Şimdi Ara

Ailemin Kalbini çok fena kırdım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 21 yaşındayım sürekli aynı olaylar gereksiz saatlerce süren bağırtılar.. en sonunda dedim; "Ne ana ne baba. Hiçbiriniz gözümde yoksunuz benim için, bakın yemin ediyorum sıfırsınız. Ben iş bulamıyorum, para biriktiremiyorum. Ah bulabilsem. En ufak fırsatı kolluyorum sizin yanınızdan gitmek için.." dedim.

    Annem şimdi içerde kapıyı kapattı ağlıyor. Benim ise hiç umurumda değil, üzülmüyorum bile. Yapacak birşey yok. Yaşadıklarımı anlatsam oturur ağlarız beraber. O yüzden gülmeye çalışıyorum. 21 senedir kavgasız bir gün geçmedi. Beraber yemek bile yemiyoruz düşünün. Allah'a çok dua ettim, kabul olmuyor dualarım sanırım. Sabır çekmeye devam, çabalıyorum da ama torpil olmadan hiçbirşey olmuyor. Realist olmak lazım bir yerde.

    Not: CSB değildir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BA761BEEF -- 21 Eylül 2018; 21:21:0 >



  • Aynı olayı bende yasiyorum bu sene iyice cigirindan cikti ben hayatimi duzene sokup gelecegim icin cabalamaya calisirken olan bana oluyor maddi bagimsizligim olsa cekip gidicem ama durum musaade etmiyor nereye kadar gidecek bakalim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de tam tersi ailemle çok iyi geçiniyoruz. Bir gün bile kavga ettiğim olmadı ama benim derdim de farkli şeylerde. Bir gün herkes kendi derdini masaya bıraksaydı yine herkes aynı derdini alıp giderdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ailem hayatımı mahvetti çocukluğum bakıcılarda geçti küçükken babamla annemin kavgalarını dinlemekten ruh hastası oldum okb+anksiyete tedavisi gördüm şuan dünya umrumda değil duygusuz biri oldum çıktım kafama sıkma cesaretim olsa dakika durmam inancım yok beni hayata bağlayan tek şey bilim sevdam ilerde akademisyen olup belki bir yararım olur insanlığa sırf şunun için yaşıyorum şerefsizim ne sevgili ne dost hiçbir şeyim yok hayatta tek başıma bir odadan selamlar herkesin hayatı zor hocam bir tek sizin değil önemli olan kendinizi geliştirip -10 dan en azından 0 a gelebilmek her insan hayata 0 la başlamıyor bizim gibiler -10 -20 ile başlıyor yıkığın tanımıyım sanırım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kurosaki_ichigo

    Aynı olayı bende yasiyorum bu sene iyice cigirindan cikti ben hayatimi duzene sokup gelecegim icin cabalamaya calisirken olan bana oluyor maddi bagimsizligim olsa cekip gidicem ama durum musaade etmiyor nereye kadar gidecek bakalim
    Aynen öyle. Maddi bağımsızlığı kazanmak için bir tarafımı yırttım. 1.5 yıl oldu hala iş yok bulamıyorum. En dandik işler hemde. Asgari ücretle çalışılacak işler arıyorum bulamıyorum düşün. En dandik mağazalar bile almıyor. Malesef bu şartlarda yaşıyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: InScienceWeTrust

    Ailem hayatımı mahvetti çocukluğum bakıcılarda geçti küçükken babamla annemin kavgalarını dinlemekten ruh hastası oldum okb+anksiyete tedavisi gördüm şuan dünya umrumda değil duygusuz biri oldum çıktım kafama sıkma cesaretim olsa dakika durmam inancım yok beni hayata bağlayan tek şey bilim sevdam ilerde akademisyen olup belki bir yararım olur insanlığa sırf şunun için yaşıyorum şerefsizim ne sevgili ne dost hiçbir şeyim yok hayatta tek başıma bir odadan selamlar herkesin hayatı zor hocam bir tek sizin değil önemli olan kendinizi geliştirip -10 dan en azından 0 a gelebilmek her insan hayata 0 la başlamıyor bizim gibiler -10 -20 ile başlıyor yıkığın tanımıyım sanırım
    "Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.

