Şimdi Ara

Ak partili arkadaşlara bir sorum var. Neden evet? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.198
Cevap
5
Favori
45.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Deníz

quote:

Orijinalden alıntı: LegendByTheWay

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kalavar

Yazınızı okudum. Ancak günlük hayat ıcın herhangi birsey yok ortada..

Benzin fiyatı dusecek mı

Et fiyatları ne olcak

Asgari ucret artacak mı

İşsizlik düşecek mi

Alım gücü ne olacak

Ülkece mutsuzluk var bu durum ne olacak

Baskanlık olunca mesela teknolojik ne gibi bi atılım yapacagız

ABD marsa indi biz hala köprü ile avunuyoruz mesela

Okullarda sistem ne olacak mesela

Vergiler ne olacak Baskanlık gelince

Baskanlık gelince ne olacak mesela dunya lideri mı olacaz

Pratik olarak hayatımız da ne degısecek

HER tarafımız duyman dolu Baskanlık gelince bitecek mı mesela..

Tek adam olunca bu Ülke mesela uzaya cıkacak mı

Bana bu başkanlığın pratik günlük hayatta neye yarayacağını anlatın lutfen..

Bu yeni sistem sana "şunları şunları yapacağım böylece işsizlik düşecek, asgari ücret artacak, teknolojik atılım yapacağız" demiyor, böyle bir vaadi yok ki..

Sana diyor ki, "benim önümde yapacağım icraatlar karşısında bürokratik engeller var, çift başlılığa dayalı kavgaların yarattığı krizler var, koalisyon ihtimalleriyle ortaya çıkan belirsizlikler var, askeri vesayet, sıkıyönetim gibi ülkenin geleceğini karartan tehlikeler var; bunlar benim dönemimde beni yavaşlattı, zamanımızı çaldı, oyaladı, sorunlar oluşturdu, oluşturduğu sorunlar yatırımlarımızı, ülkenin ekonomik durumunu, dinamik yapısını bozdu, yıprattı. Benden önce böyle oldu, bende de böyle oldu, benden sonra da böyle olacak" diyor. Cumhuriyet tarihi boyunca yaşanılan sorunları örnekleriyle göstererek, bu sorunların yapılacak olan değişiklikler ile beraber minimuma indirileceğini, böylece daha güçlü ve daha istikrarlı bir yönetim oluşturularak terör gibi sorunların üzerine daha etkin şekilde gidileceğini, reformların, yatırımların vakit kaybetmeden ve sonuç verecek biçimde gerçekleştirileceğini, bu sayede o saymış olduğun işsizlikti, asgari ücretti gibi beklentilere yanıt verileceğini vaad ediyor. Anlatabildim mi?

Sabah akşam tayyip binali ve akpli ler, terör bitecek, işsizlik düşecek, Türkiye gelişecek diyorlar. Şimdi ise neden kıvırıyorsunuz

O mesajda tane tane anlattım, anlayabilsen anlardın. "Terör bitecek, işsizlik düşecek" demelerinin sebebi, "değişiklikler ile önümüze çekilen setler kalkacak ve güçlü bir yürütme modeli meydana gelecektir. biz de bu sayede işsizliğe, teröre vs. daha çok odaklanabilecek, daha hızlı çalışabileceğiz" düşüncesi sebebiyle.

Sabah akşam adam tabiki terörü bitirecegiz diyecek çünkü sen böyle bir fırsat vereceksin.

Bla Bla Bla Bla Bla Bla Bla. Hep aynı şeyler kasımda da öyle diyordunuz, tek başımıza iktidar olursak bunlar gene olacaktı. Bitmek üzere olan terörü bu hale getiren de akp hükümetiydi.

Boş vaatler yıllardir aynı söylemler, bizim karnımız tok bunlara. 15 yılda yapamadıklarını şimdi mi yapacaklar, komik olmayın işte. Beceremiyorsunuz işte yapacağız edeceğiz diye diye ülkenin hali ortada.

