Şimdi Ara

Akdeniz Üniversitesi Ders Kaydı ... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
0
Favori
33.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Var mı herhangi birşey yapabilen ?
  • ''ben konustum okulla.lınkı guncellemek uzereymısler.yarın yenı ders katologları acıklancakmıs eger lınk guncellenmezse dılekce ornegını ve ders katologunu ındırıp dılekceyı doldurduktan sonra kampuse gıdıp danısman hocanıza vercekmıssınız dılekceyı''

    ''Gençler bu kadar panik yapmanıza gerek yok her sene olan sıkıntılar bunlar ilk hafta ders seçimleri açılıcak zaten meccburen yoksa hangi hoca nerde derse giricek belli olamayacak ilk hafta sadece kredinizi doldurmanız yeterli zaten size bi ders programı verilicek bunların aynısını internetten seçmeniz istenicek okulun 2. haftası ekle sil haftası olur o haftada sorunlar giderilmiş olur düzeltirsiniz seçtiğiniz dersleri.... Bu arada benden tavsiye ekle sil haftasına kalmadan ders seçim haftasında ders programınızın boş bi saatine gelicek şekilde Seçmeli ders seçmeniz olucak yoksa ekle sile kadar kontejyanlar dolucak geriye kıyrıtırk seçmeli dersler gelicek bütün dönem boyunca küfrederek derse gidiceksiniz....''

    Facebook'tan.

    Bu arada şu anda otomasyon programına girilebiliyor okulun sitesinde yapılan açıklamadaki gibi girildiğinde şifre ve kullanıcı adı,yalnız bomboş bir sayfa var sadece.Herhalde güncellenecek program.Ben yine de pek umutlu değilim bu programın yarına kadar devreye gireceğinden.Şu ders katologları yüklensin siteye,okula gidip dilekçe vermeye razıyım.




  • ÖNEMLİ!!!
    arkadaşlar mağlumunuz online kayıt yapamıyoruz.yeni yayınlanan bildirgede eski ve yeni ders kodlarının yazılıp fax çekilmesi isteniyor.Şimdi eski ve yeni kodları nerden bulacağınızı söylüyorum.Herkes sitede kendi fakültesine girsin.yan tarafta öğrenci işleri sekmesini tıklasın.açılan pencerede 2011-2012 ders kataloğuna tıklayın. orda kendi bölümünüzün hem eski hemde yeni ders kodlarına ulaşmak mümkün. herkese kolay gelsin...
  • açmaya çalışıyorlar zannederim oldu olacak arkadaşlar.Ana sayfada ders kayıt işlemlerine tıklayacağız

    Sevgili öğrenciler;

    Sizler için hazırlanan sitemize giriş yapmak için kullanıcı adı alanına T.C. Kimlik Numaranızı giriniz.

    Şifre alanına sistem yöneticisi tarafından sizler için hazırlanan ilk giriş şifrenizi aşağıda tanımlandığı şekliyle belirleyip giriniz. Daha sonra kendi şifrenizi oluşturmak için sitemizde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.

    Sistemde ki ilk şifreniz aşağıdaki yapıda tanımlanmıştır. Türkçe karekter kullanmadan sırasıyla küçük harfler kullanarak;

    Adınızın ilk harfi,
    Baba adınızın ilk harfi,
    Anne adınızın ilk harfi,
    Soyadınızın ilk harfi,
    T.C. Kimlik Numaranızın ilk rakamını şeklinde tanımlanmıştır.
    Örneğin;

    Adı : Ahmet
    Baba adı : İsmet
    Anne adı : Çağla
    Soyadı : Özmusaf
    T.C Kimlik No : 34343434340
    Kullanıcı adı : 34343434340
    Şifre : aico3

    E-Posta :ogrenci@akdeniz.edu.tr
    Telefon : 0242 310 6880-81-82

    Not : Alıntıdır ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -doruk- -- 15 Eylül 2011; 15:34:37 >




  • http://eogrenci.akdeniz.edu.tr/eAkdenizOgrenciPortali/default.aspx?ReturnUrl=%2feAkdenizOgrenciPortali

    Sevgili Öğrenciler,
    25 Şubat 2011 tarihinde yayınlanan ve kamuoyunda "Torba Yasa" olarak bilinen kanunla Yükseköğretim Kanunun "Diploma alma, ders kredilerinin hesaplanması, öğrencilik haklarından yararlanma ve sınavlar" başlıklı 44. maddesi tamamen değişmiş ve Eğitim - Öğretim sisteminde radikal değişikliklerin yapılmasını zorunlu kılmıştır. Aynı kanunla "Cari hizmet maliyetinin hesaplanması, öğrenci katkı payları ve öğrenim ücretleri" başlıklı 46. maddesi de değişmiştir.

