Şimdi Ara

Aklıma bir soru takıldı vol 2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler şimdi dünyada sayısız hayvan çeşidi ve canlı var bunlar eskilerden beri evrim geçirerek günümüze kadar geliyor ama neden sadece binleri geçik tür arasından sadece insan akıllı çıktı binlerce türde tek bir tür akıllı çıkarken diğer hayvanlarda bizim gibi evrimle gelişmelerine rağmen neden bizim gibi değiller bizi farklı kılan ne ( cevap basit birşeyse no dalga )

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Hocam her hayvan eşit ortamlarda eşit etkilere mağruz kalıp eşit bir şekilde evrilmiyor ki. Ortam, etkenler, genetik bunların büyük payı var. Her hayvan farklı yönden geliştiriyor kendini. Bazı hayvanlar reaksiyon hızı, fiziksel özellikler, görüş yeteneği açısından insanlardan onlarca kat önde. Biz de diğer özelliklerden çok beyin olarak gelişmişiz. Zeka olarak gelişenlerin de diğerlerine üstünlük sağlaması çok normal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamburak -- 18 Haziran 2021; 8:24:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama 9 bini geçik tür olan dünyada sadece tek bir türün beyinsel olarak gelişmesi garip değil mi insanların olduğu yerdede canlılar vardı ilk zamanlardaki insanlar ot yiyerek hayatta kalmadı herhalde :D yanlarına avladıkları canlılarla aynı eşit ortamla eşit etkiye maruz kalıyorlardı

• Merhaba hocam güzel bir soru belki yada değil konuya o kadar hakim değilim ama araştırın yapın bir makale bizde okuyalım. Yorumu atmadan Google'dan bunu buldum. https://www.washingtonpost.com/news/speaking-of-science/wp/2017/11/01/humans-didnt-outsmart-the-neanderthals-we-just-outlasted-them/?variant=116ae929826d1fd3/

• Araştırdımda bende bulamadım henüz

• quote:

Orijinalden alıntı: Ulpro

Araştırdımda bende bulamadım henüz

Hocam, bir araba yarışı düşünün 10 tane araba geldi. Kırmızı araba birinci oldu. Bu şunu demeye benziyor: neden kırmızı araba birinci oldu? Cevabı bence şu: kırmızı araba en iyisi olduğu için birinci oldu, biz de en başarılı evrilen ender türlerden birisi olduğumuz için en zeki tür olduk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4A681DC35 -- 19 Haziran 2021; 10:29:13 >
  • Örnek pek yararlı gelmedi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aklıma bir fikir geldi..:D
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4A681DC35

Hocam, bir araba yarışı düşünün 10 tane araba geldi. Kırmızı araba birinci oldu. Bu şunu demeye benziyor: neden kırmızı araba birinci oldu? Cevabı bence şu: kırmızı araba en iyisi olduğu için birinci oldu, biz de en başarılı evrilen ender türlerden birisi olduğumuz için en zeki tür olduk.

Alıntıları Göster

insan besin zincirinin en üstünde çünkü. eğer insan olmasa başka bir hayvan başka özellikleri sayesinde zirvede olacaktı ve sen de yine aynı soruyu sorabilecektin. araba yarışı örneğini ondan vermiş galiba diğer mesaj atan

• quote:

Orijinalden alıntı: Ulpro

Örnek pek yararlı gelmedi

Bana göre başka cevap da yok gibi. 

• Ben arabaların aynı parçalardan yapılıp binlerce araba içinden sadece nasıl 1 arabanın binlerce yıldır yarışı geçtiğinden bahsediyorum ( buna benzer birşey en azından :D )

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.