Bildirim
Akaryakit Istasyonu isletmek...
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Takip...... -
Anlamadim ... Neyi "Takip"?
-
quote:
Orijinalden alıntı: MemoYilmaz
Anlamadim... Neyi "Takip"?
Konuya verilecek cevaplar merak ediliyor yani -
Vardır bir bilen...
Takip... -
Arsayı sen veriyorsun geri kalan her şeyi firma hallediyor. -
2. el ithal isi yatti galiba isyona merak salmissin. Istasyon isi dusunuyorsan ilk soru kaca alirim kaca satarim degil. Bir istasyon kaca mal olur, nerde arsa bulurum ya da hazir istasyonu satin almak kaca mal olur olmalidir.
Neden TP diye soruyorsun onun bayisi mi olcaksin?. Sen kimin bayisi isen akaryakiti ondan alirsin Shell bayisi isen Shellden, Opet bayisi isen Opetten. Opet bayisi iken gidip TP den alamazsin. Dagitim nasil gerceklesiyor derken neyi kastettin. Tankerin kimin oldugunu soruyorsan kendi tankerini de alabilirsin. Ya da buyuk firmalar ucreti karsiliginda teslimati yaparlar.
Bu da kar marji sorunun cevabi:
Opet Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk, bir bayinin ve dağıtım şirketinin kar marjının benzinde brüt yüzde 4,8, motorinde ise 6,1 olduğunu belirterek, “Şu anda 4 liranın 38 kuruşu, bayi artı dağıtım şirketinin kar marjı.
Aradki dagilimi arsa bulup pazarliga girmeden (ya da bir istasyon sahibi bulmadan ki onun bile tam bilgi verecegi supheli cunku satislara vadeye gore falan aldigin iskonto degisir.) ogrenmen imkansiz sayilir. Simidlik yari yariya farzet. litrede 19 kr eder.
@Dogan
firma hallediyor derken neyi kastettin tam acik degil ama parasal konu ise arsanin yerine gore degisir. Kimse dag basina istasyon yapmak istemez. Izinler vs. ise firmasina gore degisir, bir cok firma bu tarz belediye izin vs. islerine girmek istemiyor. Ufak firmalari bilemiyorum, belki onlar giriyordur.
-
eniştem çok uzun zamandır benzin istasyonu müdürü
bizde çok uğraştık açmak için ama kısmet olmadı olay tam olarak şöyle
senin bir arsan var onu akaryakıt arazisi yapmak için LEJANTLI arazi yani belediyeye başvuru yapıyorsun onlarda başvurunu değerlendiriyor ve sana olur yada olmaz diyorlar buraya LEJANTLI arazi
eğer oluru alırsan geri kalan işlem iki şekilde yapılıyor
1)herhangi bir şirkete başvuruyorsun onlar herşeyi kuruyorlar seninle 5 yıllık anlaşma yapıyorlar sana bayrak parası veriyorlar gidiyorlar
2)gene başvuru yapıyorsun diyorsunki herşeyin parasını ben kendim ödüycem cebimden onuda kabul ediyorlar
karı ise mazot benzin vadeli olursa %7-8 arası nakit olursa peşin para %10- 15 arası
LPG ise %25 kar var
ama bayinin masraflarını sen karşılar kendim açarsan karı daha fazla oluyor -
Akaryakıt istasyonu açmak cok zor, 1 cok zengin olcaksın 2. kimsenin parayla bile satın alamıcağı bir arsan olucak ki olan herkes zaten akaryakıt istasyonu açıyor. Hadi kiraladın Eşşek yükü ile kira ödersin :) ayrıca belediyede adamın yoksa cok zor. Cok zor izin veriyorlar dostum. Bence başka işlere yönel. -
quote:
Orijinalden alıntı: Styric
Akaryakıt istasyonu açmak cok zor, 1 cok zengin olcaksın 2. kimsenin parayla bile satın alamıcağı bir arsan olucak ki olan herkes zaten akaryakıt istasyonu açıyor. Hadi kiraladın Eşşek yükü ile kira ödersin :) ayrıca belediyede adamın yoksa cok zor. Cok zor izin veriyorlar dostum. Bence başka işlere yönel.
parayla değilde neyle alacak alan kişi? -
quote:
Orijinalden alıntı: 2300
quote:
Akaryakıt istasyonu açmak cok zor, 1 cok zengin olcaksın 2. kimsenin parayla bile satın alamıcağı bir arsan olucak ki olan herkes zaten akaryakıt istasyonu açıyor. Hadi kiraladın Eşşek yükü ile kira ödersin :) ayrıca belediyede adamın yoksa cok zor. Cok zor izin veriyorlar dostum. Bence başka işlere yönel.
parayla değilde neyle alacak alan kişi?
Siyasi güç. :) -
quote:
quote:
quote:
Siyasi güç. :)
yine para
-
quote:
quote:
quote:
quote:
yine para
Bakanlardan, belediye başkanlarından, milletvekillerinden emminin olması para değildir. :) işini hızlandırır. Olamaz bile olsa olur o iş. Neler gördük neler. Emmi dayı olmadan hepsi hikaye bu işlerin.
-
İyi Para Var. -
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
yine para
Bakanlardan, belediye başkanlarından, milletvekillerinden emminin olması para değildir. :) işini hızlandırır. Olamaz bile olsa olur o iş. Neler gördük neler. Emmi dayı olmadan hepsi hikaye bu işlerin.
tamam işte. nihayetinde herşeyin başı para kardeşim.
-
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
yine para
tamam işte. nihayetinde herşeyin başı para kardeşim.