    Daha öncesinde başlattığımız ancak Yükseköğretim Kanununda yapılan düzenlemelerle değişikliğe uğrayarak Senato tarafından kabul edilen "Akdeniz Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" (yeni yönetmelik) 26.08.2011 tarihli Resmi Gazete,de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu Yönetmeliğe bağlı olarak yeni sistemde uygulanacak olan "Sınav ve Başarı Değerlendirme Yönergesi", "Ders Kataloglarının Oluşturulması ve Güncelleştirilmesi Esasları" ve "Mezuniyet ve Mezuniyet Belgeleri Yönergesi" Senato tarafından kabul edilmiş ve yürürlüğe girmiştir.

    Hiç kuşkusuz bu değişim sürecinin yönetilmesinde Üniversitemize önemli görevler düşmektedir. Eğitim - öğretim işlevini yerine getirirken yükseköğretim kurumları değişimi öncelikle kendisinden başlatması beklenmektedir. Bu çerçevede, değişen ihtiyaçlara cevap vermek üzere yükseköğretimin yeniden yapılandırılması amacıyla başlatılan ve karşılaştırılabilir, rekabetçi ve şeffaf bir Avrupa Yükseköğretim Alanı,nın oluşturulmasını hedeflemekte olan Bologna Süreci değişim hareketi 10 temel ilke ve bir dizi araç çerçevesinde şekillenmektedir. Halen 47 ülkenin taraf olduğu Bologna Sürecine Türkiye 2001 yılında dahil olmuştur. Akdeniz Üniversitesi, 2010 yılı Aralık ayında açıkladığı Bologna Süreci Stratejisi ve Eylem Planı ile eğitim programları ve kalite geliştirme çalışmalarını bütüncül bir yaklaşımla sürdürmüş ve Eğitim - Öğretim alanında birçok yenilik gerçekleştirmiştir.

    Önceki yıllarda çok büyük bir hizmeti sunmuş olan ancak son yıllarda büyüyen ve gelişen "Akdeniz Üniversitesi"ne hizmet etmekte zorluklar yaşayan "AKDOS Öğrenci ve Ders Otomasyonu" da yenilenerek "eAkdeniz Öğrenci Otomasyonu" adını almıştır. Yasal düzenlemeler nedeniyle kısıtlı bir sürede geliştirilen bu uygulama ilk kez kullanıma girecektir. Hem "eAkdeniz Öğrenci Otomasyonu"nun yeni olması hem de kısa sürede bitirilmeye çalışılan veri girişinden kaynaklanan sorunları da beraberinde getireceği bir gerçektir.

    Bu yasal düzenlemeler, Bologna Süreci yenilikleri ve eAkdeniz Öğrenci Otomasyonu ile öğrencilerimizin geleceğe doğru kararlı adımlarla hazırlanabilmeleri için daha uygun bir ortamın temelleri atılmıştır. Yapılan değişikliklerden öğrencilerimizin olumsuz etkilenmelerini engellemek içinde "Akdeniz Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği"nin "İntibak" başlıklı geçici maddesi "Bu Yönetmeliğin yayım tarihinde Üniversiteye kayıtlı olan öğrencilere, ... yürürlükten kaldırılan ilgili yönetmeliğin öğrenci lehine olan hükümleri uygulanmaya devam eder." maddesiyle düzenlenerek yasal hakları korunmuştur.

