Şimdi Ara

Airties AP-301 Access Point sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
9.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eylül 2007'den itibaren sınırsız 4096 kb erişim hızındayım.
    Yan daire ve üst çapraz daireye kablo ile internet veriyorum.
    Daire başı 25 ytl ödüyoruz (ben 28) toplam 78 ytl.
    Üst komşu tutturdu kablosuz istiyorum diye.
    AP-301 aldık ama hiç bir fayda etmedi.
    Ne yaptıysam olmuyor.Bazen sinyal alıyor bazen almıyor sanırım bozuk geldi bu ürün.
    Koysepete.com'dan almıştık iade edicez.
    Size sorum şu,

-30 metrelik bir kablo sonrasında access point'i taktım.
    Acaba o nedenle mi sinyal gitmiyor? 30 metre kablo interneti 1 senedir iletiyor fakat ap-301 ile verimsiz oldu.
    Kısa kabloya taktım aynı odada bazen çekiyor ama genelde sinyal alamıyor.
    Çözemedim olayı.Airties'a güvendim hata mı ettim? Modemlerindeki performans ucuz AP-301 için başarısızlıkla mı sonuçlanıyor?

Son nokta olarak access point almamız için uygun fiyatlı ve bizi üzmeyecek hakkını verecek ne önerirsiniz?
    Tesekkür ederim

• ap301 hic kullanmadim ama wireless modemlerinde dedigin kesilmelere birden fazla cihazda karsilastim. acikcasi airtieslarin wirelesslari biraz sorunlu.

kablolamada bi sorun yoksa 30mt network icin uzun bir mesafe degil.

iade sansin varsa yol yakinken airtiesdan kurtul derim. wireless icin kendi kullandigim modellerden dlink 2100ap oneririm. cok stabil ve wireless mesafesi iyi olan bi urun.
  • hepsiburada.com'da bahsettigin ürüne baktim

AirPlusXtremeG DWL-2100AP 108 Mbit’e kadar çıkabilen, 2.4 GHz frekansından 802.11g 15X teknolojisini kullanarak klasik 802.11b cihazlarının 15 katı hızında iletişim yapmayı sağlayan oda-içi bir kablosuz erişim cihazıdır.

"oda içi"
    bunu anlayamadım
    :)

kullanicilar sitede kiyas tablosu olusturmus
    USRobotics USR815461 125Mbps MAXg WIRELESS ROUTER ACCESS POINT %70
    DLINK 2100 %64

ne yapayim?
  • oda ici indoor un tercumesi. ev ici daha iyi bir tercume olurdu. outdoor access pointler var bide. disarda kullanmak icin acik alanin soguna sicagina yagmuruna dayanacak sekilde yapiliyorlar. dogal olarak fiyatlari 1000$ civarlarinda oluyor.

usr'in butun urunleri sorunsuz ve stabildir bu yuzden her yerde taraftarlari coktur ama wireless larinin menzillleri oyle cok genis degil. yani yaygin inanisin aksine en kaliteli degildir yinede alirsan pisman olmiyacan bi marka.

dlink i kullandigim turkiyede satilan modeller arasindan onerdim. diger kaliteli markalarinda es deger urunleri var su bundan kesinlikle ustundur demek zor.

turkiyede satiliyo olsa buffalonun cok kaliteli wireless routerlari var. hem fiyatlari cok uygun hemde cihazlarinin icinde en kaliteli donanimlar var. 50$ lik whr-hp-g54 modelinde dahili wireless sinyal kuvvetlendirici var. wireless menzili simdiye kadar kullandigim tum indoor cihazlardan cok daha genis. yaklasabilen baska marka yok. bunun ustune isin meraklisi icin yuklenebilcek bir suru 3rd party firmware var. normalde 1000$ routerlarda olan hotspot ve benzeri gibi bir suru ozellik siradan bi ev routerinda kullanilabiliyor.

son olarak 125mbit 108mbit olayina prim verme hic bir espirisi yok. tam verimle kullanabilmen icin access pointle ayni marka ayni ozellikte wireless adaptorun olmasi lazim. olsa bile sayisal degerlerde 2kat hizli gozukselerde pratik uygulamada 54mbit hattan sadece yuzde30 un biraz uzerinde hizlilar.