    Şayet bir gün çaresiz kalırsanız, bir kurtarıcı beklemeyin. Kurtarıcı kendiniz olun.

    Zafer, “zafer benimdir” diyebilenindir.
    Başarı ise “başaracağım” diye başlayarak sonunda “başardım” diyenindir.

    Savaşta yağan mermi yağmuru,
    o yağmurdan ürkmeyenleri ürkenlerden daha az ıslatır.

    Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız
    vardır; çalışkan olmak.

    Benim kahramanlarım, hayallerini hiçbir şeye satmayan kişilerdir.

    Hiçbir zafer amaç değildir.
    Zafer, ancak kendisinden daha büyük bir amacı elde etmek için
    belli başlı bir vasıtadır.

    Hayal ettim, hayalimin önündeki manileri tespit ettim. Manileri kaldırdığımda, hayalim kendiliğinden gerçekleşti.

    Acizler için imkansız, korkaklar için müthiş gözüken şeyler, kahramanlar için idealdir.

    Sen bugünün adamı mı olmak istiyorsun, yoksa yarının adamı mı?"

    ...

    Önümüzdeki engeller belli. Ailelerimiz bize göre geride kalmışlar. Aynı dönemin insanı değiliz. Elimizde internet var, araştırıyoruz ve sorguluyoruz. Çok farklıyız. Oturup tartışmaya kalksak dinlemezler, "amaaan" derler. Maddi bağımsızlığa sahip değil bir çoğumuz. Ailelerimize muhtaç yaşıyoruz büyüsek bile. İş bulamıyoruz.. çabalasakta bazen olmuyor. Yaşadığımız şartlar, ülkenin durumu belli. Seni aşağılamaya ve dibe çekmeye çalışanlara aldırmayacaksın. Hedefin varsa, o yolda yürüyeceksin. İntihar gibi saçmalıkları aklından çıkar! Bilimden bahsediyorsun, kendine hedef koymuşsun. O hedefte ilerle. Bak senden daha zor şartlarda yaşayıp, çukurdan çıkmış bir adam daha;

    Ailemin Kalbini çok fena kırdım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BA761BEEF -- 21 Eylül 2018; 22:18:40 >
  • Çok güzel yazmışsın hocam eline sağlık umarım ülkemizi ileriye götürecek şeyler yapabiliriz bir umuttur yaşamak
  • Herkeste dönem dönem oluyor bu sorunlar,bende umutsuzluğa yeniliyorum zaman zaman.Bizdeki sorunda kardeşim,kendi ruh hastası.Ailemizi de ruh hastası yaptı,kimse çözüm bulamıyor,ben annemler kadar güçlü olamadığım için hemen cinnet geçiriyorum mesela kardşimin bu tavırları yüzünden bu yüzden elimdeki 5 tarak kemiğide kırıldı.Yani bizde de kavganın sebebi biz değil küçük kardeşim.Anlamsız bağırışlar,sürekli ağlamalar,sürekli onun dediği olacak,bu yüzden sosyal hayatımda mahvoldu hiçbir işte başarılı değilim miskin biri olup çıktım.Birbiriyle bağıntısız durabilir ama evdeki o negatif enerji olayı bitiren şey oluyor,bu sabah her cumartesi pazar olduğu gibi o kadar hararetli geçti ki gerçekten başucunda silah olsa kafama sıkardım.Ama işte benden sonra da o iki insanında aynı şeyi yapacak olmalarından o da bir çözüm değil.Acizlik ve parazitlikten nefret ediyorum,ama bazende bunların ta kendisi oluyorum.Yani herkeste bir sorunlar olabiliyor,önemli olan dirayeti koruyabilmek.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorunlu insanlar çocuk yaptığında ilerde onun da hayatını alt üst etmeyi çok güzel başarıyor
  • Dünya zaten en başından adaletsiz. İnsanlar cinsel ihtiyaçlarını gidermek için kaba bir dille "yaptıklarında" ortaya 70 sene sürecek bir acı çıkıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • iş neden bulamıyorsun gir asgari ücretle çalış bi yerde? ama aile parası yiyip yatmak kolay geliyor tabi
  • Bunu okuduktan sonra bunu ben mi yazdım dedim.Konuda da bu durumda çok kişi var.Belki de böyle kişiler böyle internet ortamlarında takılıyordur.

