Şimdi Ara

Ak partili arkadaşlara bir sorum var. Neden evet? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.199
Cevap
5
Favori
44.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ak partili arkadaşlara bir sorum var. Neden evet?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lazer__ kullanıcısına yanıt
    Basit mantık.Herkes mevcut siyasi tablodan şikayetçi.Koalisyon hükümeti istemiyorlar.Soyleki birbirlerine hakarete varan eleştiriler yapıyorlar.Bunlar nasıl bir durumda aynı ortamda beraber olurlar,çıkarları varsa.Yoksa ülkenin refahı için tabiki biraraya gelmezler.Ak parti mevcut tablodan kimsenin memnun olmadığını biliyor ve ben bunu değiştirmek için yeni bir yöntem deniyor.Halk sistemden zaten memnun değil,o yüzden değişim öneren partiye oy veriyor.Muhalefet ise hiçbir yenilik sunmuyor.Chp nin söylemleri çok uzun vadede gerçekleşme ihtimali olan seyler.Ama Ak parti kısa zamanda değişim vadediyor.

    Köprü,Yok vs yatırımların sonuçlarını insanlar 3-5 senede görüyor.Ama zararlarını gormek için onlârca yıl beklemeleri gerekir.

    Muhalefetin kafası buna basmadigindan aynı soylemler.

    Rejim değişikliği,Cumhuriyet,Atatürk vs sadece chp seçmenine yönelik.Secim kazanmak istiyorsan,rakibinden oy çalman gerek.

    Bir tarafta doğru yanlış birşeyler yapmaya çalışan Akp diger tarafta dogru veya yanlis hiçbirşey yaptırmak istemeyen chp.Goruntu bu.

    Kimsenin temsilcisi paralı adamı olmadığından anlatım,imla hatalarından affınıza sığınıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kalavar

    Pekı dediklerinizi okudum. Ancak benzin olmuş 5 lira. Gecmediğim köprülere para kesiliyor. Asgari ucret kuş kadar. Reisinizi sevmeyenlere terörist deniliyor ki en cok bu Üzdü beni.. İnsanlar mutsuz. Ülkede heryer Suriyeli. Herkes ayrışmışa durumda. Bi yol bi köprümü insanları mutlu edecek bunu anlayamıyorum. İşsizlik zirvede. Hayat pahalı. Alım gücü berbat. Herkesle kavgalıyız. Dostumuz yok. Hergün zam... BUNLAR varken evet demek olmaz.



    Dusuncelerinize saygılıyım. Herkesin dusuncesı aynı olamaz. İyi aksamlar.

    Şimdi bunları yazarken ülkenin Erdoğan öncesi haline aklın eriyormu söylüyorsun, yoksa laf olsun diye mi? Benzin Erdoğandan önce bedava dağıtılıyor gibi anlatılıyor. bırak benzini İstanbul gibi bir şehirde haftada bir defa musluktan su gelirse millet şükrediyordu. Allahın suyunu akıtmaktan aciz adamlar reis yol yapmış diye aklı sıra dalga geçiyor. Dalga geçtiğin adamın yapamayıpta senin zihniyetin bu ülkeye yaptığı birşey ortaya koyun. Suu diyorumm suu, koskoca İstanbulda su istasyonları kuruldu, millett tankerden, kuyuladan su çekiyordu. Hiç bir rezillik yaşamamış, Anasından İphone ile doğmuşlar, avatarla büyümüşler gelmiş burada hikaye anlatıyorlar.

    Bu ülkede hizmet edeni hep taşlarlar. Kendi hiçbir şey yapmamıştır, ne yapılana destek verir, engel olmak için de elinden geleni, her pisliği yapar. Gezi olayları yakın zamanda yaşandı. Adam ağacı bahane edip, 3. köprüyü durdur, 3. havaalanını durdur diye istekte bulunuyor. hani siz taksimde yeşili koruyodunuz. mesele ağaç değil sen anlamadın mı daha diyen ingiliz alman ajanları memleketlerine dönüş yaptılar.

    15 senede o kadar saldırıya rağmen bu ülke çok yol katetdi. Neden evet denilmesi için yüzlerce sebep söylenebilir ama en önemlisi bu sistemle gitmiyor. Sistem cunta üzerine kurulu, canı sıkılan, eline topu tüfeği, tankı, uçağı geçiren memleketin sahibi biziz diye ortaya çıkıyor. her 10-15 senede bir aynı rezillik. bıktı bu millet. İstikrarlı bir ortam geliyor, ülke biraz kalkınmaya başlayınca memleket düşmanlarının biti kanlanıyor. Birini seçeceksem ben seçeceğim, devireceksem de ben devireceğim. Sırf bu rezil sistem kalksın diye evet vermeye değer. bırak diğer yüzlerce sebebi..

