fırsatların sonuna kadar açık olduğu Liberal ekonomik sisteme sahibiz. Siyasette, Ekomide, Sanatta hatta yemek kültüründe bile Kürler istediği gibi at koşturuyor ulan daha ne istiyorsunuz. ALLAH gözünüzü doyursun ne kadar aç tatmin olmayan bir milletsiniz.

Demek anadolu olsun........
    Düne kadar Arapların olan Kuzey Irağa, Kuzey Suriyeye ve Ermenilerin olan Güney Ermenistana tek kurşun atmadan tavşan gibi üreyerek ve dini imtiyazlarla ele geçirip Utanmadan Kürdistan diyebiliyorsunda. Benim bin yıldır her köşesini kanımla suladığım ülkeme TÜRKİYE ismini mi çok görüyorsun. Allahıma kitabıma koparırım bunu dillendiren o dili.

Artık yeter ya AKP sayesinde azdıkça azdınız, seni böyle cesaretlendiren açılım ayağıyla memleketi parça parça bölenlerin Allah belasını versin.

ey cahil. ey bilmeden okumadan konuşan. ben kürt değilim diye orya yazdım okumadan mı yorum yapıyosun anlamıyorum ki.

malazgirtten önce evet o topraklarda kürt halkı yaşıyordu fakat olayı 2013 gözüyle yargılamayın 1071 gözüyle yargılayın bundan 1000 sene önce tek bir mantık vardı yemeyenin malını yerler kürtlere sormazlar mı 1071 de neden vatanınızı savunmadınız diye 21.yy çerçevesinden yapılan yanlış olabilir fakat 11.yy çerçevesinden bakarsanız göreceksinizki yapılan son derece doğal lisede hiç mi tarih görmediniz
    'Bilim ve sanat bir kuşun iki kanadı gibidir.Bu iki kanadı kullanabilen toplumlar uçar ve özgür olurlar.Uçamayanlar ise tavuk olur.Tavuk toplum;önüne atılan bir avuç yemi gagalarken,arkadan yumurtalarının alındığının farkında bile olmaz.'' -Charles Darwin

• quote:

quote:

quote:

kimse kimsenin vatanını işgal hakkına sahip değil. ben kürt değilim ama kürtleri çok iyi anlıyorum. kürtler binyıllardır o topraklarda yaşamış bi halk. ve o toprakların adı türkler anadoluya gelmeden önce de kürdistandı. bu yeni olan bir şey değil. sadece baskıcı türk zulmü nedeniyle insanlar kimliklerini benliklerini anadillerini saklamak zorunda kaldılar. ülke nüfusu 76 milyon. bunun zaten 23 milyonu kürt , 4 milyonu Çerkes, 8 milyonu laz. şimdi bakıldığı zaman neredeyse türkler azınlıkta kalıcak bu gidişle. o yüzden geç kalınmış özerklik kürtlere verilmelidir. 23 milyon nüfusun hakkıdır bu. bunu çekemeyen türkçü arkadaşlar da olacaktır ama bunun önüne kimse geçemez. artık herkes oturduğu yerden sinirlenmeye devam etsin. bunu anlayışla karşılamaktır önemli olan. bu ülkede ırkına ve dinine bakmadan herkes eşit yurttaşlar olmalıdır. herkes türk değil türkiyeli, hatta anadolulu olmalıdır. saygılar..

Bin yıllardır mı......
    Türkler Anadoluya gelmeden o Kürdistan dediğin yer Ermenilerindi eğer oraya illa birşeyİSTAN diyeceksek o olsa olsa Ermenistan olur. Kürtler bir zahmet pılını pırtısını toplayıp İrana defolsun gerçek anayurtları orası.

23 milyon Kürt mü.......
    Ali Sen bile 25 milyonluk Fenerbahse cumhuriyeti derken gülüyordu sen kalkıp 23 milyon Kürtü ciddi ciddi yazıyorsun ya artık yuh. Nasıl tatmin olmamış bir faşitliktir bu.

