Şimdi Ara

AKP Kurucuların ve AKP eski Milletvekillerinden refarandum için HAYIR açıklamaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
     AKP Kurucuların ve AKP eski Milletvekillerinden refarandum için HAYIR açıklamaları

AKP kurucularından eski Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, AKP’nin ‘ortak akıl’ olarak kurulduğunu fakat hırsın ortak aklın önüne geçtiğini söyledi.

YALÇINBAYIR: TEK KİŞİ SÖZ SAHİBİ OLACAK

Ertuğrul Yalçınbayır AKP döneminde anayasa ile ilgili yapılan çalışmalara değindi. Yalçınbayır, uzlaşının sağlanmasına karşın anayasa değişikliğini o dönemde yapılamamasının nedeni olarak, bugün ortaya atılan başkanlık sistemi olduğunu söyledi.

Anayasa yapım sürecinin antidemokratikliğine dikkat çeken Yalçınbayır, anayasanın herkesi bağladığı işaret etti. Yapılmak istenen değişiklik için “Artık devleti bir parti yönetecek. Bir kişinin, bir partinin, zümrenin egemenliği kabul edilir değildir” diyerek OHAL koşullarında anayasa yapılmayacağını anlattı.
    http://www.milligazete.com.tr/akpde_referandum_catlagi_akp_kurucularindan_ertugrul_yalcinbayir_hayir_dedi/450893

2-Eski AKP milletvekili Ersönmez Yarbay: 3. dünya ülkesi oluruz

Eski AKP Milletvekili Ersönmez Yarbay, 16 Nisan’da referanduma sunulacak Cumhurbaşkanlığı sisteminin ülkeyi otoriterleşmeye ve diktatörlüğe götüreceğini, yargının ‘devletin sopası’ haline dönüşeceğini, Türkiye’nin 3. dünya ülkesi olacağını vurguladı. Yarbay, “Herkes getirilecek Cumhurbaşkanlığı sistemiyle yağmurdan kaçarken doluya yakalandığını fark ettiğinde iş işten çoktan geçmiş olacaktır” dedi.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/713146/Eski_AKP_milletvekili_Ersonmez_Yarbay__3._dunya_ulkesi_oluruz.html

3--Eski AKP'li vekil Mehmet Dülger: Anayasa değişiklik teklifi bir ABD projesidir; CIA raporunda var

"FETÖ’nün siyasi uzantılarına dokunamazlar"

DYP ve Büyük Türkiye Partisi’nin kurucularından AKP eski Antalya Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu eski Başkanı Mehmet Dülger, "anayasa değişiklik teklifi kanununun bir ABD projesi olduğunu" iddia etti. “CIA eski Türkiye şefinin 2006’da Beyaz Saray’a sunduğu bir Türkiye raporu var. Raporda, ‘Eğer ABD’nin çıkarı Türkiye’de bir federal devlet kurulmasıysa, mutlaka ve öncelikle yargıyı, orduyu, meclisi ve hükümeti tek elde toplayan başkanlık rejimine geçilmelidir" diyen Dülger, "Tek adamı ikna etmek, birbirini denetleyen yapıyı ikna etmekten çok daha kolay olacaktır’ deniyor. Sonuç olarak bu Anayasa değişiklik teklifi, bir ABD projesidir" görüşünü savundu.

http://t24.com.tr/haber/eski-akpli-vekil-mehmet-dulger-anayasa-degisiklik-teklifi-bir-abd-projesidir-cia-raporunda-var,397147

DİĞER KURUCULAR , BAKAN ve MİLLETVEKİLLERİYLE DEVAM EDİLECEKTİR..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 4 Nisan 2017; 22:01:34 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Abdullah Gül'de eklenebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CartmanBra

de ayri yazılır hocam.

Abovv böyle bir yazım hatası nasıl yapmışım
  • Aa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple_M1 -- 14 Ocak 2021; 15:43:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jon SNOW 37

Abdüllatif Şener nerde en önemlisi o

evet ilk akla gelenlerden biri de o ..

• 4-  AKP Kurucuların ve AKP eski Milletvekillerinden refarandum için HAYIR açıklamaları

Abdullah Gül'ün açıklamaları Hayır olarak yorumlandı

http://www.siyasetcafe.com/Siyaset-Haberleri/22918-abdullah-gul-hayir-dedi

5-  AKP Kurucuların ve AKP eski Milletvekillerinden refarandum için HAYIR açıklamaları

AKP’nin kurucu isimlerinden Abdüllatif Şener, 16 Nisan’da referanduma gitmesi planlanan anayasa değişikliği için yola çıkıyor. AKP’nin iktidar olduğu 58 ve 59’uncu dönemlerde bakanlık görevlerini üstlenen Şener, referandumda “Hayır” sonucunun çıkması için çalışacak.

