Şimdi Ara

AirTies (TTNet ADSL) Kablosuz Modem Hakkında Bir Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Turk Telekom ADSL'e kayıt olduktan sonra hediye edilen kablosuz modemi kurdum fakat kablosuz modem hakkında pek bilgi sahibi değilim. Belki saçma bir soru; bilgisayarımın arkasına modemden gelen bir kabloyu (LAN galiba adı tam olarak bilmiyorum) bağlamadan nasıl girebileceğimi öğrenmek istiyorum.

Şahsen anlamadığım o kablo takılı olmadan giremeyeceksem internete neden ismi kablosuz modem?

Şimdiden teşekkürler.

• Topic kirliliği yaratmamak için bende buraya sorayım.

Kablosuz modem almak istiyorum,sorum şu.

Kablosuz modemi varales almadan masaüstüne kabloyla bağlayıp masa üstü pc yi çalıştırıp nete bağlanabilirmiyim,
    aynı andada dizüstünden aynı kablolu modemi görüp dizüstünden nete bağlanabilirmiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dozi17 -- 29 Ekim 2007; 3:08:19 >
  • Ne yani anlamadım wireless ne demek kablosuz modem ne demek? Pek bilgi sahibi değilim aydınlatırsanız çok sevineceğim.
  • Wireles kartı gibi birşey var alıcı aynı usb gibi o olmadan kablosuz bağlanamassın diye hatırlıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: MetronoM61

Wireles kartı gibi birşey var alıcı aynı usb gibi o olmadan kablosuz bağlanamassın diye hatırlıyorum

Yani bu kablosuz modem ile alakalı değil. Tamam anladım. Peki nasıl temin edilecek bu? Daha aydınlatıcı bilgiler verirseniz çok sevineceğim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ftb

quote:

Orjinalden alıntı: MetronoM61

Wireles kartı gibi birşey var alıcı aynı usb gibi o olmadan kablosuz bağlanamassın diye hatırlıyorum

Yani bu kablosuz modem ile alakalı değil. Tamam anladım. Peki nasıl temin edilecek bu? Daha aydınlatıcı bilgiler verirseniz çok sevineceğim.

ftb zannedersem öyle. Hiç kullanmadım fakat pek de bilgim yok. Kusura bakma kardeşim.
  • varales ne ki???
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @ftb...

Kablosuz bağlantı wireless veya wi-fi olarak ta geçer...Masaüstü bilgisayarları yani PC ler için pek gerekli olmayan bir özelliktir...Ha bir evde veya ofiste birden fazla pc vardır ve mekan büyüktür...Burda her tarafa kablo döşemektense hepsine birer wireless kart takılarak sorun halledilir...Bunun içinde aşağıdaki gibi bir kart kullanılabilir...

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=90813&productid=bd70097

Eğer bu kartı pc ne takmassan (tabi onboard olarak yoksa) kablosuz olarak internete bağlanamassın...Zaten modemi kurmak ve ayar yapmak için her halükarda kablo ile bir defalığınada olsa modeme bağlanacaksın...Bende TT nin kampanyasından aldığım Airties RT-205TT kullanıyorum...Bi ara evede bu modeme bağlı kablolu olarak 2 pc ve kablosuz olarakta 2 laptop kullandık...

@dozi17...

Evet kablosuz modemi kablolu olarak ve/veya kablosuz olarak kullanabilirsin...Ayrıca dediğin gibi bir pc de kablolu olarak internete bağlıyken evin bir diğer yerinde kablosuz olarak laptopunla da internete girebilirsin...

@MetronoM61...

Evet wireless aparatları iki şekilde oluyor...Biri pci kart bu masaüstü bilgisayarlar için kullanılabiliyor...Birde usb wireless, bu hem pc hem laptoplar için kullanılabiliyor...Aşağıda usb den bağlanan bir wireless aparatı...

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=82048&productid=bd93465

• teşekkürler rapator
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.