Sen daha dur Türkler daha kartılarını masaya sürmedi AKP-BATI-VATİKAN-YAHUDİLER VE KÜRTLER istedikleri at koşturup ülkenin kanını emiyor, eninde sonunda o yüzde 50'nin kafasına dak edecek işte o zaman görücem ben Kürtleri o olağan üstü halleri mumla arayacaksınız.

Yönetimin en üst noktası olan Demokrasi ile yönetiliyoruz, Ekomik fırsatların sonuna kadar açık olduğu Liberal ekonomik sisteme sahibiz. Siyasette, Ekomide, Sanatta hatta yemek kültüründe bile Kürler istediği gibi at koşturuyor ulan daha ne istiyorsunuz. ALLAH gözünüzü doyursun ne kadar aç tatmin olmayan bir milletsiniz.

Düne kadar Arapların olan Kuzey Irağa, Kuzey Suriyeye ve Ermenilerin olan Güney Ermenistana tek kurşun atmadan tavşan gibi üreyerek ve dini imtiyazlarla ele geçirip Utanmadan Kürdistan diyebiliyorsunda. Benim bin yıldır her köşesini kanımla suladığım ülkeme TÜRKİYE ismini mi çok görüyorsun. Allahıma kitabıma koparırım bunu dillendiren o dili.

Artık yeter ya AKP sayesinde azdıkça azdınız, seni böyle cesaretlendiren açılım ayağıyla memleketi parça parça bölenlerin Allah belasını versin.

ey cahil. ey bilmeden okumadan konuşan. ben kürt değilim diye orya yazdım okumadan mı yorum yapıyosun anlamıyorum ki.

Hadi ordan hadi, geçecen Kürt değilim ayaklarını. Hiçbir Türk evladı kalkıpta 23 milyon Kürtten bahsetmez.

Bir cahil tarafından cahillekle suçlanmak garip bir his sayende bu hisside yaşadım. Hayır akıl var mantık var Dünya üzerindeki kürtlerin toplam nüfusu ancak zorlama ile bu kadar iken kalkıpta Türkiyede 23 milyondan bahsetmen, komedinin daniskası....

Nasıl bir kafayı yaşıyorsunuz anlamak güç, zamanında köprü altlarına "Dünya Türk olacak" diye yazan zavallılardan hiçbir farkın yok. Bu ülkenin sorun Türk milliyetciliği değil Kürt milliyetçiliğidir, dediklerin bunun apaçık kanıtıdır.

Sahipsiz olan Vatanın batması haktır sen sahip olursan vatan batmayacaktır. M. Akif

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bin yıllardır mı......

23 milyon Kürt mü.......

Hadi ordan hadi, geçecen Kürt değilim ayaklarını. Hiçbir Türk evladı kalkıpta 23 milyon Kürtten bahsetmez.

Bir cahil tarafından cahillekle suçlanmak garip bir his sayende bu hisside yaşadım. Hayır akıl var mantık var Dünya üzerindeki kürtlerin toplam nüfusu ancak zorlama ile bu kadar iken kalkıpta Türkiyede 23 milyondan bahsetmen, komedinin daniskası....

Nasıl bir kafayı yaşıyorsunuz anlamak güç, zamanında köprü altlarına "Dünya Türk olacak" diye yazan zavallılardan hiçbir farkın yok. Bu ülkenin sorun Türk milliyetciliği değil Kürt milliyetçiliğidir, dediklerin bunun apaçık kanıtıdır.

hocam senin cehaletine açıklık getireyim istiyorum. sen ahil bir faşit ben ise ülkesini seven bir çerkesim ( ülke benim olmamasına rağmen ) sen istediğin kadar yerinden bozkurtlar gibi ulu. ama vatan hepimizin ve bu ülkede zaneettiğin gibi sadece türkler yok buna alış. ağlayarak alış ama alış.. :DDDD

• kokov kullanıcısına yanıt
    Çerkes kökenli Türk olmak batıyor mu?.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadow006 -- 8 Aralık 2013; 23:17:26 >

Sahipsiz olan Vatanın batması haktır sen sahip olursan vatan batmayacaktır. M. Akif
  • quote:

Çerkes kökenli Türk olmak batıyor mu?.

ya bi defol git birader. Çerkes kökenli türk nedir ya. son zamanlarda duyduğum en berbat espriydi gerçekten..