Şener’in Twitter hesabında “Hayırlı programlarım” diyerek paylaşımda bulunmuştu

ayrıca;

Milli Anayasa Hareketi tarafından Antalya'da Muratpaşa Belediyesi Konferans Salonu'nda 'Milletin birliği için başkanlığa hayır’ ismiyle düzenlenen panelde konuşan Şener, şunları söylemişti:
    “Bir başkanlık sistemi değil, dünyada tanımlanmış bir sistem değil. Baştan sona ucube bir düzenlemeden ibarettir. Böyle bir düzenlemenin bu ülkede yaşayan hiçbir vatandaşa bir faydası da yoktur. Hiç kimsenin iş derdine, aş derdine, günlük sıkıntılarını çözüm getirebilecek bir özelliği olmadığı gibi, aksine bu ülkede yaşayan her vatandaşın ekonomik ve sosyal sorunlarını, problemlerini artıracak bir pakettir. Böyle bir düzenleme karşısında devlet sanki sorun üretme mekanizması haline dönüşecektir.

Ak Parti'nin programında sürekli demokrasiye vurgu yapılır. Sürekli erkler ayrılığına vurgu yapılır. Ama bu paketin neresinden bakarsanız bakın tutulacak bir tarafı yok.”

https://www.evrensel.net/haber/311509/akp-kurucusu-abdullatif-sener-hayir-calismasi-yapacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 5 Nisan 2017; 6:39:09 >

•  AKP Kurucuların ve AKP eski Milletvekillerinden refarandum için HAYIR açıklamaları

AKP'den Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay;

anayasa değişikliği ile ilgili AKP milletvekillerine mektup yazdı. Günay, mektubunda, “Demokrasiyi rafa kaldırmak anlamı taşıyan bu sürüklenişten ülkenin kurtulması sizin elinizde. Bu sürüklenişi ancak sizin sağduyulu direnişiniz, sakin, vakur ve kararlı davranışınız önleyebilir” ifadelerini kullandı.

AKP’nin seçim bildirgelerinde “parlamenter demokrasinin kuralları içinde cumhurbaşkanının konum ve yetkilerini düzenlemek, demokratik hukuk devletini kalıcı kılmak, ceberut devlet anlayışına son vermek, hukuku bir baskı ve korku aracı olmaktan çıkarmak” vaatlerinin yer aldığını ifade eden Günay, 2012’den sonra ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ gibi, dünya hukuk literatüründe ciddiye alınması söz konusu olmayan, bizi evrensel hukuktan ve medeni dünyadan koparacak ‘Türk Tipi’ garip öylemlerin ortaya çıktığını belirtti. Günay, “Kırk yıldan bu yana eleştire geldiğimiz ‘Tek Parti’ döneminden örnek ve mazeret aranıyor. ‘Cumhurbaşkanı’ sıfat ve makamının yüceliğinin farkında olmayanlar, devletin ve milletin temsilcisi olan tüm ülkenin başını ‘reis’ diye isimlendirerek bir mahalle kavgasının taraflılığına mahkûm etmek istiyor” dedi.

‘Siz önleyebilirsiniz’

Günay, AKP’lilere, “Türkiye’yi bu sonu belirsiz sürüklenişten siz, demokratik hukuk devletinin herkes için ne denli önemli ve vazgeçilmez olduğunu yaşayarak bilen, ‘gerçek’ Adalet ve Kalkınma Partililer önleyebilirsiniz. Dün size yapılmasının acılarını yüreğinizde yaşadığınız, haksızlığına isyan ettiğiniz hukuksuzlukların, ülkemizde kalıcı bir düzene dönüşmemesi, bu kez sizin demokrasiye cesaret ve kararlılıkla sahip çıkmanıza bağlı. Ödeyeceğiniz bir bedel de yok. Partiniz iktidarda ve iktidarda kalmakta devam edecek. Üstelik erginliğini, kendini yönetebileceğini ve siyasal olgunluğunu kanıtlamış olacak. Sizin seçtiklerinizin yerine, kim olduğunu bilmediğiniz birilerinin Bakan olmasının önüne geçerek, AK Parti’yi, sözde iktidarda, ama icradan tasfiye edilmiş olmaktan bile korumuş olacaksınız” sözleri ile seslendi.
    http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/710458/Gunay_dan_AKP_li_arkadaslarina__Hayir__mektubu.html

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çoğu biliyor ne olduğunu; dikkat edin çevresindekiler hep uzaklaşıyor.....yada onlarla işi bitti ise arkasını dönüyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: computeron

Çoğu biliyor ne olduğunu; dikkat edin çevresindekiler hep uzaklaşıyor.....yada onlarla işi bitti ise arkasını dönüyor..

