Şimdi Ara

Akbank'ın Zorbalığı(Zorla sigorta yapılması)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sevgili forum sakinleri bir konuyu sizlerle paylaşmak istedim.

2009 yılında kullanmış olduğum konut kredisinden dolayı 5 yıldır sürekli olarak konut sigortamı Aksigorta yapmaktaydı.Bu yıl yenilenmesini istemediğim için bağlı olduğum şubeme vadesinden 3 gün önce haber ettim.Fakat haber etmeme rağmen sigortamın yenilendiğine dair sms aldım.Ayrıca kapalı olan kredi kartımdan tahsil etmeleri de ayrı bir komedi olduğunu da belirtmek isterim.

Aksigortayı aradım iptalini istedim ama bana bunu yapamadıklarını şubenizle görüşmeniz gerektiğini söylediler.Şubeyle görüştüm ama onlarda yukarısının buna izin vermediğini,bu sigortanın yapılması gerektiğini yani yaptırmalıymışım,dediler.

Oysa ki konut sigortası 31 Mayıs 2007 tarihinde 26538 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Konut Finansmanı Kuruluşlarınca Verilecek Sözleşme Öncesi Bilgi Formu Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik kapsamında yer alan hükümlere göre, konut sigortası zorunlu değil ve isteğe bağlı olarak yapılıyor.
    Ayrıca kredi sözleşmemin 8/3 maddesinde de konut sigortasının açık bir şekilde isteğe bağlı olduğu belirtilmektedir.

Şeklinde açık ifadeler yer almasına rağmen nereyi aradıysam karşımda yetkili birini bulamadım.Yani anlaşılan siz istemeseniz de sigortadan da para alıp daha zengin olmaları için zorbalığa başvurmuş durumdalar.

İşin komik bir tarafı da her yıl DASK sigortamı da kendileri yapmalarına rağmen geçen yıl ve bu yıl haber vermeden yapmamaya başladılar çünkü bana göre DASK'ın parası devlete gidiyor ama konut sigortasının ki kendilerine gidiyor.

Yarın tüketici hakem heyetine dilekçe vereceğim ve siz siz olun sigorta konusunda bir sorunla karşılaşıp da karşınızda ilgili kişi bulmak isterseniz bunlardan uzak durun,derim.

• bankaların parayı hesaptan kesip falanca filanca sigortası yaptık demelerine kesinlikle aldanmayınız
    van depremi ile bankaların hesaplardan sigorta yapma bahanesiyle paraları kestiği ve cukka yaptığı ortaya çıkmıştır.
    yani vatandaşların hesaplarından sigorta yapıyoruz diye paraları kesmişler ama sigorta yapmamışlar çünkü ortada poliçe falan yok.
    bir işyeri sahibi vardı her yıl işyeri sigortası yapmışlar işyerinde zarar olursa para öderiz demişler
    deprem olunca adam bankaya gitmiş işyerim zarar gördü sigorta yapmıştınız ya paramı verin nasılsa her yıl para kesip sigorta yapıyorsunuz demiş
    banka da genel merkeze soralım sizi geri ararız diye adamı yollamış ama arayan soran yok adam sonra yine gidiyor
    bu sefer hatlar gitti sonra gelin diye adamı 3-5 kere bu şekil oyalıyorlar adam her gün bankaya gelip gitmeye başlayınca genel merkez bu sefer işyeri sahibinin poliçesini istemiş
    ama adamın elinde poliçe yok çünkü adama hiç poliçe kesilmemiş. ama banka bunun üzerine kurnazlığa yatıyor ve poliçeniz olmadığı için paranızı veremiyoruz
    ama işyeriniz zarar gördüğü için kesilen paranızı aynen iade edelim diyor ve bu şekil olayı geçiştiriyor.

yani sigorta yaptık şu bu yaptık demelerine aldanmayın eğer yaptılarsa da mutlaka poliçenizi isteyiniz ve güvenli bir yerde saklayınız
    sonra hak iddia edemezsiniz.

• Teşekkurler,
    Poliçemi akbankın sayfasından aldım.2 gun önce konuyu hakem heyetine taşıdım.Sıra beklemede. :)
  • M-A-S M kullanıcısına yanıt
    Ben de ayni durumu yasiyorum. Haberim olmadan kmh den cekip beni bir de eksiye sokmuslar. Adamlar mecbur diyor baska da bi sey demiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkuyakar

Ben de ayni durumu yasiyorum. Haberim olmadan kmh den cekip beni bir de eksiye sokmuslar. Adamlar mecbur diyor baska da bi sey demiyor.

Siz de benim gibi hakem heyetine bir dilekçe ile başvurun.Böyle zorbalık olmaz.En azından farklı bir sigorta şirketine yaptırabilmeyi bile sağlayabilirlerdi ama illa ki kendileri yaptı.Bakalım kanun ne diyecek 6-7 ay sonra göreceğiz.
  • size yapılan sigortanın zorunlu olup olmadığını kanunlara bakıp araştırın
    eğer araştırıp bulamıyorssanız bunları iyice sıkıştırın hangi kanuna göre hangi yönetmeliğe göre ... zorunlu sigorta yaptınız aksi takdirde dava açacağım şikayet edeceğim dersiniz
    ayrıca yapılacak sigortayı diğer firmalarda araştırın daha ucuz yerler olabilir sigortanın poliçesini mutlaka isteyiniz sigorta yaptılarsa poliçe vermek zorundalar
    poliçe olmadan şu sigortayı yaptık bu sigortayı yaptık safsatalarına inanmayın ayrıca kredi çekince ferdi kaza sigortası istemeyiniz hayat sigortası yapılmasını isteyiniz
    hayat sigortası yapınca ödediğiniz tutarı vergiden düşebilirsiniz ayrıca ferdi kaza sigortası ile başınıza bir şey gelirse geride kalanlara ödeme yapmazlar
    bundan kaçınmak için ferdi kaza sigortasına yöneliyorlar bu konuya dikkat edin. dask için başvuru yapmayın dask yapılması zorunludur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M-A-S

Teşekkurler,
    Poliçemi akbankın sayfasından aldım.2 gun önce konuyu hakem heyetine taşıdım.Sıra beklemede. :)

bir sonuç alabildiniz mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: çayçorba

quote:

Orijinalden alıntı: M-A-S

Teşekkurler,

bir sonuç alabildiniz mi?

Dilekçem hakem heyetinde daha sonuç çıkmadı 6-7 aydan önce çıkmaz diyorlar.

05 Haziranda Akbank kredi dosya masrafıyla ilgili hakem heyetine verdiğim dilekçem 17 Kasımda karara bağlanmış ama bana ulaşması 1 ayı bulur diyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.