Parayla Emmi dayi alirsin once. onuc yine para:)
-
quote:
Orijinalden alıntı: berk984
2. el ithal isi yatti galiba isyona merak salmissin. Istasyon isi dusunuyorsan ilk soru kaca alirim kaca satarim degil. Bir istasyon kaca mal olur, nerde arsa bulurum ya da hazir istasyonu satin almak kaca mal olur olmalidir.
Neden TP diye soruyorsun onun bayisi mi olcaksin?. Sen kimin bayisi isen akaryakiti ondan alirsin Shell bayisi isen Shellden, Opet bayisi isen Opetten. Opet bayisi iken gidip TP den alamazsin. Dagitim nasil gerceklesiyor derken neyi kastettin. Tankerin kimin oldugunu soruyorsan kendi tankerini de alabilirsin. Ya da buyuk firmalar ucreti karsiliginda teslimati yaparlar.
Bu da kar marji sorunun cevabi:
Opet Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk, bir bayinin ve dağıtım şirketinin kar marjının benzinde brüt yüzde 4,8, motorinde ise 6,1 olduğunu belirterek, “Şu anda 4 liranın 38 kuruşu, bayi artı dağıtım şirketinin kar marjı.
Aradki dagilimi arsa bulup pazarliga girmeden (ya da bir istasyon sahibi bulmadan ki onun bile tam bilgi verecegi supheli cunku satislara vadeye gore falan aldigin iskonto degisir.) ogrenmen imkansiz sayilir. Simidlik yari yariya farzet. litrede 19 kr eder.
@Dogan
firma hallediyor derken neyi kastettin tam acik degil ama parasal konu ise arsanin yerine gore degisir. Kimse dag basina istasyon yapmak istemez. Izinler vs. ise firmasina gore degisir, bir cok firma bu tarz belediye izin vs. islerine girmek istemiyor. Ufak firmalari bilemiyorum, belki onlar giriyordur.
-Hayir 2.el'i yine düsünüyorum.(Istasyonun önüne 8-10'tane araç koyarsin bak nasil gider.
-Benim asil yapmak istedigim istasyonu satin almak degil veya arsa benim olmasi degil, kiralik Akaryakit Istasyonu düsünüyorum...
-http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-isyeri-kiralik-ankara-merkez-de-kiralik-istasyon-63177855/detay/?
-http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-isyeri-kiralik-kiralik-benzin-istasyonlari-50614689/detay/?
-http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-isyeri-kiralik-kiralik-akaryakit-istasyonu-emlak-no-k10027-61859408/detay/?
Mesela bunlar
Benim elde edecegim kar oranini tam anlamadim.
@Styric: Maglesef kolay olan birsey yok.
-
quote:
Neden TP diye soruyorsun onun bayisi mi olcaksin?. Sen kimin bayisi isen akaryakiti ondan alirsin Shell bayisi isen Shellden, Opet bayisi isen Opetten. Opet bayisi iken gidip TP den alamazsin.
Benzin konusu soyle...
Opet ve Shell yan yanaydi.. Shell deki calisan arkadasa sordum.. Opet den yakit alan oluyormu diye ? Gelen cevap, gelen buraya geliyor ismi var diye.. Bilmiyorlarki oraninda bizimde petrolu ayni yerden aldiklarini -
quote:
Orijinalden alıntı: aytacfx
quote:
Neden TP diye soruyorsun onun bayisi mi olcaksin?. Sen kimin bayisi isen akaryakiti ondan alirsin Shell bayisi isen Shellden, Opet bayisi isen Opetten. Opet bayisi iken gidip TP den alamazsin.
Benzin konusu soyle...
Opet ve Shell yan yanaydi.. Shell deki calisan arkadasa sordum.. Opet den yakit alan oluyormu diye ? Gelen cevap, gelen buraya geliyor ismi var diye.. Bilmiyorlarki oraninda bizimde petrolu ayni yerden aldiklarini
Ayni yer derken? Daha once de dedigim gibi baska firmadan akaryakit alamazsiniz. Alirsaniz ve yakalanirsaniz yaptirimlari vardir.
Ayni yer ile kastedilen Tupras ise Turkiyedeki akaryakitin tupu Tuprastan cikmiyor ithal edilende var ve istasyondaki adamin kendisine verilen yakitin ithal mi Tupras mi tam olarak bilmesine imkan yok.
Bazi yerlerde ortak tesis kullanimi oluyor(IStanbulda degil genelde doguda), sizin bahsetiginiz istasyonlar bu durumda olabilir mesela Shell ve Opet ayni tesisten gonderiyordur ama bu da demek degil ki ikisi de ayni yakit. Opetinkinin icine Opetin katkilari konur, hatta markeri konur, Shell`inkini icine Shell katkilari ve markeri konur. Shell bayisi Shell`i alir, Opet bayisi Opeti alir. Nasolsa ayni yerden geliyor ben bugun Opetten soyleyeyim onlarin fiyati daha ucuzmus gibi bir sey soz konusu olamaz. Buna ne Opet ne de Shell izin verir.
Arkadas ozellikle TP`nin fiyatini sormus, yani kimin bayisi olacagina karar vermis gibi o yuzden sordum ben o soruyu.
-
Dünyanın en süper işi.
Herkes hergün kapında.
Shell, BP, Total, Opet gibi marka bir bayi iseniz yırttınız demektir. Hele bir de havaalanı yolu, E-5 yolu gibi bir mekanınız varsa, ömür boyu çalışmaya gerek yok.
Benzer içerikler
- adblue biterse ne olur
- bridgestone turanza 6 yorum
- ankara en iyi fiat ustası
- en sessiz lastik
- 4 mevsim lastik tavsiye
- lada 2025
- togg şarj süresi
- dacia fiyat listesi
- chery omoda 5 özellikleri
- seat arona en dolu paketi hangisi
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X