Şimdi Ara

Airfel Artful AS 18-0923 Klima aldım - İNCELEME EKLENDİ !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
6.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Buradaki uzunca bir araştırmanın ardından, arkadaşların da tavsiyesini dikkate alarak Airfel Artful AS 18-0923 marka Klima aldım. Öncelikle yardım eden, fikirlerini sunan herkese çok teşekkür ederim.

Klima takıldıktan sonra alacak arkadaşların da faydalanması için bir inceleme yayınlayacağım.
    Bilgilerinize arkadaşlar.

Arkadaşlar Airfel Artful AS 18-0923 Klima incelemesidir.

Resim 1
     Airfel Artful AS 18-0923 Klima aldım - İNCELEME EKLENDİ !!!

Genel Görünüm link

Çalışırken link

Öncelikle resimlerden gördüğünüz gibi cihazın salonda çok şık durduğunu söylemeliyim.
    Kurulum esnasında babam başındaydı. Servis eve tam 4 kişi gelmiş. 45 dk.kalmışlar.
    Tüm borular kendinden izolasyonluymuş. Gelen adamlar sadece tüm boruların dışına izolasyon yapmışlar.

Vakumlama konusuna çok dikkat etmişler, 15-20 dk vakumlama yapmışlar. Manualinde de bu konu yazıyor zaten. Klimanın kullanımından çok montaj ile ilgili konulara yer vermişler kullanım klavuzunda. Burdan bir arkadaşında dediği gibi kurulum gerçekten çok önemli arkadaşlar.

Eve gittiğimde uzunca bir süre klimayı çalıştırdım.. Öncelkle Hava üfleme sıcaklığı 50'C civarı. Şunu söyleyebilirim ki 18000 lik klima 24 m2 salonu dışarısı 7-8 derece iken 15-20 dakikada baya baya ısıtıyor.

Güzel bir sürü fonksiyonları var. Bunlardan benim alma sebebim olan bir tanesi ise hissedilen sıcaklık fonksiyonu. Hani bazı klimaları 30 dereceye ayarlarsın 15 dk sonra 30 dereceye geldim deyip durur ya. Bunu için yapmışlar. Klimanın kumandasının içinde bir termocouple var sanıyorum. Cihaz çalıışırken kumanda ile haberleşiyor. Kumanda kaç derece ise sıcaklığı o kabul ediyor. Soğuk havalarda ısınmak için iyi düşünülmüş bir özellik.

Örneğin, Bizim şirkette 36000 lik bi klima var. Isıtma modunda bir süre sonra duruyordu. Biz de aletin sıcaklık ölçen termocouple'sını alıp soğuk suya batırıyorduk, böylece çalışmaya devam ediyordu :D Yani gelecekte böyle bi üçkağıda gerek kalmayacak sanırım :))

Klima ısıtma modunda hiç defrosta geçmedi. Ama bir gün gece boyu çalıştırıp gözlemek lazım. Böyle bir durum olursa burayı güncelleyeceğim.

Bunun dışında çalışmasının sessiz olduğunu söyleyebilirim. saten bu da bir tercih sebebimdi. 27db. En yüksek fan hızını açtığımda bir zırıltı geldiğini farkettim. Ancak sonra bu sesin motor değil gövde kaynaklı olduğunu anladım. gövdeye elimi bastırında ses geçti. Sanıyorum kapak tam oturmamıştı.

Bunun dışında dijital göstergesi falan çok şık duruyor. istenirse bu gösterge ışığı da açıp kapatılabiliyor.

Klima motoronu mutfak blkonuna bağlamışlar. bizim balkon demirleri yok kalın beton var. Oldukça sağlam duruyor. Altına amortisor lastiklerini koymuşlar. Tetreşimi kessin diye. Onlarda da bi yamukluk yoktu kontrol ettiğmde. Ayrıca motor kısmı çalışma sırasında çok sessizdi şaşırdım açıkçası. Bizim eski evde yan komşunun klimasını salondan duyyorduk :))

Eve çok fazla gidemediğim için inceleme biraz gecikti, kusura bakmayın arkadaşlar. Alan almıştır klimasını ama en azından yeni alacaklara bir bilgi olsun diye üşenmeden yazdım. Geç olsun güç olmasın. Bilgi paylaşıldıkça değer kazanıyor.

Sevgiler.
    V.Lord.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vincent Lord -- 14 Ocak 2010; 19:44:21 >

• hayırlı olsun çok güzel bi cihaz almışsınız izlenimlerinizi bekliyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vincent Lord

Merhabalar,

Buradaki uzunca bir araştırmanın ardından, arkadaşların da tavsiyesini dikkate alarak Airfel Artful AS 18-0923 marka Klima aldım. Öncelikle yardım eden, fikirlerini sunan herkese çok teşekkür ederim.