    Bu ülkede hayır diyen herkese terörist denilmiyor ama terörist vatan haini olduğu tescilli olanların hayır için çalıştıkları ortada. pkk fetö dhkpc ve batı aleni hayır çıkması için hem de her yalanı söyleyerek propaganda yapıyor. Ülkene düşman olanların tutumu ortadayken kimse niye bunlara terörist deniyor diye alınmayacak. Adam vatan millet düşmanı, ülkede 241 insan öldürmüş, ülke tarihindeki en kanlı darbe olduğunu Kılıçdaroğlu Yenikapı mitinginde kendi söylüyor, inanmayan açsın dinlesin. Bugün çıkmış fetöden ciadan gelen üç beş yalan maile dayanıp darbe kontrollüymüş falan diyor. Erdoğanın dediği gibi kontrollü olan darbe değil sensin. Batılı Abd li abilerinin fetönün kontrolünde hareket ediyorsun. Vatan hainini, teröristleri aklamaya çalışma vazifesini kim verdi size de 8 ay geçti ağız değiştirdiniz.

    Bu ülkede teröristin durduğu yer bellidir, teröristin yanında duranlar da bellidir. Vatan düşmanlarının hayır dediği bir ortamda Hayır demenin neresinde hayır olacak. fetö gibi hainin avukatlığını yaparken Evet diyeni de egeden denize dökmekle tehdit ediyor, yunan askeriyle evet diyeni aynı kefeye koyuyor. Asıl hakaret nerede iyi görün...

    Bir de heryer suriyeli muhabbeti var. ne yapalım, idlibteki gibi biz de üzerlerine kimyasal bomba atıp hepsini imha mı edelim. Gavurda vicdan merhamet yok, adam savaştan kaçmış, sersefil canını zor kurtarmış. Defol git ülkene dediğin zaman gavurdan ne farkın kalıyor. Bunu söyleyenlerin zihniyetine bak, hepsi batı yalaması. fetö karşıtı görünüp darbe tiyatro hikayeleri anlatan fetö yalakaları.

    yukarda saydığın olumsuzlukların kalkması, ülkenin düzgün bir sistemle yönetilebilmesi için evet diyoruz. 15 yıldır tecrübe edildi ve sonu yine darbe ile bitti. Bu vesayet sistemi değişmeden bu ülkeye rahat yok. Erdoğan kadar güçlü bir lidere bile nefes aldırmıyorlarsa Erdoğan sonrası bu ülkeyi işgal ederler. Bu sistem değişmedikçe, vesayetçi kafaların önü kesilmedikçe bu millete huzur yok...




  • Buraya çok şey yazacaktım ama vazgeçtim.

    Çünkü insanlar at gözlüğüyle bakmaya, akp'ye ve Erdoğan'nın peşinden gitmeye devam edecekler.Adam bikaç iyi şey yaptı diye geri kalan onca yanlışı görmezden geliyorlar. Reis ne derse doğrudur diye onu destekliyor. Adam kendisi "BOP'un eşbaşkanıyım" da diyor. Madem her dediğine tâbi oluyorsun.Bak bakalım BOP nedir ? Ama pardon siz bakmazsınız. O diyorsa doğrudur deyip destek veriyorsunuz.Aferin böyle devam edin.Herşey müstehak size

    Onca şehide hakaret edercesine kürdistan b.k parçasını göndere çektiren kim ?

    Pkk'ya operasyon yapılmasın diye talimat veren kim ?

    Ettiği yemini bozan kim ?

    Bi ton vergiyi halka dayayıp, kamu da israfın dibine vuran kim ?

    Yap işlet devret modeliyle HER GÜN milyonlarca tl borcu halkın cebinden ödeyen kim ? 25+ yıl ödenecek bu para !!!!!

    Devlet kurumlarını satan kim ?

    Yatlardan vergiyi kaldırıp, halka ÖTV'yi dayayan kim ?

    Reza Zarrab'a parasını faiziyle geri ödeyen kim ?

    Dini siyasete alet eden kim ?

    Milletin inancıyla Bakara makara diye alay eden kim ?

    Milyonlarca suriyeliyi halkın içine salan kim ?

    Halkına vermediği imkanları elin mültecisine veren kim ?

    Gülen'i Bitirme Planına imza atıpta, sonra Kandırıldık diyen kim ?

    Hayır diyene potansiyel terörist diyen kim ?

    .........................................................................



    Bunları ve daha nicesini yapan akp değil'de başka bi parti yapsaydı itin g.tüne çoktan sokmuştunuz !



    Yarın bir gün cumhurbaşkanlığına eli baltalı biri geldiği zaman o adamı ordan nasıl indireceksin ? 400 milletvekilini toplayabilecek misin ? Hadi güç bela topladın, 12 tanesini kendisinin atadığı savcılar mı yargılayacak bu adamı ?



    Devletin çoğu kurumunda yolsuzluk, rezillik akıyor, özelleştirilenler istediği gibi at koşturuyor, dış borç olmuş everest kadar, benzin 6 liraya doğru gidiyor, dolar 4 liraolmuş, ev, araba, emeklilik zaten hayal oldu.