Kasımda öyle söylüyorlardı da Kasımdan sonra ülkede darbe yapıldı, binlerce kamu kurumu personeli görevden alındı veya tutuklandı, haberin var mı? Akparti'nin, Erdoğan'ın atlattığı krizler başka bir hükümetin dönemine gelseydi ananız ağlıyordu oğlum ananız..

Dua edin de Erdoğan gibi çelik bir irade, çivi gibi bir mümin uğraşıyor Feto, PKK gibi sorunlarla. Yoksa bu ülkenin altından girer üstünden çıkarlardı.

Bitsin bu hasret deyip özlem duymalar hangi hükümet zamanında oldu? Feto 15 tane üniversiteyi hangi hükümet zamanında açtı? pkk şehirlere hangi hükümet zamanında bombalar döşedi? İstanbul da Ankara da bombalar hangi hükümet zamanında patladı?

Neyse boşa konuşuyorum, evet çıkarsa biz bunları gene soracağız sizde gene saçmalayıp cevap vereceksiniz. Yıllardır aynı şey

Dediğin dönemde, askeri vesayet ve cunta tehdidi ile boğuşan bir hükümet vardı. Böyle bir dönemde, 94 mezunu subaylarla darbe yapmaya kalkacak kadar köklü bir yapılanmaya sahip olan Feto ile ittifak kurmasından daha doğal ne var? Sorumlusu cuntacı generaller. Sürekli darbe ile tehdit edilmeselerdi de onlar da feto'ya yanaşmayaydı. Adamlar 94 mezunu subaylarla darbeye kalkıştı ama sen halâ feto kimin döneminde okul açtı diyorsun..

O meselede Erdoğan farklı düşünüyordu. PKK şehirlerde yapılanırken Erdoğan'ın planında Suriye'yi de kapsayan bir konfederasyon planı vardı. Tutmayınca geri adım atıldı. Hatalı bir adım olmuş olabilir sonrasında PKK ve türevlerine yapılana bak, başkası yapabilir miydi söyle bakalım. BAŞKASI YAPABİLİR MİYDİ?

Ne kullanıyorsunuz ya

Bu kadar saçmalayan akp li ilk defa görüyorum, babam bile bu kadar saçmalayamiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İlk başlarda sırf hdp hayır diyecek diye evet oyu atacaktım.

Ama düşünce yapım değişti , isteyen şimdi de istediğini yapıyor. Fazlasına gerek yok. O yüzden hayır.

• LegendByTheWay L kullanıcısına yanıt
    Bu nasıl bir saçmalıktır hocam. Bana günlük yaşamdaki değişiklikler ne olacak ondan haber verin. 90 senedir giden bir sistem var Öyle yada boyle. Bence tamamen gereksiz bir sistem bu istenilen.

• Çok iyi kandırıyormuşlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet cikarmi hayir cikarmi bilmem ama Evet ciksin artik yuzde 27 koyun falan diye hitap etmenin cezasini cekmeli 1 kez oy verdim akp ye Koyun olduk.

Artik cumhuriyeti hdpkk ile savunan Ataturk cu gecinen chp ye ders olsun.

Neymis demekrosi tecelli ederse saygi duyacan duymuyorsan boyle ezer gecer halk. Pardon koyun dediginiz insanlar. Ben sayamadim 8-0 mi oldu?

Ataturk un partisini istila edip karnini ovalayan raki sofralarinda poz verip bu halkla dalga gecenler asla bu ulkenin basina gelemeyeceklerini biliyorlar.

Ne olursa olsun gozumu kapattim tekrar Erdogan a oyumu atacam.

• quote:

Bu nasıl bir saçmalıktır hocam. Bana günlük yaşamdaki değişiklikler ne olacak ondan haber verin. 90 senedir giden bir sistem var Öyle yada boyle. Bence tamamen gereksiz bir sistem bu istenilen.

20 senede bir darbe yapılan, sürekli krizlerle uğraşan sisteme devam o zaman, sen bilirsin.

