Şimdi Ara

airtiesteb bridge kurma yardımı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
4.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar şöyle bir bağlantı kurmak istiyorum.192.168.2.1 IP li bir adsl modemim var internete baglı.başka bir odaya buradan kablo çekiyorum..ve bu kabloyu airties rt 211 modeme bağlıyorum.modemin bağlantı şeklini bridge yapıyorum ve IP sini 192.168.2.1 veriyorum.bu ortamda bir sorun yok gibi görünüyor. isteyen kablosuz isteyen kablolu bağlanıyor.fakat günde 1-2 kez internet gidiyor..
    modemin durumunu görmek için 192.168.2.1 yazdıgımda..internet gittiğinde kablosuz bridge modem geliyor.internet geldiğinde diger modem arayüzü geliyor demekki zaman zaman IP çakışması oluyor.. mantıgını çözemedim yardımcı olabilecek var mı?

• kablo çekiyorsanız bridge bağlantı yapmanıza gerek yok. 1. modemden aldığınız kabloyu 2. modeme herhangi bir porta takmanız yeterli. 2. modeme farklı bir ip vermelisiniz. Örneğin 192.168.2.2 gibi. ayrıca 2. modemde DHCP özelliğini kapatmanız gerekir. 1. modemdeki açık olmalı. 2 modemde ayrı ayrı bağlantı kurulup kullanılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakang -- 4 Mayıs 2012; 16:35:32 >
  • dediğim şekilde bağlarsanız, ipleri 1. modem verir, ağ geçidi de 1. modemden alınır. 2. modem sadece swich görevi görür. Kablosuzlarda da problem çıkmaz. daha sağlıklı olması için, 2. modemde static route olarak 1. modemin adresini verirsiniz. (192.168.2.0 olarak) daha kolay bağlantı kurulur. bütün bağlantılar 1. modeme yönlendirilmiş olur. Ben de bu şekilde kullanıyorum.

bu sayede 2. modeme gelen ip istekleri 1. modeme yönlendirilir ve sıkıntı kalmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunaya

kablo çekiyorsanız bridge bağlantı yapmanıza gerek yok. 1. modemden aldığınız kabloyu 2. modeme herhangi bir porta takmanız yeterli. 2. modeme farklı bir ip vermelisiniz. Örneğin 192.168.2.2 gibi. ayrıca 2. modemde DHCP özelliğini kapatmanız gerekir. 1. modemdeki açık olmalı. 2 modemde ayrı ayrı bağlantı kurulup kullanılabilir.

quote:

dediğim şekilde bağlarsanız, ipleri 1. modem verir, ağ geçidi de 1. modemden alınır. 2. modem sadece swich görevi görür. Kablosuzlarda da problem çıkmaz. daha sağlıklı olması için, 2. modemde static route olarak 1. modemin adresini verirsiniz. (192.168.2.0 olarak) daha kolay bağlantı kurulur. bütün bağlantılar 1. modeme yönlendirilmiş olur. Ben de bu şekilde kullanıyorum.

Merhaba, bende de aynı sıkıntı var, yardımcı olabilir misiniz lütfen.

1.Modem (internet olan modem)
    Model: TP-Link TD854W
    DHPC açık durumda

2.Modem
    Model: Airties RT-211
    Böyle yaptığım zaman ne internete bağlanabiliyorum ne de bir daha 2.modeme

2.Modem
    Böyle yaptığım zamanda internete bağlanamıyorum ama 2.modeme bağlanabiliyorum

2.Modem
    Static Routing ayarlarını böyle yaptım, ağ geçidini 1.modemin arayüzünden bakıp yazdım

Gördüğünüz gibi tüm dediklerinizi yaptım ama olmuyor, acaba nerede hata yapıyorum?