    Adam kendi koltuğunu garantiye almak için çabalıyor. Sen de çıkmış güçlü Türkiye için evet verecem diyorsun. PKK, bu millet evet desin diye hayır diyor. Pkk çıkıp açıktan evet derse bizim milletimiz hemen tersine oy verecek referandumda.Başkanlık gelirse özerklik talep edecekler.Daha şimdiden İstanbul'a özerklik istenmedi mi ?



    Biraz mantıklı düşünün.Körü körüne kimseye bağlanmanın anlamı yok.Yarın birgün bunların sonuçlarını çocuğunuz cekecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yusuf Saracen kullanıcısına yanıt
    Merhaba..



    Ya bu olay danışıklı dövüş ise

    Yada daha bir kac ay ewwel abye Vizesi giriş anlaşmaları

    Kapıları açıp Suriyelilerin gondercem diye konuşup yapmayan

    . Bence o bize karsı olan ulkelerde baskanlık gelsin ıstıyor.



    İstemem ama yan cebime koy hesabı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: programmer_onur

    Ak partili arkadaşlara bir sorum var. Neden evet?


    16 nisan akşamı da bu resmi paylaşarak başlık açmanı bekliyoruz. çomarllaaaar makarnacılaaar naralarıyla. yapabildiğiniz en kaliteli eylem işte bunlar. Tayyip ne yapmış, yol köprü yapmış. siz ne yaptınız. işte böyle boş işlerle kendinizi kandırıyorsunuz...





  • Etin kilosu kac para

    Benzin kaç para

    Vergiler ne alemde

    Elektrik su doğalgaz faturaları ne alemde

    Kaçak elektrik olayını ne yapacaz

    Terör heryer de

    Devamlı kandırılan siz

    Eğitim sistemi yerlerde

    Bilim kültür sanat yok denecek kadar az

    İnsanlar mutsuz

    1400 liraya ırgat gibi çalıştırılmak

    İşçi kazaları

    Torpil olayları

    Kendisini sevmeyenlere terörist yakıstırması

    Yama gibi asfaltlar

    Sağlık sistemi berbat

    Gencler issiz

    İşsizlik uçmuş

    Heryerden ülkemize yabancılar gırmıs





    Bunların oldugu yerde ne başkanlığı. İnşallah hayır cıkar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir konuya deginmek istiyorum. Oylamasını yapacağımız maddelerden biri cumhurbaşkanının yargilanabılmesı için 600 milletvekilinin 400 unun onayını arıyor. Ama ülkenin sistemini degistirmek için %50 arıyoruz. Ülkenin yönetim sistemini değiştirmek cumhurbaşkanını yargılamaktan daha kolay.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kalavar

    Etin kilosu kac para

    Benzin kaç para

    Vergiler ne alemde

    Elektrik su doğalgaz faturaları ne alemde

    Kaçak elektrik olayını ne yapacaz

    Terör heryer de

    Devamlı kandırılan siz

    Eğitim sistemi yerlerde

    Bilim kültür sanat yok denecek kadar az

    İnsanlar mutsuz

    1400 liraya ırgat gibi çalıştırılmak

    İşçi kazaları

    Torpil olayları

    Kendisini sevmeyenlere terörist yakıstırması

    Yama gibi asfaltlar

    Sağlık sistemi berbat

    Gencler issiz

    İşsizlik uçmuş

    Heryerden ülkemize yabancılar gırmıs





    Bunların oldugu yerde ne başkanlığı. İnşallah hayır cıkar..

    hayır dediğin zaman hepsi düzelecek değil mi? Eti bedavaya yiyeceksi. bak sana yaşadığım bir olayı anlatayım. İstanbul büyükşehir belediye seçimi var, chp adayı nurettin sözen, chp teşkilatı kapımızı çaldı, buyur ettik konuştuk. bize bir broşür verdiler. evde küçük bebek de var. Eğer Nurettin bey seçilirse her sabah bebenin sütü kapınıza gelecek, her sabah kapınızda ekmek, gazete süt vb. kahvaltılık ihtiyaçlardan oluşan bir paket bulacaksınız dendi. Nurettin Sözen seçildi, sütü geçtim Allahın suyuna muhtaç kaldık. Millet Özala kızmış, Belediyede Dalana değil sözene verdi. Ellerimiz kırılsaydı, nereden bu adam oy verdik dedi şehrin tamamı. Rahmetli Özalı zehirleyip öldürdüler, mumla aradı bu millet. Sözenin Ardından Erdoğanı seçtik başkan. Allah razı olsun şehir şehire döndü. O zamanki gazeteleri kurcala, adam ıstıranca dağlarından şehire su getirebiliyim diye çırpınıyo, milleti suya hasret bırakan o kansızlar adamla dalga geçiyorlardı. Baktılar olmayacak, millet sevdi adamı, hizmet ediyor, çalışıyor adam. Bir şiiri bahane edip içeri tıktılar. Rahmetli Erbakanı yine 28 şubat darbeyle indirdiler..

