Şimdi Ara

Akdeniz Üniversitesi Ders Kaydı ... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
0
Favori
33.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rockerist

    Ders Kaydı ve Derslerin Başlama tarihinin değişmesi

    Akdeniz Üniversitesi Senatosu kararı gereğince Eğitim Öğretimin başlangıcı 26 Eylül 2011 tarihine ertelenmiştir.
    Ders kayıtlarının bitiş tarihi 25 Eylül 2011 tarihinde son bulacaktır.
    Ders Bırakma ve Ders Ekleme Süresi (Ekle-Sil ) ise 03 - 04 Ekim 2011 tarihlerinde yapılacaktır.

    ALINTI

    HEHEEE :D Koskoca üniversite açılış tarihini erteledi inanmıyorum ya valla çok ilginç ee millet yaz tatiline çıktığın da biz hala okul da ders mi görüyor olacağız :)


    Her sene böyle olur
    Eylülün başında açılacak derler derslerin başlaması ekimin ortasını bulur.Ben geçen sene kasıma doğru üniversiteye gitmiştim ne sınıfta kaldım ne de bir sorun oldu.




  • Bir de sınav yönetmeliği dğeişmiş..Önceden A-Gano 2.50 üzeri olan öğrencilerin EE-ED dersleri koşullu olarak CC oluyordu şimdi ise FF olarak kalıyor ancak DD-DC olanlar 2.50 üstünde olursa CC oluyor.. Yani EE oldu mu mutlaka tekrar alman gerekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eyoruk

    Bir de sınav yönetmeliği dğeişmiş..Önceden A-Gano 2.50 üzeri olan öğrencilerin EE-ED dersleri koşullu olarak CC oluyordu şimdi ise FF olarak kalıyor ancak DD-DC olanlar 2.50 üstünde olursa CC oluyor.. Yani EE oldu mu mutlaka tekrar alman gerekiyor.


    afbuyur
  • Arkadaş benim bu eğitimden çektiğim nedir bütün değişiklikler beni mi bulur anlamadım ki liselere giriş sınavı değişti ılk biz girdik sonra tekrar değişti , lise 4 sene oldu yine bana denk geldi , üniversiteye giriş sınavı değişti ona da ılk giren öğrencilerden oldum aha bu sefer de üniversitenin not muhabbeti değişmiş. Zaten kaç alınca hangi harfi alıyoruz , hangi harflerde direk geçiriyor hangi harflerde sonra sınavına girmek koşuluyla geçiriyor anlamadım ki
  • Nesi anlaşılmadı
    Bu arada ben dersleri eçiyorum ama 30 kredi sınırı aşıldı diyor..Alttan da setçim ama onların krediye etki etmemesi lazım Ekle-sil'lerde herşey belli olur
  • aga ne kadan dandik bi üniymiş bu ya..allahtan kardeşim kazandı ben böyle irezillik görmedim bu günde yapamadık ders kaydını siteye giriiyor ama derslerin hiç biri görünmüyor ve koskoca üniversite basit site güncelleme işini beceremeyip ders baslangıc tarihini deiştirior bu kadan olur yani neyse gayrı kardesim evde 2 3 gün daha otururda annem fazla özlememiş olur
  • Bu ders başlangıç tarihi tekrar değişmez değil mi beyler ? Uçak biletinde fark ödeyip değişiklik yapmak zorunda kaldık.
  • Ben de otobüs biletimi dün gece değiştirdim umarım sistem düzeldi deyip de 19una almazlar yine . Zaten ders kaydımı da yapamadım bir türlü . Neye göre seçeceğim kaç tane seçeceğim onlar da yazmıyor .
  • Gönderdiğim maile aldığım cevap:

