Şimdi Ara

AKP'li Galip Ensarioğlu: Kürtlerin yaşadığı yerin adı KÜRDİSTAN'dır... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
1.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kürdistan Tabirini Kullanmayan PKK ile arasına kesin mesafe koyan Mecliste Tek parti MHP kaldı sanırım

Bu da CHP li arkadaşın videosu

Orijinalden alıntı: Alesta1818

Kürdistan Tabirini Kullanmayan PKK ile arasına kesin mesafe koyan Mecliste Tek parti MHP kaldı sanırım

Bu da CHP li arkadaşın videosu

Tek Yol MHP

• eskiden teröristler ülkeyi bölmeye çalışırlardı...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

kim olursa olsun bir insanı , bölgeyi yıllarca küçük görür , aşağılarsan , terörist ile kürt arasında fark yok sanarsan adamların dolması , taşması , tepki vermesi normal bir durum

not : diyarbakır'da yaşıyorum türküm .

Orijinalden alıntı: byob

oranın adı türkiye iken orada türkler yaşamıyordu.

oranın adı kürdistan olduğunda da orada türkler yaşamayacak.

çindeki ve rusyadaki türklere özgürlük isteyenlerden cevap bekliyorum

not: türküm

Oranin adi turkiye ve orada turkler yasiyor, ornek bir ustumdeki arkadas (her ne kadar fikirlerini benimsemesem de).

İkincisi belirli bir bolgeye birileri geldigi/oturdugu zaman otekilerine yer yok demek degildir ki? beraber otururlar/oturuyorlardi. Tamam her ne kadar tarihten beri kurt ayaklanmalari olsa da beraber yasaniyordu, ustelik asimliasyon ve sindirme politikasi yoktu bu zamanki kadar yuksek (evet, turkum dediginde irkci fasist oluyorsun ama kurtum dediginde bir hello kitty oluyorsun nedense, turkleri sevmemek hak ama kurtleri sevmemek gunah). Kabul ediyorum, oralarin koyleri, sehirleri belki yeteri kadar destek almiyor ama cok da fazla destek aliyor be kardesim. gidin trakyanin, ic anadolunun haline bir bakin. onlar daga cikiyor mu? gelen ogretmeni olduruyor mu? is makinesini hic ediyor mu? ege akdeniz turizm olmasaydi cok mu farkli olacakti diger bolgelerden?
    Olayin su oldugunu savunurum, gecmisten beri gelen halkin bir aliskanligi var. onun agasiyla, bunun pasasinin arkasindan bagirarak, sozde hak arayarak ne halt varsa yapip o fisekleyenlerin asil pisliklerine alet oluyorlar.

Not: alintiya da haberdara da ortak yazmis oldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pelerinli -- 5 Aralık 2013; 7:34:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kürdistan o bölgeye verilen coğrafi bir isim. Yani Karadeniz yada İç Anadolu der gibi. Fakat Türkiye sınırlarında içinde kalan bölgenin adı Güneydoğu Anadolu bölgesidir. Kürdistan olarak kullanımını doğru bulmuyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan Türk olmamasına rağmen lazı, muhacırı, tatarı, çerkezi, yörüğü, türkmeni ve diğer tüm etnik kökenleri 'Ne mutlu Türküm diyene' diyip Türk adı altında mutlu mesut yaşayabiliyorsa, bu Kürdistan meselesinin arkasında kesin bir bit yeniği var. Maksat yalnızca toprak sahibi olmak değil kanımca. Kesinlikle parayla petrolle bağlantısı vardır bu işin.
    Eru vardı, Tek Olan; Ilúvatar derlerdi adına Arda'da. Ve o önce Ainur'u yaptı, Kutsal Olanları, bunlar zihninin evlatları idiler, ve sair hiçbir şey yaratılmadan evvel onunla birlikteydiler. Ve konuştu onlarla, ezgiler sundu; ve onlar önünde şarkılar söylediler, ve o memnun oldu. Lakin uzunca bir müddet her biri bir başına söyledi şarkısını, ya da birkaçı birlikte belki, kulak verip dinlerken diğerleri; her biri sadece Ilúvatar'ın zihninin geldikleri parçasına vakıf oldular, ve kardeşlerini anlarken olgunlaştılar, lakin yavaşça. Her halükarda, dinledikçe derinleşti kavilleri ve yükseldiler uyum ve ahenkte.
  • Soruyorum Size aranızda Kürt veya Kürdistancı olan veya olsaydım diyen, çevresinden tanıdığı olanlar bu soruma cevap veriniz ? Diyelim ki herşey oldu önce demokratik özerklik sonrada bu suriyedeki irandaki falan diğer bölgelerle birleşik büyük bir özgür kürdistan kuruldu, burada istanbulda , egede trakyada akdenizde yaşayan kaçınız o ülkeye yaşamaya gidecek ?