• @darkaura

vermiş olduğun bilgiden dolayı sana teşekkür ederim.
    madem öyle Dlink alacagım.
    bu arada benim modem Asus AAM6020VI 3 senelik ve süper wlan sağlıyor.
    asus hakkında ne düşünürsün?
    senin modemin nedir merak ettim?
  • usr modem kullaniyorum ama tek cikisli kablolu. ona asus 500g premium wireless router bagli. asus un dandik bi urunu ile karsilasmadim. lakin asusun bir suru urunu var hepsinde ayni kaliteyi yakaladigini soyliyemiyecem. ama bendeki routerindan memnunum. ne eziyetler yaptim kac kere yukledigim 3rd party firmwarelerden cihazi kullanilmaz hale getirdim. kurtarmak icin icini acip rom'unu kisa devre etmem gerekti. 3 sefer kesinoldu deyip hurdaya kaldiracakken geri dondurdum. bu kadar eziyete ragmen hala yuksek performansla calismaya devam ediyor.

onceki entryde buffaloyu bu kadar ovdun niye asus kullaniyorsun dersen. iksinide yerine gore farkli islerde kullaniyorum. buffalonun menzili cok uzun. uzerine kendi hazirladigim hotspot yazilimlarini yukleyip satiyorum. repeater olarakda cok iyi is yapiyor. ama evimde asus var cunku 500g premium da usb portlari var. usb olunca harici hard disk baglanabiliyor. harici hardiskde linux tabanli torrent client kurulu. bu clienti web browserdan kontrol edebiliyorum. boylece evde olmasamda torrent dan yeni film download'u ekliyip mevcut downloadlari takip edebiliyorum. cok kullanisli oluyor.

• sanıyorum arkadasa gelen access pointte bir sorun var. ben rt205 ve wus 300 ile birebir görüş olmadan 110 metre gibi bir mesafeye bağlanabiliyorum. tek yaptığım wus için elek kullanmak. düşük sinyallerde hatta sinyal yok derken bile nette sörf yapmak mümkün.

eğer değiştirme imkanın yoksa aleti bana yollar mısın?

ciddiyim. bana ulaş pm den.

şimdi netmaster 3 portlu access point kullanıyorum vaio ile 2 seviye sinyal varken bile kopmalar yaşıyorum. bağlı derken bile nete giremiyorum.

airties 301 işini görmüyorsa yolla sony style
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Access point bağlantı sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ap301 i kullanmadim direk suclamak istemem ama airties'in diger wireless inda cok problemlerle karsilastim. muhtemelen uyumuszluklar var. normal laptoplada kopmalar yapiyor ama genelde farkedilmiyecek kadar kisa surelerde oluyor. ama laptop degilde wireless baska bi cihazla baglaninca pda yada n95 gibi sorunlar daha belirgin oluyor. baglanti eziyete donuyor. kendi wireless adptorleri ile belki sorunsuz calsiyordur neticede birbirlerine uyumlu olcak sekilde uretiliorlar ve genelde ayni chipsetler ve yazilim tabanlari oluyor. airtiesda calisan muhendis bi arkadasla gorustugumde mad wifi tabanini kullandiklarini soylemisti. atheros un klasik yazilimi uzerine genisletilmis bi software ortami.
  • nightmare dedigin gibi ürün arizali galiba.
    aynen iade edicem koysepete firmasina.
    neden benim bozuk aleti almak istedin anlamadim
    cok istiyorsan ver siparis gelsin aynen
    darkaura arkadasim senin wi-fi konusunda bilgin süper ötesi
    bu kadar bilgiye inan sahip degildim.
    airties markasini 2 sene oncesine kadar ben de pek sevmezdim fakat,
    telekom'un yaz firtinasi kampanyalarinda promosyon olarak verdigi modem cok kullanisli gelmisti
    adam gibi yapmislar diye sevmistim.
    ap-301 sanirim benim sanssizligima oldu
    hazir modemlerden konuyu actik,
    e61i ve e90 kullaniyorum 802.11b/g destekli
    hemen her yerde wlan bulup giriyorum (alisveris merkezleri,cafe ve restoranlar)
    onun disinda sifreli wlan aglarina baglanamiyorum.
    acil bir durum oldugunda ortada kaliyorum
    hack gibi insanlarin özel hayatina saygisizlik iceren davranislardan nefret ederim ama
    sifreli wlan aglarina nasil baglanabilirim?
    birsey indirmicem zarar vermicem isimi bitirip cikicam
    bilgin vardir umarim
    =)

