Şimdi Ara

Tuya Akıllı sigortalar ile Elektrik panosunu toplama, GES entegrasyonu. (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
175
Cevap
11
Favori
4.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Zigbee cihazların az pil tüketmesi gerçekten çok iyi ama benim sistemde her odaya gateway koymam gerekir, o da ilk etapta pek pratik gelmedi. Evde smart kilitler için 3 tane universal gateway var aslinda. Bendeki kilitler bluetooth, onları internete gateway ile bağlıyorum. Ondan bile rahatsızım. Duvarda extra cihaz gibi düşünüyorum ama şimdilik başka çözümü yok.

Bendeki kilitler böyle.

Tuya Akıllı sigortalar ile Elektrik panosunu toplama, GES entegrasyonu.

• asukrumercan A kullanıcısına yanıt

aslında heryere gateway kullanmanıza gerek yok. bazı cihazlar var gateway görevi yapıyor mesela smart switchler. 10 cihaz bağlanabiliyor buna router görevi görüyor

Sizin Gateway de zigbee olmayabilir..Sadece Bluetooth getway gibi görünüyor.
    Zigbee 3.0 larda haricî beslenmesi olan tüm cihazlar (Sadece pil ile çalışmayan lar yani 220V yada 5V besleme girişi olanlar) aynı zamanda mesh yani bir nevi sinyal tekrarlayıcı olaraktan çalışıyor. Bendeki perde motoru önce yakın olan ebeveyn banyo anahtarına, ebeveyn banyo anahtarından da koridor anahtarına, koridor anahtarı da zigbee hub a atlaya atlaya ulaşıyor idi.. Tuya Akıllı sigortalar ile Elektrik panosunu toplama, GES entegrasyonu.

Tuya Akıllı sigortalar ile Elektrik panosunu toplama, GES entegrasyonu. Tuya Akıllı sigortalar ile Elektrik panosunu toplama, GES entegrasyonu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 2 Ağustos 2025; 13:23:2 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Her odaya gateway gereksiz, zaten basit sistemi karmaşıklaştırarak içine eder. ZigBee ile cihazlar mesh kuruyor birbiri arasında, sürekli güce bağlı cihazlar da aktif olarak meshe katılıyor. Yani tek gateway bütün eve yeter aslında, ciddi kopukluk olan yerde de bir prize bir akıllı priz takınca o da tamamlanmış olur. Bir de gatewayi uygun bir yere sakladın mı ne zararı olur ne bir şey. Gateway olunca otomasyonlar da bu gateway üstünden çalıştığı için en ufak şeyler için bile İnternet'ten cevap gelmesi beklenmiyor, direk otomasyon çalışıyor.

• Zıgbee sistemlerin mesh gibi çalıştıklarını bilmiyordum. Daha doğrusu zigbee ile hiç ilgilenmedim. Evde cat7 kablolar ile bağlı 7 deco ünitesinden oluşan sağlam bir mesh sistemim var diye doğrudan wifi cihazlara yöneldim, gerçi onlar da eski kaldılar artık.

Artık çok fazla wifi cihaz oldu evde, bu aşamadan sonra nasıl devam ederim bilmiyorum. Yine de zigbee aklımda olsun. Avantajları var.

Günlük wifi cihaz bağlanma raporu.

Neden o kadar fazla dalgalanma var grafikte? İki günde 20 kişi misafiriniz mi vardı, yoksa bazı cihazlar bağlanmıyor mu?

• sis651 kullanıcısına yanıt

Yaptığım otomasyona göre değişiklik gösteriyor. Duvardaki wifi anahtar kapanınca yine wifi ampuller offline oluyorlar. Herhalde ondandır. Bir gün de hiç aktivite yok gözüküyor. O gün de muhtemelen internet sağlayıcı da problem olmuştur. Nedense sahil guvenlik tarama yapınca bana gelen wireless fiber de dedileri internet sinyali bozuluyormuş. Nasıl bozuluyor anlamadım ama öyle diyorlar. Vardır teknik bir açıklaması.

