Şimdi Ara

Ailesinden yardım almadan okuyan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 yıllık okuyorum(2.sınıfım) bundan sonra ne şekilde olursa olsun okul için ailem maddi açıdan destek olamayacak. İş hayatına hazır hissetmiyorum kendimi ve tanımadığım insanlar arasında tek olmaya alıştım. Ailemle sorunum yok ama yalnızlığı seviyorum, çıkar için kurulan kısa süreli ilişkilere nefret duyarken bağımlısı oldum. İşsizlik garantisi olan meslekler dışında bir lisans bölümü kazanırsam yine farklı şehirde hem çalışıp hem de okumak mümkün mü? Aynı anda gider mi ? İkinci öğretim olmak şart mı olur?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Aileden para almadan okumak, burslu öğrenci işidir. Onun dışında çok zor.
  • 4 yil once bukrese geldim master yapmak icin gelirken babamla hesap yaptik fln sorun yoktu. Sonra Babamin durumlari skinti oldu para yollamakta zorlandilar. Dusunun yurt disinda o zaman dilini bilmedigin bi ulkedesin. Dedim babama bana 1-2 ay zaman verin bisey bulmaya caliscam olmazsa caniniz sagolsun geri donerim dedim.

Aramaya basladim o zamanki kizarkadasim sagolsun yemek yapiyodu geldiginde 4-5 gunluk masraf olmasin diye. Rumen kadin bulursaniz evlenin bu arada. En cok ondan ayrilcagima uzuluyodum egitim fln umrumda degildi Tr den ztn diplomam vardi.

Neyse once ticaret yaptim biraz 300 euro civari kazandim romanya da sag kalmaya yetti sonra calisma iznim olmamasina ragmen cok zorlayip bi ofis isi buldum hala o isi yapiyorum suan okul fln bitti ALlah yardim etti tabi kendimi ovmek icin soylemiyorum cok sans ta yuzume guldu.

Demem o ki pes etme is fln bul part time yolunu bul okulu bitir kardesim.
  • Teşekkür ettim görüşleriniz için. Başka düşüncesi olan var mı?

• inonu88 kullanıcısına yanıt
    Merak ettim size yemek yapan kız arkadaşınız ne oldu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Saul Hudson

Merak ettim size yemek yapan kız arkadaşınız ne oldu?

Ayrilik aramizda yas farki vardi benden 10 yas buyuktu, farkli seyler istedik hayatta. arkadas olarak gorusuyoruz arada.
  • Bu konuyu açmanı sağlayan internet bağlantını kullanarak değil okumak ve ailenden yardım olmak kendi krallığını ilan edebilirsin. Lakin sizlerin internet anlayışı facebook,twitter,instagram vb. sitelerden ibaret olduğu için sürünmeye mahkumsunuz...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: google ceo

Bu konuyu açmanı sağlayan internet bağlantını kullanarak değil okumak ve ailenden yardım olmak kendi krallığını ilan edebilirsin. Lakin sizlerin internet anlayışı facebook,twitter,instagram vb. sitelerden ibaret olduğu için sürünmeye mahkumsunuz...

İlk cümle anlamsız olmuş anlayamadım. Sosyal medya kullanmıyorum ne ilgisi var onu hiç anlamadım.

• the day i tried to live kullanıcısına yanıt
    yanlış yazmışım neyse boşver.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-70392DCEF -- 29 Kasım 2016; 17:26:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: google ceo

yanlış yazmışım neyse boşver.

'çok şey biliyorum ama anlamazsın' falan... siz kendinizi anlatın da sonra bakarız mesajı alanın durumuna

• Türkiyede baya azınlıktır bu kişiler fakat vardır yani yok değil vardır.

birde üstüne burs alıyorlar ise 10 numara olur
  • okulu dondurursun 1 yıl calışırsın cebnde 10 bn tlye yakın para kalır okursun

okurken çalışmak zor oluyor ama ben yaptım devleten zaten burs kredi alırsın .

ben kendi imkanlarımla okudum 5 yılık okulda 3 yıl aileden destek aldı sonra geri kalanı kendi imkanlarımla okudum askerlik vs herşeyi tek başıma yaptım üstüne para bile biriktirdim calışmka istedikten son işte bulunuru parada kazanılır
  • %100 burslu olmama ve yurtta kalmama rağmen ailemden ayda 600 tl alıyorum oha nasıl yapıyorsunuz siz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer mümkünse büyük işşş

• the day i tried to live kullanıcısına yanıt
    Tabi bu sizin düşünceniz.
  • Bedenimi satarak 4 sene sorunsuz okudum. Canım çok yandı ama en azından aileme muhtaç olmadım.

