Şimdi Ara

Akım Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Konuya baktığınız için teşekkürler.

Arkadaşlar bu akım konusu iyice kafamı karıştırdı , +'dan -'ye olarak biliyorduk da -'den +'yaymış o zaman şöyle bir sorum olacak :

LED'in + tarafına gelen kabloya mı , - tarafına gelen kabloyamı direnç bağlayacağız?
    Ben - olan diye düşündüm de bu konudan sonra size de sormak istedim sonuçta LED'i yakmak istemeyiz.

Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: boşyok

Her iki tarafına da bağlayabilirsiniz seri bağlandığı için sorun çıkmaz.

Cevabınız için çok teşekkürler ancak elimde tek bir direnç var şimdi kararsız kaldım.
  • quote:

Direnci ister anota ister katota bağlayın fark etmez anlamında ikitane gerekmiyor tek direnç kullanacaksınız.

Çok özürdilerim yanlış okumuşum.Çok teşekkürler ben genede -'ye bağlayayım da .
  • quote:

Bence + ya bağlayın daha az sorun yaşarsınız (çıkarsa).

Peki +'ya bağlayayım haklısınız.
  • Ben hep + ya bağlamayı tercih ediyorum baştan düşürmek bana göre en iyisi tam uzun mesafeler için - ve en yakın tercihimdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Webperfect

Ben hep + ya bağlamayı tercih ediyorum baştan düşürmek bana göre en iyisi tam uzun mesafeler için - ve en yakın tercihimdir.

Cevap yazdığınız için teşekkürler ancak baştan düşürmek demişsiniz madem bu akım -'den +'ya imiş siz son olarak düşürmüş olmuyor musunuz ? Teşekkürler.
  • elektronun yükünü - olarak isimlendirdiğimiz için, elektronların daha çok bulunduğu uca da - diyoruz. elektronlar doğal olarak çok oldukları yerden az oldukları yere doğru gidiyorlar. yani - den +.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: nowanda

elektronun yükünü - olarak isimlendirdiğimiz için, elektronların daha çok bulunduğu uca da - diyoruz. elektronlar doğal olarak çok oldukları yerden az oldukları yere doğru gidiyorlar. yani - den +.

Hah , sizin sayenizde gerçekten pekiştirerek anladım çok teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gtasan1

Selamın Aleyküm ,

Arkadaşlar bu akım konusu iyice kafamı karıştırdı , +'dan -'ye olarak biliyorduk da -'den +'yaymış o zaman şöyle bir sorum olacak :

LED'in + tarafına gelen kabloya mı , - tarafına gelen kabloyamı direnç bağlayacağız?
    Ben - olan diye düşündüm de bu konudan sonra size de sormak istedim sonuçta LED'i yakmak istemeyiz.

Teşekkürler.

Elektron yükü negatif olduğundan, elektronlar kaynağın eksisi tarafından itilerek kaynağın artısı tarafından çekilir. Dolayısıyla elektron hareketi eksiden artıya doğrudur. Ancak akım dediğimiz şey elektron akış yönünün tersidir. Yani elektronlar eksiden artıya doğru hareket ederken akım artıdan eksiye doğrudur.
    Ikinci olarak kuracağınız devreyi adım adım değil bir bütün olarak düşünün. Direnç önde de arkada da olsa led üzerinden geçecek olan akımı sınırlayacaktır. Ancak ben hep anot tarafını tercih ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: juve__

quote:

Selamın Aleyküm ,

Teşekkürler.

Elektron yükü negatif olduğundan, elektronlar kaynağın eksisi tarafından itilerek kaynağın artısı tarafından çekilir. Dolayısıyla elektron hareketi eksiden artıya doğrudur. Ancak akım dediğimiz şey elektron akış yönünün tersidir. Yani elektronlar eksiden artıya doğru hareket ederken akım artıdan eksiye doğrudur.
    Ikinci olarak kuracağınız devreyi adım adım değil bir bütün olarak düşünün. Direnç önde de arkada da olsa led üzerinden geçecek olan akımı sınırlayacaktır. Ancak ben hep anot tarafını tercih ediyorum.

Gerçekten çok teşekkürler bu kadar üstünde durup açıkladığınız için , yani siz de anot tarafını tercih edersiniz gerçi mantık olarak bu daha mantıklı geliyor.Teşekkürler.

• quote:

quote:

Selamın Aleyküm ,

Teşekkürler.

hocam bunu ben sölemiyorum aynen ekoyay yayınları fen ve teknoloji ders kitabı sayfa 109dan alıntıdır.

"Devreyi dolaşan elektrik akımı, pilin pozitif kutubuna doğrudur.Ancak elektrik akımı ile ilgili yapılan ilk bilimsel çalışmalarda elektriğin pozitif yüklü bir maddeden negatif yüklü bir maddeye doğru aktığı düşünülmüştür.Bu nedenle günümüzde bu geleneği bozmamak için elektrik akımının yönü,üretecin pozitif kutbundan negatif kutbuna doğru olduğu kabul edilir."

tamamen alıntıdır.Bir harf bile değiştirmeden yazdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: secollah

quote:

quote:

Selamın Aleyküm ,

Teşekkürler.

hocam bunu ben sölemiyorum aynen ekoyay yayınları fen ve teknoloji ders kitabı sayfa 109dan alıntıdır.

"Devreyi dolaşan elektrik akımı, pilin pozitif kutubuna doğrudur.Ancak elektrik akımı ile ilgili yapılan ilk bilimsel çalışmalarda elektriğin pozitif yüklü bir maddeden negatif yüklü bir maddeye doğru aktığı düşünülmüştür.Bu nedenle günümüzde bu geleneği bozmamak için elektrik akımının yönü,üretecin pozitif kutbundan negatif kutbuna doğru olduğu kabul edilir."

tamamen alıntıdır.Bir harf bile değiştirmeden yazdım.

Çok sağolun hocam , ne yani bir gelenek için baştan öğrenenlerin kafasını bu kadar karıştırmak mı gerek .

• hocam milli eğitimin kitaplarını mumla arıyor hocalar sosyalde mesela kanuniden bahsediyo taaa meşrutiyete kadar gidiyor fen bilgiside aynen bu şekilde çok saçma yapmışlar kitapları birde foto koymuşlar oraya +dan -ye diye :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi secollah -- 6 Mayıs 2013; 22:04:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: secollah

hocam milli eğitimin kitaplarını mumla arıyor hocalar sosyalde mesela kanuniden bahsediyo taaa meşrutiyete kadar gidiyor fen bilgiside aynen bu şekilde çok saçma yapmışlar kitapları birde foto koymuşlar oraya +dan -ye diye :D

Aynen hocam ya , şöyle adam akıllı bir kitap çıkarcaklar aslında Elektronik hakkında bütün bilgiler diye bütün okullarda , bütün yerlerde bunu kolaycana bulabilebilsek ne güzel olurdu.
  • adam akıllı kitaplar vardı, ama devlet tekel olduğu için, tek tek piyasadan silindiler. kitapevlerinde ve sahaflarda, tek tük örneklerini görebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dergul

adam akıllı kitaplar vardı, ama devlet tekel olduğu için, tek tek piyasadan silindiler. kitapevlerinde ve sahaflarda, tek tük örneklerini görebilirsiniz.

Şu anki hale bakınca bence çok haklısınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.