Şimdi Ara

Akıllı Tarım Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Günümüzde, dünya genelinde doğal kaynaklarımızda ciddi azalmalar yaşanmaktadır. Çevreye verilen zararları olabildiğince en aza indirmek, toprağı ve ürünü daha doğru kullanmak alınacak önlemlerin başında gelmektedir.


    Doğru ve akıllı tarım ile kaynaklarımızı koruyabiliriz. Toprağı daha doğru kullanıp, ürünleri daha iyi yetiştirebiliriz. Bunları akıllı tarım ile sağlayabiliriz. Akıllı tarım, geliştirilmiş teknolojik cihazlar ve geliştirilmiş ürünler ile yapılan bir tarımdır. Akıllı tarım ile ilaç ve gübre gibi kimyasal zirai kullanımların azaltılması, su gibi doğal kaynaklarında daha az verimli kullanılması hedeflenmektedir.


    Akıllı tarım, endüstri 4.0 süreci ile çiftçileri ve tarımsal alanları dijital dönüşüme döndürüyor. Akıllı tarım teknikleri ve araçları ile toprak, su, gübre, sıcaklık, ışık gibi faktörler analiz ediliyor. Ayrıca sulama, ilaçlama ve hasat zamanları tahmin edilebilir.


    ^#iot #nesnelerininterneti #akıllıtarım #tarımteknolojisi








  • Çok yararlı bir konu olmuş bence, sektörün içinde bulunan biri olarak çok uzun anlatımlar da gördüm bu konu ile alakalı. Bu kısa ve açıklayıcı bir içerik olmuş. Elinize sağlık, ülkemizde bunu yapan bir kaç firma var. Hatta kendisi yapmak isteyen ama ürün tedariğinde zorlanan kişiler için de IoT ürünleri satan e-ticaret platformu var. Aklında böyle bir proje olanların kesinlikle bu firma ile görüşmesini tavsiye ederim.

  • bununla ilgilenen lely denen bir hollanda firması var.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.