Değerlerinizin kaçından taviz vereceksiniz, bırakın denize kıyınızın olmamasını hani ticareti onu bunu geçtim dış ilişkilerde ki sorunları geçtim bu ülkedeki herkesin keyif aldığı futbol mesela ondan bile mahrum kalmaya kaçınız evet diyecek ? izlediğiniz diziler var herşeyiniz bizimle iç içe yaşamaya endeksli ancak bölünmek ayrılmak için çaba sarf ediyorsunuz, düşünün bakalım bugün istanbuldan 50 lira verip gittiğiniz izmire başkentiniz Amed'den ( diyarbakırdan ) uçakla vize + pasaportla gelmeyi kaçınız kabul edeceksiniz ? Kadıköyde fenerin maçına gelmek için binlerce lirayı kaçınız verebileceksiniz ? burada çalıştığınız işlere sitem ederken kurulması muhtemel yeni bir devlette sizi ne gibi işler bekliyor sanıyorsunuz günde 3 saat çalışıp ayda 3000 $ mı alacaksınız ? yoksa sanayiye veya üretim ağırlık verdiğinden günde 12-14 saat çalışıp ülkemiz kalkınıyor yalanları yüzünden ayda 200-300$ mı çalışacaksınız, hadi diyelim hepimiz polyannayız işler güzel havası güzel parası güzel herşey okey kendi diliniz ırkınız milletiniz kendi çok istediğiniz özgürlüğünüz ( bizden daha özgür olmanıza rağmen kısıtlandığını iddaa ettiğiniz özgürlüğünüz )herşeyiniz var diyelim soruyorum istanbul beyoğlunda ki evinizi satıp kaçınız Amed'e yerleşecek ?

Not : Bizden daha özgür derken kendimden bahsediyorum aslen Lazımdır ve Lazlar kesinlikle rum veya gürcü değildir bizans rumları dahi karadenizde yokken o bölgenin asıl sahipleri bugün sizin gürcü sandığınız Lazlardır..

• O zaman ülkedeki bölge isimlerini kaldırıp Osmanlı dönemi sancak isimlerine dönelim. Marmara bölgesi değil de Rumeli sancağı diyelim. Ege bölgesi demeyelim de Saruhan sancağı diyelim. Akdeniz bölgesi demeyelim de Teke sancağı diyelim.

Hayır sanki karşınızda beş yaşındaki çocuk var da, çıkıp Kürdistan terimi Osmanlı'daki bir eyalet ne var söylenmesinde diyorsunuz. Cevabı zaten soruda gizli. ''Osmanlı dönemindeki bir eyalet ismi.'' Şu an Osmanlı mı hüküm sürüyor Anadolu'da?

BDP'nin ve PKK'nın ve onun yancısı AKP'nin Kürdistan diyerek halkı neye hazırladığı apaçık ortadadır. AKP iktidara geldiğinde PKK ile teröristler ile görüşmez, teröristlere anlaşma yapılmaz, milletimize hakarettir, konuşan görüşen serefsizdir diyordu. Şimdi ise istedikleri gibi PKK ile pazarlık yapıyor, bebek katilinden görüş alıp uygulamaya sokuluyor.

