Şimdi Ara

ailemi nasıl bu üzüntüden kurtarıcam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar su an 18yaşımdayım ve öss ye çalısıyorum ilk girişte ii bir puan alıp burslu bir yer kazanmak istiyorum ve ailem çalısmalarımı görüyor ve kazanacağıma inanıyorlar, ilköğretim 1-2-3 te özel okula gittim sadece. ailemle görüşlerim biraz çakısıyor.

kardeşim ise oks de 380puan gibi komik bir puanla kazanamadı ve 5-6-7-8 de özel okula giden kardeşimi lise 1-2-3-4 de de göndermek için karar aldılar. kardeşim ise ailemle görüşü tam tutuyor ama itin çakalın teki

sorun şimdi su ben lisede özel okula gitmek istediğimde yüzde60 civarında indirim aldıgım halde sırf bizimle aynı görüşte değilsin diye yazdırmadılar ama ben sırf aileme inat olsun diye okulumda başarı gösterdim, bu yıl ulusal fizikolimpiyatlara girdim, yurt dısından 1okuldan teklif geldi (okula görüş yüzünden yollamadılar), hepsini geçtim annemin arkadaşları ahlakımı filan her yerde anlatıyormus, oda yetmezmiş gibi ben babamla kavga ettim kendi paramı kendim kazandım, ayaklarımın üstünde durduğumu gösterdim ,maddi durumumuz iyi ama ben onlardan para istemeyip neler yapabilceğimi gösterdim çünkü ailem beni hep mirasla korkutuyordu, mirastan men ederiz filan diyiyorlardı, ailemle 6aydır aram gerçekten cok iyi artık anlaşıyoruz ve bugun bana annemle babam otururken biz sana iyi anne baba olamadık, her şeyine karşı cıktık, senin önünü açmaktansa her seferinde kapadık ama kardeşini biliyosun özel okula yollasak sorun olurmu dediler istersen istediğin arabayı alırız üstünede kardeşine harcadımız kadar para veririz dediler , bende haklı olarak ben sizden para bile istemedim istememde, bir imza atsanız su an yurt dısındaydım bunu bile yapmadınız simdi bunun için benden izinmi alıyorsunuz, özel okula gitmeyip duz lisede, malın itin köpeğin teki olcana (kardeşim aşırı sorunlu düz liseli arkadaşlarıma laf atmıyorum yanlış anlamayın) gitsin özel okula belki daha az pisliğe bulaşır dedim (keske demez olaydım).annemde bunun üstüne bayıldı, babam annemi ayıltıktan sonra içeri odaya geçti gizlice ağladı.

özür dilemekte istemiyorum, çünkü ben ailemden gizli psikoloğa gittim, sırf ailemle sorunlarımı atlatmak için o kadar engellediler beni ama bugunde ikisini karşımda çaresiz bu şekilde görünce içim parçalandı zaten annem soruyu sorarken ağlıyordu, şimdi iyice kötü oldu ne yapmam gerek sizce bende perişan oldum bunu yazarken bile ağladım, çok kötüyüm su an yardım ederseniz sevirim

• Bence sen haklısın şu an hiç bir hareket yapma onlar sana dönücektir sakin ol
  • Özür dile ama oldukça haklısın sen o lafı söylemekte.Sadece gönlünü almak için özür dile yine de...
    Bu arada görüş derken neyi kastediyorsun? Siyasi bir görüş mü? Yoksa.. ?
  • kardeş haklı olan sensin adam akıllı kendi ayakların üstünde durmayı öğrenmişsin seni en içten duygularımla tebrik ediyorum.Onlarda biraz beklseinler gerçeklerle yüzleştikten sonra hatalarının farklarına birza kötü varmışlar ama olsun geçer sen hayatına devam et
  • quote:

Orijinalden alıntı: stars4ever

ibretlik bir paylaşım

Onu yazınca DH'nin cool üyelerinden mi oldun? Kendini mi eğlendirdin? Bence ne kadar duyarsız biri olduğunu gösterdin.
  • quote:

ibretlik bir paylaşım

edit: 4 ceza puanım var zaten bunun yüzünden banlanmiyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cduman -- 3 Temmuz 2010; 0:45:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chimaerane

Özür dile ama oldukça haklısın sen o lafı söylemekte.Sadece gönlünü almak için özür dile yine de...

görüş olarak ailem benim tamamen dine yakın ben ise dinle gerçekten aram iyidir namazımı her zaman olmasada kılarım, cuma okul olmazsa kaçırmam, orucumu tutarım, alkol sigaram yok ayda yılda 1de olsa açar kuranımı okurum ama onlar daha fazlasını istiyor bide ben körü körüne müslümanlığa inanmak istemedim eve incil getirdim incil okudum kilisiye gittim ama hristiyan olmadım çünkü mantıgım almadı, hayat tarzımı sevmiyorlar çok ucuk kaçık yaşıyormusum ama yaşantım kendimi etkiler kimseye zararım yokki

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ibretlik bir paylaşım

Şikayet ettim arkadaşlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rajon Rondo 9

quote:

ibretlik bir paylaşım

Onu yazınca DH'nin cool üyelerinden mi oldun? Kendini mi eğlendirdin? Bence ne kadar duyarsız biri olduğunu gösterdin.

+1

Arkadaşım belli ki ayaklarının üstünde durabiliyorsun bu sene çok çalış git istediğin yere.%100 burslu kazan 18 yaşındasın kendi kararlarını kendin ver yani imza yetkisi sende merak etme sevdiğin işi yaparsan onların sana bırakacağı mirastan çok fazlasını kazanırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cduman

quote:

ibretlik bir paylaşım

edit: 4 ceza puanım var zaten bunun yüzünden banlanmiyim.