Tek adam veya diktatorlerin hayatlarini inceleyince hep bu var. İlk once birlikte yola ciktiklari adamlari elimine ediyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kırmızı Pervane

quote:

de ayri yazılır hocam.

özel isimden sonra tırnak koyarak yazılır o "de" ayrı yazılmaz adam doğru yazmış

• quote:

Orijinalden alıntı: xchampionx

quote:

quote:

de ayri yazılır hocam.

özel isimden sonra tırnak koyarak yazılır o "de" ayrı yazılmaz adam doğru yazmış

Bağlaçlar noktalama ile ayrılamazlar özel isim ile alakası yok yanlış yazmış

• Orijinalden alıntı: Sarısin

Orijinalden alıntı: xchampionx

de ayri yazılır hocam.

Bağlaçlar noktalama ile ayrılamazlar özel isim ile alakası yok yanlış yazmış

Sonradan farkettim aynen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xchampionx -- 7 Nisan 2017; 2:24:21 >
  • Abdullah Gül'ün hayır dediğini yeni öğrendim. Akplilere izletsek ne derler acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AKP'NİN AĞIR TOPLARINDAN AKP KURUCUSU olup BAKAN M.VEKİLLİĞİ YAPMIŞ BÜLENT ARINÇ'TAN ŞOK SÖZLER

Hiçbir medya kuruluşunda bulamadım ( Erdoğan yasakladığı için hiç bir medyada haberleri yayınlamıyor sanırım )videodan bazı bölümleri yazıya çevirmek gerekecek

Ayrıca Arınç'ta korkudan Hayır kelimesini kullanamıyor

https://www.youtube.com/watch?v=LemgOCIdBjQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 8 Nisan 2017; 21:48:40 >

• Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun danışmanı Etyen Mahçupyan, referandumda “hayır” oyu vereceğini duyurdu. Bu duyuruyu da Davutoğlu'nun desteklediği Karar gazetesinde yaptı. Bu da Davutoğlu'nun Hayır diyeceğine işaret ediyor

“TÜM SEÇİMLERDE BU PARTİYE OY VERDİM”

AKP’lilerin “yüzde 10-15”inin “hayır” oyu vereceğini öne süren Etyen Mahçupyan şöyle devam etti:

“Türkiye’yi demokratikleşme yönünde geleceğe taşıyacak olan sosyolojik tabanın muhafazakar dindar kesim olduğunu 90’ların başından bu yana savunuyorum. (…) Bu mülahazalar sonucu partinin kuruluşu öncesinden başlayarak AK Parti hareketini destekledim ve geçmiş tüm seçimlerde bu partiye oy verdim. (…) Cumhuriyet’in kuruluşundan gelen vesayet sistemine ve Kemalist ideolojiye hep karşı oldum, yıllarca o bakışı ve toplumda yaratmış olduğu tahribatı eleştirdim. Başkanlık sistemine her zaman taraftar oldum. Kararların toplumsal meşruiyet zeminini garanti eden ve yürütmeyi denetlenebilir kılan bir başkanlığın ülke için en akılcı yönetim sistemi olduğu konusunda kuşkum yok.”

“REFERANDUMDA OYUM ‘HAYIR’ OLACAK”

Etyen Maçupyan “Ancak bu referandumda oyum ‘Hayır’ olacak… Çünkü” diyerek gerekçelerini şöyle sıraladı:

“1) Önerilen tasarı başkanlık sisteminin ruhuna tümüyle ters 2) Bu tasarı suistimal edilmeye açık bir tek adam düzeni getiriyor 3) Eski sistemin kötü olması bizim de kötü bir sistem getirmemizi meşru kılmıyor 4) Apaçık yanlışı doğru diye savunmak ahlaki değil ve nihayet 5) Bu yönetim modeli AK Parti’ye, muhafazakarlara ve Türkiye’ye orta vadede büyük zarar verecek…”

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.