El Kaide gibi gözünü kan bürümüş, İslam yozlaşması yaşayıp bu yozlaşmayı Orta Doğu'ya yaymaya çalışan teröristlere kol kanat geriliyor. Türklük yok sayılıyor. Türk'ün vatanında Türk olmak aşağılık birşeymiş gibi anlatılıp çiziliyor.

Ancak malum şahıslara göre bunun adı vatana ihanet değil ''siyaset'' Bunu savunmaları da tamamen duygusal sebepler. Aralarındaki bu duygusal bağlar kesilince Gülen cemaati gibi çıkıp birbirlerini boğazlamaya çalışıyorlar.

Kürdistan bir zaman kullanılan bir terim olabilir. Ancak artık kullanılmıyor. Adamlar açık açık demokratik açılım tamamına ersin bize özerklik ve sonrasında bağımsızlık verilsin, bunu mecliste görüşelim diye avaz avaz bağrıyorlar, bizim AKP'ci polyanalar da demokrasi çığlıkları atıyor biat ettikleri parti ile birlikte.

Bu işlerin bu hale gelmesindeki sorumluyu arayan varsa gitsin aynaya baksın. Bu partiye oy verip başa getirenler biziz çünkü.

''Umuyorum ki beni hatırlarsınız. Eniştenizi yakından tanıdığım gibi kız kardeşinizi de iyi tanırdım ve en az sizin kadar ben de onların yasını tutmaktayım. Ancak söylenildiği gibi ölmüş değilim, tıpkı sizin yiğeniniz gibi. Hayatta kalmasını sağlamak için onu gizlemiştik lakin gizlenme dönemimiz sona erdi. Ejder, hakkı olan taht ve babası ile annesinin intikamı için Westeros'a geri döndü. Kardeşinizin hatrına yüzümüzü size döndük. Bizi yalnız bırakmayın..''
    Sör Uzun Duncan ile Egg'in Westeros'taki maceralarını okumak istiyorsan TIKLA.

• quote:

Orijinalden alıntı: EmAySiks

Soruyorum Size aranızda Kürt veya Kürdistancı olan veya olsaydım diyen, çevresinden tanıdığı olanlar bu soruma cevap veriniz ? Diyelim ki herşey oldu önce demokratik özerklik sonrada bu suriyedeki irandaki falan diğer bölgelerle birleşik büyük bir özgür kürdistan kuruldu, burada istanbulda , egede trakyada akdenizde yaşayan kaçınız o ülkeye yaşamaya gidecek ?

Değerlerinizin kaçından taviz vereceksiniz, bırakın denize kıyınızın olmamasını hani ticareti onu bunu geçtim dış ilişkilerde ki sorunları geçtim bu ülkedeki herkesin keyif aldığı futbol mesela ondan bile mahrum kalmaya kaçınız evet diyecek ? izlediğiniz diziler var herşeyiniz bizimle iç içe yaşamaya endeksli ancak bölünmek ayrılmak için çaba sarf ediyorsunuz, düşünün bakalım bugün istanbuldan 50 lira verip gittiğiniz izmire başkentiniz Amed'den ( diyarbakırdan ) uçakla vize + pasaportla gelmeyi kaçınız kabul edeceksiniz ? Kadıköyde fenerin maçına gelmek için binlerce lirayı kaçınız verebileceksiniz ? burada çalıştığınız işlere sitem ederken kurulması muhtemel yeni bir devlette sizi ne gibi işler bekliyor sanıyorsunuz günde 3 saat çalışıp ayda 3000 $ mı alacaksınız ? yoksa sanayiye veya üretim ağırlık verdiğinden günde 12-14 saat çalışıp ülkemiz kalkınıyor yalanları yüzünden ayda 200-300$ mı çalışacaksınız, hadi diyelim hepimiz polyannayız işler güzel havası güzel parası güzel herşey okey kendi diliniz ırkınız milletiniz kendi çok istediğiniz özgürlüğünüz ( bizden daha özgür olmanıza rağmen kısıtlandığını iddaa ettiğiniz özgürlüğünüz )herşeyiniz var diyelim soruyorum istanbul beyoğlunda ki evinizi satıp kaçınız Amed'e yerleşecek ?