Bir de bu deco sistemi raporlarken o günkü toplam bağlantıları mı belirtiyor yoksa belli saatteki anlık bağlantıyı mı belirtiyor pek belli değil. Bana sanki belirli saatteki anlık bağlantı gibi geliyor çünkü evde tüm gün internet kesintisi hiç olmadı. En fazla bir iki saat gibi oluyor, o da ayda belki 2-3 defa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asukrumercan -- 4 Ağustos 2025; 10:6:30 >
  • Yeni RCBO geldi. İki klimanın güç aldığı manuel RCBO yerine takacağım wifi destekli cihaz. Broşüründe zigbee de destekler diyor bu arada, ama gateway istiyor. Her ihtimale karşı iki tane sipariş vermiştim. Bu ayın sonuna doğru Bodrum'da olacağım, o zaman takıp deneyeceğim.

Bunlarda da teknoloji gelişmiş, önceki modeller sadece Voltaj problemlerinde re-closing özelliği sunarken, bu cihaz tüm parametrelerde re-closing destekliyor, max 3 defa olmak üzere. Re-Closing ayarlaması da set-up da yapılabiliniyor. Hatta elektrik kesintisinde bile önceki modeller default off durumunda kalırken bu model de 'off-on-hafıza' olmak üzere 3 mod veriyor. Bakalım bu geliştirilen özellik ben de problem çıkartacak mı? Benim işime gelen elektrik kesildiği anda default off olmasıydı. Göreceğiz artık.

Tuya Akıllı sigortalar ile Elektrik panosunu toplama, GES entegrasyonu.aliexpress.
    WIFI RCBO TYPE A Adjustable Smart Circuit Breaker Residual Current Circuit breaker With Over Current and Leakage Protection 40A - AliExpress 13
    https://tr.aliexpress.com/item/1005007517708068.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.345418026hLGiT&gatewayAdapt=glo2tur

Sahil güvenlik olayı sanırım şey. 5 GHz bandında bazı kanallar radar kanalı diye de geçiyor, ara ara kapanıp açılıyor bu yüzden bağlantı, böyle bir şeyler de var.

Deco belki bağlanan tüm cihazların toplam sayısını yazıyordur. Şu da var, duman sensörleri falan sürekli bağlı durmaz. Günde iki kez bağlanıp ben buradayım, pilim şu kadar der, bağlantıyı keser. Yoksa pilleri sürekli bağlı olsa birkaç günde biter.

Broşürler standart oluyor genelde, iki bağlantı da yazabiliyor orada.. Hani WiFi ise WiFi destekler, Zigbee ise siparişte ya da pakette Zigbee destekler. ZigBee için ayrı bir kart olması gerekiyor çünkü içinde.

• sis651 kullanıcısına yanıt

Aliexpress'in listelemeleri biraz garip. Bir ürünün sayfasında WiFi modeli, Zigbee modeli, varsa Bluetooth modeli, ya da Ethernet modeli yer alıp, görsellere tıklanarak seçiliyor ve dahası bunların aksesuarları falan da aynı sayfada ve aynı yerde seçilebildiğinden karışıklık oluyor. Parmak bot alırken onun sabitleme parçalarını sipariş etmiştim. Tuya Akıllı sigortalar ile Elektrik panosunu toplama, GES entegrasyonu. 

• Benim evdeki Tp-Link Deco sistemi biraz eski kaldı, bu yüzden yeni Deco sistemlere bakarken benim sistem ile karşılaştırmaya başladım. Orada ilginç bir özellik gördüm. Benim Deco Mesh sistem toplam 7 cihazdan oluşuyor, 3 tane M9plus, 2 tane P7, 2 tane de M5. Bunlardan M9plus'lar Zigbee hub gibi çalışabiliyormuş. Bir ara ucuz bir zigbee cihaz alıp denemek istiyorum.

Ne olduğunu iyi öğrenmeden bulaşma. Gayet de normal bir aileye yeter o sistem. ZigBee diyorsa da destekleyen cihazlar olmalı. Tuya cihazlar genellikle kendi Tuya tabanlı cihazları ile çalışır. Güncel cihazlarda Matter uyumluluğu falan var ama onun da ZigBee ile alakası yok. Deco daha farklı bir platform üstünden destekliyordur ZigBee protokolünü. Smart Things vs. uygulamalar ile çalışır belki.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.