90 senelik bir sistem çok mükemmelmiş gibi aynı sistemde yürüyelim öyleyse. Osmanlı'dan kalma yüzlerce yıllık birikimin meydana getirdiği bir sistem vardı, onu da bozmasaydık o zaman?

• LegendByTheWay L kullanıcısına yanıt
    Hocam bende OSMANLIYI cok severim. Ancak sunu anlamanız gerekiyor. OSmanlı zamanında konjöktür tek adamlık Krallık seklinde idi. Ancak şu anda bu sekil bir durum yok. Dünyanın en gelişmiş 20 ulkesi abd harıc parlamenter sistem ile yönetiliyor. En fakir 20 ulkede ıse baskanlık var. Kaldığı abd de olan baskanlıkta bizde istenenden çok daha farklı. Başkanlar genelde ben yaptım oldu kafasında oldugu ıcın bu istediğiniz sistem ulkeyı kaosa surukler. Kaldıkı sizin reyızınız devamlı kandırıldım affedin diyen biri. Bu kadar kandırılan birinden de baskan olmaz. Baskan dediğin uyanık olacak..

• -Yandaşlar zaten zengin oluyor bilimum ihalelerde Onlar evet.net
    -Önce Torpil ve Rüşvet için evet diyen çok zaten.
    -51 tane akpli yetiştirme üniversitesi yapıldı. imam hatipten direk buralara, beyinleri yıkanarak çıktıkları için evet diyenler.
    -Konya mersin antalya bursa antalyaya stad yaptılar. Direk taraftarları etkilemek için ve onlarda akp bize stad yaptı diyip ailelerini etkileyenler.
    -Başörtüsüne özgürlük getirildi. Başörtüsü takanlar ve aileleri direk evet verecek zaten.

Birde bu üsttekiler etkiledikleri düşük iq lu insanlar var. düşünme ihtiyacı hissetmeyenlerden bahsediyorum.

Yani boşuna anlatmaya gerek yok. sen anlatsan bile dinlemeyecekler.
    kendilerine verilen görevlerini yapıyorlar, biat ve itaat ediyorlar.
    Birlikte kazanıyorlar.

OSMANLI OSMANLI DİYENLERİ UNUTMUŞUZ ARADA. Mondros ateşkeş antlaşmasını KABUL EDENLERİN EVLATLARI...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erco35coast -- 9 Nisan 2017; 12:43:53 >

• Ne diyosun kardeşim ya yol yaptı yol yol

• Chp nin halk için halka rağmen demesi gibi hocam bu dediginiz, millete güvenmemek demektir. Yüzde 50.1 alıp bir kötü niyetli başa geçecekse millet müstehaktir. Ben millete güveniyorum. 90 yıldır ortaya o kadar manyak çıkmış ve en son feto pçi. Allahin izniyle bir şey olmaz

• quote:

Arkadaslar merhaba.
    Herhangi bir artniyet olmadan soruyorum. Neden evet diyorsunuz. Ben cok düşündüm ancak akla mantığıma sığdıramadım evet demeyi. Sizler neden evet dediğinizi hakaret olmadan açıklarmısınız..

Aslında kendimce neden evet diyeceğimi açıklamaya çalışacaktım. Ta ki en çok beğenilen yorumun "yol yabdı" yorumu olduğunu görene kadar.

Bu gün Kemal Kılıçdaroğlu fox tv ye misafir oldu. Referandum ile ilgili çok güzel yorumlar yaptı. Güzel yerlere değindi. Beni evet kararımı sorgulamaya itti. Başarılı bir program geçirdi. Ancak şuradaki insanların yaptığı aşağılayıcı dalga geçici yorumlarını görünce tekrar en başa döndüm. Ben neden evet dediğimi açıklamadan adam trollemeye başlamış.

