Şimdi Ara

Airfel Artful AS 18-0923 Klima aldım - İNCELEME EKLENDİ !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
6.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İş çıkışı bi yerle görüştüm,en son rakam olarak 2.700 12 taksit yapabilirim dedi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vincent Lord

çok memnunum hocam. Güzel ısıtıyor. Açar açmaz 5 dk sonra hamam gibi. Nadiren zırıltı geliyor iç bölmeden. Onu da servisle falan uğraşmaktansa araya kapağın altına bi kağıt sıkıştırdım.. oldu bitti.

Yatak odasına alacağım için ses yapmaması çok önemli benim için..9000btu luk sizce rahatsız eder mi benim gibi sese çok duyarlı birisini? Fiyatı 840 lira sizce uygun mudur?
  • Artful 9 luk için güzel fiyat almışsınız.Piyasa benim gördüğüm en sessiz seri ürünler.Hiç düşünmeyin alın.
  • Selamlar bende artful 9000btu luk almak istiyorum 1+1 evime... Burdaki yorumlarda genelde herkes airfel den memnun... Bugün iklimsa bayine gittim airfeli baya kötülediler çin malı dediler isterseniz bizde getirtiriz onu satarız size dediler ama sigma 9000 btuluk inverter klimayı tavsiye ettiler japon malı dendi... Sigma hakkında pek yorum yok internette nasıl bir firma bilgisi olan varmı? Denildiği gibi japon malımı yoksa parcalar çinde üretilip japonyadamı birleştiriliyor? Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: KskFaruk

Selamlar bende artful 9000btu luk almak istiyorum 1+1 evime... Burdaki yorumlarda genelde herkes airfel den memnun... Bugün iklimsa bayine gittim airfeli baya kötülediler çin malı dediler isterseniz bizde getirtiriz onu satarız size dediler ama sigma 9000 btuluk inverter klimayı tavsiye ettiler japon malı dendi... Sigma hakkında pek yorum yok internette nasıl bir firma bilgisi olan varmı? Denildiği gibi japon malımı yoksa parcalar çinde üretilip japonyadamı birleştiriliyor? Saygılar

Kendileri satmadığı için kötüleimşler eheh :) Sigma japon muymuş yeni bişey daha öğrenmiş olduk.Made in PRC dir sigma.Inverter kartları özellikle çok sorunlu geçen sene 10 tane cihazın 9 u arızalı çıkmıştı.Yeni üretim yaptılarsa bilimyorum :)
    AIRFEL in Turkuaz serisi var hem daha sessiz hem daha tasarruflu ve az daha ucuz onu öneririm.AIRFEL in kendi bayilerinde göreiblirsiniz.İklimsa satmıyor.

• Siz o bayiye gidip bence Nasrettin hocanın kendi bindiği dalı kesme hikayesini anlatın. Ve de değin ki eyer sigma Japon malı ise ,ben şahsen onlara bedava klima vereceğim.Hatta İklimsa da japonya üretimi yani made in japon klima varmış mı acaba onu göstersinler.Adamlar Sigma diye kendileri bir marka çıkarttı,Hair e klima ürettirti ,Hair iyi cihazdır ama Sigma lar yolda kaldı.Şimdi ise Midea olmuş üretim.Sattığı mallların %70 Çin üretimi,hala Çin malı diye çamur atıyorlar.Keşke Artful gibi bir cihaz getirebilseler.Siz gönül rahatlığı ile alın Artful cihazı,yeni turkuazlarda güzel makina.
    quote:

Orijinalden alıntı: KskFaruk

Selamlar bende artful 9000btu luk almak istiyorum 1+1 evime... Burdaki yorumlarda genelde herkes airfel den memnun... Bugün iklimsa bayine gittim airfeli baya kötülediler çin malı dediler isterseniz bizde getirtiriz onu satarız size dediler ama sigma 9000 btuluk inverter klimayı tavsiye ettiler japon malı dendi... Sigma hakkında pek yorum yok internette nasıl bir firma bilgisi olan varmı? Denildiği gibi japon malımı yoksa parcalar çinde üretilip japonyadamı birleştiriliyor? Saygılar