    · Enformatik: Kontrol edilecek ve gereken önlemler alınacaktır. Ders görevlendirmeleri girilmemişse girilmesi sağlanacaktır.
    · Kredi: Her dönem Yönetmelikte 26/6’da tanımlanan özel durumlar hariç 30 kredi ile sınırlandırılmıştır.
    · Katalog: Diploma programı yöneticileriniz en kısa zamanda kataloğu yükleyeceklerdir.
  • Şimdi hocam benim ders kayıdımda 9 adet zorunlu dersi seçebiliyorum ve AKTS toplamı 28 oluyor . Bunu 30'a mı tamamlamam gerekiyor ? Yani seçmeli derslerden istediğim bir tanesini seçebiliyor muyum ? Seçince 30a tamamlanmış oluyor. Bir yardımcı olursanız sevinirim .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t4m3r -- 16 Eylül 2011; 14:00:33 >
  • Özel durumlar neymiş ki ? Ben dersleri seçebiliyorum fakat tekrar giriş yaptığımda kayboluyor..Ayrıca alttan ders seçmek istediğim de "ki seçmem lazım " kredi sınır aşıldı diyor.
  • İstediğiniz seçmeli dersi seçebiliyor olmanız lazım 30'a tamamlamak için krediyi.Şu anda ders seçilemiyor çünkü şubeler belli değil,ders saatleri belli değil kanımca.Ayrıca aşağıda belirtilen durumlar göz önünde tutulmadan hazırlanmış şu andaki sistem.


    Madde 26
    (6) Bir yarıyılda öğrenci, haftalık ders programına uygun olarak en çok 30 AKTS kredilik ders alabilir. Bu sınır, aşağıdaki özel durumlar oluştuğunda birim yönetim kurulu kararı ile en fazla on beş AKTS kredi arttırılabilir:

    a) Dönemler arası ders değişikliği gibi biriminden kaynaklanan bir nedenin bulunması,
    b) Değişim programından yararlanmayı takip eden yılda olunması,
    c) Geçiş yapılan ilk yılda bulunulması,
    ç) İkinci anadal ve yan dal öğrencilerinin isteği ya da,
    d) Genel ağırlıklı not ortalaması en az 3.00 olması.

    http://oidb.akdeniz.edu.tr/_dinamik/75/1359.pdf

    Madde 26
    (1) Bir öğrencinin her yarıyılda alabileceği normal ders yükü, kayıtlı olduğu yarıyılın öğretim programında yer alan derslerdir. Öğrencinin ders yükü hesaplanırken;
    a) Yükseltme amaçlı olarak aldığı dersler hariç aldığı derslerin AKTS kredilerinin toplamı her bir yarıyıl için 30 AKTS kredi değerini geçemez. Ancak bu Yönetmeliğin 13 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinde belirtilen ortak dersler ve kişisel gelişim için alınan dersler bu sınırlamanın dışındadır.
    b) Yükseltme amaçlı olarak alınan dersler dâhil aldığı derslerin AKTS kredilerinin toplamı her bir yarıyıl için en fazla 45 AKTS kredi ders olabilir.


    Madde 13 –
    (1) Dersler türleri açısından; zorunlu, seçmeli ve ortak dersler olarak sınıflandırılır.
    a) Zorunlu dersler: Öğrencinin kaydolduğu programda almakla yükümlü olduğu derslerdir.
    b) Seçmeli dersler: Öğrencinin kaydolduğu programda yer alan, öğrencinin seçimine bağlı derslerdir. Ancak;
    1) Bu dersler, meslekle ilgili formasyonu tamamlayan derslerden olabileceği gibi, genel kültür, genel yetenek veya farklı ilgi alanlarından dersler de olabilir.
    2) Bir bölümdeki öğrencilerin tümünün seçebileceği seçmeli dersler olabileceği gibi, bir birimdeki öğrencilerin tümünün seçebileceği seçmeli dersler ya da Üniversitedeki öğrencilerin tümünün seçebileceği seçmeli dersler olabilir.
    c) Ortak dersler: Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendinde yer alan dersler ile Senato tarafından kabul edilen enformatik bölümü dersleridir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerberos30 -- 16 Eylül 2011; 16:04:12 >