TROLLERE SESLENİYORUM

EVET DİYENLERLE BU ŞEKİLDE DALGA GEÇİP TROLLÜYEREK HAYIRE ÇEVİREMEZSİNİZ. AKSİNE VERDİKLERİ KARARIN NE KADAR DOĞRU OLDUĞUNU DESTEKLEMİŞ OLURSUNUZ. AYRIŞTIRICI DEĞİL BİRLEŞTİRİCİ OLUN Kİ İNSANLAR ALDIKLARI KARARI TEKRAR DEĞERLENDİRSİN. AYNI ŞEY KARŞI TARAF İÇİN DE GEÇERLİ.

Referanduma kadar bu bölümde takılmama ve yorum yapmama kararı aldım kendimce. Bu sayede bu trollerden kurtulmuş olacağım.

Selametle.

• Neden hayır ?

Tüm bize düşman olan ülkeler hayır derken ben onlarla neden bir olayım basit mantık

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hamikisi

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: legend58

15 senedir tek hükümet var. İsteyipte geçiremedikleri yasa neredeyse yok gibi. Terör ve issizliği düşürmek için ne yapıldı da önlerine engel koyuldu?

15 senedir tek hükümet var da, 27 nisan e-muhtıra krizi, 367 krizi, 7 Şubat MİT krizi, ordudan ihraçlar, darbe girişimi, Ahmet Necdet Sezer doneminde (2003 - 2007) yaşanan veto krizleri, partiye kapatma davaları vs. de bu 15 senelik süreçte yaşandı anasını satayım. Sanki Akp bu 15 senedir tek muktedir güçmüş, kendisini alaşağı etmek isteyen hiçbir güç yokmuş gibi konuşuyorsunuz.

Gelelim su meseleye. Sana soruyorum:

Erdoğan'ın iradesi olmasa veya yerinde başka biri olsa;

HDP'li vekiller içeri alınabilir, terör propagandası yapanlar tutuklanabilir, batı sürekli bastırıyor ve PKK'dan yana taraf oluyorken örgütün üzerine bu kadar gidilebilir, ABD ile YPG kavgası kurulabilir, "Suriye'nin kuzeyinde asla bir terör devletine izin vermeyeceğiz" denilebilir miydi? Kim yapacaktı bunları? Kılıçdaroğlu mu?

Şimdi Erdoğan senden şunu istiyor;

Bende çelik gibi bir irade var, çivi gibi de bir müminim. Tuttuğumu ne yapar eder koparırım. Terörle, işsizlikle mücadele için gerekli olan şey meclisten yasa çıkarmak değil. Eğer böyle olsaydı zaten biz cözerdik, bizden öncekiler cözerdi. Güçlü ve istikrarlı bir yürütme, iç içe geçmemiş, ayrılmış bir kuvvetler ayrılığı, hızlandırılmış bir işleyiş, bürokratik ve vesayet engellemelerinin giderilmesi gerek. Kısır döngü gibi tekrarlayan, patlak veren krizlerle uğraşmak yerine benim ÖNÜME BAKMAM gerek. Bunun için EVET istiyor..

Peki ya Erdoğan dan sonra gelecek CB kötü niyetli biri olursa ne olacak ? Sen anlık düşünüyorsun ancak ileriye bakmıyorsun

Yahu asıl bu soruyu, eğer sistem değişmezse Erdoğan'dan sonra ne olacak diye sizin sormanız gerekiyor. Sistem değişmezse, Erdoğan sonrası tek başına iktidar olabilecek bir parti, Erdoğan gibi %45 kemik oyu olan bir lider gelecek mi? Yine mahkum mu olacaksınız belirsizliklere, koalisyonlara, Erdoğan gibi bir lider gelene kadar?

Yahu bundan kaygı duyuyorsan hayır değil, EVET demen gerekiyor..

Ayrıca, diyelim ki oldu da halk tarafından seçilmesine karşın kötü niyetli biri olduğu aleni ortada olan bir CB ile karşılaştık. O zaman eski sistem gibi CB'ler salt "vatana ihanet" suçundan soruşturulmayacak. İşledikleri herhangi bir siyasi suç sebebiyle TBMM'de çoğunluk oyu çıkarsa soruşturulabilecek. Dolayısıyla bu da böyle bir durumda CB'nin görevinden düşürülmesi anlamına gelecek.