    Her değişim belirli sancıları da beraberinde getirmektedir. Bu değişim sürecinde de her ne kadar önlemleri aldığımızı düşünsek de; düşünemediğimiz, önlem alamadığımız belirli aksaklıklar, problemler yaşanacaktır. Siz değerli öğrencilerimizin ders kayıtları ile ilgili olarak karşınıza çıkan problemlerden olumsuz etkilenmemeniz için 12.09.2011-16.09.2011 tarihleri arasında kayıtlı olduğunuz birime (okulunuza) karşılaştığınız problemi açıklayan bir dilekçe ile başvurmanız ve verdiğiniz dilekçenin "Evrak Kayıt Numarası"nı mutlaka almanız gerekmektedir. Hepinize sağlıklı ve başarılı bir eğitim ve öğretim yılı dilerim.

    Prof. Dr. İsrafil KURTCEPHE
    Akdeniz Üniversitesi Rektörü

    Not : Alıntıdır.




  • Ne ders kaydını yapabildiler, ne sistemi kurtarabildiler, ne adam gibi bilgilendirme yapabildiler. Herşeyi ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Böyle rezillik bu üniversite dışında başka hiçbir yerde yaşanmadı.

    Ders kaydını halen yapamadık, yapmayı da planlamıyorum internetten 19 unda gidip dilekçe ile bildireceğim öğrenci işlerine daha sağlam olur. Yetti be siteye hergün girmekten bıktım hergün bir açıklama her gün yalan hergün yetersiz bilgi. Lan adamlar dilekçe veriyor okadar boş adamlar ki ders kodlarını içeren bilgiler yok . Bu kadar boş beleş çalışan bir öğrenci işleri hayatım da görmedim.
  • bende bugün baktım olmucak dilekçe vermeye gittim okula fakat almadılar.Yarın sistemin açılmasını bekliceksin dediler.Eğer açılmazsa pazartesi dilekçeyi getireceksin o zaman dilekçeyi kabul ederiz dediler.
  • Bu seçmeli dersler falan tam olarak nedir ben pek bilmiyorum . Hiç bir bilgilendirme de yapılmamış . Öğrenci işlerini arayınca da tersliyorlar . Bu ders kaydını yapmayı bilen birisi varsa özelden bir ulaşabilirse çok sevinirim .. Nasıl yapacağım konusunda bilgilendirecek birileri.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakan_d20

    bende bugün baktım olmucak dilekçe vermeye gittim okula fakat almadılar.Yarın sistemin açılmasını bekliceksin dediler.Eğer açılmazsa pazartesi dilekçeyi getireceksin o zaman dilekçeyi kabul ederiz dediler.



    Sistem açılsa da açılmasa da ben dilekçe ile başvuru yapacağım. Kocaman rektörlük ne demiş öğrenciler 19- 20 eylül tarihin de bizzat dilekçelerini getirip öğrenci işlerine verebilir veya fakslayabilir. Bu açıklama sitede bizzat mevcut. Nasıl çalışıyorlar aklım almıyor bunların öğrenci işleri rektör kafadan sallıyor öğrenci işleri ayrı bir kafadan mı ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: t4m3r

    Bu seçmeli dersler falan tam olarak nedir ben pek bilmiyorum . Hiç bir bilgilendirme de yapılmamış . Öğrenci işlerini arayınca da tersliyorlar . Bu ders kaydını yapmayı bilen birisi varsa özelden bir ulaşabilirse çok sevinirim .. Nasıl yapacağım konusunda bilgilendirecek birileri.


    Yeni kayıtsan seçmeli ders almıyorsun henüz ders programın da seçmeli ders olduğun da gidip seçiyorsun 4,5 farklı dersten birini işte. Programa bak varsa seçmeli dersin seçersin yoksa seçemezsin :) Umarım yardımcı olabilmişimdir.
  • beyler sistem açıldı herhalde dersler gözüküyor gözümüz aydın




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakan_d20

    beyler sistem açıldı herhalde dersler gözüküyor gözümüz aydın


    nerden girdin hani bende görünmüyor ? Link versene




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rockerist


    quote:

    Orijinalden alıntı: t4m3r

    Bu seçmeli dersler falan tam olarak nedir ben pek bilmiyorum . Hiç bir bilgilendirme de yapılmamış . Öğrenci işlerini arayınca da tersliyorlar . Bu ders kaydını yapmayı bilen birisi varsa özelden bir ulaşabilirse çok sevinirim .. Nasıl yapacağım konusunda bilgilendirecek birileri.