• Ben geçen yıl Ağustos ayında Airfel AS18 3004S Green Fresh 18.000 BTU model klima taktırdım. Klimayı servis gelip taktı. Taktıktan sonra 4 kez 1 er saat çalıştırdım, gayet güzel soğutuyordu. Aradan 10 gün geçti tekrar çalıştırdım, bizim klima sadece vantilatör gibi üflüyor, balkona kompresörün yanına çıktım, borulardan birinin yanı kar yapmış ve gaz kaçırıyor, yani klimada gaz kalmamış. Servisi aradım... bulutlu ve serin bir havada geldi. Klimaya yeniden gaz doldurdu (Gaz tüpünü sallaya sallaya doldurması bende şüphe uyandırdı). Sonra klimanın karşısına geçtik serin bir şekilde üflüyordu, servis tamam deyip gitti. Ardından havalar soğumaya başladı ve soğutma kullanımını hiç denemedim. Havalar soğuyunca Klimayı sıcak konumunda çalıştırmak istedim.
    Oda 25 mtkare 2 pencere çiftcam, duvarlarda yalıtım yok
    Dış:4 derece, Oda sıcaklığı 15 derecede klima 30 dk sonra azami 37 derece hava üflüyor
    Dış:8 derece, Oda sıcaklığı 15 derecede klima 30 dk sonra azami 42 derece hava üflüyor
    Dış:12 derece, Oda sıcaklığı 18 derecede klima 30 dk sonra azami 49 derece hava üflüyor.
    Zaten ısıtma konumunda üflemeye başlayınca ilk 10 dk serin bir hava veriyor. Birkaç tanıdığımda özellikle denedim başka marka klimalar üflemeye başlayınca gayet sıcak üflüyordu üstelik 9000-12000 lik klimalarda. Ayrıca dış ünite sesi çalışmaya başlayınca gittikçe artıyor.
    Servisi aradım ismimi not edip uğrayacaklarını söylediler, ancak kış bitti tekrar yaz geldi, gelen giden yok. Bende odayı kışın fazla kullanmadığım için çok üzerinde durmadım. Fakat bir sorun varsa garanti süresinde yaptırmak istiyorum.
    Sonuç olarak ısıtmada Klimayı fabrika çıkışı gazla kullanamadım. Sizce bu değerler normalmi? Gaz eksik olmasından böyle bir durum olabilirmi? Yeniden gaz basarken gaz tüpünü sallamak normalmi( evdeki tüp gaz biterken yaptığımız gibi)

• Değerler çok negatif görünmüyor.İç ünite üfleme ısısının yapıldığı konum çok değişkenlik gösterebiliyor.1-2 cm farkla bazen 5 derece oynayabiliyor.Önemli olan gaz basınçları ve cihazın çektiği amperdir.Şunu da ekleyeyim kışın soguk havada terazisiz verilen gaz çok sağlıklı olmayabiliyor.Sorun olacak olursa servis e başvurun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Değerler çok negatif görünmüyor.İç ünite üfleme ısısının yapıldığı konum çok değişkenlik gösterebiliyor.1-2 cm farkla bazen 5 derece oynayabiliyor.Önemli olan gaz basınçları ve cihazın çektiği amperdir.Şunu da ekleyeyim kışın soguk havada terazisiz verilen gaz çok sağlıklı olmayabiliyor.Sorun olacak olursa servis e başvurun.

mbirol,

Soguk havada gaz sarj'i yapmanin dez avantaji ne oluyor biraz acarmisiniz ?

Ben yeni R410a gazli klimalara yapilmamasi gerektigi halde sikca gaz ekleme yapildigini dusunuyorum.

Gaz ekleme yerine komple gaz toplama, vakumlama ve komple yeni R410a gazinin usulune uygun olarak yani terazi ve sisenin dogrultusuna dikkat ederek verilmesi gerekiyor diye biliyorum.

Piyasada bu uygulama gercekten ne oranda yapiliyor ?

• Öncelikle R410 gazı için kesinlikle ekleme yapmak diye bir şey söz konusu değil.Kaçak varsa kesinlikle gaz boşaltılıp tekrar gramajında verilecek.Bu kesin ve başka alternatifi yok.

