Şimdi Ara

Aileniz zengin değilse bu hayattan zevk alamazsınız (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
23
Favori
10.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aynen bugün gittik dükkanı açtık napalım ekmek parası ben yatmak istiyorum ama para gökten inmiyor
  • Dünyada refah seviyesi sıralamarında en sonuncu ülkeyiz ne bekliyorsunuzki,isviçrede çalışmayan işi olmayan yetişkinlere 2.5 milyar aylık maaş bağlanıyor biz hayata yenik başladık ben 29 yaşındayım bizide çok iyi unuttular vatan herşeydir dediler eyvallah dedik,askere git ataların çarpıştı eyvallah dedik,vergini ver bu toprağa ayak basıyorsun eyvallah dedik,benzine zam geldi eyvallah dedik.

Ama bi gün durdum düşündüm,ailem olmasa aç kalacam acımdan ölecem belki bi bankta ölü bulunacam ben herşeyi verdim peki neden kimse karnımı doyurmuyor vatancılar bana bunun cevabını versin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

bu konuda yorum yapmak için "parası var" tasvirinin ne olduğunu açmak gerek.

gelişmiş ülkelerde:
    - normal aile: evi, arabası olan, istediği zaman çok kasmadan son çıkan telefonu alabilen, kendi halinde yaşayan aile.
    - parası olan aile: gerçekten zengin olan aile.

türkiyede:
    - normal aile: geçim sıkıntısı, çocuğun servisinin aidatı yetişecekti de, amanda unu çuvalla alalım daha ucuza gelir de... (telefon=lüks)
    - parası olan aile: evi, arabası olan, istediği zaman çok kasmadan son çıkan telefonu alabilen, kendi halinde yaşayan aile.

şuraya dikkat; gelişmiş ülkedeki normal aile ile bizdeki parası olan aile kavramı bence aynı.

ne demek istiyorum? şunu demek istiyorum: biz ülke olarak okadar fakiriz ki, normal yaşam standartları bizim için zenginlik olmuş.

işte buyüzden: "PARA MUTLULUK GETİRMEZ" diyen adam para ile neyi kastediyo onu iyi irdelemek gerek. eğer yukarıdaki evi arabası olan aileyi kastediyosa, burda yanılıyo. çünkü o olmalı. o bir yaşan standardıdır. olması gerekendir. sen olması gerekeni lüks gibi görüp de: "para mutluluk getirmez!" diyemezsin. çünkü o 'para' dediğin aslında lüks değil normal hayat.

para gereklidir. yaşamak için para gereklidir. parasızlık=sorun.

ve hocam şu da var.Gelişmiş ülkelerde çok rahatlıkla basamak atlayabiliyorsun.Aileden şanssızsan eğer bu durumu telafi edebilme imkanın yüksek.Devletin verdiği imkanlar harika.Türkiye'de ise böyle bir şey yapmak ise gelişmiş ülkelere göre baya zorlayıcı.Gerçekten her şeyimiz zor.