Not : Bizden daha özgür derken kendimden bahsediyorum aslen Lazımdır ve Lazlar kesinlikle rum veya gürcü değildir bizans rumları dahi karadenizde yokken o bölgenin asıl sahipleri bugün sizin gürcü sandığınız Lazlardır..

Her şeyden önce neyle geçinecekler. Burda bizi, devleti soyuyorlar. Orada? Yeni filistin olurlar en fazla.

• Cypon kullanıcısına yanıt
    aynada kimse yok derler.2 gün önceye kadar lanet edenlerin hepsi hümanist kesilmiş.ama cemaaten değilse allah ne verdiyse vur.

Kıbrıs'ta da aynı politika izlenmiyor mu?

Bu politika nedir; onu da açıklayayım:

VER, KURTUL!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

O zaman ülkedeki bölge isimlerini kaldırıp Osmanlı dönemi sancak isimlerine dönelim. Marmara bölgesi değil de Rumeli sancağı diyelim. Ege bölgesi demeyelim de Saruhan sancağı diyelim. Akdeniz bölgesi demeyelim de Teke sancağı diyelim.

Eğer ki İstanbul'a da Constantinopolis deyip Ayasofya orijinalindeki gibi hıristiyan ibadethanesi olacaksa ben buna varım.

İşin şakası bir yana @hashus1099 da söylemiş, 10 sene önce bu laflar için kıyamet kopardı (ki gayet doğal) ancak şu an malum parti seçmenleri mide bulandıran bir pişkinlikle ''efendim kanın durması için ne gerekiyorsa yapılır'' dediği için her şey ''kitabına'' uygun yürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881 -- 6 Aralık 2013; 1:28:06 >
    Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükûnunu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne âleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek.
    Bu millet istiklalsiz yaşamamıştır. Yaşayamaz ve yaşamayacaktır. (Mustafa Kemal Atatürk)

• quote:

Orijinalden alıntı: 1881

quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

O zaman ülkedeki bölge isimlerini kaldırıp Osmanlı dönemi sancak isimlerine dönelim. Marmara bölgesi değil de Rumeli sancağı diyelim. Ege bölgesi demeyelim de Saruhan sancağı diyelim. Akdeniz bölgesi demeyelim de Teke sancağı diyelim.

Eğer ki İstanbul'a da Constantinopolis deyip Ayasofya orijinalindeki gibi hıristiyan ibadethanesi olacaksa ben buna varım.

İşin şakası bir yana @hashus1099 da söylemiş, 10 sene önce bu laflar için kıyamet kopardı (ki gayet doğal) ancak şu an malum parti seçmenleri mide bulandıran bir pişkinlikle ''efendim kanın durması için ne gerekiyorsa yapılır'' dediği için her şey ''kitabına'' uygun yürüyor.

Konudaki tartışmadan ayrı olarak;

Orta Asya'ya dönelim o zaman

Şaka yapmış olsanız bile;
    Savaşlar, şehitler vs...
    Nihayetinde günümüze geldiğimizde; bilhassa "Kurtuluş Savaşı"nı verdikten sonra milletin/hepimizin "tapulu malı" olarak bütün dünyaca kabul edilmiş topraklarımızdaki mülklerin nasıl kullanılacağını millet olarak karar vermemiz en doğal hakkımız değil midir?

Yunanistan'ın başkenti Atina'da 1 (bir) tane bile cami yok... 1 yıldır ihale açılıyor, hiçbir şirket teklif dahi vermiyor...

