< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 20 Ağustos 2025; 19:49:18 > |
|

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 20 Ağustos 2025; 19:49:18 > |
|
|
Bu hal işinde olan ilkokul mezunları bildiklerim bile köşeyi dönük bu ortamda bile apartmanlar yazlıklar dikiyorlar hükümet uyusun. |
|
|
Ben zaten Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ne iş yaptığını anlamıyorum. Her ülkenin temel taşı çiftçidir. İnsanlık varolduğundan beri temel ihtiyaçlarının en başında tarım ve hayvancılık geliyor. Çiftçiyi üretmeye teşvik etmek, ülke topraklarını verimli hale getirmek o kadar basit ki, hele bu teknoloji döneminde. Üretene, ülkenin toprağını verimli hale getirene kazayağı, traktör, gübre o bu gibi gerekli ekipmanları vergisiz şekilde sağlarsın. Yine üretim yapan adama mazotta vergi muafiyeti verirsin. Üretimini takibe alırsın. Atıyorum adam patates, soğan üretiminde. 1 kilo üretim maliyeti çiftçiye 1TL civarına denk geliyor. Sen ondan 2.5 3TL civarına alır, halka kilosunu 5 6TL civarına ulaştırırsın. Yine üretimden gelen tonlarca ürünün ihracatını yaparsın hem ülke döviz, hem ülke insanı ucuz ürün, hem üreten adam, hem de iş istihdamı sağlarsın. İhracat ile resmen tarım ve hayvancılıktan ülkeye senelik 45 50 milyar dolar üstü gelir sağlanır. Ama yok üreten zarar ettiği için üretimi bırakıyor. Kalan 3 5 üretici aracıların malzemesi olmuş. Para hırsı yüzünden tüketici fahiş fiyatlara meyve sebze et alıyor. İhracat olmadığı gibi ithalat yapıyor ülke ekonomisi dövizinden oluyor. Bu nasıl bir saçma durumdur. Nasıl bir imtihandır anlamadım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|