Şimdi Ara

Akıl sır erdiremedeiğim internet sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öğrenci yurdunda kalıyorum, odalarımızda sadece kablolu yayın var, acces point vs. kullanımı yasak. arkadaşımın bilgisayarı yurdun internetinde uçak gibi benimki ise çok yavaş. benim kablolarımızı değiştiriyoruz yine onunki canavar gibi benimki yavaş. onun bilgisayarının 5mb ile indirdiği torrent dosyasını ben 300kb ile indiriyorum. normal dolaşımda benim neredeyse youtebe da bile video donarken o heryerde 1080p izliyor. ve sorun kesinlikle kablolarda değil. o asus leptop kullanıyor ben lenovo leptop kullanıyorum. onun işletim sistemi 8.1 benimki ise win7.

bu nasıl bir sorun arkadaşlar, bir yardım eli uzatırsanız çok memnun olacağım. bu sorun yaklaşık 5 aydır var, ne denediysem düzeltemedim.

• Büyük ihtimal senın bilgisayarında arkaplanda internet sömüren programlar calısıyor.Speedtestti aç her iki bilgisayardada dene kaç çıkıyıor?
  • not.speak kullanıcısına yanıt
    hocam spedtest de benimki donuyor ama ortalama 200-300 kb falan gösteriyordu. sorun arkaplandaki programlar değil eminim. çünkü bu sorun için bir ay önce bilgisayarıma format atmıştım. her şey silinmişti ama internet sorunum düzelmemişti hocam. başka hangi sebepler olabilir aklıma hiçbir şey gelmiyor.
  • Belki onun ip sinin internete sınırlaması açıktır, seninkinde sınırlama vardır, bunları da göz ardı etmeyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • narcose N kullanıcısına yanıt
    yardımınız için teşekkür ederim. peki sorunum bu trarz birşeyden kaynaklanıyor ise bunu çözmenin bir yolu var mı ? var ise nedir acaba ?
  • Kablo mu Wifi mi anlamadım, wifi ise adaptörle alakalı olabilir, harici bir adaptör ile deneyin, harici ise USB 3.0 gigabit ethernet USB adaptörler piyasada var bunlarla deneyebilirsiniz.

Sorun Wifi ise adaptörde, kablolu bağlantı ise yine adaptörde :)
  • Teomaniaa T kullanıcısına yanıt
    hocam sorun kablolu. wifi yok yurtta, access point kullanmmaız da yasak. adaptör dediğiniz şey bilgisayarın içindeki bağlantı yuvası değil mi ? bir de bende usb 3.0 yok usb 2.0 ve değişik bir giriş daha var adını bilmediğim için fotoğrafını atıyorum buyrun:
    hizliresim.com
    IMG_20160331_225349 - Hızlı Resim
    http://hizliresim.com/o3yRab
    bu girişler için bahsettiğiniz adaptörlerden alabilir miyim acaba ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: leronamso

hocam sorun kablolu. wifi yok yurtta, access point kullanmmaız da yasak. adaptör dediğiniz şey bilgisayarın içindeki bağlantı yuvası değil mi ? bir de bende usb 3.0 yok usb 2.0 ve değişik bir giriş daha var adını bilmediğim için fotoğrafını atıyorum buyrun:
    hizliresim.com
    IMG_20160331_225349 - Hızlı Resim
    http://hizliresim.com/o3yRab
    bu girişler için bahsettiğiniz adaptörlerden alabilir miyim acaba ?

hocam işin doğrusu 5 mbit hız için gigabit ethernet almaya gerek yok.

Aynı ağdayken arkadaşınızın bilgisayarına dosya atmayı denediniz mi localde hızınız ne kadar?

hocam ikimizin de bilgisayarına ayrı prizlerden kablo geliyor yurt sistemine göre. belki de aynı ağa bağlanan 1000 kişi vardır bilemiyorum ama dosya aktarımı nasıl yapacağımı bilemiyorum. tek bildiğim aynı kabloyla arkadaşımın bilgisayarı hızlı, benimkisi ise çok yavaş. ve format atmam bu sorunu çözmedi. :)
  • quote:

hocam ikimizin de bilgisayarına ayrı prizlerden kablo geliyor yurt sistemine göre. belki de aynı ağa bağlanan 1000 kişi vardır bilemiyorum ama dosya aktarımı nasıl yapacağımı bilemiyorum. tek bildiğim aynı kabloyla arkadaşımın bilgisayarı hızlı, benimkisi ise çok yavaş. ve format atmam bu sorunu çözmedi. :)

Mac sınırlaması mantıklı gelmiyor, %99 ethernetle alakalı istersen bir USB 2.0 ethernet adaptör alabilirsin ama üstüne birazcık daha koyarak bi access point almanı öneririm, işini görecek cihazlar 50-100 TL bandında hem mobildende girebilirsin
    hocam yukarıda yazmıştım acces point yasak. yurda ilk geldiğimde alıp takmıştım, hemen mıhladılar ertesi gün FBI gibi odamın kapısına dayandılar. çaylakız diye yırttık Allahtan yoksa yurttan atılacaktım. :) mobilden bağlanamıyoruz mecburen. USB adaptörü deneyeceğim umarım işe yarar. teşekkürler bilgilendirme için hocam :)
  • quote:

hocam yukarıda yazmıştım acces point yasak. yurda ilk geldiğimde alıp takmıştım, hemen mıhladılar ertesi gün FBI gibi odamın kapısına dayandılar. çaylakız diye yırttık Allahtan yoksa yurttan atılacaktım. :) mobilden bağlanamıyoruz mecburen. USB adaptörü deneyeceğim umarım işe yarar. teşekkürler bilgilendirme için hocam :)

Access pointe gerek kalmadan arkadaşının bilgisayarını access point olarakta kullanabilirsiniz ayrıca ssid gizlerseniz kimse mıhlayamaz
    hocam mihotstop, mypublic gibi programlarla leptopları access point yapmayı denedik ama bir süre sonra bilgisayarın ağı çöküyor sonra kablolu da bağlanmıyor, resetleyince geçiyordu. biz de bilgisayarları bozmayalım dedik. acces pointi de illa gören olur zırt pırt temizlikçi vs giriyor odaya kendileri yöneticilerin ajanlığını da yapıyor temizlik dışında. :) sanırım benim sorunumu çözse çözse usb adaptörler çözecek.

ama bu adaptörlerin 10 liraya kargo dahil satılanı da var. 30 liraya satılanı da 100 liraya satılanı da. bunları birbirinden ayırt eden özellikler nedir hocam ? en ucuzu benim işimi görür mü acaba malum öğrenciyiz. :)
  • leronamso kullanıcısına yanıt
    Gittigidiyordan al paketini vs. düzgün aç eğer işini görmezse iade edebilirsin, cihaza temiz davran yeter
  • Bence usb modem almadan önce bilgisayarınızda ethernet driveri kurulu değilse kurun kuruluysa silip en güncelini kurun normalde o kadar bariz bir fark olmamalı ethernet kartın sıkıntılı olsaydı internete hiç girmezdi görmezdi de bana kalırsa sorun başka bir yerde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.