Şimdi Ara

Tuya Akıllı sigortalar ile Elektrik panosunu toplama, GES entegrasyonu. (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
199
Cevap
10
Favori
5.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

iPhone’da onlar ayarlanamıyor robot da o yüzden otomatik bağlanamıyor. TV’de de her ne kadar ad aynı olsa da benzer sorunu yaşıyoruz, girip bağlan demek gerekiyor. Deneyip göreceğim artık 🤷‍♂️

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

En kötü modemi bir UPS'e bağlarsınız, birkaç saat gider. Zaten geçici arızalarda kendisi kapattığı için bağlantıyı müdahale ihtiyacı olmayabilir bile.

• Evdeki GES sistemi tüm evi destekleyemediği için bugün 5KW'lık bir akü daha taktırdım, bu ay sonunda da 10kw'lık invertör 15kw'lık invertör ile değişecek. Umarım bundan sonra elektrikler kesilince bazı sigortaları kapatmak zorunda kalmam.

Böylece 3 tane akü oldu sistemde, toplam 15kw'lık.

Tuya Akıllı sigortalar ile Elektrik panosunu toplama, GES entegrasyonu.

Bu arada fırsat bulunda yine benim elektrkçiyi çağırıp, wifi prizleri/anahtarları ve RCBO'ları taktıracağım. Cok malzeme birikti.

• Evde birkaç değişikli yaptık. Isı pompasını kontrol eden thermostatın ledlerinden bazıları sönmüyordu. Fonksiyonunda sorun yoktu ama yine de Amazon geri ödeme yapmıştı. Onu yeni aldığım thermostat ile değiştirdim. Görüntüsü biraz daha güzel ve renkli ekranı var.

Tuya Akıllı sigortalar ile Elektrik panosunu toplama, GES entegrasyonu.aliexpress.
    TUYA WiFi Smart Knob Thermostat Floor Heating Water Gas Boiler Home Room Programmable Temperature Controller Alexa Google Home - AliExpress 13
    https://tr.aliexpress.com/item/1005007209427258.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.17.1d6d18024fZySv&gatewayAdapt=glo2tur

GES invertörü 15KW'lık model ile değişti, şimdi elektrik kesildiğinde GES devreye neredeyse UPS gibi giriyor ama tek sorun var. Her iki 30000btu'luk klimaların bağlandığı RCBO'nun şalterini indirmem gerekiyor. Klimalar açık olmamalarına rağmen GES devreye girerken aşırı yük çekiyorlar ve GES hata veriyor.

Bunun için de elektrik kesildiği anda otomatik atan tip A wifi RCBO siparişi verdim. Havuz motor odasını kontrol eden RCBO gibi (Havuz odasındaki tip AC, onu aldığımda wifi tip A RCBO'lar piyasada pek yoktu). Böylece GES'in devreye girmesinde sorun olmayacak diye düşünüyorum.

https://tr.aliexpress.com/item/1005007517708068.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.1d6d18024fZySv&gatewayAdapt=glo2tur

• Evin bahçesinde bir süs havuzu vardı, bir süreden beri aktif olamamıştı, çünkü fıskiyesi bozuktu. Yeni bir fıskiye aldım, gerçi düşündüğümden küçükmüş, fotolarda daha büyük duruyordu. Herneyse onu havuza monte ettik, ve otomasyonunu daha önce yapmıştık zaten.

Küçük fıskıye ve solda duvarda elektrik panosu gözüküyor.

Bu da panonun içi. Tek bir normal sigorta ve onu kontrol eden wifi switch gözüküyor. Otomasyonu da gece yarısı duruyor, sabah olunca da çalışıyor şeklinde yaptım.

• Evdeki klimalar biri dışında 10 yıllık, o yıllarda wifi kontrolü yoktu. Bu yüzden en fazla kullanılan üç klimayı sensibo ile aplikasyon üzerinden kontrol ediyorum, hiç sorun çıkmıyor, harika aletler.

Diğerleri içinde ucuz IR kontrol cihazları almak istedim. Hem dereceyi gösteren, hem de klimayı kontrol eden basit cihazlar aldım.