    Bugün aynı senaryo, aynı hikaye. Biz bu filmi çok izledik arkadaşım. Bu ülkeyi söylediğin hale getirenler Erdoğanın ve ülkenin üzerinde operasyon yapanlardır. Erdoğan gitsin bak göreceksin, aynı özal gibi mumla arayacak bu millet o adamı. Ülkenin başına gelmiş en büyük lütuftur o adam...




  • LegendByTheWay L kullanıcısına yanıt
    Bu engeller zaten yürütme her aklına eseni yapamasın diye var. Ağzınla, elinle denetlenebilirliği son derece güçleştirilen, elinde dünyanın hiçbir modern hukuk devletinde olmayan hem yasama hem yürütme yetkisi olan bir cumhurbaşkanlığı makamı yaratıyorsun. Üstelik bu makamı da denetleyebilmek için salt değil yüksek bir nitelikli çoğunluk sayısı belirliyorsun.



    Cümleleri güzel kurarak, eğitimli bir üslup kullanarak milleti kandırmaya çalışıyorsunuz. CB basbayağı milletin egemenliğinin teslim edildiği bir makam haline geliyor. Egemenlik, milletin oylarını temsil eden meclisindir.



    Üstelik çevir bir hayırcıyı bu anayasayı yazar demişsin. Anayasa dediğin 61 anayasasıdır. Türkiye'nin her geçen gün kutuplaşan, ayrışan toplum yapısının yaması ancak herkesi kucaklayan, uzlaşmayı direten bir anayasa ile mümkün olabilir.



    İhtiyacımız olan, baraj sınırının en az yarı yarıya indiği, sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin, kamu yararı güden tüm kamu kuruluşlarının hükümetlerin güdümünden kurtarıldığı, merkeziyetçi ekonomik politikanın engellendiği, her sesin, her fikrin karar aşamasında sesini duyurabildiği, yargının ve özellikle Anayasa Mahkemesi ve HSYK'nın tam bağımsızlığının en azından AB standartlarında sağlandığını, yasama yetkilerinin sadece meclise münhasır olduğu, hükümetin yetkilerinin bu yasaları yürütme ve gerekli gördüğü alanlarda yasa önerisinde bulunması ile meclisin kanun hükmünde kararname yetkisi verdiği sadece idari alanlarda yasamaya benzer yetkisi olduğu, tüm hükümet üyelerinin ve milletvekillerinin makul oylar ile yargılanabildiği bir anayasa yapalım, evet diye bağıra bağıra en başta ben gezeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben tek kisinin yonetmesi hizli karar alina bilmesi icin evet vericem misal sen bi kuruma gidion ordan oraya dolastiriyorlar suraya git bunu al suraya git sunu al aksam 5 oldu isini halledemedin kurumlar kapandi devlettede bu isler boyle acil hallolmasi gereken bisiy var adam kuruma yazi gonderiyo onu bekliyo ordan onay geliyo otekini bekliyor ee is isten gectikden sonra onay gelse ne gelmese ne ? Tek basli yonetim bence iyi olur geri kalan maddeler olsada olur olmasada olur 18 yas karari biraz bana ters ama oda oraya kayniyo iste



    Suan alinabiliyormu aliniyor ama hukumet ile cumhurbaskani ayni ptnin bi terslik olmuyo dusun kilictaroglu cumhurbaskani tayyip reis basbakan al basina belayi bir karar alamaya calision paso veto paso veto neyi beklicez 5 yil secimle gitsin birinden biride karar ciksin diye bekle allah bekle



    Diger maddelerin yarisina katiliyom yarisina katilmiyorum mobildeyiz kendi dusunceme gorede evet agir basiyor durum bu hayir diyicek arkadaslar sirf tayyip reis baskan olmasin diye hayir vermiyosa ben hic bisey bilmiyorum hatta sunuda idda ederim chp basinda tayyip reis olsa yemin ederim toz kondurmazlar xD

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LegendByTheWay


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hamikisi


    quote:

    Orijinalden alıntı: LegendByTheWay


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hamikisi


    quote:

    Orijinalden alıntı: LegendByTheWay


    quote:

    Orijinalden alıntı: legend58

    15 senedir tek hükümet var. İsteyipte geçiremedikleri yasa neredeyse yok gibi. Terör ve issizliği düşürmek için ne yapıldı da önlerine engel koyuldu?

    15 senedir tek hükümet var da, 27 nisan e-muhtıra krizi, 367 krizi, 7 Şubat MİT krizi, ordudan ihraçlar, darbe girişimi, Ahmet Necdet Sezer doneminde (2003 - 2007) yaşanan veto krizleri, partiye kapatma davaları vs. de bu 15 senelik süreçte yaşandı anasını satayım. Sanki Akp bu 15 senedir tek muktedir güçmüş, kendisini alaşağı etmek isteyen hiçbir güç yokmuş gibi konuşuyorsunuz.