    Yeni kayıtsan seçmeli ders almıyorsun henüz ders programın da seçmeli ders olduğun da gidip seçiyorsun 4,5 farklı dersten birini işte. Programa bak varsa seçmeli dersin seçersin yoksa seçemezsin :) Umarım yardımcı olabilmişimdir.


    Valla hocam 1. sınıfa başlayacağım bölümüm öğretmenlik .. Badmintondan tutta ebruya , kakmacılığa kadar seçmeli ders var .. Bunların yanında zorunlu dersler de var .
    1. dönem 3. dönem falan yazıyor nedir ne değildir hiç bilmiyorum .. Zorunlu dersleri seçiyorum toplam 16 tane ders oluyor . Diğerlerinde seçmeli ders yazıyor klasik gitar , ağaç oymacılığı falan var ... Hiçbirşey anlamadım .

    Şimdi yapmam gereken zorunlu derslerin 16sını da seçmek mi ? Diğerlerine dokunmayayım mı ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rockerist


    quote:

    Orijinalden alıntı: hakan_d20

    beyler sistem açıldı herhalde dersler gözüküyor gözümüz aydın


    nerden girdin hani bende görünmüyor ? Link versene


    hocam anasayfadaki ders kayıt işlemine girdim daha sonra orda sisteme giriş yapınız var ona tıkladım ilgili alanları doldurdum.Daha sonra üst menüüdeki seçeneklerden ders kayıdına tıkladım ve aşarıda dersler geldi seçmeli,zorunlu filen diye seçebiliyorsun

    linki:http://eogrenci.akdeniz.edu.tr/eAkdenizOgrenciPortali/Default.aspx



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan_d20 -- 15 Eylül 2011; 16:40:16 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakan_d20


    quote:

    Orijinalden alıntı: Rockerist


    quote:

    Orijinalden alıntı: hakan_d20

    beyler sistem açıldı herhalde dersler gözüküyor gözümüz aydın


    nerden girdin hani bende görünmüyor ? Link versene


    hocam anasayfadaki ders kayıt işlemine girdim daha sonra orda sisteme giriş yapınız var ona tıkladım ilgili alanları doldurdum.Daha sonra üst menüüdeki seçeneklerden ders kayıdına tıkladım ve aşarıda dersler geldi seçmeli,zorunlu filen diye seçebiliyorsun

    linki:http://eogrenci.akdeniz.edu.tr/eAkdenizOgrenciPortali/Default.aspx


    Hangi anasayfa hocam link ver :) bende giriyorum bende birşey yok çıkmıyor.

    Tamam bende burdan girdim bende çıkmıyor. Neyse ders kaydını yapan olursa yazsın buraya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rockerist -- 15 Eylül 2011; 16:42:05 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakan_d20

    beyler sistem açıldı herhalde dersler gözüküyor gözümüz aydın


    Ders mers gözükmüyor bende

    Var mı halledebilen ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: -doruk-


    quote:

    Orijinalden alıntı: hakan_d20

    beyler sistem açıldı herhalde dersler gözüküyor gözümüz aydın


    Ders mers gözükmüyor bende

    Var mı halledebilen ?


    Aynen bende de gözükmüyor . Kaydını yapan olursa yazsın. Ulan öss de bu kadar çile çekmedik ya yuhh.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: -doruk-


    quote:

    Orijinalden alıntı: hakan_d20

    beyler sistem açıldı herhalde dersler gözüküyor gözümüz aydın


    Ders mers gözükmüyor bende

    Var mı halledebilen ?


    internet explorerdan girmişsindir belki hocam bende ilk ordan girdim sayfa hata verdi açılmadı.Beyaz ekran vardı
    sonra chormedan denedim şimdi dersleri görüyorum




  • Tamam bende chrome den giriyorum :) yok boş hiçbirşey yok.
  • Bende dersler gözüküyor da .. Hiçbirşey anlamadığım için öyle boş boş bakıyorum sayfaya .
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.