Yahu biraz çalıştırsanız kafayı, siz de EVET diyeceksiniz..

Bu anayasa değişikliği güçler birliğini savunuyor yani herşey yasama yürütme ve yargı başkanda toplanıyor.Ama şu an kı sistem de kafasına göre kararname yani yasa çıkaramaz.Ayrica çıkarmaya çalışsa bile şu anda TBMM itiraz edebilir çünkü yetkisi var ve önünde engel var (TBMM engeli).Sen bu engeli hem aşıyorsun ve içini yarısından çoğunu kendi seçtiklerini koyuyorsun ve diyorsun kı bu seçtiklerim beni yargilayabilir.Sence böyle birşey mümkün mü?

Ayrica kotu niyetli CB olduktan sonra istedigin yasayi cikarabilirsin neden diyeceksin cunku kuvvetler birligi yani hersey sende bitiyor.İstersen meclisi fes edersin ve icini kendi adaminla doldurursun boylece seni yargilayacak kisi de kalmaz ? İstedigin adami da iceri attirirsin.Bunlar olmayacak seyler mi ?

BOYLE BİR TEHLİKE VARKEN HALA NEDEN EVET İ SAVUNUYORSUNUZ ? Kafa calissa HAYİR vereceksiniz.

Ayrica savundugunuz yonetim Kurdistan bayragini gondere cekilmesine izin veriyor.Not:Kurdistan diye bir yer ve bayrak yok .Buna goz yumuyorsaniz evet basin Benim diyeceklerim bu kadar

• Şöyle başlıyım bu sistem ilk başta cumhurbaşkanı ve başbakan arasında bir tartışma oldumu direk millet mundan etkileniyor olumlu bir yasa çıkarılmak istendimi direk bir duvar örülüyor cumhurbaşkanı tarafından bknz özal,tansu çiller vs vs bu sistemde bu 2 sinin birleştirilmesi benim düşünceme göre bir + ikinci bir husus meclis, meclise ek görevlendirmeler veriliyor ve başkanı yargılama veriliyor ve biliyoruz şuanki sisteme göre hepsi dokunulmazlığı var.Ve en önemlisi dikdatörlüğe karşı bir önlem var 2 seçim kalabiliyor.Meclis ve başkan aynı gün seçiliyor ve biri seçilmezse birdaha oylama yapılıyor.Eksi yanı yokmu var şu madde başkanın istediği kadar yardımcı ataması ve yurt dışına çıktığında yerine gelicek kişi tam yetkiye sahip olması keşke maddelere göre evet veya hayır diyebilsek her 18 madde ayrı ayrı oylansa ama malesef öyle değil evet maddeleri hayır diyebileceğim maddelere göre daha ağır bastığından evet demeyi düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: moustapha129

Chp nin halk için halka rağmen demesi gibi hocam bu dediginiz, millete güvenmemek demektir. Yüzde 50.1 alıp bir kötü niyetli başa geçecekse millet müstehaktir. Ben millete güveniyorum. 90 yıldır ortaya o kadar manyak çıkmış ve en son feto pçi. Allahin izniyle bir şey olmaz

Hocam illa halkin secmesine gerek yok ki.Bu is darbeyle olur oyunla olur.Dis guclerin desteklemesiyle olur.Olur da olur yani boyle onemli gelecegimize kotu yon verebilecek detaylari atlamamak gerekir.Boyle sey olur mu ? dememek gerekir.Bende guveniyorum halka ama oldugunda onunu kesemezsin.Ben Erdoğan a demiyorum zaten.Erdoğan dan sonra gelecek olanlara demekteyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mesaopp -- 9 Nisan 2017; 13:11:0 >
  • DIŞ MİHRAPLARA İNAD EVED !!!