• "arkadaşlar şu fotoğrafta bana bıyık yaparmısınız." konularından sonra açılan en saçma konu
  • ailesi kirada olan ve geçim sıkıntısı yaşayan bir aileden çıkıp üniversite okumak kolay iş değil. gerçekten sağlam psikoloji gerekli.
  • Baban fakirse, torpilsiz biriysen üniversite bitirmişsin neye yarar?Öyle anlatıldığı gibi değil.Fakir ama gururlu gençler üniversiteleri bitirir bunlardan 100'de 1'i iyi yerlere gelir.
    Eğitim bile parayla arkadaşlar.Çocuğun kafası pek çalışmaz en iyi hocalarla seni geçer, sen yabancı dil öğrenmek için adi bir kursa gidersin o ise özel dersler alır sonra yurtdışına gider şakır şakır yabancı dil konuşur sen kem küm edersin.
    Ayrıca üniversite okuyanlar bilir staj yeri bulmak bile zordur.Sen zorlukla bir staj bulursun o ise babasının çevresiyle güzel bir yere girer.Okul biter iş ararsın o ise yine torpille iyi bir yere başlar.
    Bir de şu var üniversite okumakla zengin falan olunmaz.Şartların uygun değilse ne iş bulup çalışacaksın biraz sermaye yapıp küçükten ticarete atılacaksın.Maaşlı çalışarak kim bir yere gelmiş ki?Sadece rahat yaşarsın ama zengin olmazsın.
  • Zenginlik değilde ortayla iyi derece olunması bence yeterli. Tabi parasızlık gerçekten berbat bir durum. Mesela ben bu sene dershaneye gitmiyorum ve okul sınavlarım olacak ama hala test kitaplarımı alıp çalışamadım parasızlıktan. Okuma kitaplarımı da sağdan soldan topluyorum.
  • yemin ediyorum elime bir fırsat geçsin ilk işim bu ülkeyi terk etmek
  • Aynen dostum katiliyorum sana aileden gelen bir zenginlik yoksa pek sansin yaver gitmiyor bu hayatta. Suan 20 yasindayim ozel bir universitede iki yillik bolum okuyorum okuyorum ama bundan sonrasi icin ne olacagini dusunuyorum okulu bitirince napicam nerde is bulucam daha askere gidicem kendi hayatimi kurucam falan filan bunlarin hepsini gerceklestirdigimde coktan 30 uma gelmis olucam buyuk ihtimal. Sonrasi ise ya kendime yada aileme yasamak olur baskada bisi olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayatta her şeyin bir getirisi,bir götürüsü vardır.Kötü olanın da getirisi,iyi olanın da götürüsü vardır.Hayat hep gülelim eğlenelimle geçmiyor,hep güzel arabalarla-telefonlarla geçmiyor.Yaşıyor musun,yaşıyorsun.Aç mısın,açıkta mısın hayır.Yoksulluğun en büyük zararı insanın sağlığınadır,bunu da kendine bakarak yoksul da olsan iyi beslenerek,spor yaparak bazı şeyleri çok kafaya takmayarak çözebilirsin.Sokakta yaşayıp dilenmiyorsun sonuçta.İnsan ne yaparsa kendine yapar.Kapanışı bu video ile yapmak istiyorum,içinde ince bir mesaj var

• quote:

Orijinalden alıntı: W.Röntgen

Zenginlik değilde ortayla iyi derece olunması bence yeterli. Tabi parasızlık gerçekten berbat bir durum. Mesela ben bu sene dershaneye gitmiyorum ve okul sınavlarım olacak ama hala test kitaplarımı alıp çalışamadım parasızlıktan. Okuma kitaplarımı da sağdan soldan topluyorum.

ben ablamdan kalan test kitaplarını silip silip tekrar çözerdim bi aralar. ala lanet ülkede BİLEREK sistem sürekli değiştirildiği için onları da kullanamıyosun (zaten sistemin sürekli değişmesinin asıl amacı bu, insanları sürekli dershaneye bağımlı tutmak, böylece dershanecilik sektörü ölmeyecek, hoş tayyip bu sistemi sırf cemaate olan öfkesinden dolayı baltaladı ya o da ayrı mesele)

mesela ben 2005 de sınava ilk girişimde istediğim dereceyi yapamasam tekrar hazırlanacaktım ama kesinlikle tekrar dershaneye gitmeyecektim, çünkü zaten herşeyi yalayıp yutmuş ve uçlarda olan biri idim. tekrar dershaneye ihtiyacım yoktu. sürpriz yaşamadım ve istediğim puanı yaptım, ama yapamamış olsaydım, o sene sistem değişti (2006 da yani) ve ben eski sistemi yalayıp yutmuş biri olmama rağmen o sene tekrar hazırlancak olsaydım mecbur dershaneye gitmek zorunda kalırdım. lanet olsun ki sistemi değiştire değiştire kimseye göz açtırmıyolar.

dershaneye otostopla giderdim full, neden? izmirin turistlik yerinde olduğumuz için yol dolmuşları normalin iki-üç katı pahalı idi. allahtan yerli halk otostopçuya çok ılımlı ki o dolmuş soygunundan kurtulmuştuk.

insanlara anlatılamayan mevzu bu, parasızlığın bir sorun olduğunu sölediğinde yapıştırıyolar: "PARA MUTLULUK GETİRMEZ!" kalıbını. yahu kimse milyoner olayım da hergün kızlarla parti yapayım demiyo zaten. bu ülkede birçok insanın test kitabı alacak parası yok. ya da şöyle diyelim, test kitabı bi şekilde ordan burdan arttırılarak alınır, ama sorun da bu zaten. temel ihtiyaçlardan kısacak hale geldiysek burda sorun var demektir. bu ülkede para gereklidir diyen insanların büyük çoğunluğu temel yaşam standardını kartederek söylüyo, ki haklılar.