    Gelelim su meseleye. Sana soruyorum:

    Erdoğan'ın iradesi olmasa veya yerinde başka biri olsa;

    HDP'li vekiller içeri alınabilir, terör propagandası yapanlar tutuklanabilir, batı sürekli bastırıyor ve PKK'dan yana taraf oluyorken örgütün üzerine bu kadar gidilebilir, ABD ile YPG kavgası kurulabilir, "Suriye'nin kuzeyinde asla bir terör devletine izin vermeyeceğiz" denilebilir miydi? Kim yapacaktı bunları? Kılıçdaroğlu mu?



    Şimdi Erdoğan senden şunu istiyor;

    Bende çelik gibi bir irade var, çivi gibi de bir müminim. Tuttuğumu ne yapar eder koparırım. Terörle, işsizlikle mücadele için gerekli olan şey meclisten yasa çıkarmak değil. Eğer böyle olsaydı zaten biz cözerdik, bizden öncekiler cözerdi. Güçlü ve istikrarlı bir yürütme, iç içe geçmemiş, ayrılmış bir kuvvetler ayrılığı, hızlandırılmış bir işleyiş, bürokratik ve vesayet engellemelerinin giderilmesi gerek. Kısır döngü gibi tekrarlayan, patlak veren krizlerle uğraşmak yerine benim ÖNÜME BAKMAM gerek. Bunun için EVET istiyor..



    Peki ya Erdoğan dan sonra gelecek CB kötü niyetli biri olursa ne olacak ? Sen anlık düşünüyorsun ancak ileriye bakmıyorsun

    Yahu asıl bu soruyu, eğer sistem değişmezse Erdoğan'dan sonra ne olacak diye sizin sormanız gerekiyor. Sistem değişmezse, Erdoğan sonrası tek başına iktidar olabilecek bir parti, Erdoğan gibi %45 kemik oyu olan bir lider gelecek mi? Yine mahkum mu olacaksınız belirsizliklere, koalisyonlara, Erdoğan gibi bir lider gelene kadar?

    Yahu bundan kaygı duyuyorsan hayır değil, EVET demen gerekiyor..



    Ayrıca, diyelim ki oldu da halk tarafından seçilmesine karşın kötü niyetli biri olduğu aleni ortada olan bir CB ile karşılaştık. O zaman eski sistem gibi CB'ler salt "vatana ihanet" suçundan soruşturulmayacak. İşledikleri herhangi bir siyasi suç sebebiyle TBMM'de çoğunluk oyu çıkarsa soruşturulabilecek. Dolayısıyla bu da böyle bir durumda CB'nin görevinden düşürülmesi anlamına gelecek.



    Yahu biraz çalıştırsanız kafayı, siz de EVET diyeceksiniz..





    Bu anayasa değişikliği güçler birliğini savunuyor yani herşey yasama yürütme ve yargı başkanda toplanıyor.Ama şu an kı sistem de kafasına göre kararname yani yasa çıkaramaz.Ayrica çıkarmaya çalışsa bile şu anda TBMM itiraz edebilir çünkü yetkisi var ve önünde engel var (TBMM engeli).Sen bu engeli hem aşıyorsun ve içini yarısından çoğunu kendi seçtiklerini koyuyorsun ve diyorsun kı bu seçtiklerim beni yargilayabilir.Sence böyle birşey mümkün mü?

    Ayrica kotu niyetli CB olduktan sonra istedigin yasayi cikarabilirsin neden diyeceksin cunku kuvvetler birligi yani hersey sende bitiyor.İstersen meclisi fes edersin ve icini kendi adaminla doldurursun boylece seni yargilayacak kisi de kalmaz ? İstedigin adami da iceri attirirsin.Bunlar olmayacak seyler mi ?

    BOYLE BİR TEHLİKE VARKEN HALA NEDEN EVET İ SAVUNUYORSUNUZ ? Kafa calissa HAYİR vereceksiniz.

    Ayrica savundugunuz yonetim Kurdistan bayragini gondere cekilmesine izin veriyor.Not:Kurdistan diye bir yer ve bayrak yok .Buna goz yumuyorsaniz evet basin Benim diyeceklerim bu kadar

    Şu maddeleri adam gibi okusaydın, bu mesajı yazmamış olurdun..



    Yürütme, yargı, yasama eğer tek elde toplansaydı;



    - CB halk tarafından, 5 yıllığına ve max. iki dönem mi seçilirdi?

    - aldığı her karara yargı yolu açık olur muydu?

    - görev süresi bitse dâhi yargılanabilir miydi?

    - Kanun yapma yetkisi olmaz mıydı?

    - OHAL, bütçe gibi şeyler TBMM onayına sunulur muydu?

    - Uluslararası antlaşmaları onaylama yetkisi olmaz mıydı?



    Yasama tamamen Meclis kontrolünde kardeşim. İyi araştır, iyi öğren. CB de tamamen meclis tarafından denetlenebilecek.