  • Manavgat myo 'ya bu yıl yurt yapıldı 250 kişi toplam kapasite ve yüksek ücretli yurt ama sadece 88 erkek alıyorlarmış benim yedek sıram 104 bugün 32. yedeğe kadar gelmiş. Evdeki çadırı götüreyim bahçeye kurar orada yaşarım
  • Şimdi nasıl yani ? Yükseltme olarak aldığımız dersler krediye yansımıyor ki ?
  • Tamam zaten öyle diyor yönetmelikte yanlış anlamadıysam.Düzeltme yapılacaktır sistemde ama siz mail atın yine de isterseniz. ogrenci@akdeniz.edu.tr
  • Ders kaydını tamamen halledebilen var mı ? Yoksa sistem hala problemli mi ?
  • Arkadaşlar bu siteden dersler silinemiyor mu?
    Yeni ders ekliyeceğim de "Çakışma var" diyo..Ee silemiyorum tabi çakışma olur!
    Şeytan diyo ki git orda kim varsa hepsini hayattan banla!
    Adam gibi site yapsın zibidiler!
  • Mail attım ,cevap da geldi ama okudum okudum birşey anlamadım..

    iyi günler..yeni sistem ders kayıtlarında şu sorunları yaşıyorum ; ders kayıtlarını sorunsuz olarak yapabiliyorum fakat tekrar girdiğimde listedeki dersler görünmüyor ve tekrar seçmek zorunda kalıyorum..Diğer bir orun da ; alttan ders seçmek istediğimde 30 kredi sınırı aşılmıştır uyarısı çıkıyor..

    Bir de yeni yönetmelik de sanırım EE notları FF olarak kalıyor ? Yani bildiğim kadarı ile A-GANO 2.50 üzeri olduğunda DD-DC-EE notları koşullu olarak başarılı sayılıyordu ? Şimdi sadece DD-DC oluyor sanırım ?

    ---

    Yeni Yönetmeliğimizin “İntibak” başlıklı “Geçici Madde 1 –Bu Yönetmeliğin yayım tarihinde Üniversiteye kayıtlı olan öğrencilere, bu Yönetmeliğin 47 nci maddesiyle yürürlükten kaldırılan ilgili yönetmeliğin lehe olan hükümleri uygulanmaya devam eder. “ şeklinde eski öğrencilerimizin haklarını garanti altına almıştır. Eski notlarınızda bu değerler kalacak ancak yeni aldığınız dersler için artık bu değerler olmayacak. GANO hesaplarınızda herhangi bir değişiklik yaratmayacaktır.



    Otomasyon sistemi ile ilgili olarak ise;



    · Eski otomasyon sisteminden yeni otomasyon sistemine geçişte yaşanabilecek sıkıntılardan birisi de bu idi.

    · Otomasyon sistemine hocalarımızın yeni açtıkları (isimleri aynı bile olsa ) dersler ile eski dersler arasındaki tek bağlantı program koordinatörlerimizin katalog oluştururken yazdıkları – yazacakları eski ders kodları bölümü eski öğrencilerimizi bu sıkıntıdan kurtaracaktır.

    · Özetle Aynı isimde anacak bilgisayar mantığı ile farklı ID’lere sahip dersler siz aslında aynısınız dememiz gerekiyor. Otomasyon sistemi de alttan almadığı ya da başarısız dersi varken üst dersi alamsın kuralı doğru (!) bir şekilde çalışıyormuş…



    Biraz sabredersek bu sorunları hep birlikte ortadan kaldıracağız. İyi günler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 16 Eylül 2011; 22:54:12 >




  • Ya bu sabah bir deneyeyim dedim . Bizim bölümde 2 şube varmış ben 2. şubedeymişim galiba 1den de almışım iyice karıştı ders kaydı . 2 dersimi çakışıyor diye seçemiyorum . 1 dersimde zorunlu ama ders programımda gözükmüyor onunda ders kaydını yapamıyorum . Bunlar nasıl iş yapıyorlar anlamıyorum ya . Az önce mail gönderdim , pazartesi ve ya salı günü de gidip ''danışman hocasının'' peşinden koşturacağız artık . Aramaya bile çekiniyorum valla yine tersleyecekler diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t4m3r -- 17 Eylül 2011; 10:52:26 >
  • Halen ders kaydı yapamamak işte bu paha biçilemez :D

    Halen tık yok dersler görünmüyor iyi mi :)
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.