R22 konusuna gelince ilave yapılabilir,ama ustalık ister.Klimaya ilave veya yeniden gaz şarjı soğutma konumundayken yapılır.Özelikle ilave gaz şarjı yapılırken referans alacağınız en önemli veri alçak basınçtır.Dış hava ısısı 24-25 derecelerin altında ise basınç değerlerinizi doğru gözlemleyemezsiniz,hele hele dış hava 5-10 derece arasında ise basınç ile bu iş yapamazsınız.Çünkü gaz öyle bir materiyal ki,azıda ,çoguda zarar.Bunun için özellikle klimaya kışın gaz ilavesi gerekiyorsa,bence kesinlikle gazı boşaltıp terazide fabrika verilerindeki gramajda gaz şarjı yapmak.Benim bu konuda 25 yılın üzerinde deneyimim var,ben bile artık özellikle kışın ayar tutturmaya uyraşacağıma gramajında gaz şarjı yapıyorum,kafam rahat siz sağ,ben selamet.

Tabi 100 kg gaz alan profesyonel sistemler için bu geçerli değil. Zaten bu kadar miktar gazlar için orada mesai harcamaya değer.

Bu arada aslında çevre bilinci olarak bu gazların doğaya salınması tabikide zararlı.Toplanıp geri dönüşmesi gerekiyor.Ama malesef Türkiye de hala uygulama yok.Bunu söylerken şunuda hatırlatayım ki çoğunlukla böyle oluyor,aman kalan gazı kurtaralım derken gaz ilavesi ile uğraşmaya başladınız mı ver biraz,at biraz ,olmadı baştan derken doğaya daha çok gaz gidiyor.tecrübe ile sabittir.

• quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Öncelikle R410 gazı için kesinlikle ekleme yapmak diye bir şey söz konusu değil.Kaçak varsa kesinlikle gaz boşaltılıp tekrar gramajında verilecek.Bu kesin ve başka alternatifi yok.

R22 konusuna gelince ilave yapılabilir,ama ustalık ister.Klimaya ilave veya yeniden gaz şarjı soğutma konumundayken yapılır.Özelikle ilave gaz şarjı yapılırken referans alacağınız en önemli veri alçak basınçtır.Dış hava ısısı 24-25 derecelerin altında ise basınç değerlerinizi doğru gözlemleyemezsiniz,hele hele dış hava 5-10 derece arasında ise basınç ile bu iş yapamazsınız.Çünkü gaz öyle bir materiyal ki,azıda ,çoguda zarar.Bunun için özellikle klimaya kışın gaz ilavesi gerekiyorsa,bence kesinlikle gazı boşaltıp terazide fabrika verilerindeki gramajda gaz şarjı yapmak.Benim bu konuda 25 yılın üzerinde deneyimim var,ben bile artık özellikle kışın ayar tutturmaya uyraşacağıma gramajında gaz şarjı yapıyorum,kafam rahat siz sağ,ben selamet.

Tabi 100 kg gaz alan profesyonel sistemler için bu geçerli değil. Zaten bu kadar miktar gazlar için orada mesai harcamaya değer.

Bu arada aslında çevre bilinci olarak bu gazların doğaya salınması tabikide zararlı.Toplanıp geri dönüşmesi gerekiyor.Ama malesef Türkiye de hala uygulama yok.Bunu söylerken şunuda hatırlatayım ki çoğunlukla böyle oluyor,aman kalan gazı kurtaralım derken gaz ilavesi ile uğraşmaya başladınız mı ver biraz,at biraz ,olmadı baştan derken doğaya daha çok gaz gidiyor.tecrübe ile sabittir.

Tesekkurler mbirol.

• @Vincent Lord
    arkadasım kışın memnun kalmışsın acaba yazın nasıl bıraz aydınlatırsan bende 1 2 gun ıcınde almak ıstıyorum bu markayı hıc duymamıstım bu yuzden teredutlerım var ama gordugum kadarı ile tavsıye edılyor
    kullanıcı deneyimlerini paylasırsan memnun olurum
    tesekkurler...
  • merhaba bende birkaç güne airfel marka klşma alcam 12.000 btu conaplus olan modelden montajda olmassa olmaz nelere dikkat etmek gerekir.
  • bu başlık bu kadar denk gelmezdi (: şuan şu an bu ürünü inceliyordum makalenizi ve düşünceleri ile yazılarına önem verdiğim mbirol arkadaşımızın yorumlarını okudum.. gerçektende herkes bu cihazı çok tutmuşa benziyor.. birazda elektrik tasarufu ve soğutma performansı hakkında bilgi verebilir misiniz acaba? ona göre bende alım yapmak isityorumda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rh- -- 21 Haziran 2010; 16:42:50 >
  • 66 m2 olan bir iş yerine sizce bu cihaz uygun olur mu?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.