    Gerçek bir kuvvetler ayrılığı. Yasayı meclis çıkaracak, CB'de yasa çıkarma yetkisi YOK. Senin kararname dediğin yetki; CB'de yasa yetkisi yok. Yürütmeye ilişkin kararname çıkarabilecek, bu da çok sınırlı bir alanda: Meclisin çıkardığı kanun hakkında CB bir kararname çıkaramayacak, çıkarılan kararname anayasayı ihlal ediyorsa kaldırılacak, temel hak ve özgürlüklere dair bir kararname olmayacak, kararname ile mevcut yasalar çelişirse, kararname değil meclis tarafından çıkarılan mevcut yasalar yürürlükte olacak. Kanunda açıkça düzenlenmis konulara dair CB asla bir kararname çıkaramayacak. CB'ye bu yetkinin verilmesindeki gaye, icraatı yavaşlatan bürokratik engeller için. ÖTESİ DEĞİL, FAZLASI YOK. İnanmıyorsan git maddeleri oku.



    Şimdi bu mesajı oku, sonra tekrar oku. EVET mantıklıymış diyeceksin.. EVET de bir tehlike yok, varsa aklına takılan soru gel sor ne tehlikesi varmış biz de öğrenelim anasını satayım..

    Yürütme yargı yaşama tek elde toplanıyor. Acayip saçmalamışsın.



    Aldığı karara yargı yolu açık mı kendi atadığı anayasa mahkemesi mı, yoksa kendi atadığı hsyk kontrolündeki yargı mı ?



    2 dönem değil 3 dönem, son döneminde meclis seçim kararı alirsa 3 dönem oluyor 15 yıl eder.



    Kanun hükmünde kararname nedir git oku.



    Ohal meclise sunuluyor meselesi değil tek başına ilan edebilmesi sorun, bütçe ise onaylanmazsa bir önceki bütçe devam ediyor.



    Resmen diktatörlük bu, bu arada meclis tamamen işlevsiz zira 200 kendine bağlı vekille meclisi tamamen anlamsız hale getirebiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • LegendByTheWay L kullanıcısına yanıt
    Yargıyı zaten cumhurbaşkanı belirliyor ve ohal ilan etme yetkisi var yeni sistemde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerrjo1

    Bugün aynını sordum. Başladı koyu akpli arkadaş dış mihraklar, fetö, avrupaya saydırmaya.. Dedim referandumu bırak ta şu kırmızı etin fiyatı ne olacak ? Kıpkırmızı oldu çiğköftelik çift çekilmiş kıyma gibi.

    Dedim hadi domatesi, biberi mevsiminde yeyin dediniz de eti ne zaman yiyelim ? Kurbanda mı ?

    Sonra hiçbir şey demeden çayını zıkkımlanıp toz oldu .


    Hayır, hayır, hayır !

    Amaan reisleri ne derse onu diyor bu koyunlae başka birşey değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ertewas


    quote:

    Orijinalden alıntı: programmer_onur

    Ak partili arkadaşlara bir sorum var. Neden evet?


    16 nisan akşamı da bu resmi paylaşarak başlık açmanı bekliyoruz. çomarllaaaar makarnacılaaar naralarıyla. yapabildiğiniz en kaliteli eylem işte bunlar. Tayyip ne yapmış, yol köprü yapmış. siz ne yaptınız. işte böyle boş işlerle kendinizi kandırıyorsunuz...



    Kardeşim sen ironiyi anlamamışsın yav.

    Sağlıklı düşünemiyorsun kardeşim. Bir nevi hipnoz, bir nevi telekinezi. Allah yardımcın olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 9 Nisan 2017; 14:39:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99


    quote:

    Orijinalden alıntı: LegendByTheWay


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hamikisi


    quote:

    Orijinalden alıntı: LegendByTheWay


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hamikisi


    quote:

    Orijinalden alıntı: LegendByTheWay


    quote:

    Orijinalden alıntı: legend58

    15 senedir tek hükümet var. İsteyipte geçiremedikleri yasa neredeyse yok gibi. Terör ve issizliği düşürmek için ne yapıldı da önlerine engel koyuldu?

    15 senedir tek hükümet var da, 27 nisan e-muhtıra krizi, 367 krizi, 7 Şubat MİT krizi, ordudan ihraçlar, darbe girişimi, Ahmet Necdet Sezer doneminde (2003 - 2007) yaşanan veto krizleri, partiye kapatma davaları vs. de bu 15 senelik süreçte yaşandı anasını satayım. Sanki Akp bu 15 senedir tek muktedir güçmüş, kendisini alaşağı etmek isteyen hiçbir güç yokmuş gibi konuşuyorsunuz.



    Gelelim su meseleye. Sana soruyorum:

    Erdoğan'ın iradesi olmasa veya yerinde başka biri olsa;

    HDP'li vekiller içeri alınabilir, terör propagandası yapanlar tutuklanabilir, batı sürekli bastırıyor ve PKK'dan yana taraf oluyorken örgütün üzerine bu kadar gidilebilir, ABD ile YPG kavgası kurulabilir, "Suriye'nin kuzeyinde asla bir terör devletine izin vermeyeceğiz" denilebilir miydi? Kim yapacaktı bunları? Kılıçdaroğlu mu?