şimdi biri de delir: HADİ LAN İSTEYEN OKUR, BAHANE ÜRETMEYİN! der. okuduk zaten koçum, merak etme. ama bu lafı söyleyen kişi bizim ne dediğimizi anlamamıştır.
    başarıyı bir olması gereken standartlarda, iyi şartlarda elde etmek var, bir de binbir zorluk çeke çeke tırnaklarıyla kazıya kazıya elde etmek var. arada dağlar kadar fark var.

ben iyi bir liseden mezun olmuştum, ve arkadaş çevremdeki herkesten iyi puan yaptım. ama net olarak benden kötü puan yapanlar baba paraları ile direk bilkent e gittiler. ben bilkente gidebildim mi? hayır. şuanda onların etikette bilkent yazıyo, bende ise ytu yazıyo (tabiki daha iyi üniversitelerin çokça bölümüne girebiliyodum ama en tepedeki bölümleri istediğim için yıldız a gittim, o arkadaşlarım ise parayla direk bilkentin en iyi bölümlerine girdiler, onlar da iyi puanlar yapmışlardı yani, benden iyi olmasa da boş değillerdi)

• PARANIN BİR ÖNEMİ YOK!
  • quote:

Orijinalden alıntı: dont know

haksız mıyım, istisnalar hariç tabi. bi tane uyuz bi çocuk vardı ingiliz, yahoo'ya uygulama satmış. 30 milyon dolar almış, daha 16 yaşında. bu tarz tipleri tenzih ediyorum. nitekim ben o kadar zeki birisi değilim. belki de yönlendiricim yoktur, çok da kötü değilim çünkü. neyse konumuza dönecek olursak siz diyelim ki çok zekisiniz, burs felan alamıyorsunuz ama diyelim ki tıp fakültesinde okuyorsunuz. yada şöyle iyi bir mühendislik, ama türkiyede ilk 100e girememişsiniz ve bursunuz yok, aldığınız para sadece aileden gelen ve bir miktar da devlet kredisi.
    soruyorum size hayattan zevk alabilir misiniz bu durumda. benim arkadaşlarım var şuanda, adamlar dünyayı geziyor, şuan nerede olduğunu bilmediğim arkadaşım var. hepsi baba parası, ama ileride cv'lerine yazacakları bir ton şey biriktiriyorlar aynı zamanda, onların çocukları da aynı düzeni devam ettirecekler. onlar da çocukken iphone alıp okula jiple bırakılacaklar. bense orta direk bir aileden geliyorum. şuan iphoneum yok, jipimiz olmadı hiç. şöyle bir kız arkadaşım olsun da onu gezdireyim diyecek bir param yok, param kendime zor yetiyor. ama arkadaşlarım bu konuda rahat, babası belki de aylık 3-4 bin lira para gönderiyor oğluna, o rahat okumasın da ben mi okuyayım. bense okulu bitirince iş bulma derdindeyim. iş bulursam ne ala, daha bulamazsam bide o durum var. ben ileride ne kadar başarılı olursam olayım, bu iğrenç rezil çocukluğu silemeyeceğim, geri dönüşü yok, artık yaşandı, ve zaman geriye akmıyor ne yazık ki. ama ileride çalışarak kendi çocuklarımı rahat yaşatma şansım var. ama yine bu adaletsiz dünya ileride de düdükler mi beni diye düşünmeden edemiyorum. siz edebiliyor musunuz?

Ailem zengin fakat ben engelliyim tipim fln da kötü değil ama hiç bir kız bakmıyor bile.Kendi adıma passat 1.6 tdi aldırdım ama f1 vitesin zevkini ben değil arkadaşlarım çıkarıyor.Bazen düşünüyorum engelli olmasam aynı arkadaşların gibi olacaktım yani kızları 1 - 2 saatlik zevkler olarak görecektim,Hayat denilen yolu yalnız yürümemek ve tek başına ölmemek olarak göremeyecektim.Engelli olmasam bu hayatta güvenebileceğim arkadaşlarım değil sadece annem ve babam olduğu aklıma gelmeyecekti.Bazen sahip olamadığın şeyler hayatının tuzu biberi olur.