Klima takıldıktan sonra alacak arkadaşların da faydalanması için bir inceleme yayınlayacağım.

Öncelikle hayırlı olsun sizin için çok iyi bir seçim oldu kurulumda muhakkak sizde yanlarında olun her ne olursa olsun muhakkak vakumlama yaptırın vakumlama çok önemli deniyor eger vakum pompası yok, yeni cihaza vakum gerekmez, 5m ye kadar vakum yapılmaz deyip acle bir montaj yapmak isterlersede cihazı teslim almayacagınızı muhakkak vakumlama istediginizi belirtin paşa paşa vakumlama yaparlar forumda arkadasların basına gelen örneklerdir yukarıdakiler hoscakalın....

• hayırlı olsun,vakuma ve kullanılan borulara dikkat, alınacak iyi bir klima
  • Sağolun arkadaşlar. Ben malesef başında olamayacağım çalıştığım için. Babam duracaktı. Gerekli her şeyi ona söyledim. Ancak az önce aradım, gelmişler fakat yağmur olduğu için takmamışlar. P.tesi tekrar gelecekler.
  • vakumlama konusunda tam acıklama yaparmısınız ne demek vakumlama bende yakın zamanda almayı düsünüyorum ayrıca vincent lord arkadasım bu klimayı ne kadara aldın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Photokina

vakumlama konusunda tam acıklama yaparmısınız ne demek vakumlama bende yakın zamanda almayı düsünüyorum ayrıca vincent lord arkadasım bu klimayı ne kadara aldın

vakum sistemin içine girebilecek herhangi bi toz veyahut montaj esnasında içine gidebilecek herhangi bir parçanın vakum makinasıyla temizlenmesidir.Bu sayede sistemin içine istenmedik bişey gitmez ve sorunsuz çalışır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1450tl
  • quote:

Merhabalar,

hayırlı olsun gülegüle iyi günlerde kullanmanız dileğiyle ayrıntılı bir incelemenizi bekliyoruz ve bizimle paylaşmanızı bekliyoruz
  • quote:

Merhabalar,

Hayırlı olsun kurulum yapıldı mı acaba?
  • sağol samet.. Evet kurulum istediğim gibi yapıldı. Ama daha eve gitmediğim için detaylı inceleme imkanı bulamadım.. Unutmadım. Sizlere detaylı inceleme hazırlayacağım.
  • birşey değil arkadaşlar
  • umarım incelemeyi begenmişsinizdir :D
  • gayet iyi olmuş. güle güle kullanın.
    mbirol kardeşimin önerdiği kadar varmış demekki.
    seneye bende inşallah 2.klima olarak zibro alamazsam airfeli düşünüyorum......
  • Bende yeni taşınacağım evim için salona 18 oturma odasınada 9 yada 12 lik airfel artful düşünüyorum...

Salom 35m2,oda ise 15m2...cihazının genel durumundan memnunmusunuz kullandığınız süre pekte uzun sayılmaz ama yinede fikir edinmişsinizdir...
  • çok memnunum hocam. Güzel ısıtıyor. Açar açmaz 5 dk sonra hamam gibi. Nadiren zırıltı geliyor iç bölmeden. Onu da servisle falan uğraşmaktansa araya kapağın altına bi kağıt sıkıştırdım.. oldu bitti.
  • Anladım üstad,ısınma olayı bendede sorun olmaz sanıyorum,Adana çok soğuk yapan bir memleketten değil...Haftasonu bi fiyat araştırması yapacağım ikisini 2.000 bin liraya ne kadar yakın alabilirsem iidir :)
  • 1 adet 18+1 adet 12 lik deseniz Artful Min da 2500 TL olur.Ama bu fiyat bu cihaza değer.
    quote:

Orijinalden alıntı: reymor01

Anladım üstad,ısınma olayı bendede sorun olmaz sanıyorum,Adana çok soğuk yapan bir memleketten değil...Haftasonu bi fiyat araştırması yapacağım ikisini 2.000 bin liraya ne kadar yakın alabilirsem iidir :)
  • Sitesinde yazan fiyatları

artful 18 + artful 12 ikilisi 2.610 TL lista fiyatı var,bayilerde oynama payı nedir acaba bilmiyorum...

Ama sizin gibi klimadan anlayan kişilerin parasını hakediyor demesi,verdiğimiz paranın hakkını alacak olmamız,içimizi rahatlatıyor..
  • ikisini 2500 vadeli alabilirseniz çok güzel fiyat.Airfel de kar marjı çok sınırlı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.