•  AKP'li Galip Ensarioğlu: Kürtlerin yaşadığı yerin adı KÜRDİSTAN'dır...

Kurdistan diyelim, oralar zaten onlarindi diyelim, biz isgalciyiz. ozur dileriz diyelim. Tzaminat verelim toprak verelim, ermenileri de unutmayalim ha bu arada, hatta Allah bilir pigmelere de zulmetmisizdir biz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pelerinli -- 6 Aralık 2013; 8:41:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Evet, İsyan!

Şaka yapmış olsanız bile;
    Savaşlar, şehitler vs...
    Nihayetinde günümüze geldiğimizde; bilhassa "Kurtuluş Savaşı"nı verdikten sonra milletin/hepimizin "tapulu malı" olarak bütün dünyaca kabul edilmiş topraklarımızdaki mülklerin nasıl kullanılacağını millet olarak karar vermemiz en doğal hakkımız değil midir?

Yunanistan'ın başkenti Atina'da 1 (bir) tane bile cami yok... 1 yıldır ihale açılıyor, hiçbir şirket teklif dahi vermiyor...

Ortak değerler vardır benim fikrime göre. Ayasofya da onlardan biridir. Zaten halihazırda savaş sonrası kendi kararımızla müze haline getirmişiz ki en doğrusu budur.
    Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükûnunu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne âleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek.
    Bu millet istiklalsiz yaşamamıştır. Yaşayamaz ve yaşamayacaktır. (Mustafa Kemal Atatürk)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmac

Ya kurdistan terimi yeni bir sey degil ki arkadaslar. Kurdistan sadece dogu ve guneydogu anadoluyu kapsayan bir bolge de degil, kurtlerin yasadigi bolgenin adi kurdistan zaten ve uc dort ulkeyi de kapsiyor. Kurdistan deyince hemen devlet olarak algiliyorsunuz.

Sorun şu ki kime göre neye göre? Kürtler elbette varlar yok diyen yok ama birşeyin haklılığını diğer başka birşeyi inkar ederek sağlayamazsınız.Örneğin,

Vilayet-i Sitte yani Erzurum, Van, Mamüretü'l Aziz (Elazığ bugünkü Bingölde dahil diyebiliriz), Diyarbekir, Sivas, Bitlis 1878 Berlin antlaşmasına göre altı Ermeni ili olarak kabul edilmiş hala milliyetçi Ermeni sitelerinde Batı Ermenistan olarak isimlendirilir Ermenistan devleti tarafından da kabul görür.( Bu yüzden hala Türkiye sınırını Ermenistan tanımış değil,ilişkilerin durması bu sebepten oldu asıl)

Mondros Mütakeresinde de açık açık Altı Ermeni İli demiştir buralara için.

Konu uzun olduğu için detaya girmek istemiyorum ama sorun şu ki "aaaa burada biz yaşıyoruz öyleyse adı şu olsun veya işte tarihin bilmem neresinde biz vardık demek ki buranın adı bu olsun diyerek olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 6 Aralık 2013; 22:04:51 >

• Hakkari'de polis ile göstericiler arasında çatışma çıkmış.
    2 kişi ölmüş.
    Olayların ayrıntılarına ulaşamadım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: tenekekutu

quote:

Orijinalden alıntı: hmac

Ya kurdistan terimi yeni bir sey degil ki arkadaslar. Kurdistan sadece dogu ve guneydogu anadoluyu kapsayan bir bolge de degil, kurtlerin yasadigi bolgenin adi kurdistan zaten ve uc dort ulkeyi de kapsiyor. Kurdistan deyince hemen devlet olarak algiliyorsunuz.