Şaka

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gebba -- 9 Nisan 2017; 13:26:14 >
  • Daha stabil ve ideolojik güdümden çıkarılmış bir sistem için evet.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: legend58

15 senedir tek hükümet var. İsteyipte geçiremedikleri yasa neredeyse yok gibi. Terör ve issizliği düşürmek için ne yapıldı da önlerine engel koyuldu?

15 senedir tek hükümet var da, 27 nisan e-muhtıra krizi, 367 krizi, 7 Şubat MİT krizi, ordudan ihraçlar, darbe girişimi, Ahmet Necdet Sezer doneminde (2003 - 2007) yaşanan veto krizleri, partiye kapatma davaları vs. de bu 15 senelik süreçte yaşandı anasını satayım. Sanki Akp bu 15 senedir tek muktedir güçmüş, kendisini alaşağı etmek isteyen hiçbir güç yokmuş gibi konuşuyorsunuz.

Gelelim su meseleye. Sana soruyorum:

Erdoğan'ın iradesi olmasa veya yerinde başka biri olsa;

HDP'li vekiller içeri alınabilir, terör propagandası yapanlar tutuklanabilir, batı sürekli bastırıyor ve PKK'dan yana taraf oluyorken örgütün üzerine bu kadar gidilebilir, ABD ile YPG kavgası kurulabilir, "Suriye'nin kuzeyinde asla bir terör devletine izin vermeyeceğiz" denilebilir miydi? Kim yapacaktı bunları? Kılıçdaroğlu mu?

Şimdi Erdoğan senden şunu istiyor;

Bende çelik gibi bir irade var, çivi gibi de bir müminim. Tuttuğumu ne yapar eder koparırım. Terörle, işsizlikle mücadele için gerekli olan şey meclisten yasa çıkarmak değil. Eğer böyle olsaydı zaten biz cözerdik, bizden öncekiler cözerdi. Güçlü ve istikrarlı bir yürütme, iç içe geçmemiş, ayrılmış bir kuvvetler ayrılığı, hızlandırılmış bir işleyiş, bürokratik ve vesayet engellemelerinin giderilmesi gerek. Kısır döngü gibi tekrarlayan, patlak veren krizlerle uğraşmak yerine benim ÖNÜME BAKMAM gerek. Bunun için EVET istiyor..

Peki ya Erdoğan dan sonra gelecek CB kötü niyetli biri olursa ne olacak ? Sen anlık düşünüyorsun ancak ileriye bakmıyorsun

Yahu asıl bu soruyu, eğer sistem değişmezse Erdoğan'dan sonra ne olacak diye sizin sormanız gerekiyor. Sistem değişmezse, Erdoğan sonrası tek başına iktidar olabilecek bir parti, Erdoğan gibi %45 kemik oyu olan bir lider gelecek mi? Yine mahkum mu olacaksınız belirsizliklere, koalisyonlara, Erdoğan gibi bir lider gelene kadar?

Yahu bundan kaygı duyuyorsan hayır değil, EVET demen gerekiyor..

Ayrıca, diyelim ki oldu da halk tarafından seçilmesine karşın kötü niyetli biri olduğu aleni ortada olan bir CB ile karşılaştık. O zaman eski sistem gibi CB'ler salt "vatana ihanet" suçundan soruşturulmayacak. İşledikleri herhangi bir siyasi suç sebebiyle TBMM'de çoğunluk oyu çıkarsa soruşturulabilecek. Dolayısıyla bu da böyle bir durumda CB'nin görevinden düşürülmesi anlamına gelecek.

Yahu biraz çalıştırsanız kafayı, siz de EVET diyeceksiniz..

Bu anayasa değişikliği güçler birliğini savunuyor yani herşey yasama yürütme ve yargı başkanda toplanıyor.Ama şu an kı sistem de kafasına göre kararname yani yasa çıkaramaz.Ayrica çıkarmaya çalışsa bile şu anda TBMM itiraz edebilir çünkü yetkisi var ve önünde engel var (TBMM engeli).Sen bu engeli hem aşıyorsun ve içini yarısından çoğunu kendi seçtiklerini koyuyorsun ve diyorsun kı bu seçtiklerim beni yargilayabilir.Sence böyle birşey mümkün mü?

