Şimdi Ara

AKK ve modem ayarları (MTU MSS vs.) için başlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
3
Favori
37.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • akk mağduru insanlar için bu başlıkta herkes uygun çalıştığı mtu değerlerini ve özel modem ayarlarını paylaşabilirse sanırım protesto etmekten daha çok yardımcı olabiliriz birbirimize.

mtu 392 kullandım, internet girişi google için kapalı ama download 600-800 arası.
    500 kullandım, google giriyor ancak download 100-200 arası.
    800den yukarı denemelerim her şeyle uyumlu ama akkye geri dönüyor.

MTU modemin neresinde?
    Huawei hg521 modemlerde Temel -> WAN bölümünün en altındaki değer.

stabil bir sonuç sağlayabilmiş varsa mümkünse ayarlarını paylaşabilir mi ?

• o dediğin yerde herhangi bir değer bulamadım aynı modem var bendede.

VPI/VCI: /

Bu değermi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdass

o dediğin yerde herhangi bir değer bulamadım aynı modem var bendede.

Bu değermi.

hayır o değil dostum Temel sekmesine tıkladıkdan sonra Wan bölümüe tıklıyorsunn kullanıcı adnının altında MTU diye var genelde 1492 dir yada 0 dır
  • Nedir bu mtu olayı ? Yıllardır adsl kullnırım o değer hep 1492.
  • Asus modemim de ne yaptıysam belki 20 ayar girdim hız değişmedi

bir zamanlar yanlışlıkla doping internete abone olmuştuk onların verdiği fishnet marka modem ne işime yarar diyordum can simitim oldu

4 saattir full torrent hız 1mb/sn :)

Ayar:

TCP MSS : 350

TCP MTU : 392
  • Zyxel modemde Nolur birisi yardımcı olsun
  • MTU nedir diğer konuda biri paylaşmıştı;
    http://www.club3e.org/public/mtu_nedir.pdf

Gerçekten işe yarar bir yöntem
    Airtes modemlerde Sol kısımdan İnternet seçeneğini seçtikten sonra VC1 e tıklıyorsunuz adls kullanıcı adı ve şifre ayar bölümü acılıyor alt kısımda MTU var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: fireforge35

Zyxel modemde Nolur birisi yardımcı olsun

bak şimdi dostum 192.168.1.1 seklinde giriş yap. ana ekranda ip alınan adres var mesela 88.211.56.78 gibi ona mousela bir kere tıkla. acılan yenı pencerede en alta gec GELSMIS KURULUM yazan yere bas tekrar bır sayfa acılacak ortalarda MTU yu goreceksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaanando

quote:

Orijinalden alıntı: fireforge35

Zyxel modemde Nolur birisi yardımcı olsun

bak şimdi dostum 192.168.1.1 seklinde giriş yap. ana ekranda ip alınan adres var mesela 88.211.56.78 gibi ona mousela bir kere tıkla. acılan yenı pencerede en alta gec GELSMIS KURULUM yazan yere bas tekrar bır sayfa acılacak ortalarda MTU yu goreceksın.

Alıntıları Göster
    ..........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8FE2E89EB -- 18 Mayıs 2012; 12:09:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gurselb

Asus modemim de ne yaptıysam belki 20 ayar girdim hız değişmedi

bir zamanlar yanlışlıkla doping internete abone olmuştuk onların verdiği fishnet marka modem ne işime yarar diyordum can simitim oldu

4 saattir full torrent hız 1mb/sn :)

Ayar:

TCP MSS : 350

TCP MTU : 392

Bu değerleri tp-link w8901g ile deniyorum şimdilik iyi gidiyor 400kb/sn üstü
  • MTU 150

AKK ve modem ayarları (MTU MSS vs.) için başlık

TTNete selamlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mtu 392 ile geçen ay 1MB/s alıyordum torrentte. bişey yaptılar herhalde buna karşı. 270k yı geçemiyorum.
  • arkadaşlar emule içinde oluyormu bu ayarlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: UNDERGROUND RAP

quote:

Bu değermi.

hayır o değil dostum Temel sekmesine tıkladıkdan sonra Wan bölümüe tıklıyorsunn kullanıcı adnının altında MTU diye var genelde 1492 dir yada 0 dır

valla ben de yok o değer malesef aynı modem ama.
  • bu değerleri hız 1mbit e düştükten sonra yazıyorsunuz da mı hızlanıyor internet yoksa hızlıyken giriyorsunuz da hızınız mı düşmüyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ksk_mehmet

bu değerleri hız 1mbit e düştükten sonra yazıyorsunuz da mı hızlanıyor internet yoksa hızlıyken giriyorsunuz da hızınız mı düşmüyor?

Hız düştükten sonra yazınca tekrar hızlanıyor fakat sitelerde gezinemiyorsunuz. Yani sadece geceleri download'a bırakırken yapmak mantıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Katates Pızartması

quote:

bu değerleri hız 1mbit e düştükten sonra yazıyorsunuz da mı hızlanıyor internet yoksa hızlıyken giriyorsunuz da hızınız mı düşmüyor?

Hız düştükten sonra yazınca tekrar hızlanıyor fakat sitelerde gezinemiyorsunuz. Yani sadece geceleri download'a bırakırken yapmak mantıklı.

ben az önce 392 değerini denedim sinyalim yine 1021kbps tı..bende işe yaramadı..airties rt205 modem var..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Katates Pızartması

quote:

ben az önce 392 değerini denedim sinyalim yine 1021kbps tı..bende işe yaramadı..airties rt205 modem var..

Hocam her değer işe yaramıyor malesef. Ben de RT-210 var 150 değerini kullanıyorum.

CMD'yi açıp ping google.com -f -l xxx yazın ve enterlayın. En düşük ms'yi bulana kadar deneyin.
    Ben 150 de 74ms bulabildim. 1.2 mb/s ile indirebiliyorum torrentden.
    (* XXX yazan yere MTU değerini deneyin. 150,392 gibi.)

• rt211 var MTU 150 392 1480 denedim
    1480 saki sayfalar daha hızlı açılıyo ama indirme aynı

santrale göre değişiyomu nedir .
    ttnet bizi nelerle uğraştırıyorsun lanet olsun ....
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: UNDERGROUND RAP

quote:

Bu değermi.

valla ben de yok o değer malesef aynı modem ama.

Bende de öyle bir değer yok. Büyük ihtimalle modelleri farklıdır modemlerin. Benimki Hg521

Edit: Ee modem modelleri de aynıymış şimdi gördüm. Bizde niye yok ki acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abc1905 -- 18 Mayıs 2012; 14:27:13 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.