    Ben bu işin içinden çıkamıyordum.Sürekli kkavga ediliyor.Sonra dedim ki fıtraten evlad haklı da olsa haksızdır.Ortalıkta bir emek var sonuçta ebeveynlerin verdiği.Hakları ödenmmez.diye düşünüyorum ve susuyorum.Sinirlenmiyorum.


    Yooksa bu işin içinden çıkılmaz benim de hissettiğimi herkes hissediyomuş:İntihar etmek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayallereinanmak

    Bunu okuduktan sonra bunu ben mi yazdım dedim.Konuda da bu durumda çok kişi var.Belki de böyle kişiler böyle internet ortamlarında takılıyordur.

    Ben bu işin içinden çıkamıyordum.Sürekli kkavga ediliyor.Sonra dedim ki fıtraten evlad haklı da olsa haksızdır.Ortalıkta bir emek var sonuçta ebeveynlerin verdiği.Hakları ödenmmez.diye düşünüyorum ve susuyorum.Sinirlenmiyorum.


    Yooksa bu işin içinden çıkılmaz benim de hissettiğimi herkes hissediyomuş:İntihar etmek.
    Bende bi ara böyle düşünüyordum. Barınma ve Gıda gibi maddi emeklerin dışında birşey almadığımı farkettim. Maddi bağımsızlığım olsa dakika durmam ailem ile. Ha verdikleri emekleri ödmeeyi çok isterim, barınma ve gıda masraflarını karşılarım, aydan aya para yollarım.
  • Hocam ailede herkes bana hata yapıyor ben onlara cinnet çıkarmıyorum kötü tabirler küfür etmek gibi etmiyorum.Ama kardeşlerim annem babam psikopat gerçekten.Çabucak sinirlenme küfür etme deli hareketler yapma.Kimse beni sallamıyor.Ben ise içten içe sinirleniyor içime atıyorum yani.Bu da kendi yaşamıma olumsuz etki ediyor haliye.Kendim bileli böyle bir hayatım var bana ne kadar fedakarlık yapsalar da ki görünüşte o aslında herkes kendi için çalışır ben istemiyorum onlarla yaşamak artık.

    19 yaşındayım evde kalmamaya çalışıyorum sınava yeniden hazırlanıyorum.Allahın izniyle iyi bir sıralama yaparsam burslu okuyup hayatımı değiştirmek istiyorum.

    Eşyalarımı izinsiz alıyorlar kullanıyorlar sallamıyorlar bile beni.Bir şey almak için para istiyorum vermiyorlar ben alınca kullanıyorlar.Şu an kütüphanedeyim o kadar yol yürüdükten sonra izinsiz eşyamı alıp koymamış biri.Geri mi döneyim.Bunu daha önce milyon kez yaptılar uyardığım halde.Şiddet mi göstereyim?Asla!Şiddet çözüm değil.Ya da sinir krizi geçirmek.Şimdi usulca dersime çalışayım.Yapabildiğim en büyük çare bu benim için.8 ayım var biraz sabır göstermeliyim sadece.

    İçim dolu olduğundan yazdım yine biliyorum sizler de ben ve bana daha yakınsınız.Sadece biraz gayret gösterip psikoloji dirençli tutup sabır gösterelim.Gün gelecek herkesten daha güzel bir hayatımız olacak,inanıyorum.
  • Altına don alacak para kazanamıyor ama kendisini o yaşa getirene gider yapmayı biliyor
    Atacaksın bu gibileri sokağa sürünsün
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.