Türk kökenli Alman, Cezayir Kökenli Fransız, Hispanik Amerikalı oluyorda Çerkes kökenli, Kürt kökenli, Arnavut kökenli Türk olmak niye rahatsızlık versin. Türkiyede yaşayan herkesin ırki olarak Türk olduğunu idda eden yokki, herkesin alt kimliği kabul edilmiş durumda. Buradaki Türk olarak kabul edilmiş olan üst kimlik, alt kimliği baskılayan yok sayan bir kavram değil sadece hukiki bir terim, milletler hukunda bir sınıflandırma.

Netice Başka ülkelerle ilgili hukukta sen bir Türk vatandaşısın. Yurt dışına çkışlarda Pasaportunda Türk, Alman, Fransız ve İtalyan vatandaşı yazar Çerkes yada Kürt yazmaz.

• quote:

2 mesaj üstünde bu vatan hepimizin diyorsun sonrada haddin olmayarak kovuyorsun azıcık tutarlı olun.

Türk kökenli Alman, Cezayir Kökenli Fransız, Hispanik Amerikalı oluyorda Çerkes kökenli, Kürt kökenli, Arnavut kökenli Türk olmak niye rahatsızlık versin. Türkiyede yaşayan herkesin ırki olarak Türk olduğunu idda eden yokki, herkesin alt kimliği kabul edilmiş durumda. Buradaki Türk olarak kabul edilmiş olan üst kimlik, alt kimliği baskılayan yok sayan bir kavram değil sadece hukiki bir terim, milletler hukunda bir sınıflandırma.

Netice Başka ülkelerle ilgili hukukta sen bir Türk vatandaşısın. Yurt dışına çkışlarda Pasaportunda Türk, Alman, Fransız ve İtalyan vatandaşı yazar Çerkes yada Kürt yazmaz.

almanyadaki türkler de alman kökenli türkler değil mi ? yahu cahille muhabbet kadar ızdırap verici bir şey yok. artık cevap yazmam sana..

• quote:

quote:

2 mesaj üstünde bu vatan hepimizin diyorsun sonrada haddin olmayarak kovuyorsun azıcık tutarlı olun.

almanyadaki türkler de alman kökenli türkler değil mi ? yahu cahille muhabbet kadar ızdırap verici bir şey yok. artık cevap yazmam sana..

Orada doğup büyüdüyse, Türk kökenli Alman oluyor. Çünkü Almanya topraklarında, Alman vatandaşı olarak doğuyor. Bunun en bilinen örneği de Mesut Özil'dir. İnsanların anlatmak istediklerini anlamaya çalışmadan, ideolojik görüşler kısıtlaması altında ''cahil'' yaftası vurmak cidden çok büyük bir ayıp.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cypon -- 15 Aralık 2013; 12:00:21 >

''Umuyorum ki beni hatırlarsınız. Eniştenizi yakından tanıdığım gibi kız kardeşinizi de iyi tanırdım ve en az sizin kadar ben de onların yasını tutmaktayım. Ancak söylenildiği gibi ölmüş değilim, tıpkı sizin yiğeniniz gibi. Hayatta kalmasını sağlamak için onu gizlemiştik lakin gizlenme dönemimiz sona erdi. Ejder, hakkı olan taht ve babası ile annesinin intikamı için Westeros'a geri döndü. Kardeşinizin hatrına yüzümüzü size döndük. Bizi yalnız bırakmayın..''
    Sör Uzun Duncan ile Egg'in Westeros'taki maceralarını okumak istiyorsan TIKLA.