Ayrica kotu niyetli CB olduktan sonra istedigin yasayi cikarabilirsin neden diyeceksin cunku kuvvetler birligi yani hersey sende bitiyor.İstersen meclisi fes edersin ve icini kendi adaminla doldurursun boylece seni yargilayacak kisi de kalmaz ? İstedigin adami da iceri attirirsin.Bunlar olmayacak seyler mi ?

BOYLE BİR TEHLİKE VARKEN HALA NEDEN EVET İ SAVUNUYORSUNUZ ? Kafa calissa HAYİR vereceksiniz.

Ayrica savundugunuz yonetim Kurdistan bayragini gondere cekilmesine izin veriyor.Not:Kurdistan diye bir yer ve bayrak yok .Buna goz yumuyorsaniz evet basin Benim diyeceklerim bu kadar

Şu maddeleri adam gibi okusaydın, bu mesajı yazmamış olurdun..

Yürütme, yargı, yasama eğer tek elde toplansaydı;

- CB halk tarafından, 5 yıllığına ve max. iki dönem mi seçilirdi?

- aldığı her karara yargı yolu açık olur muydu?

- görev süresi bitse dâhi yargılanabilir miydi?

- Kanun yapma yetkisi olmaz mıydı?

- OHAL, bütçe gibi şeyler TBMM onayına sunulur muydu?

- Uluslararası antlaşmaları onaylama yetkisi olmaz mıydı?

Yasama tamamen Meclis kontrolünde kardeşim. İyi araştır, iyi öğren. CB de tamamen meclis tarafından denetlenebilecek.

Gerçek bir kuvvetler ayrılığı. Yasayı meclis çıkaracak, CB'de yasa çıkarma yetkisi YOK. Senin kararname dediğin yetki; CB'de yasa yetkisi yok. Yürütmeye ilişkin kararname çıkarabilecek, bu da çok sınırlı bir alanda: Meclisin çıkardığı kanun hakkında CB bir kararname çıkaramayacak, çıkarılan kararname anayasayı ihlal ediyorsa kaldırılacak, temel hak ve özgürlüklere dair bir kararname olmayacak, kararname ile mevcut yasalar çelişirse, kararname değil meclis tarafından çıkarılan mevcut yasalar yürürlükte olacak. Kanunda açıkça düzenlenmis konulara dair CB asla bir kararname çıkaramayacak. CB'ye bu yetkinin verilmesindeki gaye, icraatı yavaşlatan bürokratik engeller için. ÖTESİ DEĞİL, FAZLASI YOK. İnanmıyorsan git maddeleri oku.

Şimdi bu mesajı oku, sonra tekrar oku. EVET mantıklıymış diyeceksin.. EVET de bir tehlike yok, varsa aklına takılan soru gel sor ne tehlikesi varmış biz de öğrenelim anasını satayım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LegendByTheWay -- 9 Nisan 2017; 13:29:13 >

• Maddelerde yamuk görmüyor musun? Yasama yürütme yargı tek elde toplanıyor bu yamuk değil mi? Sözde başkan her suçtan yargılanabilecek ama fiiliyatta uygulanması imkansız biraz yorumla. Başkan bütün meclisi fesh edebiliyor, meclisin üstündeki baskıyı bir düşün. Kendi başına kanun yapabilecek, meclis onayına sunulacakmış, sence başkan çıkarmış bir partinin mecliste mv çoğunluğu olmayacak mı? Chp hdp hayır demiş umrumda değil. Aklım fikrim var düşünüp, yorumlayıp, karar verebilirim.Bu maddelerle ülkenin ekonomisinin düzeleceğine, terörün biteceğine zerre kadar inanmıyorum.Ha koalisyonlara ben de karşıyım ama koalisyonlardan kurtulacaz diye monarşiyle yönetilmek istemiyorum.Bu maddelerin ülkeye fayda getireceğine inanmıyorum. Ülkücüyüm hayır diyeceğim.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.