Cihaz bu, usb ile güç alıyor.

Klimayı görüyor, ve iyi kontrol ediyor.

Smartlife aplikasyonunda da böyle gözüküyor.

• Daha önceki mesajlarda bahsetmiştim, 10mA özellikli RCBO'lar almıştım.

Onları bu panoya takacaktım, ana eve bağlı küçük evdeki pano bu.

Sonra şimdilik vazgeçtim. Vazgeçme sebebim, şu anda bir problem yok, evde de sürekli olmadığım için ikide bir atarlarsa manuel olarak kaldırmak gerekecek, bu da pratik olmayacak. Bu sigorta kutusu zaten 30mA'luk RCBO'ya bağlı.

Bu panoyu komple RCBO'lar ile değiştirmeyi istemem, geçen kış, duvardan yağmur sularının sızıp, bir smart anahtarı kaçak yaptırmasıydı. O zaman tesadüfen sorunu çabuk bulmuştum. Yine böyle bir olay olursa hepsini değiştireceğim. Benim elektrikçi ile baktık, hepsinin nötr'leri belli. Sorun olmayacak.

• asukrumercan A kullanıcısına yanıt
    sanırım bu duvara montaj ediliyor. Ve bu tek parça cihazdan kablo vasıtası ile ısıtma ünitesine gidiyor değilmi?
    Bu cihaz sadece bulunduğu duvardaki ısıyı takıp ederek mi işlem yapıyor yada taşınabilir ısı nem ölçer (wifi zigbee BT vs) den de ortam bilgisi alipfa işlem yapabiliyor mu?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam, elektrik kesildiğinde klimaların gücünü kesecek bir otomasyon da yapılsa iş görürdü. Hani akıllı evin özelliği o, otomasyonla bir şeyler yapılabilirdi belki. Ha her cihaz istendiği gibi otomasyon hazırlamaya uygun olmayabilir tabi. Tuya otomasyonları da kapsamlı değiller her iş için. Ben bir fanı kontrol etmek için bir elektromıknatıs ve kapı sensörü kullanmıştım. :D

Hala elektro mıknatıs ve kapı sensörü kullanmaya devamı ediyor musunuz? Geçenlerde kapı sensörü içini açtım hall sensörün çıkışını pil şase ile temas edince sensor tetikleniyor. opto kuplor ile yalıtım da olur. Geçen temuda tuya kuru Kontak rölesi gördüm 4 giriş 4 çıkış ve Extra bomba haricî dht sensörü bağlantısı yani dışarıdan bir attiny 13 ile DHT11 gibi davrandirdirip 2 adet derece ve nem adı altında sayısal veri gönderisi mümkün. Bu durumda otomasyonimda nem 83 olduhğun da şunu yap nem 84 olduğunda bunu yap gibi senaryolar mümkün. Tuya developper sitesinde sanal cihazlar ekleyip boolean değişken olaraktan da kullanma mümkün
    Temudan bu cihaz ile 4 adet röle sinyali buluta anında yollanır içinde buton pinleri hazır dışarı kablo çıkar.( kablosuz tetikleme de var imiş 433mhz). ve bombası harici ısı ve nem sensör girişi..

https://www.temu.com/goods.html?_bg_fs=1&goods_id=601099810312383&from_share=1&refer_share_ui_type=0&share_img=https%3A%2F%2Fimg.kwcdn.com%2Fproduct%2Ffancy%2Fed8a76c9-d707-4555-b641-f71fed899a26.jpg&thumb_url=https%3A%2F%2Fimg.kwcdn.com%2Fproduct%2Ffancy%2Fed8a76c9-d707-4555-b641-f71fed899a26.jpg&pic_w=375&pic_h=375&refer_share_id=95836a1b-5d43-4382-bbc9-57a6f0f3&refer_share_channel=copy_link&_oak_page_source=417&_oak_region=203&refer_share_suin=RSSBCXEGPO3A7A7ISZQGA33FGZKHNHV32J2IOXOB4Z7UY3O3BV3VZML6KBKOIC24SZCCQ4URPI&locale_override=203~tr~TRY&_oaksn_=YBm8hrEcwtUvXSuOJT18XZfCcju0wkNpg9Dpnwru%2BAM%3D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 31 Temmuz 2025; 12:36:14 >

• Ürün tükenmiş hocam, link açılmıyor.