    Şimdi Erdoğan senden şunu istiyor;

    Bende çelik gibi bir irade var, çivi gibi de bir müminim. Tuttuğumu ne yapar eder koparırım. Terörle, işsizlikle mücadele için gerekli olan şey meclisten yasa çıkarmak değil. Eğer böyle olsaydı zaten biz cözerdik, bizden öncekiler cözerdi. Güçlü ve istikrarlı bir yürütme, iç içe geçmemiş, ayrılmış bir kuvvetler ayrılığı, hızlandırılmış bir işleyiş, bürokratik ve vesayet engellemelerinin giderilmesi gerek. Kısır döngü gibi tekrarlayan, patlak veren krizlerle uğraşmak yerine benim ÖNÜME BAKMAM gerek. Bunun için EVET istiyor..



    Peki ya Erdoğan dan sonra gelecek CB kötü niyetli biri olursa ne olacak ? Sen anlık düşünüyorsun ancak ileriye bakmıyorsun

    Yahu asıl bu soruyu, eğer sistem değişmezse Erdoğan'dan sonra ne olacak diye sizin sormanız gerekiyor. Sistem değişmezse, Erdoğan sonrası tek başına iktidar olabilecek bir parti, Erdoğan gibi %45 kemik oyu olan bir lider gelecek mi? Yine mahkum mu olacaksınız belirsizliklere, koalisyonlara, Erdoğan gibi bir lider gelene kadar?

    Yahu bundan kaygı duyuyorsan hayır değil, EVET demen gerekiyor..



    Ayrıca, diyelim ki oldu da halk tarafından seçilmesine karşın kötü niyetli biri olduğu aleni ortada olan bir CB ile karşılaştık. O zaman eski sistem gibi CB'ler salt "vatana ihanet" suçundan soruşturulmayacak. İşledikleri herhangi bir siyasi suç sebebiyle TBMM'de çoğunluk oyu çıkarsa soruşturulabilecek. Dolayısıyla bu da böyle bir durumda CB'nin görevinden düşürülmesi anlamına gelecek.



    Yahu biraz çalıştırsanız kafayı, siz de EVET diyeceksiniz..





    Bu anayasa değişikliği güçler birliğini savunuyor yani herşey yasama yürütme ve yargı başkanda toplanıyor.Ama şu an kı sistem de kafasına göre kararname yani yasa çıkaramaz.Ayrica çıkarmaya çalışsa bile şu anda TBMM itiraz edebilir çünkü yetkisi var ve önünde engel var (TBMM engeli).Sen bu engeli hem aşıyorsun ve içini yarısından çoğunu kendi seçtiklerini koyuyorsun ve diyorsun kı bu seçtiklerim beni yargilayabilir.Sence böyle birşey mümkün mü?

    Ayrica kotu niyetli CB olduktan sonra istedigin yasayi cikarabilirsin neden diyeceksin cunku kuvvetler birligi yani hersey sende bitiyor.İstersen meclisi fes edersin ve icini kendi adaminla doldurursun boylece seni yargilayacak kisi de kalmaz ? İstedigin adami da iceri attirirsin.Bunlar olmayacak seyler mi ?

    BOYLE BİR TEHLİKE VARKEN HALA NEDEN EVET İ SAVUNUYORSUNUZ ? Kafa calissa HAYİR vereceksiniz.

    Ayrica savundugunuz yonetim Kurdistan bayragini gondere cekilmesine izin veriyor.Not:Kurdistan diye bir yer ve bayrak yok .Buna goz yumuyorsaniz evet basin Benim diyeceklerim bu kadar

    Şu maddeleri adam gibi okusaydın, bu mesajı yazmamış olurdun..



    Yürütme, yargı, yasama eğer tek elde toplansaydı;



    - CB halk tarafından, 5 yıllığına ve max. iki dönem mi seçilirdi?

    - aldığı her karara yargı yolu açık olur muydu?

    - görev süresi bitse dâhi yargılanabilir miydi?

    - Kanun yapma yetkisi olmaz mıydı?

    - OHAL, bütçe gibi şeyler TBMM onayına sunulur muydu?

    - Uluslararası antlaşmaları onaylama yetkisi olmaz mıydı?



    Yasama tamamen Meclis kontrolünde kardeşim. İyi araştır, iyi öğren. CB de tamamen meclis tarafından denetlenebilecek.

    Gerçek bir kuvvetler ayrılığı. Yasayı meclis çıkaracak, CB'de yasa çıkarma yetkisi YOK. Senin kararname dediğin yetki; CB'de yasa yetkisi yok. Yürütmeye ilişkin kararname çıkarabilecek, bu da çok sınırlı bir alanda: Meclisin çıkardığı kanun hakkında CB bir kararname çıkaramayacak, çıkarılan kararname anayasayı ihlal ediyorsa kaldırılacak, temel hak ve özgürlüklere dair bir kararname olmayacak, kararname ile mevcut yasalar çelişirse, kararname değil meclis tarafından çıkarılan mevcut yasalar yürürlükte olacak. Kanunda açıkça düzenlenmis konulara dair CB asla bir kararname çıkaramayacak. CB'ye bu yetkinin verilmesindeki gaye, icraatı yavaşlatan bürokratik engeller için. ÖTESİ DEĞİL, FAZLASI YOK. İnanmıyorsan git maddeleri oku.