Alıntıları Göster
    Senin birşey yapmana gerek yok. Özür dileyecek birşey yapmamışsın. Büyük ihtimal sana karşı olan pişmanlığından ağlıyordur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OhYeah!

kardeş haklı olan sensin adam akıllı kendi ayakların üstünde durmayı öğrenmişsin seni en içten duygularımla tebrik ediyorum.Onlarda biraz beklseinler gerçeklerle yüzleştikten sonra hatalarının farklarına birza kötü varmışlar ama olsun geçer sen hayatına devam et
    Hiç bir Anne/Baba çocuğunun kötülüğünü istemez. Mirastan men konuları bile konuşulduğuna göre egonuza fazla düşkünsünüz ve bu nedenle ailenizle çatışıyorsunuz. Asıl sorun kardeşinize karşı olan duygularınızda gibi görünüyor. Kardeşinizle ilgili sorularına karşı (hiç sormayabilirlerdi de!) içinizdeki öfke duygularınızı tatmin için boşalmışsınız. Kardeşinize yapacakları eğitim masrafı kadar parayı size vermeyi önermişler. Daha ne yapsalardı?

Siz en iyisi psikolojik terapiye devam edin bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9872305B9

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Haklısın bu saatten sonra kesinlikel geri adım atma. Dizginleri onların eline verirsen hayatına yön verirler. Ekonomik olarak sıkıntınız yoksa hakkını söke söke al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

quote:

Orijinalden alıntı: Chimaerane

Özür dile ama oldukça haklısın sen o lafı söylemekte.Sadece gönlünü almak için özür dile yine de...

görüş olarak ailem benim tamamen dine yakın ben ise dinle gerçekten aram iyidir namazımı her zaman olmasada kılarım, cuma okul olmazsa kaçırmam, orucumu tutarım, alkol sigaram yok ayda yılda 1de olsa açar kuranımı okurum ama onlar daha fazlasını istiyor bide ben körü körüne müslümanlığa inanmak istemedim eve incil getirdim incil okudum kilisiye gittim ama hristiyan olmadım çünkü mantıgım almadı, hayat tarzımı sevmiyorlar çok ucuk kaçık yaşıyormusum ama yaşantım kendimi etkiler kimseye zararım yokki

Alıntıları Göster
    dostum ben ateistim bence ailen yanlış yolda sen de süper yolda değilsin ama gene azimlisin hayata daha geniş açıdan bakıp kısıtlamalara kalkamayacak kadar akıllı biri gibisin tabi bunları dedim diye ters de çıkabilirsin bana ama değişik fikirlere açıksan bence var olan fikirlerini gözden geçir derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9872305B9

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Bence kardeşinin özel okula gitmesi çok yanlış bir karar olur.Daha fazla hırçınlaşır ve şımarır.Düz lise mantıklı bence.
    Üzülmüş olsanda iyiki o sözü söylemişsin.Bir yerden sonra anne-babalarda ne dediğini ne yaptığını farkında olmuyolar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

quote:

ibretlik bir paylaşım

Şikayet ettim arkadaşlar..

Alıntıları Göster
    Benim yaşam felsefemde aynı senin gibi. Müslümanım, elimden geldiğince Cuma'ya falan giderim. Ama körü körüne de inanmam. Bir şeyleri araştırır ve sorgularım. Gerçi benim ailemin yaşam tarzı bu :)

Sorununa gelirsek bence sen haklısın. Hiçbir şey söyleme ailene. Eminim ki kardeşinden daha iyi muameleyi hakediyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tümen Yabgu

Haklısın bu saatten sonra kesinlikel geri adım atma. Dizginleri onların eline verirsen hayatına yön verirler. Ekonomik olarak sıkıntınız yoksa hakkını söke söke al.

Alıntıları Göster
    koleksiyoncu yine sallıyor.
  • sana ibrahim tatlıses den yalnızım dostlarım şarkısını armağan ediyorum kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: c0ss

koleksiyoncu yine sallıyor.

Senin dünkü konununda maşallahı vardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: c0ss

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Bir düşüncenin ifade edilmesini susturmanın olağandışı kötülüğü insan ırkını, gelecek nesillerle beraber bu nesli ve düşünceye sahip olanlardan çok düşünceye katılmayanları soymasıdır. Eğer düşünce doğruysa gerçeği bulmak için yapılan hata alışverişinden yoksun kalırlar: eğer yanlışsa, düşüncedeki hatanın ortaya çıkardığı ve büyük bir faydası olan, gerçeğin daha netçe algılanışını ve canlı izlenimini kaybederler.

• quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

Bence kardeşinin özel okula gitmesi çok yanlış bir karar olur.Daha fazla hırçınlaşır ve şımarır.Düz lise mantıklı bence.
    Üzülmüş olsanda iyiki o sözü söylemişsin.Bir yerden sonra anne-babalarda ne dediğini ne yaptığını farkında olmuyolar.

Alıntıları Göster
    boşversene haklısın sen
    sana büyük haksızlık yapılmış aglasınlar boşver.. hatalarının ben olsam senin yaptıgını yapardım gene.
    ama ne kadar çalışıp ayaklarımın üstünde durabilirdim bilmiyorum

hocam görüş farklılıgınız nedir?
    paylaşırmısın eger özel değilse veya mesaj atarmsın

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.