• osmanlılar bunu nasıl başarmışlar, bunca farklı ülkeyi,devlet içinde devletleri,farklı ırkları ve dinleri,ortadoğuyu afrikayı 600 sene nasıl yönetebilmiş, biz çok daha küçük bir toplumu daha az sorunlu bir ülkeyi 100 sene bile yürütemedik
  • @kokov Almanyadaki Türklere Alman kökenli Türksün de bakalımda ağzına kürekle vursunlar. Adamlara Alamancı diyorsun gürlüyor ben Türküm diye. Çok cahilim ya Allah aşkına biraz daha döktürde hem ben bilgileneyim hemde millet neşelensin.

@Cypon, ne zamandır arkadaşa dediklerini anlatmaya çalışıyorum ama arkadaş anlamamakta ısrar ediyor. Son cümlen ise on numara olmuş tebrikler.

• ornitolog kullanıcısına yanıt
    Osmanlı aynı coğrafyayla bu gün var olsun değil 600 değil 100, 10 sene bile dayanamazdı. Devletler ancak nefes alıp verdikleri dönemin şartları ile yorumlanabilir.

• Buyurun, artik mecliste de "biz kurdistanin milletvekiliyiz" diye kusuyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    "En faziletli cihat zalim bir idarecinin yanında ona adaleti söylemektir. HZ. MUHAMMED"
    "Bir insan taraf tutmaya başlar başlamaz, dünyada da o gerçekleri o kadar az görmeye başlar. HEYWOOD BRAUN"
    “Eğer birileri oturduğu koltuktan kalkmakta sıkıntı yaşıyorsa, kesin altına pisletmiştir.” Hindistan Atasözü"
  • Öncelikle konu başlığı ile ilgili olarak , bağımsız bir ülke sınırları içerisinde x nüfusun y nüfusun fazla olduğu yerler için sonuna -istan eki getirip orayı ayrı bir toprak parçası göstermek veya federal yapışmış gibi lanse etmek mümkün değildir . Kaldı ki burada amacın Kürtlerin yoğun yaşadığı bölgeyi temsil etmekten ziyade o bölgeyi adı geçen nüfus yoğunluğunun kontrolünde olan ( feodal yapı gibi ) bölge tarzında söylem olduğunu düşünmekteyim . İlla ki bir Kürdistan arayan varsa bu Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde hali hazırda bulunmamakla beraber hiç bir zamanda bulunmayacak bir yapıdır . Ayrıca bu arayış içinde olanlara Kuzey Irak bölgesini adres olarak gösterebilirim . Orada şuan hali hazırda bahsi geçen yapı bulunmaktadır .

İkinci olarak belli etnik grupların yoğunlukta olduğu bölgelere sonuna -istan ekleyerek isim verecek olursak ülkenin kuzeyinde Lazistan veya ortasında Çerkezistan mı yaratmamız gerekmekte ? Bu söylemi dile getiren devlet büyüklerimizin veya muhalif odakların bu soruya cevap vermeleri gerektiğini düşünmekteyim .

Not : Türk kökenli Çerkez diye bir kavram yoktur . Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Çerkez vardır . Bende bir Çerkez olarak hiç bir zaman nasıl ki Çerkez olduğumu söylemekten sakınmadı isem ve bunu söylemekten gurur duydu isem , aynı şekilde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan da gurur duyuyorum ve bunu dile getirmekten sakınmıyorum . Ancak hiç kimse bizlere diğer etnik kökenler gibi davranmaya kalkmasın veya bizi ötekileştirme çabası gibi bir gaflete kapılmasın . Biz Çerkez milleti olarak halimizden son derece memnunuz .

• Navigasyonel kullanıcısına yanıt
    Bu adamı takmayın, Diyarbakır'a bile hainlik eden bir şahsiyet. Milletvekili olunca geçmişi, memleketi unutanlardan %20 bile zor oy alır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: antonidas

oy için söylenen bir söz.

kürdistan istemeyen kürtlerde vardır eminim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manero

quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

oy için söylenen bir söz.

kürdistan istemeyen kürtlerde vardır eminim.

Var emin ol . İsteyenler daha çok büyük şehirde yaşayanlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.