• hmm.
    telefonda wireless kirman zaten mumkun olmaz. her laptoplada bile mumkun degil. uygun chipsetli wireless alicinin olmasi lazim. uygun chioli wireless kartin olsada windows ortaminda yapabilceklerin kisitli linux kullanmak gerekiyor. uygun sistemi kurmasi baya zahmetli. ugrasmak gerekiyor.
  • İşyerinde Ap-301 kullanıyoruz. Orjinal firmware ile resetlenmeler vs problemler vardı. Son firmwareyi yükleyince düzeldi. Firmware güncellemesi deneyin kanal değiştirin (1-6-11) olmazsa iade edin.
    Bana göre bu cihazın en iyi avantajı volta düşmelerine karşı diren göstermesi. TR şartlarında bu özellik gerekli. Sırf bu yüzden USR modeme 20 ytlye SPSli adaptör aldım.
    Verici cihazın gücü kadar yerleştiği yer de önemli. Üç yıldan fazladır, 9108 ile biri 100m diğeri 30m ters açıda mesafede iki masaüstü ve bir dizüstü kullanıyoruz. Modemin de alıcı cihazların da antenlerinin arkasına alüminyüm folyo kaplı yansıtıcılar koyduk. Randımanlı çalışıyorlar. Ama modemin olduğu apartmanın giriş katında sinyal yokoluyor. (modem 4. katta)

Drakaura bir sorum olacak. 50$ civarında bildiğin en iyi Wireless Client görevi yapabilen cihaz hangisi? D-link 2100 düşünüyordum ama emin olamıyorum. Ebaydan alışveriş yaparım, yurtdışında bulunan bir model de olabilir.
    Desktop'tan lan kablosunu takıp, A.P.yi pencereye monte edip kullanmak istiyorum.

• airtiesdaki arkadasla konusurken kendiside altini cizmisti airties turkiyedeki dengesiz voltajlari goz onunde bulundurarak tasarim yapiyor. bu airties in bi artisi. ama wireless sistemlerinde cok sorunlarla karsilastim. bu konuda alcaklari daha baya bi yol var. fakat airties itu maslak kampusundeki teknokentte kendi arge'sini yapiyor. wireless konusunda surekli kalifiye eleman arayisindalar. defalarca cok cazip tekliflerde bulundurlar ordan biliyorum ;) kendi projelerim olmasa su an airtiesda calisiyo olabilirdim. aslinda cok yaratici wireless projeleri uzerinde calisiyorlar. bence ilerde cok iyi yerlere gelebilirler. turkiyede argeye bole onem veren sirket sayisi cok az.

client mode sorusuna gelirsek. dlink2100le isin biraz zor olur. 2100 cok iyi bi access point ama client mode da tam manasi ile cin iskencesi cektiriyor. ebayden alisveris yapacaksan hic turkiyedeki modellerle ugrasma direk dd-wrt v24 yada v23 yuklu bi buffalo whr-hp-g54 al. biraz kurcalarsan tahminlerinin cok otesinde seyler yapabildigini gorursun. hele genis bi networkde kullanicilar uzerinde kontrol istiyorsan mukemmel. v24 ile v23 arasindaki fark ikisindede client mode var ama v24 de fazladan repeater modudada mevcut. ama v24 hala gelistirme asamasinda stable surum henuz cikmis degil. dd-wrt nin en buyuk ustunlugu dlink ve diger access pointlerde oldugu gibi baglanilcak cihazda uyumlulukda gerekmiyor her model access pointe baglanabiliyor.

dd wrt yuklu buffalo pahaliysa orjinal buffalo alip kendinde dd-wrt yukliyebilirsin. ama web arayuzunden yuklenmiyor tftp kullanman gerek. ingilizce biliyorsan dd wrt nin wiki'sinde her turlu dokuman mevcut.

orjinal buffalo whr-hp-g54 50$ civari olcak. dd-wrt baska modellerede kurulabiliyor ama buffalonun hp versiyonunda dahili amfi var sinyal kuvvetlendiriyor. kullandigim indoor cihazlar arasinda en uzun menzile sahip olani.