( Yaradan hiç kimseye her taraftan vermiyor )

• öyle birşey yapacaksın ki

ya yapanı az olacak

ya pazarı geniş olacak

ya ilk defa olacak
  • Sürekli para pul mal mülk isteyenler bu hayattan zevk alamaz. Param malım arabam yok diye üzülenler devamlı mutsuz olmaya mahkumdur.
  • Tüm bu yazdıklarına sahip olup birden bire onları kaybetmek daha kötü emin ol.

Dediklerine (jip, çocuğa ayfon ! almak) sahip olmak imkaansız değil. Mümkün. Über zengin olamazsın doğru ama bu dediklerin olamıycak, sıfırdan başlanıp elde edilemeyecek şeyler değil.

10 koyun 5 dana ile hayvancılığa başlayıp şu an müteahhitlik yapan range rover ile gezen adam tanıyorum ben...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoneyTalks -- 19 Ekim 2013; 4:38:58 >
  • la bu gün gittim mont alacam 3 ayrı magzadan baktım ilk defa bişey üstüme oldu dedim 180 lirayı görünce hay parasızlıgın gözüne s..m dedim sıkıntı arkadaş.
  • Memur cocuguyum istanbul ve ankara universitelerinde okudum bursluyum abddeyim oyle cok asiri calismadim hayatimin hicbir doneminde ossye hazirlanirken dershaneye bile gitmedim cok sukur hayattan zevk alabiliyorum cok zengin bir ailedende gelmiyorum. Istedikten sonra azicik caba yetiyor biraz irade biraz istikrar karsisinda dag olsa dayanamaz umutsuzluga gerek yok

• benim ailemin durumu pek de iyi değil. şu an onlardan 3700km uzakta, gurbette eğitim görüyorum. aylık 550 euro kendi devletimden, 280TL'de KYK bursu ile geçiniyorum. ailem bana para gönderemiyor, yine de memnunum hayatımdan, her ne kadar uzak olsam da bir ailem var, hayatları boyunca çabalayıp beni bir yere getiren.. onlar bu kadar çok fedakarlık yaptıktan sonra ben hayattan zevk almasam da olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: dont know

quote:

Orijinalden alıntı: Prochnow

Kendini avutmak için aileni kullanmana gerek yok çalışmıyorum kendimi yormuyorum diyerek kendini avutabilirsin.

Edit:O zengin dediklerinin çoğu zengin doğmuyor kafasını çalıştırıyor.

Hayır be, sen konuyu anlamamışın. Ben şuan çok iyi bir yerde okuyorum. Ama 30 yaşına gelmeden iyi bir maaş elde edemeyecem. Ve 30 yaşında eşek gibi çalışır durumda olucam büyük ihtimalle özel bir şirkette. Ne tatilim olucak ne birşeyim. O yaşta yediğime, kiloma dikkat edicem. Vaktim olmayacak, bugünkü kadar enerjim olmayacak. Çocuklarım rahat edebilir belki.
    Arkadaşlarımsa şuan onlar da öğrenci, tek gelirleri baba parası. Kız arkadaşları var, yurtdışına beraber tatile felan gidiyorlar.

Dediklerimin hepsi zengin doğmuş, fakir doğup da zengin olan bir arkadaşım yok şuan için. çünkü üniversite okuyoruz daha. Millet üniversitede hayatını yaşıyor, bense kafamda bir ton şey. bu arada genelde yüksek gelirlilerin çocuklarının gittiği bir lisede okudum, keşke okumasaydım. Şimdi onlar arkadaşım olmayacaktı.

aş bunları dostum bu şekilde düşünmek seni daha çok tribe skar yapacak birşey yok,

Git Allah a isyan et neden ben zengin çouğu değilim diye, yapma böyle şeyler elinden gelenin en iysi şeklinde yaşamaya çalış, senin o zengin dediğin adamların daha zenginleri vardır onlarda onlara gıpta ediyordur sakın düşünme zengin olduğunu herkesin zenginin zengini fakirin fakiri vardır,

ciddi bir depresyondasın, şöyle düşün eski kız arkadaşım ünlü bir piskologun sekreterliğini yapıyordu gelen hastalar hep iyi durumdaki kişiler adam piskologa şunu anlatıyor

"karımla ilişkiye girecektik burnuma pis bir koku geldi yıllardır karımla aynı yatağa yatmıyorum"

sen o zengin dediğin insanların hayatları perfect sanıyorsan al benden sna aduket

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.