Not: Elimde fazladan uydunetin vermiş olduğu CBW-700V model kablo modem var, eğer daha kolay olacaksa onuda kullanabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: p_r_o_t

quote:

kablo çekiyorsanız bridge bağlantı yapmanıza gerek yok. 1. modemden aldığınız kabloyu 2. modeme herhangi bir porta takmanız yeterli. 2. modeme farklı bir ip vermelisiniz. Örneğin 192.168.2.2 gibi. ayrıca 2. modemde DHCP özelliğini kapatmanız gerekir. 1. modemdeki açık olmalı. 2 modemde ayrı ayrı bağlantı kurulup kullanılabilir.

quote:

dediğim şekilde bağlarsanız, ipleri 1. modem verir, ağ geçidi de 1. modemden alınır. 2. modem sadece swich görevi görür. Kablosuzlarda da problem çıkmaz. daha sağlıklı olması için, 2. modemde static route olarak 1. modemin adresini verirsiniz. (192.168.2.0 olarak) daha kolay bağlantı kurulur. bütün bağlantılar 1. modeme yönlendirilmiş olur. Ben de bu şekilde kullanıyorum.

Merhaba, bende de aynı sıkıntı var, yardımcı olabilir misiniz lütfen.

1.Modem (internet olan modem)
    Model: TP-Link TD854W
    DHPC açık durumda

2.Modem
    Model: Airties RT-211
    Böyle yaptığım zaman ne internete bağlanabiliyorum ne de bir daha 2.modeme

2.Modem
    Böyle yaptığım zamanda internete bağlanamıyorum ama 2.modeme bağlanabiliyorum

2.Modem
    Static Routing ayarlarını böyle yaptım, ağ geçidini 1.modemin arayüzünden bakıp yazdım

Gördüğünüz gibi tüm dediklerinizi yaptım ama olmuyor, acaba nerede hata yapıyorum?

Not: Elimde fazladan uydunetin vermiş olduğu CBW-700V model kablo modem var, eğer daha kolay olacaksa onuda kullanabilirim.

her şey doğru lakin tplink modem ve airties modemi aynı ip aralığına almamışsın.

söyle yap tp modeme hiç dokunma.

airties modemi önce bi düğmeden resetle.

ilk önce ip adresini 192.168.1.250 yap.

daha sonra dhcp aktarıcısını etkinleştir ve 192.168.1.1 gir.

kablosuz ayarlarını yap.

bu kadar. sorun çözülür.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sn. utkanizmit, akşam eve gider gitmez deneyeceğim teşekkür ederim.
    Peki Static Routing ayarını yapmama gerek var mı, varsa oraya hangi ip'yi gireceğim?
  • Aynı ip aralığında ve ağ geçidi 192.168.1.1 olursa static route şart değil. yine de yazmak isterseniz hedef olarak :192.168.1.0 Ağ geçidi olarak da 192.168.1.1 girmelisiniz.

Orijinalden alıntı: p_r_o_t

Sn. utkanizmit, akşam eve gider gitmez deneyeceğim teşekkür ederim.
    Peki Static Routing ayarını yapmama gerek var mı, varsa oraya hangi ip'yi gireceğim?

yok static route felan girme. Sadece yukarda yazdıklarımı yap yeterli.
    Kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: utkanizmit

kablosuz bağlandığında ip ve dns alabiliyormusun.?

Hayır

Hazır aklıma gelmişken şunu da sormak istiyorum; ben bu modemden 6 tane kablolu ve 3-4 tane de kablosuz cihaza internet vericem, ip çakışması vb sorunlarla karşılaşmam mümkün mü?

Bu haliyle bile bana yeter aslında; Sn.utkanizmit ve Sn.gunaya yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrBeyaz -- 25 Mayıs 2012; 1:39:16 >
  • iphone dns beğenmez. Manuel dns girme şansın varsa 4.2.2.3 - 4.2.2.5 gir.
    Ayrıca rica ederim.
    Kaç pc olduğu fark etmez ipler tek yerden verileceği için çakışma olmaz.

İsin garip tarafı 1.modemin wlan'ni na bağlanabiliyorum 2.modemin wlan'ni na baglanamiyorum.

• yok o bambaşka bir olay.

birde şifresi denermisin girip girmediğini.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.