• darkaura 1997 itibariyle bilgisayar ve internet dünyasindayim.
    yakin cevrem bana "digital" der.
    çünkü onlara göre çok zor şeyleri ben hallediyorum aninda.
    fakat senin bu üstün Wi-Fi bilgini gördükten sonra
    ben aslinda hiçbirşeymişim diye hayiflandim :)
    ama tebrik ediyorum helal olsun.
    yazdiklarindan hiçbirşey anlamadim umarim yardim isteyen arkadaslar anlamistir
    =)

Wlan Hack konusunda vermis oldugun bilgilerden dolayi ayrica tesekkur ederim.
  • wireless ile son bir, bir bucuk senedir yazilim bazinda cok derinlemesine ic iceyim. bi birikim olmasi normal.
  • 1-1,5 sene uğraşan biri mümkünse bunu yapsın zaten. Çevrede kaç 1-1,5 sene bu işle uğraşmış kişi olacağını düşünmeye bile gerek yok. Dolayısıyla ilgili şifreleme ve filtreleme yöntemleri yeterli gelecektir.

Çok uzun süredir kullandığım USR 5451 AP'yi öneririm.
  • dd-wrt destek listesi;
    http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Supported_Devices
    illa Buffolo almanıza gerek yok türkiyede satışta olan ürünlerden secebilirsiniz.Kişisel Fikrimde gelişmiş yönetim konsolu ve stabilite konusunda ev kullanıcıları için U.S Robotics.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cod3nam3

dd-wrt destek listesi;
    http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Supported_Devices
    illa Buffolo almanıza gerek yok türkiyede satışta olan ürünlerden secebilirsiniz.Kişisel Fikrimde gelişmiş yönetim konsolu ve stabilite konusunda ev kullanıcıları için U.S Robotics.

gene usr lobisi
    her wireless konusunda biri atlayip usr i yere goge sigdiramiyan yazilar yaziyor. usr calisanlari usr'a bu kadar sadikmi merak ediyorum

neyse usr in stabilitesini bende taktir ediyorum. ama insanlari yanlis yonlendirmeyelim. usr dd wrt full surumle calismiyor. micro ile calisiyor. usr routerlarin donanimsal olarak full destek vermeleri mumkun degil. flash memoryleri sadece 2mb(pc lerde harddiske tekabul eden parcasi). full ddwrt surum icin en az 4mb bellek gerekiyor. 2mb ye ancak micro versiyon yuklenebilir. microda sadece temel network islevleri mevcut. pek cok artisi olan gelismis programlari icermiyor.

usr urunleri cok stabil. muhtemelen testleri cok iyi yapiliyor. ama hic birinde kaliteli donanimlar bulunmaz. isi gorcek en yavas islemci en dusuk memory en kucuk ram. ayni felsefe ile wireless cikis gucundende siradisi bir sey beklemek hata olur. ev kullanicisi icin yeterli urunler ama ismine aldanip kimse ortalamanin ustunde performans beklemesin.

turkiyede uygun cihaz cok aradim. sadece ddwrt icin degil kendi hazirladigim hotspot wrt'si icinde. ama tam manasi ile destekleyen bir sey yok. biri bulursa cok mutlu olacam.

tam destek veripte bulunma ihtimali olan asus 500g/g deluxe/gp ve asus 550ge var ama hic bir yerde stokta yok. zaten 500g lerde cok pahali.

yagin oalrak sadece micro surum destekleyen cihazlar var. usr disinda heryerde bulunabilecek bi tek asus 520g biliyorum.

micro hic kullanmadim. ama client mode microda mevcut. sadece client mode icin isteyen arkadaslar 520g yada usr i deneyebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 28 Şubat 2008; 1:21:09 >

• Airties AP301 cihazı 1 hafta önce geri yolladılar.
    Sanırım versiyon yüklemişler.
    Süper bir şekilde çalışıyor.
    Fakat WLAN'a şifre koymak için 192.168.2.254 işlemiyor.
    Böyle bir durumla karşılaşan arkadaşlar varsa,
    konu ile ilgili bilgi verebilirim.
    @darkaura kadar olamam ama idare edin artık
  • Fazla araştırmadan Airties Ap-301 aldım. Satıcı kaliteli olduğundan falan bahsetti. Tam araştıramadım. Şimdilik memnunum ama arayüzegiremedim. 192.168.2.254 yapıyorum ama açılmıyor. Sayfa görüntülenemiyor diyor. Ne tavsiye edersiniz.
  • modeme kablo ile bagla sende modeme kablo ile yada kablosuz baglan o sekilde acarken bir sorun olmaz yada pc ne kablo ile bagla ama elle ip ver

192.168.2.1
    255.255.255.0 gibi

acilmazsa resetle yeniden dene kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.