Sorun şu ki kime göre neye göre? Kürtler elbette varlar yok diyen yok ama birşeyin haklılığını diğer başka birşeyi inkar ederek sağlayamazsınız.Örneğin,

Vilayet-i Sitte yani Erzurum, Van, Mamüretü'l Aziz (Elazığ bugünkü Bingölde dahil diyebiliriz), Diyarbekir, Sivas, Bitlis 1878 Berlin antlaşmasına göre altı Ermeni ili olarak kabul edilmiş hala milliyetçi Ermeni sitelerinde Batı Ermenistan olarak isimlendirilir Ermenistan devleti tarafından da kabul görür.( Bu yüzden hala Türkiye sınırını Ermenistan tanımış değil,ilişkilerin durması bu sebepten oldu asıl)

Mondros Mütakeresinde de açık açık Altı Ermeni İli demiştir buralara için.

Konu uzun olduğu için detaya girmek istemiyorum ama sorun şu ki "aaaa burada biz yaşıyoruz öyleyse adı şu olsun veya işte tarihin bilmem neresinde biz vardık demek ki buranın adı bu olsun diyerek olmuyor.

anlamak istemediğiniz nokta şu, ben kürtlerin orada hak talep edip etmemesiyle ilgili bir şey demiyorum. ermenistan'ın türkiye'deki belli illeri kendi ülkesi içinde görmesiyle de ilgilenmiyorum. burada konu kürtler ve kürdistan kavramı. dikkat ettiyseniz kavramı. buradaki bazı arkadaşlar kürdistan kavramını yeni duymuş olabilirler ve dolayısıyla da son zamanlardaki bölücülük, terör, özerklik ya da bağımsızlık her ne ise onlarla bağlantı kuruyor olabilirler.

ben kürdistan kavramının yeni bir şey olmadığını, yüz yıllardır kullanılan bir şey olduğunu (bizzat eski türk devletlerinin paşaları ve dahi büyük devlet adamları tarafından da kullanılan bir isim, kavram olduğunu) anlatmaya çalışıyorum. yani kürtler kalkıp da, "ulan biz de burada yüz yıllardır yaşıyoruz, buraya kürdistan diyelim" dememişler. zaten yüz yıllardır oralarda kürtler yaşadıkları için oranın adına kürdistan denilegelmiş. kürdistan demek kürt ülkesi anlamına gelir. ama bu ülke siyasi bir bölgeden ziyade insanların yaşadığı bölge anlamına gelir, türkistan'da olduğu gibi, baskonya'da, valonya'da, katalunya'da ve birçok benzerinde olduğu gibi. konu kürdistan olunca insanlar alarma geçiyor, bunu saçma ve yersiz buluyorum. nasıl ki orta asya'da yüz yıllardır türk kavimleri, türk milletleri çoğunlukta yaşıyor ve oraya türkistan diyoruz, bir parçasının da türkiye'nin belli sınırlarını kapsadığı bölgede de çoğunlukta kürtler yaşıyor ve oraya da zaman içinde kürdistan denilmiş.

ama zaten bu konuda anlaşmak imkansız bazı insanlarla, ne denilse boş oluyor. zaten cevap vermek istememiştim ama sizin yazdığınız sanki "hadi buranın adı kürdistan olsun, ileride de devleti kurarız" buraya mantığıyla söylemişim gibi olduğu için cevap vermek zorunda hissettim.

haydin iyi akşamlar.

• Birşey olmaz boşverin yetmez ama evet, biraz daha verelim demokratikleşelim.
    Böyle diye diye daha neler göreceğiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmAySiks

Soruyorum Size aranızda Kürt veya Kürdistancı olan veya olsaydım diyen, çevresinden tanıdığı olanlar bu soruma cevap veriniz ? Diyelim ki herşey oldu önce demokratik özerklik sonrada bu suriyedeki irandaki falan diğer bölgelerle birleşik büyük bir özgür kürdistan kuruldu, burada istanbulda , egede trakyada akdenizde yaşayan kaçınız o ülkeye yaşamaya gidecek ?