Anahtarları akıllıya çevirince elektromıknatısı söküp normal senaryolarla çalıştırabiliyorum. Tuya Akıllı sigortalar ile Elektrik panosunu toplama, GES entegrasyonu. Yalnız Tuya kısıtları hâlâ var. Çalışan bir zamanlayıcı varken aynı işlevde başka bir zamanlayıcı da devreye girerse ilkini iptal etme gibi bir şey yok. Home Assistant vs. daha gelişmiş şeyler ile yapılabilecek şey bu tarafta kolay kolay olmuyor.

@seranyayinda

önce tente yaptırdım sonra tentemi akıllandırdım #smarthome#googlehome#alexa #siri #applehome #tente #homeassistant

♬ Way down We Go - KALEO
    Tuya Akıllı sigortalar ile Elektrik panosunu toplama, GES entegrasyonu.Serhan Sukuroglutiktok
    önce tente yaptırdım sonra tentemi akıllandırdım #smarthome#googlehome#alexa #siri #applehome #tente #homeassistant
    https://www.tiktok.com/@seranyayinda/video/7532919762825923858?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7523198226967840312

Salak Google bu videoyu dinlerken sövmeye başladı. :D Anlamadı olayı.

Cihazın bağlantıları bu şekilde. (Bu çıkarttığım cihaz ama diğeri de aynı, GC modeli, su ve boiler ısıtma diye geçiyor. )

Bende ısı pompası'na boiler bağlı. Bu cihaz boiler ile irtibata geçiyor, ısı pompasını kendi kontrol panelinden veya aplikasyonundan kontrol ediyorum.

Isı pompasının kendi paneli ve aplikasyonu da böyle.

Böyle olunca ikisi aslında birbirinden bağımsız çalışıyor. Isı pompası sıcaklığını ayarlıyorum, bu boilerdaki suyu ısıtıyor, thermostat ile boiler da ısınan suyu eve yönlendiriyorum.

• mehmet_alp M kullanıcısına yanıt

Üzerindeki sensör ile ısıyı kontrol ediyor ama Tuya/Smartlife aplikasyonunda başka ısı sensörü ile denemek lazım. Ben fırsat bulursam bu kış denerim. Pilleri ancak birkaç ay dayanan birçok ısı sensörü sensör evde offline olmuş bekliyorlar.

Tuya Akıllı sigortalar ile Elektrik panosunu toplama, GES entegrasyonu.aliexpress.
    Tuya WiFi Sıcaklık ve Nem Sensörü İç Mekan Nem Sensörü Alexa Google Home Voice için Akülü APP İzleme - AliExpress 30
    https://tr.aliexpress.com/item/1005005883460491.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.106.26673d12CWjQTE&gatewayAdapt=glo2tur

Bu sensörlerden 7 tane almıştım, hiç tavsiye etmiyorum. Pilleri ancak 2-3 ay dayanıyor.

• sis651 kullanıcısına yanıt

Öyle bir otomasyon aklıma gelmedi, onların bağlı olduğu RCBO manuel, duvarda da bazı evlerde olan (Arabistan'da genelde her klimanın duvarda kontrol anahtarı var) onlara bağlı bir anahtar yok. Doğrudan elektrik panelinden güç alıyorlar. O yüzden aklıma ilk olarak elektrik kesildiğinde off olan wifi RCBO geldi. Bu özellik benim çok işimi görüyor, çünkü havuz motor odası da çok güç çekiyor, oranın RCBO anında off moduna geçtiği için GES devreye girebiliyor.

Sensörlerin WiFi olması bu sonucu doğuruyor. Sensör tarafında Zigbee sensörler tercih edilmeli. Belki iki senedir piline dokunmadığım sensörler var. Zaten çoğuna dokunmadım da, tahmini yıl olarak dedim.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.