Şimdi Ara

Akor Öğrenmek Zorunda mıyım?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 1 yıldır elektro gitar çalıyorum(direk elektrodan başladım),hammer on,palm mute,pull of v.s gibi basit teknikleri öğrenip direk tablardan metal çalmaya başladım.Metallica,Megadeth,Slayer gibi Thrash grupları çalmaktan çok zevk alıyorum.Ama sorun şu ki böyle grupların şarkılarını çalarken ya da en azından çalmaya çalışırken,dışarda elime klasik gitarı verince afedersiniz döt gibi kalıyorum.Bu sorunu aşmak için akorlara bakıyım dedim 2 gün çalışıp 3lü akorların tamanına yakınını bitirdim ama sevmediğim için bıraktım uğraşmadım.Acaba bu akorları öğrenmemek çok büyük eksiklik mi?.Akor öğrenmeden direk nota bilgisi,ses aralığı,gam gibi kavramları öğrenemez miyim?.
    Şu an bu pop müzik-akor konusunda sahil gitaristlerinin bildiği 5-6 akor ve 4x4lük ritmden başka bir şey bilmiyorum

cevap verenlere şimdiden teşekkürler

• Amaan boşverin hocam bende çok bilmiyorumNota ve tab varken
  • quote:

Orijinalden alıntı: We are Oscar Mike

Amaan boşverin hocam bende çok bilmiyorumNota ve tab varken

gerçekten hiç sevmiyorum hocam öyle ritmler atmayı ya
    Solo yazmak istemiştim çok bana 2 3 kişi nota,akor gam bilmen lazım dedi.Vuruşları ve notaları hallettim sayılır ama akoru sevmediğim için uğraşmak istemiyorum.Direk gam a geçsek olmuyor mu

• Ben atladım ama biliyorum mutlaka karşıma çıkacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRansilvania*

Ben atladım ama biliyorum mutlaka karşıma çıkacak

Benim çıkıyor işte hocam geçenlerde arakdaşlarda klasik gitarı verdiler elime sanki hiç görmediğim bir aletmiş gibi aldım elime boş boş baktım,geri koydum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChelseaSmile -- 2 Ocak 2011; 14:49:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChelseaSmile

quote:

Orijinalden alıntı: TRansilvania*

Ben atladım ama biliyorum mutlaka karşıma çıkacak

Benim çıkıyor işte hocam geçenlerde arakdaşlarda klasik gitarı verdiler elime sanki hiç görmediğim bir aletmiş gibi aldım elime boş boş baktım,geri koydum

Amaan zaten öyle gitarı alıp çalarak şarkı söylemek bize göre değil

• Hepimiz aynıyız gençler

Boşverin takmayın kafaya, rock gitaristi nota bilmez diye bir söz vardır. Bizde bu kadar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tek olmadığımı bilmek rahatlattı beni
  • Nereye kadar öğrenmeyi erteleyeceksin?Yarın kendin bir şeyler yapmak isteyince elbette karşına çıkacak gam ve nota bilgisi.Akor öğrenmeye gelince gamları ve dizileri hallettikten sonra major ve minör kuralını öğrenmeye bakar
  • hiç doğaç çalmıyosun demekki, o zamanda gitar çalmıyorsun şarkı çalıyorsun

akorları öğren lazım olur, majör, minör, blues istersen 7li 9lu öğren, 5lileri zaten biliyorsun metal çaldığına göre
    gam bilmeden de doğaç atamazsın, doğal minör/ majör gamını öğren, en temel gamdır, majör ve minör pentatonikler lazım olabilir, daha da ilerletmek istersen modları öğrenirsin

bence pop gitar çalmanı isteyecek kişilerin yanında sakın gitar çaldığından bahsetme, veya elektro gitar çalıyorum de, biz de sahilde toplanmıştık, bir arkadaş pop gitar çalıyordu, benim tip de rockçı, bana uzattılar, yok hiç çalmıyor dedim, yoksa kurtulamazsın aga çeken bilir

bir başka olayda ben senin bahsettiğin pop gitar akorlarını biliyorum diye pop müzik yapıyorum veya bu akorları kullanıyorum diye bişi yok, bu akorları biraz değiştirip çalıyorum, serçe ve yüzük parmağınla si ve mi telinden 3. perdeye basmayı dene mesela mi minör çalarken, veya laminör

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.