    Şimdi bu mesajı oku, sonra tekrar oku. EVET mantıklıymış diyeceksin.. EVET de bir tehlike yok, varsa aklına takılan soru gel sor ne tehlikesi varmış biz de öğrenelim anasını satayım..

    Yürütme yargı yaşama tek elde toplanıyor. Acayip saçmalamışsın.



    Aldığı karara yargı yolu açık mı kendi atadığı anayasa mahkemesi mı, yoksa kendi atadığı hsyk kontrolündeki yargı mı ?



    2 dönem değil 3 dönem, son döneminde meclis seçim kararı alirsa 3 dönem oluyor 15 yıl eder.



    Kanun hükmünde kararname nedir git oku.



    Ohal meclise sunuluyor meselesi değil tek başına ilan edebilmesi sorun, bütçe ise onaylanmazsa bir önceki bütçe devam ediyor.



    Resmen diktatörlük bu, bu arada meclis tamamen işlevsiz zira 200 kendine bağlı vekille meclisi tamamen anlamsız hale getirebiliyor.



    bu söylediklerinin hiçbiri olmazsa utanacak özür dileyecekmisin. Çünkü söylediğin her şey algı oluşturmak için söylenen abartı yalanlar. Lokantaya gidip de lokanta kapanacak, kahveye gidip de evet dersen bu adam kahveni bile kapatır, muhtarla konuşurken muhtarlıkları kapama yetkisi verme demek gibi meclis işlevini kaybediyor demek de yalanın danıskası. 20 defa okuduk o maddeleri, size sorsak Muharrem İnce gibi çark Edip millet okusak yazsak da birşey anlamaz deyip durursunuz. Dediğiniz hiç bir şey olmayacak, ne diktatör olacak, ne de meclis kukla.. meclis asıl şimdi kukla...

    https://www.youtube.com/watch?v=E_adTUyk_D0




  • quote:

    Orijinalden alıntı: programmer_onur


    quote:

    Orijinalden alıntı: ertewas


    quote:

    Orijinalden alıntı: programmer_onur

    Ak partili arkadaşlara bir sorum var. Neden evet?


    16 nisan akşamı da bu resmi paylaşarak başlık açmanı bekliyoruz. çomarllaaaar makarnacılaaar naralarıyla. yapabildiğiniz en kaliteli eylem işte bunlar. Tayyip ne yapmış, yol köprü yapmış. siz ne yaptınız. işte böyle boş işlerle kendinizi kandırıyorsunuz...



    Kardeşim sen ironiyi anlamamışsın yav.

    Eleştiri resimeydi. Aynısını 16 Nisanda gece koy ve dediğim gibi yaz, tepkileri gör...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Treth

    Konudaki üyelerin hepsi muhalif.

    Adam AKP li Arkadaşlar demiş. Bütün muhalifler zıplamış. Kime sorsak AKP ye oy vermiyorum diyor ama AKP %49 oy alıyor buradan yola çıkarak bu muhalif üyelerin hepsinin gizli AKP seçmeni olduğu sonucuna ulaşabiliriz.

    İnternet kullanmayı, doğru bilgiye ulaşmayı bilen AKP'li sayısı oldukça az. Zaten çoğunlukla cehaletten beslenen bir oluşum. İnternet kullanmayı bilen seçmenler ise anca Facebook'ta sayfalara yorum atıyor.
  • cevap veriyoruuum çünkü biz sürü halinde yaşarız .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umut_baris


    quote:

    Orijinalden alıntı: kerrjo1

    Bugün aynını sordum. Başladı koyu akpli arkadaş dış mihraklar, fetö, avrupaya saydırmaya.. Dedim referandumu bırak ta şu kırmızı etin fiyatı ne olacak ? Kıpkırmızı oldu çiğköftelik çift çekilmiş kıyma gibi.

    Dedim hadi domatesi, biberi mevsiminde yeyin dediniz de eti ne zaman yiyelim ? Kurbanda mı ?

    Sonra hiçbir şey demeden çayını zıkkımlanıp toz oldu .


    Hayır, hayır, hayır !

    Amaan reisleri ne derse onu diyor bu koyunlae başka birşey değil.

    Sen ne diyorsunya. pkk fetö hayır diyor. peki sen niye hayır diyorsun. yeni sistem diktatörlük getirirmiş eskisi daha iyiymiş. Yenisi daha kötü olsa ne diye ülke düşmanı kötüyü değil de senin iyi değin şeyi istiyor. hadi herkes koyun siz entellktüel zekalarsınız, peki ülke düşmanı neden senin dediğinin aynısını söylüyor, Entellektüel duruşunuzla derin bir yorum alsak...




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.