• Gayet mümkün ve kolaydır, ailem sağolsun bana yetecek kadar para gönderirdi para harcamazdim pek onların gonderdiginden giderlerini kısarak para artirirdim ustune birde çalışırdım para biriktirdikleri ilerisi için çok iyi oldu. Ayda ortalama 1.000TL atardim kenara...

Üç arkadaş kalıyorduk yemeği kendimiz yapiyorduk aylık ortalama 350TL barınma ve yemek masrafimiz oluyordu. Kız arkadaşım olmadı, cafelerde takilmazdim dışarıda para harcamazdim pek. Çalışma işini de evdeki arkadaşlarla beraber bir şey yapiyorduk. Akvaryum yapıp sattik, balık uretip sattik, arabaların far parlatma işi yaptım, günlük mal sayımına gidiyorduk, balık avlayıp sattım, arada boya badana işi oluyordu tanidiklardan onu yapiyorduk arkadaşla beraber nadir de olsa taksiye çıktım, döviz-altin alıp sattım netten... Yapacak iş çok yani sözün özü gözünde buyuttugun kadar zor bir iş de değil.. Benim tavsiyem okuduğum bölümle ilgili bir iş bulabilirsen birçok yönden avantajlı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: inonu88

4 yil once bukrese geldim master yapmak icin gelirken babamla hesap yaptik fln sorun yoktu. Sonra Babamin durumlari skinti oldu para yollamakta zorlandilar. Dusunun yurt disinda o zaman dilini bilmedigin bi ulkedesin. Dedim babama bana 1-2 ay zaman verin bisey bulmaya caliscam olmazsa caniniz sagolsun geri donerim dedim.

Aramaya basladim o zamanki kizarkadasim sagolsun yemek yapiyodu geldiginde 4-5 gunluk masraf olmasin diye. Rumen kadin bulursaniz evlenin bu arada. En cok ondan ayrilcagima uzuluyodum egitim fln umrumda degildi Tr den ztn diplomam vardi.

Neyse once ticaret yaptim biraz 300 euro civari kazandim romanya da sag kalmaya yetti sonra calisma iznim olmamasina ragmen cok zorlayip bi ofis isi buldum hala o isi yapiyorum suan okul fln bitti ALlah yardim etti tabi kendimi ovmek icin soylemiyorum cok sans ta yuzume guldu.

orda sürüneceğine ailenin yanında yaşayıp destek olsan bence daha faydalı olurdu

• quote:

Orijinalden alıntı: realitych

quote:

4 yil once bukrese geldim master yapmak icin gelirken babamla hesap yaptik fln sorun yoktu. Sonra Babamin durumlari skinti oldu para yollamakta zorlandilar. Dusunun yurt disinda o zaman dilini bilmedigin bi ulkedesin. Dedim babama bana 1-2 ay zaman verin bisey bulmaya caliscam olmazsa caniniz sagolsun geri donerim dedim.

orda sürüneceğine ailenin yanında yaşayıp destek olsan bence daha faydalı olurdu

Skintilar gelir gecer gogus germek lazim mumkun oldukca. Cok sukur su anda ogrencilik bitti calisiyorum Romanyadayim sikayetim yok. Aileme de yardim ediyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: realitych

quote:

Skintilar gelir gecer gogus germek lazim mumkun oldukca. Cok sukur su anda ogrencilik bitti calisiyorum Romanyadayim sikayetim yok. Aileme de yardim ediyorum.

Merhaba acaba neden romanyada okumayı tercih ettiniz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.