cevap vermeyeceğim dedim ama bu yorumu görünce yine kendimi tutamadım. :)

sizler diye seslenirken ortaya seslendiğini varsayıyorum ama yine de kendi açımdan cevap vereyim. ben türküm, kürt değilim. kürt olsam da ayrılmak istemezdim, şimdi türk halimle de kimsenin bir yere gitmesini istemiyorum. sanırım ben bir şeyleri olduğu gibi yazınca insanlar beni kürtçü, kürdistancı, pkklı filan zannetti. hiçbiri değilim, hatta pkk'yı da sevmem çoğu vatandaş gibi, çünkü bu işlerin savaşarak çözülmediğini insan olan bir yılda anlar, iki taraf da 35 yıldır anlayamadı, o taraflardan biri de pkk işte. bana sorarsan da, çoğu kürt vatandaş öyle bir imkanları olsa dahi ayrılmayı seçmezler, buna da yüzde yüz inanıyorum, mutlaka hatrı sayılır derecede bir fark ile ayrılmamak seçilir, öyle bir imkan verilse diyorum.

sen kürdistan diye bir ülke kurulsaydı, oradaki tabloyu kendi açından çizmişsin. ama böyle söylerken bir şeyi unutuyorsun, türkiye'de türk de olsa, kürt de olsa, rum da olsa, ermeni de olsa, laz da olsa kıl da olsa tüy de olsa zaten insanların çoğu günde üç saat çalışıp binlerce dolar değil, günde 12-14 saat çalışıp asgari ücret kazanıyorlar. çok çok büyük bir kısmının yaşam şartları gereği belki de en büyük sosyal aktivitesi futbol maçı seyretmek ve belki de sezonda sadece bir kere fener'in ya da beşiktaş'ın maçlarına gidebiliyorlar çünkü bir bilet çoğu zaman aylık maaşının 10'da 1'i oluyor. yani işler türkiye'de de öyle pembiş pembiş bulutların üstüne çıkılacak kadar iyi değil ki buradan kürdistan kurulsaydı diye senaryo yazalım.

kürtler bu ülkede hor görülmek zorunda değiller ki bunu bir türk olarak söylüyorum, gayet de hor görülüyorlar. inşaatta çalışan amele varsayılan olarak kürttür insanların gözünde, yolda ayakkabı boyayan çocuk kürttür insanların gözünde, otobüste bağıra bağıra (hafif de şiveli konuşan dayılar) kürttür insanların gözünde ve iğrene iğrene bakar bazıları. yahu adamın anadili kürtçe, türkçe'yi senin benim gibi konuşmak zorunda değil ki, konuşamıyor da zaten. sen nasıl ingilizceyi konuşamıyorsan, o da türkçeyi konuşamıyor güzelce. sapmayalım, geçmiş yıllarda doğuya yapılan sert müdahaleleri okumuşsunuzdur illa ki, bakın bu konunun son mesajına. "hakkari'de iki kişi ölmüş ama bilgi bulamadım" demiş bir arkadaş. bu ülkenin doğusunda her gün birileri ölüyor ama haber alamıyoruz. böyle bir şey olabilir mi? oradaki çocuklar uyanıyor savaş sesi, yatıyor savaş sesi. okula giderken asker, gelirken asker. bir şey olsa kapıya asker-polis-jandarma ne varsa yığılıyor. belki babası, abisi, dayısı, amcası alınıyor karakola birkaç gece dönmüyor. 80'den sonra diyarbakır cezaevinde olanları belki duymuş, okumuşsunuzdur. okumadıysanız da bir okuyun derim. belki bu insanlar neden bunların peşinden koşuyor, neden seslerini duyurmaya çalışıyorlar derseniz bir cevap olur. bana kalırsa bunun yolu silahlı mücadele değildir, zaten 35 yıldır da silahlar hiçbir şeyi çözemedi, sadece iki taraftan da insan götürdü, olan yine ülkeye oldu.

neyse. bu kadar yazdım yine bazı arkadaşlar için havaya konuşmuş gibi olacağım, o yüzden susuyorum.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.